Şimdi Ara

GTX680 (4GB) Kaç Watt Psu Gerektirir ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
2.817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • zero marka satilan varsa ben aldim dogalgazla bile calisiyor valla.
  • ikinci kez koyuyorum kimse bakmaya zahmet etmediğinden
    http://www.nvidia.com.tr/object/geforce-gtx-680-tr.html#pdpContent=2

Isı ve Güç Özellikleri
    Maksimum GPU Sıcaklığı (c)
    98C
    Enerji Tüketimi
    195W
    Önerilen Minimum Sistem Gücü (W)
    550W
    Destekleyici Güç Konnektörleri
    6-pin x2

nvidia 550 watt power önermiş ki sağlam olsun diye fazla watt değeri koymuşlardır büyük ihtimalle.
    bu yüzden 600 watt kaliteli bir güç kaynağı rahatça yeter hatta elindeki aopen 550 watt bile sorun çıkarmaz.... 750-800 watt' lara uçmaya gerek yok.
    ama siz yukarıdaki linke yine bakmayın yine kafanıza göre yüksek yüksek powerlar önerileri almaya devam edin nede olsa kartı yapan firmanın
    belirlediği ölçülere bakmaya hiç gerek yok forum proflarımız yine işbaşında önersinler size 1200 watt alın rahat edersiniz.

zaten gtx 680 ile ilgili brezilya dizisi gibi seri halde hergün konu açıyorsun sorduğun tüm soruların cevaplarını google da bulabileceğin halde
    hatta kahinlik özelliği gerektiren konuların bile var.
    alda şu gtx 680 herkes rahat etsin.ama birşey diyeyim sen bu gtx 680 almazssın alsan bile alana kadar en az 30 konu daha açarsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 29 Ekim 2012; 20:00:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cobi

ikinci kez koyuyorum kimse bakmaya zahmet etmediğinden

Isı ve Güç Özellikleri
    98C
    Enerji Tüketimi
    195W
    550W
    6-pin x2

nvidia 550 watt power önermiş ki sağlam olsun diye fazla watt değeri koymuşlardır büyük ihtimalle.
    bu yüzden 600 watt kaliteli bir güç kaynağı rahatça yeter 750-800 watt' lara uçmaya gerek yok.
    ama siz yukarıdaki linke yine bakmayın yine kafanıza göre yüksek yüksek powerlar önermeye devam edin nede olsan kartı yapan firmanın
    belirlediği ölçülere bakmaktansa kafadan 750-800 gibi rakamlar söylemek kolay.

Konu sahibi sende en az 1200 watt güç kaynağı alırsan iyi olur.
    zaten gtx 680'den brezilya dizisi gibi seri halde hergün konu açıyorsun alda kartı hepimiz kurtulalım.

Kardeşim Kurbanlık Koyun Almıyorum Her Konuda Saçma Sapan Terimler İçeren Bilmem Kaç Bin Liralık Kart Alıyorum He Dersen Ben Parayı Veriyim Tereddütsüz Alırım. Parayı Yollayacaksan Banka Hesabımı Veriyorum ?

• quote:

Orijinalden alıntı: PilavlıKaynakMakinası

quote:

Orijinalden alıntı: cobi

ikinci kez koyuyorum kimse bakmaya zahmet etmediğinden

Isı ve Güç Özellikleri
    98C
    Enerji Tüketimi
    195W
    550W
    6-pin x2

bu yüzden 600 watt kaliteli bir güç kaynağı rahatça yeter 750-800 watt' lara uçmaya gerek yok.
    ama siz yukarıdaki linke yine bakmayın yine kafanıza göre yüksek yüksek powerlar önermeye devam edin nede olsan kartı yapan firmanın
    belirlediği ölçülere bakmaktansa kafadan 750-800 gibi rakamlar söylemek kolay.

Konu sahibi sende en az 1200 watt güç kaynağı alırsan iyi olur.
    zaten gtx 680'den brezilya dizisi gibi seri halde hergün konu açıyorsun alda kartı hepimiz kurtulalım.

Kardeşim Kurbanlık Koyun Almıyorum Her Konuda Saçma Sapan Terimler İçeren Bilmem Kaç Bin Liralık Kart Alıyorum He Dersen Ben Parayı Veriyim Tereddütsüz Alırım. Parayı Yollayacaksan Banka Hesabımı Veriyorum ?

nvidia kart yapmış 550 watt power yeter demiş sende de 550 watt aopen olduğuna göre sorun ne ?
    bazı şeyleri anlmak o kadar zor mu ?

kart kaç watt power istiyor
    cevap:550 watt

elindeki power kaçlık
    cevap:550 watt

ha aopen kalitelimi desen yaz google'a yüzlerce site çıkar karşına.
    güvenem sağlam olsun dersen 600-650 watt alırsın birtane olur biter.
    yada sana tavsiye verenlere sor onlar önersinler nede olsa kartı onlar yapmış sende nvidia yapmamış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 29 Ekim 2012; 20:09:21 >

• 750 w al %25 indirimle vatandan fıyatı üzmez seni kafan rahat olur hemde o.c yaparsan sorun çıkarır elındekı guc kaynagı hemde özel soğutmalı ekran kartı alsan daha ıyı olur bıldıgım kadarıyla senın alıcagın ozel sogutmalı degıl
  • quote:

8gb 1333 mhz ram mevcut i7 2600k var birde gigabyte pa65-ud3-b3 anakart var sizce yetermi bunlarla birlikte

linkini attığım sitede furmark testi i7 965 ile yapılmış ki bu işlemci i7 2600k'nın 2 katı kadar güç tüketir. 300w civarı çekmiş o sistem.

