Şimdi Ara

GTX 980 Ti , GTX 980 ve 970 ANA KONU (310. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.628
Cevap
31
Favori
247.682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 308309310311312
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    video biraz zorda görsel atarım. Fan sesi yükteyken bile zor duyuluyor , rpm değerlerini paylaşırım. Fan profiline hiç dokunmadım fabrika çıkışı neyse o şekilde. Eve gidince bi kurcalarım . Aslında youtube da tonla kullanıcı incelemeleri var onlara bi bak, adamlar bi yandan oynuyor bi yandan ekrandan değerler akıyor .
    Mesela bu video :https://m.youtube.com/watch?v=MGMtrFRgANY

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi APOLL0 -- 11 Aralık 2015; 19:29:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sedat. kullanıcısına yanıt
    Buda benim test sonuçları:https://www.youtube.com/watch?v=xoxZUoHnMSk
    İşlemci i7 6700K 4.5 GHZ
    Ekran kartı Default ayarlarda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi APOLL0 -- 12 Aralık 2015; 2:15:26 >
  • APOLL0 kullanıcısına yanıt
    Valla çok teşekkür ediyorum.. Videolari incelemeleri okudum inceledim, sizler ve forumdan bi kaç arkadaşda sağolsunlar cevaplariyla beni güzel yönlendirdi, Artik içim çok rahat şekilde gidip GTX 970 alacağim..

Herkese teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sedat. -- 13 Aralık 2015; 22:07:53 >
  • Yeni toplıycağım sisteme sizce hangi marka 980ti kullanayım.Saat hızı en yüksek zotax gtx980ti amp extreme edition da ama markaya pek güvenemiyorum sizce ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: fierro35

Yeni toplıycağım sisteme sizce hangi marka 980ti kullanayım.Saat hızı en yüksek zotax gtx980ti amp extreme edition da ama markaya pek güvenemiyorum sizce ??

2 sene boyunca zotac gtx 660 ti kullandım. Tıkır tıkır çalıştı.

Şu an gtx 970 extreme core edition modeli var elimde. Kartın performansı muazzam ancak cw olayından muzdaripim. Bu zotaca has bir durum değil malesef 970 serisinin baş belası neredeyse her markada olabiliyor.

Zotac mütevazi bir markadır ancak bileşen kalitesi vs iyidir. Bence gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.

• emperor1907 kullanıcısına yanıt
    Benim şansımdanmıdır bilmem daha önce zotac ekran kartı kullanmış ve bazı sorunlarla uğraşmak zorunda kalmıştım o yüzden biraz tereddütlüyüm. :)
    Zotac ve asus un karşılaştırma testi olan bu videoda başa baş bir sonuç çıkıyor asusun overclock değeri olarak çok az daha önde.
    https://www.youtube.com/watch?v=VeSZ2SMMS_U

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fierro35 -- 15 Aralık 2015; 1:11:34 >
  • Yıllarca zotac kullandım hiç bir problemim olmadı. Ancak internette ciddi anlamda problemi olanlar var özellikle ısınma ile ilgili. Eğer 970 gibi güçlü bir kart alıcaksınız sıcaklık değerleri çok önemli ve bu soğutma işini çok iyi yapan tasarımlar var(bkz:Asus, Evga, Gigabyte, Msi). Bunları tercih etmenizi tavsiye ederim oranlarsak bu markalar daha stabil grafikler çiziyor memnuniyet açısından yine de sizin takdirinize kalmış. Benim için önemli olan 2. konu garanti süresi sırf bu yüzden bu sene kart alırken msi dan vazgeçtim kendileri 2 yıllık garanti veriyordu. Şu an evimde Evga 970 SSC var gayet memnunum diyebilirim. Kartın sınırları belli ve bu sınırlar epey yüksek. Witcher 3 gibi bir oyunda yüksek ayarlarda 60 fps kolay bir iş değil kesinlikle etkilendim. Biraz da karta yüklendim overclock yaptım onunda sınırlarını belirledim zaten kendini belli ediyor nereye kadar zorlanabileceğini. He 980 ile farkı var mı var, %15 performans farkını gördüm arkadaşım almıştı 980'i. Ama bu %15 fark için neredeyse bi yarısı kadar daha para veriyorsunuz ki bence değmezdi ben almadım arkadaş aldı , kişisel zevk meselesi :)

Olayın aslı şu kart gayet iyi internette ki testler ile aşağı yukarı aynı sonuçları veriyor ama birebir bekleme sistem gücü denilen bir olay var ve bu değişken oluyor genelde. İşlemci ram vb fps pek etkilemiyor ama max rakamları oynatıyor bundan dolayı aldıktan sonra o sınırları göremeyince kriz girme(benim gibi :D). Al kartı keyfine bak pc gaming olayını en yüksekler de yaşıyor olucaksın gerisini dert etme.

• fierro35 F kullanıcısına yanıt
    Evga GTX980 Ti SuperClock ACX 2.0+
    http://www.vatanbilgisayar.com/evga-gtx980-ti-superclock-acx-20-gddr5-6gb-384-bit-nvidia-dx12-ekran-karti.html

MSI Nvidia GTX 980 Ti Sea Hawk
    http://www.hepsiburada.com/msi-nvidia-gtx-980-ti-sea-hawk-6gb-384bit-gddr5-dx12-pci-e-3-0-ekran-karti-gtx-980ti-sea-hawk-p-BD804260

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 15 Aralık 2015; 3:09:09 >

•  GTX 980 Ti , GTX 980 ve 970 ANA KONU

Micron reportedly developing GDDR6 memory

While HBM still seems set to be the next big thing when it comes to VRAM on high-end graphics cards, we may have another contender in 2016 as reports are claiming that Micron is currently developing GDDR6 memory. This isn’t the first time we have heard about a new version of GDDR memory as some of next year’s Pascal GPUs from Nvidia are rumoured to use GDDR5X memory.
    This information comes from an exclusive Fudzilla report, with the site claiming to be in touch with a source at Micron. The source confirmed that the new GDDR6 memory standard will offer bandwidths as high as 10 to 14 gigabits per 4GB module, in comparison GDDR5 offers 7Gbps per 4GB module.

