Şimdi Ara

GTX 980 Ti , GTX 980 ve 970 ANA KONU (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.628
Cevap
31
Favori
247.649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kardeş fazla ramin zararı olmaz. fazla fazla kalsın problem yaratmaz. ama eksikliği yaratır unutma. bir ekran kartına o kadar para sayılıyorsa en uç seviyeyi diyorum istisnasız her oyunu kasmadan çatır çatır çalıştırmalı.
    o oyun optimizasyon özürlüydü bu oyun şöyleydi dememek lazım. ben kullanıcılardan yanayım sen kimden yanasın nvidia mı
  • Bence arkadaş doğru söylüyor 2000 TL verdiğimiz ekran kartında biraz daha fazla RAM kullanılsa ne olur sanki ? Niye bu RAM kısmında cimri davranıyor Nvidia anlamıyorum . AMD şimdi yine klasik en az 4 Gb ile gelecek belki 6 GB lık modellerle giriş yapacak ama Nvidia daha az RAM ile daha iyi performans verecek . Fakat insan o kadar para veripte oyunda takılmalar görünce birde durumu tek kart almaya yetiyorsa dünyası başına yıkılıyor . Canlı şahitim bu olaya

Galiba Nvidia şöyle düşünüyor bende az RAM var ama hala daha iyi performans veriyorum , daha çok RAM isteyen varsa şöyle gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hoid -- 16 Eylül 2014; 23:48:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MALTHAEL

Bence arkadaş doğru söylüyor 2000 TL verdiğimiz ekran kartında biraz daha fazla RAM kullanılsa ne olur sanki ? Niye bu RAM kısmında cimri davranıyor Nvidia anlamıyorum . AMD şimdi yine klasik en az 4 Gb ile gelecek belki 6 GB lık modellerle giriş yapacak ama Nvidia daha az RAM ile daha iyi performans verecek . Fakat insan o kadar para veripte oyunda takılmalar görünce birde durumu tek kart almaya yetiyorsa dünyası başına yıkılıyor . Canlı şahitim bu olaya

Galiba Nvidia şöyle düşünüyor bende az RAM var ama hala daha iyi performans veriyorum , daha çok RAM isteyen varsa şöyle gelsin

ya arkadaş helal olsun sana ya valla daha ne diyeyim bu gerçeği bir türlü anlamadı arkadaşlar gitti. teşekkür ederim beni anlayan birisi çıktı.

• GIGABYTE' dan sonra ASUS GTX 970 STRIX de Nova' da listelendi.

http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=10138
  • Hocam novabilgisayar bana yakın da daha hiç alışverişim olmadı kızılayda küçücük bir büroları var ilk ziyaret ettiğimde bana hiç iyi referans olmamışlardı . Ama sizler buradan alışveriş yaptım diyorsanız bende GİGABYTE ı buradan alacağım mecbur zira VATAN Gigabyte satmıyor
  • saygıdeğer forumumuzun ajan arkadaşları ve arkadaşlarım varmı daha yeni gelişme gtx 970 için. hangi oyunda kaçar fps ile gtx 770 geçiliyor.
    artık araştırmıyorum boşuna zman kaybı bu konudan bılgılenıcem.
  • O kadar karışık ki ortalık şimdi de ısrarla GTX 980 nin 449 - 499 dolar olacağını ve GTX 970 in msrp fiyatının 299 dolar olacağını söylüyor. Az kaldı her şey ortaya çıkacak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ram olayına basit örnek;

iki kartı uzun süre kullanan biri olarak

watchdogs ultra ayarlarda;

r9 290 tri-x ortalama 30-35 fps verirken daha stabil, gtx780ti ortalama 55 fps verirken arada çok can sıkıcı şekilde donuyor.. 3 gb rami yetersiz geliyor, 4gb gtx760 da bile gtx780ti den daha stabil oynanıyordu watchdogs..
  • turbo-powwer kullanıcısına yanıt
    ZOTAC GTX 970, Nova'da KDV dahil 1.312 Lira'dan listelenmiş :)
  • @MALTHAEL

GIGABYTE GTX 770 ilk çıktığı zaman Nova Bilgisayar ile bir alışverişim olacaktı ama maalesef gerçekleşmedi.Çünkü; kartı almaktan vazgeçmiştim.Ancak forumda buradan alışverişte bulunan bir sürü üye mevcut ve olumsuz yorum yapan bir kişiye denk gelmedim.

İlk defa sizden olumsuz bir yorum duyuyorum.Ne gibi bir sorun olmuştu ?

