Şimdi Ara

GTX 980Ti İçin 1000TL Fazladan Verir Misiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
1.208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sorum şu elinizde 3000tl para var ve 2000tlye gtx980 alabiliyorsunuz. Ama üzerine 1000tlyi daha koyup GTX980 Ti alır mısınız ? Oyunlarda max. 10-15 fps fazla alıcaksınız 1000tl 15 fps'ye değer mi ? ( Sadece oyun amaçlı düşünün lütfen)

• Peki marka olarak hangisi en iyi GTX 980'de Evga Kingpin en iyi diye biliyorum
  • Hocam 980 ti'ın bile herseyi olabilecek en yuksek dereceye getirdikten sonra 1080p de 60 fps nin altina dustugu oyunlar var. Bknz gta V 8x msaa. Yani kimse 3000 tl verip 1080p de 60 fps nin altinda oynamak istemez. Bence simdilik 970 980 alip pascal serisini beklemek. Mesela soyle dusun aradaki 1000 tl yi kenara koyun ve 2000 tl ye 980 aldiginizi var sayalim 5-6 ay sonra pascal serisi piyasaya sunuldugunda gtx x80 ekran karti 500 dolar civarinda piyasaya sunulcak 500 dolarda turkiye fiyati kdv si cartı curtu 2200 tl eder. 2000tl ye aldiginiz ekran kartini 1000 tl ye satip kenara koydugunuz 1000 tl yide ustune eklerseniz. Pascal mimarisine sahip bir x80 e sahip olursunuz muhtemelen bu kart gtx 980 ti dan bile daha performansli olacaktir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ona bakarsan gtx 970 ile 980 arasındaki fiyat farkına da değmez. Üst seviye donanım alıyorsan para-fps hesabı yapmaman lazım.
  • Ben ekran kartına en fazla 600-700 tl veririm. Bana yetiyor, tabi çok paran olursa verirsin.
  • ben olsam vermem ama benim için para sorun değil diyorsan verirsin zaten bu seviyelerde ekran kartı alıyorsanız bütçe konusunda soru işareti olmaması gerekir.
  • 970 ile 980 arasında değecek bir fark yok ancak 980 ile 980ti arasında hatrı sayılır bir fark var ancak bence şuan için gtx 970 alıp Pascal mimari kartlar çıkınca yeni bir mimari almak daha mantıklı olur gibi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • GTX 980 "hava soğutma" altında overclock yaparak , referans GTX 980 Ti performansı alabilirsiniz 1000 TL den fazla parada cebinizde kalmış olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maxıs -- 23 Şubat 2016; 20:01:44 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 980 Ti'a fark verilir; ancak Pascal oncesinde 3000 lira odemek pek mantikli degil.

Alacaksaniz Amazon'dan alin. Daha ucuza gelir, gumruk vergisi iade olursa TR'deki 980 fiyatina kadar iner.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 23 Şubat 2016; 21:31:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ertugruly

Hocam 980 ti'ın bile herseyi olabilecek en yuksek dereceye getirdikten sonra 1080p de 60 fps nin altina dustugu oyunlar var. Bknz gta V 8x msaa. Yani kimse 3000 tl verip 1080p de 60 fps nin altinda oynamak istemez. Bence simdilik 970 980 alip pascal serisini beklemek. Mesela soyle dusun aradaki 1000 tl yi kenara koyun ve 2000 tl ye 980 aldiginizi var sayalim 5-6 ay sonra pascal serisi piyasaya sunuldugunda gtx x80 ekran karti 500 dolar civarinda piyasaya sunulcak 500 dolarda turkiye fiyati kdv si cartı curtu 2200 tl eder. 2000tl ye aldiginiz ekran kartini 1000 tl ye satip kenara koydugunuz 1000 tl yide ustune eklerseniz. Pascal mimarisine sahip bir x80 e sahip olursunuz muhtemelen bu kart gtx 980 ti dan bile daha performansli olacaktir.

Hocam aynı durum bende de var Tİ'ye yetecek param vardı, epey kararsız kaldım, düşündüm ettim ve GTX980 aldım.

