Şimdi Ara

GTX 980 Ti , GTX 980 ve 970 ANA KONU (312. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6.628
Cevap
31
Favori
247.649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 310311312313314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yarin büyük ihtimal GTX 970 ekran kartini aliyorum.. Ancak özelliklere baktiğimda Ekran kartinin HDMI 2.0'i desteklediği yaziyor.. Benim mönitörüm ise 23 inç Full HD ve HDMI 1.4'u destekliyor.. Sizce HDMI 2.0 mi almaliyim yoksa herhangi bir 1.4'de işimi Layiği ile görür mü.. HDMI 2.0 alirsam en ufakta olsa bi katki sağlar mi bana, Mönitörüm 1.4 olsa da ?

Birde hangi marka model almaliyim lütfen yardimci olun.. Piyasada O kadar çok var ki hdmi kablo hangisini alayim şaşirdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sedat.

Arkadaşlar yarin büyük ihtimal GTX 970 ekran kartini aliyorum.. Ancak özelliklere baktiğimda Ekran kartinin HDMI 2.0'i desteklediği yaziyor.. Benim mönitörüm ise 23 inç Full HD ve HDMI 1.4'u destekliyor.. Sizce HDMI 2.0 mi almaliyim yoksa herhangi bir 1.4'de işimi Layiği ile görür mü.. HDMI 2.0 alirsam en ufakta olsa bi katki sağlar mi bana, Mönitörüm 1.4 olsa da ?

Birde hangi marka model almaliyim lütfen yardimci olun.. Piyasada O kadar çok var ki hdmi kablo hangisini alayim şaşirdim.

HDMI 2 genelde 4K Tvlerde 60 hz alabilmek için kullanıyolar çünkü HDMI 1.4 maksimum 4K@30 hz izin veriyor.Monitör tarafında ise eğer panelin destekliyorsa 4K@60 hz'ı zaten display port 1.2 den alabiliyorsun.Yani kullandığın monitörde 1.4 ile hiçbir farkını görmezsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Architect.

quote:

Arkadaşlar yarin büyük ihtimal GTX 970 ekran kartini aliyorum.. Ancak özelliklere baktiğimda Ekran kartinin HDMI 2.0'i desteklediği yaziyor.. Benim mönitörüm ise 23 inç Full HD ve HDMI 1.4'u destekliyor.. Sizce HDMI 2.0 mi almaliyim yoksa herhangi bir 1.4'de işimi Layiği ile görür mü.. HDMI 2.0 alirsam en ufakta olsa bi katki sağlar mi bana, Mönitörüm 1.4 olsa da ?

HDMI 2 genelde 4K Tvlerde 60 hz alabilmek için kullanıyolar çünkü HDMI 1.4 maksimum 4K@30 hz izin veriyor.Monitör tarafında ise eğer panelin destekliyorsa 4K@60 hz'ı zaten display port 1.2 den alabiliyorsun.Yani kullandığın monitörde 1.4 ile hiçbir farkını görmezsin.

Mönitörde zaten display port yok mecbur hdmi kablo alacağim. Peki nasil bi HDMI 1.4 alayim, farkeder mi markasi yoksa 20 30 liralik bişiy ile 80 90 liralik kablodan ayni etkiyi mi alirim..

• Hocam Pascalları bekleseydiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • +1
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Architect.

quote:

Mönitörde zaten display port yok mecbur hdmi kablo alacağim. Peki nasil bi HDMI 1.4 alayim, farkeder mi markasi yoksa 20 30 liralik bişiy ile 80 90 liralik kablodan ayni etkiyi mi alirim..

Hayır performansta hiçbir fark olmaz,80-90 liralık kablo almanıza gerek yok.Sadece kullanılan malzeme fazla uyduruk olmasın yeter.

• quote:

Orijinalden alıntı: false shepherd

MSI 980 Ti Lightning tercih ettim. Soğutma performansı, sessizlik ve saat hızı olarak, en iyi model olduğu söylenebilir. Özellikle sessizlik, şaşırtıcı derecede iyi.
    Vram voltaj ayarı, vrm sıcaklığını okuma, voltaj ölçüm noktaları ve çift bios ise, diğer özellikleri.

Mesajı editlemiştim, forumda hata olmuş. Zotac Extreme'den vazgeçtim.

En iyi Model Asus un "MATRIX" modeli her zamanki gibi , incelemelere bakabilirsiniz en sessiz , en serin , en iyi O.C potansiyeli.

