Şimdi Ara

GTX 980 Ti HAKKINDA BİLGİSİ OLANLAR ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle böyle bir kart çıkacak mı veya çıkma ihtimali nedir ? Söz konusu ekran kartı hakkında en ufak bir bilgi duyum sızma mevcut mudur ?

Kart'a ait her türlü bilgiyi paylaşabilirsiniz.

• Bir ara 2560 cc lu bir gpu sızmıştı ne derece doğrudur bilmem ama böyle çıkarsa 980 e nazaran yüzde 25 artış var cuda core da.Saat hızları da bence çok düşmeye uğramaz bence zaten az tüketen kartlar,fakat yüzde 25 performans amd yeni bir mimari ile iyi bir cevap verebilirse çok fazla götürmez nvidia yı,bir sonraki seriyi bekletmeden çıkarabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • böyle bir kartın potansiyeli hakkında birşeyler yazıp çizdiğimizde forumca ayaklananlar oluyor olmayan kartı yorumluyorlar diye. gk104 çıktığında gk110 geliyorum diye bas bas bağırıyordu. aynı arkadaşlar dediler ki öyle bir kart yok hayal kuruyorlar. titan geldiği zaman 1000$ diye dalgalarını geçtiler. ancak gk110 un nispeten daha alınabilir gamer gpu su gtx780 gelince sesler kesildi.

ha bu kartın adı 980ti olur olmaz belki gtx1080 olur onu tabii ki tahmin edemeyiz ama, gm210 en azından titan 2 olarak geleceğini bas bas bağırıyor. bir kere gm204 mimarisi tdp sınırlarının çok altında. e sende biliyorsun ki nvidia nın bunu yapabilecek yeteneği de var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hands0meJack -- 27 Ekim 2014; 11:04:55 >
  • mbald M kullanıcısına yanıt
    @mbald

Cevap için teşekkürler.

@Zero Limit

Söylediklerinde haklı olabilirsin Nvidia'nın tabiki hem yeteneği hem imkânı mevcuttur şüphesiz Titan 2 duyumlarından da haberdarım Titan 2 önce sürülecekse Acaba 980 Ti nasıl bir kart olur orası beni çok daha düşündürüyor Zira 980'e oranla %25 gibi bir performans artışı söz konusu olursa Titan 2'de o zaman 980 Ti'ın bu söz konusu 2 karta performans konusunda ne kadar üstünlük sağlayacağı benim için çok daha merak edilesi bir konu olur Tabi titan ile 980'ni ayrı konuma koymazlarsa İşte bu titan serisi artık titan serisi özel çıkacak ve hiçbir XXX serisi en üst gpu'su bile olsa titan'ın hiçbir gpu'suna üstünlük sağlayamayacak gibi Tabi daha önce seninde söylediğin gibi böyle bir durumla karşı karşıya kaldık Daha sonra gelen fiyatı daha az olan ve titan serisine ait olmayan 7xx serisi bir kart titan'a hem fiyat hem performans konusunda üstünlük sağlamıştı Bu sebeple bu firmaların ne yapacağını bazen kestirmek biraz zorlaşabiliyor Bu sebeple biraz da bekleyip görmekten başka bir çare yok gibi görünüyor diye düşünüyorum.

• Ben paylaşmıştım aslında ama görmemişsiniz sanırsam . Forumda aratın konuda detaylı bilgiler duyumlar mevcut
  • duz 980 uretemezken 980 ti diye daha karisik bir kart cikaracaklarini hic sanmiyorum en azindan simdilik.piyasada kart yok siz daha yenisi cikar mi diye tartisiyorsunuz hic uretim ne alemde diye soran yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

duz 980 uretemezken 980 ti diye daha karisik bir kart cikaracaklarini hic sanmiyorum en azindan simdilik.piyasada kart yok siz daha yenisi cikar mi diye tartisiyorsunuz hic uretim ne alemde diye soran yok.

Şu anda tabi ki çıkarmazlar fakat bunun üretimle ilgisi yok, en iyisi bizde demekle ilgisi var,dolayısıyla amd yeni bir kart çıkarasaya kadar 980 ti çikmaz.
    Fakat titan 2 yi ne zaman çıkarırlar bilemeyiz bence titan 2 çıkarsa 2560 cc ile gelmez,
    İlerde ki 1080?in gpu su ile gelir o da en az 3000 cc olur bence.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GTX 1050Ti Hakkında Bir Soru ?
    8 yıl önce açıldı
    RX 460 Mı Yoksa GTX 950 Mi ?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mbald

quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

duz 980 uretemezken 980 ti diye daha karisik bir kart cikaracaklarini hic sanmiyorum en azindan simdilik.piyasada kart yok siz daha yenisi cikar mi diye tartisiyorsunuz hic uretim ne alemde diye soran yok.