Birde GIGABYTE isteme sebebiniz nedir ? Ve de bir süre beklemenizi öneriyorum (geçen bir mesajda da yazmıştım sanırım).İlk fiyatlar yüksek olacaktır.

@Havana_Brown

Selam Volkan abi,

GTX 970 için pek fazla haber gelmiyor.İlk sayfada GTX 770 SLI' ın da içinde bulunduğu bir test var.Oradan az çok durumu çıkarabilirsin.

19 Eylül' de NVIDIA GAME24 etkinliğinde kartlar hakkında en net bilgiler ve testler paylaşılmış olacaktır. GTX 770 , GTX 780 , GTX 780Ti yeni serinin yanında ne durumdalar bunu net bir şekilde görmüş oluruz.

Ama şunu söyleyebilirim; GTX 970' nin performansı GTX 780' e yakın bir seviyede hatta bazı durumlarda aynı.Gelecek olan sürücü güncellemeleri ile beraber GTX 780' i geçebilecektir muhtemelen.

Birde GTX 970' in 400 dolar , GTX 980' nin 600 dolar bandında satılacağı yazıyor.Eğer böyle bir şey gerçekleşirse GTX 970 F/P kartı olacaktır şu an için.

• Tek oyun üzerinden değerlendirmek istemiyorum ama bazı gerçekleride görmek gerekir bahsi geçen WD yi ne 780 nede 780 ti ile doğru düzgün oynamayadım ancak bakıyorum 4 gb ve üzerine sahip kartlarda oyun daha iyi-akıcı oynanıyor(yani gidipte 4 gb 760-770 sahibi fps düşmesiz daha akıcı oynayabiliyorsa sırf bellek yetmemezliği yüzünden çok daha güçlü bir kartta aynı oyun oynanamıyorsa bunda garipsenmeyecek bir durum yok asıl sorun bunu kabul edenlerde ve her ne olursa olsun bilinçsizce savunanlarda açık ve net görünüyor ki 4 gb da ne kadar idare eder tartışılır) ancak 3 gb ve altındakilerde ise textureyi ultrada yapsak hıghda yapsak bellek kullanımı yine 3 gb ancak herşeyi lowa alıp aayıda fxaa yapınca oyun düzgünce oynanıyor(oyunun optimize olmadığının bir göstergesi ama bu oynanmayacak kadar olmamalıydı) şimdi garip olan durumda bu oyunun Nvidia destekli olması yani oyun çıkmadan bir sürü teknik vs. videoları dönüp durdu ama hangisini kullanabildik aayı txaaya çekince oynanmıyor bu sefer bellek kullanımını düşüreyim diye dokulardan kısıyorsun yine düşmüyor anca 2.5 gb civarında fps düşmesiz akıcı oynanabiliyor.

Bu durumun tam tersi olan oyunlarda var mesela cod ghost yine belleği ultra ayarlarda 3 gb olarak dolduruyor ancak wd deki gibi stutter fazla yok ama hiç değil ondada var özellikle bellek kullanımı 3000 mbı geçtiğinde arada anlık olarak mesela fps 70 ise 50 olup hemen 70 e geri çıkıyor bu sırada baktığımda bellek kullanımı 3000 mbın altına gerilemiş.Örnekleri wolfenstein ilede çoğaltabiliriz.Diyeceğim o ki şimdiki oyunlar bile 3 gb ı çoğu kez tam kullanıyorken(ki son çıkan dead rising 3 te 2.5 gb a yakın vram kullanıyor ama grafik çok kötü üstüne fps 30 lara bile düşebiliyor)grafiği olmayanlar bile 2.5 gb altına pek düşmüyorken gidipte yeni kart adı altında 4 gb vram kullanmak bana görede kullanıcıları yolmaktan başka bir şey değil baştan 8 gb çıkarsalar bir şey kaybetmezler illa 8 gb lıkları sona saklayıp insanlara kart aldıracaklar.Bu seferde 8 gb olsa bile misal 384 bitli 980 ti gelip 6 gb olursa bu seferde 970-980 lerin fişi çekilecek.(Aynı 3-6 gb 780 lerde olduğu gibi insanlar gidip oyunlarda 3 gb yetmiyor diye her ne kadar 780 Tİ fiyatında olsada 6 gb 780 alabiliyorlar şahsen sürekli takılmalı oyun oynamaktansa 10 fps daha az alıp ancak daha akıcı oyun oynamayı pek çok kişi tercih edecektir) Gpu gücüde önemli ama zamanında tıtana 6 gb fazla tamamını dolduracak güçte değil diyenleride görmüştük ancak gtx 760 bile 4 gb belleği doldurabiliyorsa 980 nin 4 gb ı haketmediği bir gerçeğide var.