ASUS un "20 TH" modelini saymıyorum çünkü çok özel bir kart , kara borsası oluşmaya başlamış bile.

Örnek İnceleme Sitesi

GURU3D : Dünyanın en iyi donanım sitelerinden biri , genelde kartlar ilk bu siteye uğrar.

http://www.guru3d.com/articles_pages/asus_rog_matrix_geforce_gtx_980_ti_platinum_edition_review,9.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wollowon -- 20 Aralık 2015; 21:52:47 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Kardeşim sonunda karar verebilmişsin şimdiden hayırlü olsun diyorum :)

Hangi markada karar kıldın acaba ?

Merak ettim de :)

• Hayırlı olsun, laça geldi kart ?
  • @Architect. 30 40 Liralik Herhangi bir markanin kablosu işimi görür o zaman..

@emperor1907 Valla kardeşim sende biliyosun 2 3 haftadir beynimi yedim ne alayim ne yapayim nasil edeyim diye konular açtim pmlerle sordum Herkes elinden geldiğinde yardimci olmaya çalişti sağolsun.. En başindan beridir Zotac Extreme Core Edition almayi planliyodum AMA yarin gidip bi bakicam içime sinerse alip gelicem artik çok düşünmek istemiyorum.. Baktiğimda diğer markalarla yapilan testlerde hep 5 10 fps daha fazla vermesine rağmen yük altinda sicakliklar ayni.. Tezgaha MSI GTX 970 Asus GTX 970 ve Zotac GTX 970 Extreme Core Edition'i dizicem ve o an içimden ne geliyosa onu alicam..

En başindan beridir diyorum yine diyeyim, Yarin Hangi markanin kartini alirsam alayim YETER Kİ sorun çikarmasin bana, Ve YETER Kİ Coil Whine çikmasin.. İnşAllah öyle bi sorunla karşilaşmayacağim İnşAllah.. Çünkü olurda bu tür bi sorun çikarsa değişimle falanla götür getirle uğraşamam.. Şansima güvenip alicam artik birini..

Sen ne yaptin iade kabul oldu demiştin, Aldin mi yeni kart.. Yoksa 2016'i mi beklemeye karar verdin, Aman diyim.. O kartlar ne zaman çikacak, İlk parti ürünlerin % kaçi sorunlu olacak.. Şahsen ilk parti ürünlerden her zaman kaçinmak gerekir.. Benimde hedefim 2016'da yeni sistem toplamakti ama Yurt dişi siteler bile şüpeli davraniyor o yüzden şimdilik Ekran kartini güncelleme daha iyi olacak benim için..

Bu arada Yarin karti aldiğimda Coil Whine olup olmadiğini En hizli net şekilde nasil öğrenebilirim.. Veya Nerede hangi seviyede Coil Whine çikarsa kullanmaya devam edeyim sizce..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sedat. -- 21 Aralık 2015; 3:12:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

Hayırlı olsun, laça geldi kart ?

Teşekkürler.

730 dolar + vergi&kargo ile, 885 dolar ediyor.

@Wollowon

Asus çalışanı mısın? :)

980 Ti Matrix, pek bulunabilen bir kart değil. Şu an Amazon stoklarında yok ve bir tarih verilmemiş.
    Soğutma performansı Guru3d testinde daha iyi görünüyor(aynı ses düzeyinde daha düşük sıcaklık). Ancak ses başarısını, TPU testinde de görmek iyi olabilir:https://www.techpowerup.com/reviews/MSI/GTX_980_Ti_Lightning/22.html TPU Matrix'i henüz test etmemiş.

Overclock oranları karta göre değişir. Guru3d'nin kartlarında, GPU olarak Matrix, bellek olarak Lightning daha iyi overclock olmuş. Şansa bağlı.
    Default GPU hızı olarak Lightning üstün. Kartın takoz çıkması ihtimaline karşı, bir önlem sağladığı söylenebilir.

@mustaaf3718

Pascal'ın birkaç ayı var. Muhtemelen ikinci çeyrekte gelecek. Lightning gibi özel versiyonları daha da geç çıkacak.

Teknolojik olarak gelişme sağlayacak olsa da, ilk Pascal'lerin 980 Ti üzerine pek koyacağını zannetmiyorum. Düşük güç tüketimiyle öne çıkacaklardır.
    980 Ti, 6 GB ram ve neredeyse tam Dx12.1 desteğiyle, uzun süre kullanılabilir. Pascal'in büyük(GP100/200) versiyonu çıkınca tekrar değerlendiririz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 21 Aralık 2015; 10:18:06 >

• Sedat. kullanıcısına yanıt
    Hayırlısı olsun kardeşim. Hepsi iyi kartlar. İnşallah sorunsuzuna denk gelirsin :)

Ben de iadeden sonra yeni kart almadım. Bazı ekonomik sorunlar oluştu o sebeple biraz ertelemek zorunda kaldım. Düzlüğe çıkmak nasip olursa o zaman bakıcam bir çaresine.