One of the benefits of GDDR6 memory will be its similarity to GDDR5, which will make it easy to manufacture and implement with new graphics cards. That said, the new memory may not be able to match the efficiency gains of HBM, on top of that, HBM 2 is also due out next year, which is set to increase performance and efficiency even further.
    Previous rumours have said that the new high-end GPUs from Nvidia and AMD will feature HBM 2, while lower tier cards will now make use of GDDR5X/GDDR6 memory. If this report is to be believed, then this seems like a likely outcome for next year’s new GPU launches.

Kitguru

• fierro35 F kullanıcısına yanıt
    Tereddütünüzü iyi anlıyorum. Biliyorsunuz teknoloji biraz da şans işi.

Ben zotac amp gtx 970 core extreme versiyonunu aldım. İnternette cw konusunda üzmeyen bir kart olduğuna dair epey yorum okumuştum. Ancak 60 fps'lerde bile cw yapıyor benim kart. Hiç sorun duymadığınız bir kart alırsınız şansınıza problem çıkar. Özellikle şu 900 serisi epey sıkıntı yarattı birçok kullanıcıya.

Bence belli başlı markalardan şaşmamak lazım. Msi, Asus, Zotac, Gigabyte. Bunlar üç aşağı beş yukarı benzer kalitede kartlar. İçinize hangisi siniyorsa alın gitsin derim ben.

İnsan detaylara girdikçe boğuluyor işin içinde resmen :)

Strix soğutma konusunda çok iyi diyorlar. Technopat'ın da incelemesi var. İzlemenizi tavsiye ederim.

https://www.youtube.com/watch?v=KCVSm7zqVBE

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emperor1907 -- 15 Aralık 2015; 11:29:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: emperor1907

Ben zotac amp gtx 970 core extreme versiyonunu aldım. İnternette cw konusunda üzmeyen bir kart olduğuna dair epey yorum okumuştum. Ancak 60 fps'lerde bile cw yapıyor benim kart. Hiç sorun duymadığınız bir kart alırsınız şansınıza problem çıkar. Özellikle şu 900 serisi epey sıkıntı yarattı birçok kullanıcıya.

Bence belli başlı markalardan şaşmamak lazım. Msi, Asus, Zotac, Gigabyte. Bunlar üç aşağı beş yukarı benzer kalitede kartlar. İçinize hangisi siniyorsa alın gitsin derim ben.

Strix soğutma konusunda çok iyi diyorlar. Technopat'ın da incelemesi var. İzlemenizi tavsiye ederim.

Aynen bu cw olayı tamamen şans işi. Bende en son Zotac alana kadar kullandığım bütün 970 ler fena derecede ötüyordu. Son aldığım Zotac ise baya sessiz çıktı. Tamamen şans işi.

• quote:

Orijinalden alıntı: APOLL0

quote:

Orijinalden alıntı: emperor1907

Aynen bu cw olayı tamamen şans işi. Bende en son Zotac alana kadar kullandığım bütün 970 ler fena derecede ötüyordu. Son aldığım Zotac ise baya sessiz çıktı. Tamamen şans işi.

Şu süreç insanı hayattan soğutan bir süreç. Bu 1 ay içinde cw sebebiyle sıkıntı çektiğim üçüncü gtx 970 kart oldu. Açıkçası artık iade et yenisini al sürecinden de sıkıldım. Yerine aldığımız yenisinin bundan iyi olacağının da garantisi yok. O yüzden iade etsem mi bu şekilde kullansam mı diye düşünüyorum bir süredir.

100'lü fps lerin üzerinde bu cw olayı olsa dert etmeyip kullanacaktım ancak 60 fps'lerde bile duyulur bir ses oluyor malesef. Uzun vadede cw sebebiyle kartın zarar görmesinden ya da bu cw seviyesinin artacağından korkmasam yine kabullenip kullanmayı sürdüreceğim ama ileride sıkıntı yaşar mıyım diye düşünmeden de edemiyorum.

Yüklü paralar ödediğimiz teknolojide bile işimiz şansa kalıyor. Hakikaten enteresan bir durum :)

• Selam,

980 Ti olarak hangi modeli önerirsiniz? Overclock potansiyeli&default hızın yüksekliği ve soğutucu performansı hangi kartta başarılıdır?
    Amazon'dan alınacak.
  • Cevaplar için teşekkürler asus un videosunu dün inceledim şu an için ibre asus a doğru kaydı diyebilirim.Yalnız şu msi seahwak ta fena görünmüyor mantığı iyi fakat o sıvı soğutmanın overclock ta faydasını görebilecekmiyiz bi araştıralım :)
  • Cevap için teşekkürler.

Gigabyte Xtreme Gaming modeli de ilgi çekici.
  • Gtx 970 düşünüyordum ancak cw problemi canımı sıkıyor 1.500 tl verdiğim kartla huzursuz olmal istemiyorum. Bu yüzden r9 390 düşünmeye başladım. Ne dersiniz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 308309310311312
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.