Şimdi Ara

Güç kaynakları hakkında bilinmesi gerekenler. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
68
Cevap
3
Favori
20.622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • süper konu olmuş eline sağlık
  • güzel çalışma,tebrikler.
  • Merhaba;

    Bu konu ile ilgili olarak daha önce Cizgi Elektronik ( Niyazi bey ) bir piyasa araştırması yapmış, Piyasa satılan Psu'lardan örnekler alarak gerekli testlere tabi tutmuş, Ürün bazında sadece etiket değerlerini karşılayan ürünleri yayınlamıştı. Ama inanın piyasada satılan ve gerçek değerlerinde etiketlendirilmeyen ürünleri Deklare etse idi. Ortalık çok karışacaktı. Niyazi bey etik olarak ilgili firmaları uyarmak ve ürünlerin yeniden gerçek etiketleri ile piyasaya sürülmesi konusunda takip etmekle yetinmişti.

    Umarım bu tip çalışmaların devamı gelir. Türkiye kalitesiz psu'lar nedeniyle bir elektronik çöplüğü olmaktan kısa sürede kurtulur.

    Elektronik piyasası için hayati önem arzettiğini düşündüğüm bu konuda bilgi - birikim ve vakitlerini harçayan herkese teşşekür ederim.

    Bence önemli olan yüksek güç özellikli psu'nun alınması değil, sistem gereksinimlerini hesaplayarak bu değerlere istinaden psu alınmasıdır.

    Psu güç hesabına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

    http://support.asus.com/PowerSupplyCalculator/PSCalculator.aspx?SLanguage=en-us

    Saygılar....




  • eLLerin dert gormesin.Co guzeL payLasım.
  • Alınabilecek en iyi Power markalarınıda sıralasaydık keşke çok iyi olurdu
  • ayrıntılar iyi olmuş
  • İyi geceler; bana acil olarak ekonomik ve yeterli bir güç kaynağı lazım,
    sistem p3 işlemci, 512 ram, 80 gb ide hdd, bu sistem için 300 wattlık 20 ytl civarında alabileceğim bir güç kaynağı yeterli olurmu?
    ya da önerebileceğiniz sorun çıkarmayacak ve ekonomik bir marka var mı?
    şimdiden teşekkürler
  • bence bu direk üst konu yapılmalı
  • süper bi açıklama olmş ellerine sağlık
  • Bu açıklayıcı ve bilgilendirici çalışmanız için çok teşekkürler.

    Birçok yerde karşılaştığım "aktif pfc regülasyon sağlamaz" iddiasının karşısında durmuşsunuz. Şimdi gerçekten aklım karıştı. Gerçi ben psu'mı bu minval üzerine almadım ancak bana getirisi olabilecek bir özelliği bilmek isterim.

    Tekrar teşekkür ederim.
  • teşekkürlerr emeğin için.güzel çalışma olmuş..
  • Arkadaşlar bi şey soracam.Bende Everest diye bi markanın 400 watt lık psu su var.Bunun gerçek değerini nerden anlayabiliriz?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ***Leopard***

    Arkadaşlar bi şey soracam.Bende Everest diye bi markanın 400 watt lık psu su var.Bunun gerçek değerini nerden anlayabiliriz?


    O sahte bir psu'dur. Hiçbir regülasyon ve koruma devresi barındırmaz. Zaten ağırlığı ile de bunu hissettirir. Ancak değerini öğrenmek istiyorsan: kasanın yan kapağını aç üzerinde yazan +12V üzerindeki Amper değerine bak (12V===15A). Tahminen 2 adet +12V hattı ve bu hatların her birinden 16A verebilir. Yani 2*(12V*16A) gibi bir yöntem ile hesaplarsak: 384watt çıkar ki bunun gerçek olduğunu zannetmem.

    Ayrıca max verebildiği 400w olduğunu göre bu değer diğer hatlarında kullanımına açık olan değerdir. Yani 3.3V, 5V, 12V hatları üzerinden aynı anda en fazla 400w güç verebileceği söylenmiş. Bunun 384watt'ını 12V hattının vermesine pek imkan yoktur. Çünkü güncel pc'ler her ne kadar 12V hattını kullansalar da 3.3V ve 5V hatlarına ihtiyaç duyan donanımlarda vardır.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: ***Leopard***

    Arkadaşlar bi şey soracam.Bende Everest diye bi markanın 400 watt lık psu su var.Bunun gerçek değerini nerden anlayabiliriz?


    arkadaşım sistemini ona emanet etme bendede vardı taa ilk zamanlar pc donanım konusunda tecrübesiz zamanlarımda.. sürekli parçalarım arıza yaptıçç 2 kere hdd 1 kere anakartım yandı.. sonra tagan aldım da kurtuldum.. bu arada benm imzada ki ssiteme mecvut psu um yeter mi acaba yoksa 600w a çıkayım mı ?.. zira flaout3 oynarken kısa kesilmeler takılmalar oluo acaba diorum güç mü yetersiz gelio.. esktradan 1 adet 120 lik ve 1 i yan kapak 2 side egzos ta olmak üzere 3 adet 80 lik led li fan ım mevcut.. + 2 tane de uv ışık takıcam..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rueta -- 4 Eylül 2008; 22:16:20 >
  • bu arada ben de bişi söylüyim,artık ağırlığından kalite tesbiti eskimeye yüz tutması gereken bi tahmin yöntemi o ağırlığı yaratan içindeki soğutmaya yardımcı bileşenler,aliminyum tabakanın ağırlığı.günümüz psularında verimlilik yükseldikçe boşa harcanan enerji de azaldığından ısıya dönüşen miktar azalıyor ve kontrol edilmesi kolaylaşıyor.haliyle koca koca tabakalara da ihtiyaç kalmıyor.

    ayrıca verimliliği yükseltmek için yüksek kaliteli ekipmanlarla daha az komplike bi tasarıma gitmeye de başladılar.bu da tasarımı basitleştiriyor.enermaxın modu ve pro82lerinin içi o şekilde.tabi güç canavarı sistemlerin psuları yine büyük ve ağır o ayrı,ama çoğumuzu ilgilendiren bunlar değil.
  • çok yararlı bir çalışma ellerine sağlık
  • quote:

    Hiçbir PSU nun fan kontrolcüsü doğrudan çekilen akım değerine göre hareket etmez. Siz söylemek istediğimi anlamamışsınız. Fan kontrolcü yük durumuna bakmaz, heatsink sıcaklığına bakar. Heatsink sıcaklığı ise yük durumuna bağlıdır. Yani dolaylı yoldan yüke göre hareket eder. Söylediğiniz gibi tek railin yükte olmasının fan devri ile alakası yoktur, fan kontrolcü genel yük durumuna göre ısınan heatsink üzerindeki termal sensöre göre hareket eder.



    Burası doğrudur , psu'ların fan hızı sıcaklığa göre artar yada düşer , akımla alakası yok fanın
  • Çok güzel bir çalışma gerçekten eline emeğine sağlık arkadaşım
    Teşekkürler
  • gerçekten aydınlatıcı bir yazı olmuş, psu'nun tek özelliğinin watt sanılmasının önüne geçebilecek bir yazı. Tabi okuyanlara :)
  • 500watt silverstone marka psu'm var, bunun tam güç ve durgun halinde ne kadar elektrik çekiceğini, yani ne kadar elektrik parası olabiliceğini nasıl öğrenirim?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.