Şimdilik emektar 660 ti kartımla yola devam edeceğim :)

• Gtx 980 ti alicam en mantikli tercih hangisidir? Kimisi asus diyor kimisi zotac,msi... Kafam cok karisti valla

• herocem kullanıcısına yanıt
    Öncelik sessizlik ise asus tercih edilebilir.

https://www.asus.com/tr/Graphics-Cards/STRIXGTX980TIDC3OC6GD5GAMING/
  • Hocam kartin ustundeki fanlar yeterli mi yoksa sivi sogutma almak da gerekir mi bunun yaninda?

• Gençler şu yaşlı abinize bir yardım eder misiniz?
    Bende gtx 770 var, htpc olarak kullanıyorum. Yeni bir 4k tv aldım, ama ne zaman 4k video oynatmaya çalışsam pc manyaklaşıyor. Ekran yeşilleniyor, görüntü zaman zaman yavaşlayıp, 10 saniye sonra toparlıyor, bazen restarta kadar gidiyor. Belli ki gtx 770 yetmiyor, eh işte idare ediyor, yine izliyorum izlemek istediğimi, ama tıkanıyor.
    Benim oyunla falan alakam yok, tek derdim mpc de 4k film-dizi izleyebilmek. Gtx 970 bakınıyorum, ne dersiniz almalı mıyım? Kesin çözüm olur mu? 1080p video izler gibi smooth, sorunsuz izlettirir mi bana?
  • quote:

Orijinalden alıntı: herocem

Hocam kartin ustundeki fanlar yeterli mi yoksa sivi sogutma almak da gerekir mi bunun yaninda?

Fanlar yeterli hocam. Strix 970 kullanıyorum. Yükte 68 dereceyi geçmiyor.
  • 361.43 driver update yayınlandı.

Fermi mimarili kartlara WDDM 2.0 desteği geldi.(SLI ve üzeri kurulumlar hariç)

------------

Fallout 4 deneme imkanım oldu , olumlu etkisi olduğunu söyliyebilirim.

GTX 980

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maxıs -- 22 Aralık 2015; 12:40:54 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son 2 3 haftadir yorumlarima konularima denk gelenler bilir bende GTX 970 almak istiyodum Bugunde aldim.. Gittim uzun zamandir aklimdaydi Zotac almak ama yinede benim sağim solum belli olmaz diye Asus msi zotac evgayi dizdirdim önüme ve içimden Zotac almak geldi.. Aslinda asusta alabilirdim yillardir modem anakart ekran karti v.b. falan Asustan şaşmazdim, Ama artik değişiklik istedim.. Bide ordaki Asus çalişani vardi resmen Elimi ayağimi yalayacak seviyeye geldi, iğrendim.. Adam resmen kimse asus almasin diye Asusta çalişiyo gibi.. Zaten defalarca Karşilaştirmali testlerini falan izledim okudum ettim ve Zotac Extreme Core Edition aldim geldim.. Yolda haliyle acaba coil whine çikar mi diye endişe ettim ve Eve gelir gelmez karti biraz isindirdiktan sonra kendimce yari cahil şekilde 3dmark testleri yaptim.. Ice Storm 1.2 testinde ekranda anlik 1900 FPS aldiğimi görür görmez kulağimi kasaya yapiştirdim.. Maşallah diyorum 1900 2000 FPS'de Yok gibi bir Coil whine olduğunu gördüm.. Neredeyse yok.. Yani kasa benim 50 santim uzağimda ve vizilti cizilti duymuyorum.. Anca ve anca kulağinizi kasaya yapiştirmak zorunda kaliyosunuz duymak için kiii 1700 - 2000 FPS üzeri diyorum... Daha altinda CW Yok.. Gerçekten internette yorumlarda yazdiği gibi şuan Zotac Extreme core Edition alanlarin %5-10'luk bi kismi dişinda kimse CW'e rastlamiyor gibi..