Fazla tartışılacak ya da kafa yorulacak bir konu yok burada. Psu'un sisteme de karta da rahat yeter. Yeni bir psu alırım dersen de al farketmez. Verimli bir şey alırsın elektrik faturan az gelir.
  • sorun olmaz.
  • 750W yeterli olur ama ilersi için 850W Corsair ürünlerine bak
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: HiqhWoltage

Sizin psu ile kart elinizde asla kalmaz öyle korkmayın. Sizin kartınızın güç tüketimini biliyorum ve bunu siz de internette araştırmalısınız. Gtx680 power consumption yazın google'a bilgilere ulaşabilirsiniz.

Ekran kartınızın TDP Değeri yani ısıl güç tasarımı 195 wattır, sisteme takılıyken max. 175w civarı çekersiniz. Sistemdeki diğer bileşenlerle birlikteyken yük altında max. 300w civarı çekersiniz. Oyunlarda veya diğer uygulamalarda bu değer daha düşükte olabilir yük durumuna göre.

http://www.guru3d.com/articles_pages/geforce_gtx_680_review,9.html

8gb 1333 mhz ram mevcut i7 2600k var birde gigabyte pa65-ud3-b3 anakart var sizce yetermi bunlarla birlikte

En az 750 watt +80-85 kıl bir PSU al.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ofis bilgisayarına ekran kartı olarak 6850, i3 lu 7770 li orta düzey sistemlere bile 750 watt psu önermek adeta bir hobi bir uğraş.

• 680'in tdp değeri 195w'dır. Dolayısıyla önceki nesil üst seviye kartlara göre neredeyse yarı yarıya az güç tüketiyor.
    İşlemciye ve karta oc yapılmayacaksa 550w çok iyi iş görür. Arkadaşım 750w ile gtx 690(~2x680) kullanıyor, gerisini sen düşün.
    Nvidia kepler mimarisi ile yüksek psu gereksinimini tarihe gömdü bence.
  • artık yeni kartlar ve işlemciler için yüksek psulara gerek kalmadı..
    ama psu her zaman kaliteli olmalı...
    aopenle ilgili bilgim yok... araştır eğer kaliteli bir psu ise 550w fazlasıyla yeterli..
  • psu kaliteli ise 550w rahatlıkla yeterlidir 680 için.

ingilizcesi olanlar johnnyguru.com sitesini bi okusun takip etsin.
  • Diğer arkadaşlarında dediği gibi o kadar para vermişsin riske atma ; sistemide, kartıda kaliteli bir 650W al rahat et.

• 550W yeter yetmesine de, PSU limitlerinde çalışacağı için muhtemelen zorlanacaktır ve fanı ses yapacaktır... Ayrıca PSU'nun kaç yıllık olduğu da aşikar, o gücü verecek kapasitesi bile kalmamış olabilir geçen yıllar içinde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TiesTorN

550W yeter yetmesine de, PSU limitlerinde çalışacağı için muhtemelen zorlanacaktır ve fanı ses yapacaktır... Ayrıca PSU'nun kaç yıllık olduğu da aşikar, o gücü verecek kapasitesi bile kalmamış olabilir geçen yıllar içinde.

Genelde bu değerler belirtilirken sizin yazdığınız olasılıklar gözönünde bulundurularak 40-50 watt yüksek yazılıyor.
    Ayrıca bu değer tüm sistemin en yoğun yük altında çektiği güce göre hesaplanmıştır bilgisayar 7/24 render felan yapmıyorsa yada sabahtan
    akşama kadar orthos+furmark çalıştırmıyorsa o kadar güç çekmesi zor görünüyor.
    ayrıca
    http://www.thermaltake.outervision.com/
    buradan hesaplarsanız fazla fazla fan koysanız en çok güçen çeken işlemciyi koysanız ek olarak ses kartı felanda koysanız benim görebildiğim değer 404 watt.bu da toplamda peak 500-550 watt verebilen aopen psu'nun çok zorlanmayacağını az çok gösteriyor zaten.
    ben sitesinde 550 watt yazmasına rağmen 500 lük power ile gtx 470 kullandım üstüne birde %25 civarı oc da yaptım power zorlanmadı ısınmadı da rahat rahat çalıştı.
    bu yüzden kapasitör ömrü nedeniyle düşen verimliliğe vb ayrıntılara çok takılmamak lazım.

yinede psikolojik olarak rahat etmek için önerilenden 50-100 watt daha güçlü bir power kullanmak daha iyidir.
    bu yüzden gtx 680 alan birinin tek rail 600-650 watt iyi bir power almasında da fayda var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 30 Ekim 2012; 9:48:28 >

• 80+ ise sorun çıkmaz ama yine de kaliteli psu almakta fayda var.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 195TDP demek 195W tüketim demek değildir.

Subjective obtained GPU power consumption = ~ 173 Watts

O pSU yeterli gelir.

Geçen bir konu vardı 450W Aopen ile GTX 480 kullanıyordu biri :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 30 Ekim 2012; 10:25:04 >
  • Bin küsur TL verip GTX680 alıyorsunuz ama 200-300TL verip kaliteli bir psu almıyorsunuz
  • İşlemci 5 Ghz seviyesinde tam yükte kaç watt çeker, ekran kartı tam yükte kaç watt çeker bunları hesaplamak lazım, birde diğer bileşenler var ama onlar fazla etkilemez.
    Bu durumda kaliteli bir PSU varsa 550W yeterli olmalı bence, fakat illaki değiştireceksen 750W olsun en az.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.