1000 lirayı elinizde tutun, zaten gtx980 sizi rahat 2 yıl idare eder. Diyelim ki tez canlısınız, 8-9 ay sonra pascal çıkınca, kartınızı satar, üzerine 1000 lirayı koyar Pascal alırsınız.

• Hiç birini almam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MajesticTale

Sorum şu elinizde 3000tl para var ve 2000tlye gtx980 alabiliyorsunuz. Ama üzerine 1000tlyi daha koyup GTX980 Ti alır mısınız ? Oyunlarda max. 10-15 fps fazla alıcaksınız 1000tl 15 fps'ye değer mi ? ( Sadece oyun amaçlı düşünün lütfen)

1500 tl den fazla ekran kartına verilmez. şuan dolar ve satıcılar yüzünden fiyatlar çok pahalı.
    pascal gibi ekran kartlarını beklemek lazım.

3500 den fazla en bir bilgisayara para verilmez. oda oyunları ultrada açabilecekse.
    3500 tl lik pc 7000 liraysa eğer kesinlikle alınmaz.

gider agar.io oynarım. hergün dışarıdan yemek yerim ama o parayı o pc lere vermem.

1000 liraya bir pc alıp anırta anırta tepe tepe kullanmak varken 7000 lira verip coilwhine sesi duymak ya da 1000 liralık işlemci soğutucu kullanmak pekte akıl Kârı değil. 1300 liraya alınan işlemciye birde üstüne soğutucu gerekiyorsa ben bu işten çekilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AhmetRecep1 -- 24 Şubat 2016; 1:33:50 >

• MSI R9 390 GAMING 8GB GDDR5 512Bit AMD Radeon DX12 Ekran Kartı --- MSI GTX970 GAMING 4G GDDR5 4GB 256Bit Nvidia GeForce DX12 Ekran Kartı Bu seçimler arasında kalsanız hangisini seçerdiniz ve neden? yeni bir bilgisayar topluyorum ve bu 2 ekran kartın arasında kaldım. Nedenine gelirsek bana yapılan açıklama ekran kartını satan adam şöyle diyor. nvdia alırsan daha çok detay görürsün çnk oyun yapan firmalar nvdia ya göre yapıyolar oyunları diyor. Ama ati alırsan (AMD) oyunlar yağ gibi akar ama detay göremezsin diyor. Ve bende tabikide detayda görmek isyorum ama aklım almıyor. Arasında ki bu gözle görülür farka rağmen adam bana GTX970 i öneriyor. Sizin seçiminiz ne olurdu lütfen iyi bilen birisi yardımcı olursa seçim yapmam konusunda çok minnettar kalırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaanbykngn -- 24 Şubat 2016; 2:37:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaanbykngn

MSI R9 390 GAMING 8GB GDDR5 512Bit AMD Radeon DX12 Ekran Kartı --- MSI GTX970 GAMING 4G GDDR5 4GB 256Bit Nvidia GeForce DX12 Ekran Kartı Bu seçimler arasında kalsanız hangisini seçerdiniz ve neden? yeni bir bilgisayar topluyorum ve bu 2 ekran kartın arasında kaldım. Nedenine gelirsek bana yapılan açıklama ekran kartını satan adam şöyle diyor. nvdia alırsan daha çok detay görürsün çnk oyun yapan firmalar nvdia ya göre yapıyolar oyunları diyor. Ama ati alırsan (AMD) oyunlar yağ gibi akar ama detay göremezsin diyor. Ve bende tabikide detayda görmek isyorum ama aklım almıyor. Arasında ki bu gözle görülür farka rağmen adam bana GTX970 i öneriyor. Sizin seçiminiz ne olurdu lütfen iyi bilen birisi yardımcı olursa seçim yapmam konusunda çok minnettar kalırım.

o adamın o dükkanı kapatıp gitmesi lazım.

• Verirdim muhtemelen.
  • kaanbykngn K kullanıcısına yanıt
    Gtx 970 daha serin bir kart ve r9 390 ın neredeyse yarısı kadar elektrik tüketiyor.