Uzun sözün kısası seneye bu zaman belkide daha kısa sürede nasıl 2 gb lık 770 vs. leri bitirdilerse bu kartlarda bellek yüzünden varlığını çabuk devreceklerdir umarım meydan fazla boş bırakılmaz 680 lerin 2000 780 lerin 2100 tl lerde olduğu ve satıldığı günleride bildiğimden eğer boş kalırsa çok yazık olacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

ZOTAC GTX 970, Nova'da KDV dahil 1.312 Lira'dan listelenmiş :)

Ben üstteki yorumumda GTX 970' in fiyatı hakkında tahmin yaparken kartın fiyatı ortaya çıkmış iyi mi ?

ZOTAC GTX 970

http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=10119
  • 1300 lira mı
  • Şimdiki kura göre hesaplarsak her şey dahil yaklaşık 600 $ tutarı var kaldı ki bu zotac diğerlerine göre en ucuzu bunun daha asusu msi yı vs. si diye gider.Ha bide evgası vardı onu unuttuk

970 bu fiyata geliyorsa 980 nin fiyatına şimdiden kendimizi hazırlamamız gerekir .Ortalık iyice karıştı

• canskru kullanıcısına yanıt
    Haksız sayılmazsın. Bu kartı alan uzun vadeli düşünenler ve yüksek çözünürlüklerde oynayacaklardır. VRAM denince karşısındakini "kafası hiçbir halta basmayan odun" olarak görenler , Wolfenstein: The New Order'a baksınlar. 4X MSAA ve sıkıştırılmamış texturelarlarla 1080p'de 3.5 GB VRAM kulllanımı görenler var. Bu değer 2K ya da 4K'da ne olur kimbilir? Oyunu bizzat denemedim ama RAGE'i hatırlayınca anlatılanlar tuhaf gelmedi. Ayrıca konsollar 8 GB ortak bellek kullanıyorlar. Bunu da unutmamak lazım. Oyuncular id Tech 5'in yaygınlaşmadığına şükretsin.

Orta seviye bir kart olsa 2 GBtan fazlasını hak etmez diyecektim ama ben 980'den 6 GB bellek beklerdim. Görünen o ki nvidia bu ürünün çok uzun ömürlü olacağını düşünmüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carnage86 -- 17 Eylül 2014; 0:36:45 >
  • Fiyatlar saçma ve gerçekten komedi gibi.

GTX 980' e hazırlanacağız birde ondan sonra asıl bombalar gelir.Önce giriş seviyesi bir GM 210, ondan sonra orta seviye bir GM 210, ardından full GM210... Sonra GTX 960Ti' lar falanlar filanlar...

Bu Maxwell hakikaten değişik bir seri olacak.

Bu arada benim V-RAM konusunu hatırlarsın.Oradaki ilk sayfa yorumlarına falan hatırlamak açısından kısa bir göz atmanı öneririm.

Ben bu V-RAM olaylarına önceden boşuna takmadım !

Herkes delirmiş gözüyle bakıyordu (destekleyenlerde az değildi tabii ki).

ı| FULL HD - 2K - 4K Çözünürlükleri İçin 2GB ve 2GB+ V-RAM Kullanımı ? |ı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 17 Eylül 2014; 0:37:16 >

• En İyisi Titan z alın
  • Carnage86 C kullanıcısına yanıt
    Wolfenstein The New Order 3 gb vramı ultra 1080pde tamamen kullanıyor ancak en ufak bir takılma-stuttering mevcut değil.1080p üzerindeki durumu deneyenler daha iyi yorumlayacaktır.
  • _Dominic_Toretto_ kullanıcısına yanıt
    novanın fiyatına göre kart 500$+KDV yurtdışı 399$ demek ki. Buradan GTX980 499$ y.dışıysa 620$+KDV ye satılır yani 1650TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rezes -- 17 Eylül 2014; 0:44:28 >
  • Aslında senin konuyu Nvidiaya aşağıdaki notla beraber göndermek lazım ;

" Bizleri bu kadar uğraştırıyorsunuz bunları hakedecek ne yaptık kart çıkardınız aldık klüpler-dernekler kurduk her ne zaman kart çıkaracak olsanız gözleyenlerin hayalini kuranların sayısı günden güne hep arttı desteğimiz sürekli sizdeydi hatta forumlarda her ne söze maruz kalırsak kalalım hep savunduk bunların karşılığında gıdım gıdım bellek artırıyor bizlere saç baş ve para yolduruyorsunuz inanın kepler ve maxwellin sizlerin yüzünden kemikleri sızlıyordur"

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.