Şu anda tabi ki çıkarmazlar fakat bunun üretimle ilgisi yok, en iyisi bizde demekle ilgisi var,dolayısıyla amd yeni bir kart çıkarasaya kadar 980 ti çikmaz.
    Fakat titan 2 yi ne zaman çıkarırlar bilemeyiz bence titan 2 çıkarsa 2560 cc ile gelmez,
    İlerde ki 1080?in gpu su ile gelir o da en az 3000 cc olur bence.

nasil uretimle ilgisi yok yav?peki piyasada bu kadar talep var ortada niye kart yok?en iyisi biziz demek icin cikardilar artik uretmiyorlar mi cikardilar dediler bitti oyle mi?para kazanmiyor mu tas mi yiyor bu adamlar.kesinlikle uretim sıkıntısı var su anda isteseler de ti mi cikaramazlar amd ile de alakasi yok amd 20nm cikaracak 20nm hazir olunca nvidia baliklama dalacak mi saniyorsunuz 20nm'ye belki gecmeyecekler bile bir sonrasini bekleyecekler.bir seriyi cikardigin zaman max faydasini saglaman gerekir ondan sonra yenisine gecersin 6 ay icin yeni seri cikarilmaz o yuzden amd 20nm 380x model cikinca nvidia da bu da benim 20nm cevabim diye aninda kart cikaracak diye bekleyen varsa daha cok bekler.28nm'de yeni kart cikarabilirler ben simdilik dedim zaten uretim sıkıntısı forever surmez sanirim cozecekler bir sekilde o zaman 780 ti olur ismi baska olur bir cevap gelir ama 28nm'de.

• Ben de diyorum ki amd yeni kart çıkarmadan 980 ti çıkmaz fakat kepler de olduğu gibi amd nin cevabını beklemeden titan 2 çıkarabilir.Amd 380x çıkardığında ise 780 ti da olduğu gibi 20 ve ya 28 nm de 980 ti ı tak diye yapıştırırlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: mbald

Ben de diyorum ki amd yeni kart çıkarmadan 980 ti çıkmaz fakat kepler de olduğu gibi amd nin cevabını beklemeden titan 2 çıkarabilir.Amd 380x çıkardığında ise 780 ti da olduğu gibi 20 ve ya 28 nm de 980 ti ı tak diye yapıştırırlar.

herhalde yani bu dedigin bir sır degil herkes oyle dusunuyor ama ben su anda belki yilbasina kadar bir uretim sıkıntısı var diyorum yoksa kasti olarak uretmeyelim la namimiz yurusun yaptiklarini sanmiyorum su anda cikmaz ti ve cozemezlerse yilbasi alis veris cilginligini da kaciracaklar.belki benim dedigim biraz daha 970 almak isteyenlerle ilgilidir yoksa zaten su anda 980 almaliyim diyen cok insan oldugunu sanmiyorum.
  • Aynen zaten 970 bildiğim kadarıyla iyi satıyor şimdilik 980 e ağırlık vermek yerine 970 e ağırlık vermiş olabilirler.

• gk110 (Titan vs.) da gk104(680 vs) full hali ile lanse edildi. gm204 (980 ) de full hali ile lanse edildi. 980'den daha yukarı bişeyin Demekki yapısı farklı olabilir, gk104-gk110 farkı gibi. Gerisi istediğin gibi speküle et, istersen gk110'dakine bnezer şekilde SMM yapısını şişirler de(darboğaza giren), istersen daha çok SMM ile daha fazla bellek kontrolcü ile daha büyük gpu de(maliyet getiren).

Büyük ihtimalle daha farklı tasarım ve onun için gerekli altyapı gerekir (gk104 vs. gk110 gibi, yani gk104'ün ölçeklenmiş küçük bi versiyon olmaması, ikisinin de fakrlı tasarım olması gibi). O da başka türlü maliyet vs. demek. Durduk yere gözüne gözüne sokulmasına gerek yok şimdilik(gk110' da aynı şekilde dayatıldığı gibi). O yüzden 980-970 farkı gibi bakmamak lazım daha güçlü GPU için.
  • Tek kart ile 4K oynamak icin boyle bir karta ihtiyac olacak sanirim, en azindan 30fps stabil alabilmek icin.

• AMD sıkıştırırsa adı 980 Ti sıkıştırmazsa 1080
  • amd sıkıştırırsa 980 ti gelir yoksa yine fiyatını haketmeyen bir titan ile karşımıza çıkarlar titan black titan şu titan bu bu seferde herhalde amd bastırırsa adı titan purple olur bu gidişle
  • 980 ti gelir bencede.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.