(1080p de)
    Nvidia destekli oyunların çoğunda, gtx 970 bir tık daha yüksek fps verir. Geri kalan tüm oyunlarda, r9 390 bir tık daha yüksek fps verir.

(2k ve 4k da)
    R9 390 %5-6 civarı fazla fps verir.

Nvidia birçok oyunda amd ye göre daha detaylı daha canlı daha güzel görüntü verir. (Aksini iddia eden Nvidia PhysX ile ilgili youtube videoları izlesin)

Render mining vs yapılmayacaksa oyun amaçlı pc lere nvidia daha idealdir.

Fx 5200 hd4830 gt640 hd4850 gt330m gtx560 r9 380 gtx970 kullandım.

Amd 4800 veya 5800 serisi gibi bomba kartlar yapana kadar nvidia ya devam.

Sıfır benzer performans gösteren kartların fiyatları birbirine yakın iki cephede de. Nvidia azıcık daha tuzludur. Kimisine göre değer kimsine göre değmez. Zaten bir kartı ortalama 2 yıl kullandığınızda kart+elektrik faturaları toplamı kafa kafaya geliyor.

Yazılım konusunda amd berbat bir firmadır. Nvidia kadar yazılım yapabilse ortada nvidia falan kalmaz ama yok işte yapamıyor.

Amd çok güçlü kartlar yapan ama bunu oyunlarla senkronize edemeyen bir firma malesef.

Aslında r9 390 ı 980 ti ile mukayese etmek gerekir yapı bakımından ama, iş kullanıma geldiği zaman gtx 970 le aynı işi yapıyor belki bir tık fazlasını.

• tersmantik kullanıcısına yanıt
    Ters mantık yaptığın açıklamalar için çok tesekkur ederim seninde dediğin gibi toplamaçımında dediği doğru ozaman ve supply bakımından da gtx 970 i tercih edicem.

• 1080p içinse çok büyük bir fark yaratmıyor fakat önceden kullandığınız sistem önemli benim sistemim çok yüksek değildi bende almışken 980ti alayım dedim ve yeni modeller çıktığı zaman 980 alsaydım da hemen değiştirmeyi düşünmüyordum uzun bir süre kullanırım almışken. Bu arada zaten Titan'ın da 980ti'ninde 60 fps veremediği oyunlar olması normal ama bunu Texture kalitesi değil AA yüzünden oluyor ki bu hep böyledir zaten ve 'tüh açamadım, düşük ayar' diyebileceğiniz farkı yaratmıyor ya da ben göremiyorum.
  • f/p gtx 950 nin en yüksek 970 ten sonrasını param yetsede almaz yeni nesili beklerdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GOD OF THE TECH -- 24 Şubat 2016; 14:16:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: false shepherd

980 Ti'a fark verilir; ancak Pascal oncesinde 3000 lira odemek pek mantikli degil.

Alacaksaniz Amazon'dan alin. Daha ucuza gelir, gumruk vergisi iade olursa TR'deki 980 fiyatina kadar iner.

Arkadaşında dediği gibi 1,5 ay önce amazondan msi gtx980ti aldım, 2 gün önce gümrük iadesi ile 1950tl ye geldi kart bana..
    Amazondan al derim , şu saatten sonra gtx980 e para verme o kadar, aynı fiyata amazonda ttx980ti varken..
    Şunu da söyleyeyim 1080p de 60fps alamıyorsun diyenlere aldırış etme,
    Çoğu oyunda 2k da herşey ultra da ya da 4k da ultranin bir tık altı high da 60fps alıyorum çoğu populer oyunlarda...
    Bf4 multi de 64 kişilik map de 4k da herşey ultrada imzamdaki sistem ile 60fps sabit vsync açık şekilde alıyorum.
    Yaşnız high üle ultra arasında fark yok bile. 4k da bi oyun oyna bir daha 1080p ye bakmazsın bu kadar da net konuşuyorum...
    Ancak gerçek 4k tv ya da monıtorun olması lazım...
    Şayet monıtorun ya da tv artık ne kullanıyorsanız 1080p ise gtx980ti ye para verme derim, 2k ve 4k için bu kart

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ewarrr -- 24 Şubat 2016; 15:58:38 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.