Şimdi Ara

Güç Kaynağı ve Ram

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Elimde 4070 ekran kartlı bir bilgisayar vardı. 2x16 ram aldım, i7 işlemci taktırdım. Birde psu 750w taktılar.

Adamlar aigo diye bir psu takmışlar ki farklı konuşmuştuk. Ramler kingston ama arkadaş bu ramlar sahte diyip duruyor bana kafamı bulandırdı.

Bu sefer işlemciden bişe şüphe etmeye başladım.

Sormak istediğim şey şu;

Kısa vadede bu psu sisteme bir zarar verir mi?
    Ramler sahte mi değil mi nereden anlarım?
    İşlemci ile ilgili bir soru işareti olabilir mi?
    Ekran kartından bir şey almışlarmıdır yada ekran kartı ile ilgili bir durum olmuş mudur?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Cpu-z ,gpu-z indir bak iste islemciye-karta vs aigo psu dandik de olacaklar sans isi,ramin sahte oldugunu nerden anlamis arkadasin tabi mumkun kingstonda sahte var piyasada.
    Ekran kartini degistirmislerdir anca uygulamayi indir bak hatta kasayi ac bak hangi kart olduguna camli kasaysa disardan da gorursun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reasonable Doubt -- 13 Ağustos 2025; 20:31:12 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gfblugano35 kullanıcısına yanıt
    Bilgisayar Bileşenleri Hakkında Önemli İpuçları
    Güç Kaynağı (PSU)
    Kalitesiz ve markası belli olmayan bir güç kaynağı, bilgisayarınızın kararsız çalışmasına ve hatta diğer bileşenlerinize zarar vermesine neden olabilir. Bu nedenle, güç kaynağı seçimi yaparken mutlaka güvenilir ve iyi bilinen markaları tercih etmelisiniz.
    Bellek (RAM)
    Sahte veya arızalı RAM bellekler, CPU-Z gibi basit programları yanıltabilir. Bu durumu kesinleştirmek için MemTest veya Typhoon Burner gibi daha gelişmiş test programları kullanmanız gerekir. Eğer bilgisayarınızda aniden kapanma veya performans düşüşleri yaşıyorsanız, sorunun kaynağını RAM'de aramalısınız.
    İşlemci (CPU)
    İşlemcinin sadece "i7" serisinden olması yeterli bir bilgi değildir. Önemli olan, işlemcinin tam model numarasıdır (örneğin: i7-13700K). Özellikle ikinci el piyasasında, eski nesil bir işlemciyi yüksek fiyattan satma girişimleri sıkça görülür. Bu duruma dikkat etmeli ve satın alım yaparken model numarasını mutlaka kontrol etmelisiniz.
    Ekran Kartı (GPU)
    Ekran kartınız fiziksel olarak yerindeyse, bir tamircinin kartın kendisini alması çok zordur. Ancak, tamir sırasında olası bir soruna karşı kartınızı gözle kontrol etmelisiniz. Elinizdeki değerli ekran kartına zarar gelmemesi için onu güvenilir bir sistemde kullanmanızı öneririm. Bu tür konularda kendiniz bilgi edinmeli veya güvendiğiniz bir uzmandan destek almalısınız. Maalesef, bazı tamirciler bu süreçte sorunlar çıkarabilir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• rayli82 kullanıcısına yanıt
    İ7 13700k işlemci tam olarak. Bunun ikinci el mi yoksa sıfır mı olduğunu nasıl anlayabilirim ben ?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • gfblugano35 kullanıcısına yanıt
    son çıkan işlemci değil 14. nesil ve ultra serisi farkli sokete çıktı .

upgradde fiyatina göre tercih edilir pahalıysa tüm sistem değişerek am5e geçilebilirdi gibi.

sıfir veya ikinci el olabilir değil intel anakartlar zaten tüm işlemcileri çalıştırmıyor umarim fazla bir harcama yapmamişsınızdir iyi bir işlemci ama fiyatına göre nasil fiyatinı bilmeden bilemem.

işlemcinin sıfir ikinci el olduğunu sadece fatura varsa anlatabilirsiniz

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GÜÇ KAYNAĞI ÇOK ISINIYOR
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.