3dmark'in Basic Demo sürümündeki Tüm testleri sirayla yaptim ve hiçbirinde Coil whine duymadim.. Normalde 100 250 400 600 Fpslerde falan anca fanini duyuyorum. MSI afterburner'dan fan hizini %100 yaptiğimda fanlarin %100'de olmasina rağmen son derece ideal seste olduğunu gördüm.. Zotac harbiden yapmiş.. En kastiran anlar oyun fps olsun Gördüğüm en yüksek sicaklik saniyorum 58 ila 61 arasiydi... 3 Fan işini güzel yapiyor..

Ancak şöyle bi kötü haberim var kendime, Benim acilen yeni işlemci yeni anakart ve Ram alip sistemimi güncellemem gerekiyor.. 2600K ve Asus p8z68 anakart resmen karti frenliyor.. GTA 5 Full+Full ayarlarda kart malesef en fazla 30 fps'e düşüyor en çokta şuan 60 fps'e falan çikiyordu.. GTA settings'den baktiğimde 4 GB'nin 3100'unu kullanmaya başladiğim gibi Fps'den yemeye başliyordu.. Yani işlemci anakart yüzünden kullanamadiğim 1 GB belleğim var gibiydi.. Çünkü İşlemci ve anakartin darboğazina yakalaniyor.. Bunlar işlemciye OC yapmadan önceki sonuçlardi.. Birazdan OC ile girip neler değişti onada bakacağim.. Şuan bu karti Daha güncel bi anakartla işlemciyle kullaniyor olsam kim bilir ne olurdu.. Benim 2600K biraz takoz galiba ve anakartta eski dediğim gibi.. Kesinlikle bi GTX 970 alacaksaniz Zotac Extreme Core Edition'i de bi düşünün araştirin.. Pişman olmayacağiniza inaniyorum... Yok isiniyomuşmuş yok şöylemiş yok böylemiş v.b. şeylere Siz kendiniz doğru düzgün araştirmadan inanmayin hemen..

2016 ortalarinda En tez elden Anakart + İşlemci + Ram güncellemesine gidip Gidebildiğim kadar bu sistemle gideceğim..

Bunlarda Test sonuçlari..

Fire Strike 1.1 -- Score 10.459 -- Graphics Score 12.339 --- Physics Score 11.469 -- Combined Score 4.598
    Test Sonucu:http://www.3dmark.com/fs/6884464

Sky Diver 1.0 -- Score 26.458 -- Graphics Score 40.223 --- Physics Score 10.228 -- Combined Score 22.304
    Test Sonucu :http://www.3dmark.com/sd/3635702

Cloud Gate 1.1 -- Score 28.310 -- Graphics Score 85.313 -- Physics Score 8.480
    Test Sonucu :http://www.3dmark.com/cg/3291442

Ice Storm 1.2 -- Score 167.873 -- Graphics Score 381.712 --- Physics Score 56.700
    Test sonucu :http://www.3dmark.com/is/3460689

Test Sonuçlari iyi mi yoksa kötümü bilmiyorum.. Ama test sonuçlarinda Hep &90'dan daha iyisin, %99'dan daha iyisin falan yaziyodu.. Galiba mevcut bileşenler arasindaki En iyi sonuçlari aldim testlerde bilemiyorum.. Better than 99% of all results veya Better than 90% of all results yaziyor testlerin yaninda.. Bu sonuçlar eski işlemci anakart sonucu böyleyse demek ki 6700K işlemcili Son çikan anakartli bi sistemde ekran karti kendini tamamen bulacak.. Kendimce yari cahil testlerim devam ediyor.. Sonuçlar aliyorum evet ama iyi mi kötü mü bilmiyorum.. Better than 99% of all results veya Better than 90% of all results yazdiğina göre demek ki iyidir herhalde.. Aslinda ilerleyen günlerde Evime yakin birileri varsa Beylikdüzünde oturan falan anlayan birine karti Daha Adam akilli test ettirmek isterim, Bende kartin Tam performansini görmüş olurum diye düşünüyorum..

@emperor1907 @Nygaard

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sedat. -- 22 Aralık 2015; 22:39:51 >

• Kartınız hayırlı olsun güle güle kullanın.GTA V ekran kartı ramini bolca tüketen bir oyun ve oyunda yaşadığınız ram sıkıntısı sisteminizden daha çok 970'in 3.5 gb ram kullanmasındandır.Kartın üzerinde 4 gb yazsada kart 3.5 gb kullanıyor belki biliyorsunuzdur ama yinede belirtiyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Architect. -- 22 Aralık 2015; 11:21:00 >
  • 
Sayfa: önceki 310311312313314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.