Şimdi Ara

GTX 980 Ti , GTX 980 ve 970 ANA KONU (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.628
Cevap
31
Favori
247.686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Üreticiler 8 cigolayt modelleri de duyuracaktır. Cigolayta doyarsınız merak etmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 16 Eylül 2014; 19:47:30 >
  • Sabahtan beri fırsat bulup da bir yazamadım. Ben yazana kadar da zaten Videocardz'dan daha net bilgiler gelmiş.

GPU zar alanı 400mm^2 diyebiliriz. Güç tüketimi GTX 760 seviyesinde. Performansı da GTX 780 TI ayarında olacak. Tabi OpenCL konusunda da çok ciddi biçimde performansın artacağı biliniyor. Kepler'de OpenCL'i sallayıp CUDA'ya yoğunlaşmıştı Nvidia. Şimdi yine tüm GPGPU alanını ele alacak gibi. GM107'lerden de belliydi bu durum.

AMD'nin Eylül ayında sunduğu benzer ölçekteki GPU ile karşılaştırıldığında GM204 bambaşka bir boyutta gibi görünüyor. Son bir aydır yazdıklarımı anlamayıp balıklama atlayanlar da anlarlar artık.

Şu mesaj güzel bir özet olmuş:http://forum.beyond3d.com/showpost.php?p=1874325&postcount=2063

• Gainward GTX 980 ve GTX 970

GTX 980 Ti , GTX 980 ve 970 ANA KONU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turbo-powwer -- 16 Eylül 2014; 19:54:51 >

• Rubisco kullanıcısına yanıt
    İyi birşey tabi. Özellikle de GPU kullanımı düşük olmasından yakınan bu kadar çok kullanıcı varken. İster oyun optimizasyonu ister senin ifadenle tırt bir nedenle limite takılmış olsun. Kullanıcı üst bir çözünürlüğü çıkarak bulunduğu çözünürkten daha yüksek ve keskin çözünürlüğü çıkarken aynı zamanda GPU nun tam kullanıldığına şahit olarak kartlarının tam hakkını verdiğini düşünüp psikolojik olarak ta rahatlayacakdır değil mi?

Burada söylediklerim BF4 teki "Resulation Scale" gibi bir özellikse tabi.
  • güç tüketimler düşmüş galiba. Elimde 550wattlık bir psu var. 12v kanalından 400watt veriyor. Sizce gtx970 için yeterli olur mu ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kir$of

@turbo_powerrr
    @Redstone
    Valla ikinizin de elinize sağlık beyler.Birkaç gündür adam gibi forumlara girmeye vaktim olmuyor, sayenizde bilgi ediniyoruz yeni seri hakkında.Videocardz'ın yorumları altında bandwith tartışması yükselmiş bir anda, yetersiz kalacağını iddia edenler olmuş.

@Dominic Toretto

'sadık müşterilerimiz' olarak tanımladı."

Sadık köleler demek daha mantıklı olur

Rica ederiz.

Bandwith durumu için ise; kartların bilgileri daha yeni yeni gün yüzüne çıkmaya başlarken de böyle tartışmalar mevcuttu.Mimarinin baştan aşağı değiştiğini ve yenilendiğini düşünürsek NVIDIA' nın çalışanları böyle olasılıkları hesaplamışlardır diye düşünüyorum.Piyasadaki kartlar ve eski mimariler ile karşılaştırmamak lazım.

• ram denildiği zaman millet neden celalleniyor anlamıyorum. bir ekran kartı alıyorsunuz atıyorum 2000 tl para vermişsiniz. performansı muazzam ama rami dolduğu için takılmalar yapan. milleti yolmasınlar artık. bu devirde 4 gb model neymiş ya. yapıyorlarsa tam yapsınlar. böyle bir kart 4 gb olmamalı. en az 6 veya 8 gb olmalıdır. bu tamamen benim düşüncem. herkes herkese saygı duysun. cigolayt falan gibi laflar etmiş bazıları cigolaytı görecek onlar bu kafayla giderse. biz zengin değiliz demiş biri de. e be kardeşim zengin değilsin madem alacağın kartın o parayı haketmesi lazım değil mi. sen o kartı 4 gb olarak aldığında senin verdiğin parayı hakkediyor mu o kart. ondan sonra ram düşmanı watch dogsu takıla takıla oynarsın. veya yeni çıkan başka oyunları.
  • O değil de, AMD'nin bir ara geçeceği söylenen XDR bellekler ne oldu. AMD olsun nVidia olsun, GDDR5'den ne zaman terfi edecek ? Neye terfi edecek ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 16 Eylül 2014; 21:40:34 >
  • 980 165TDP imiş.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: canskru

ram denildiği zaman millet neden celalleniyor anlamıyorum. bir ekran kartı alıyorsunuz atıyorum 2000 tl para vermişsiniz. performansı muazzam ama rami dolduğu için takılmalar yapan. milleti yolmasınlar artık. bu devirde 4 gb model neymiş ya. yapıyorlarsa tam yapsınlar. böyle bir kart 4 gb olmamalı. en az 6 veya 8 gb olmalıdır. bu tamamen benim düşüncem. herkes herkese saygı duysun. cigolayt falan gibi laflar etmiş bazıları cigolaytı görecek onlar bu kafayla giderse. biz zengin değiliz demiş biri de. e be kardeşim zengin değilsin madem alacağın kartın o parayı haketmesi lazım değil mi. sen o kartı 4 gb olarak aldığında senin verdiğin parayı hakkediyor mu o kart. ondan sonra ram düşmanı watch dogsu takıla takıla oynarsın. veya yeni çıkan başka oyunları.

he kardeşim he sen haklısın biz anlamıyoruz maliyet olaylarından.saymış sövmüş millete alıntı yapmadan koçum benim cesaret örneği.

• WD'yi baz alıp 4GB az demek saçmalıktır.. O oyuna ne verirsen ver tamamını kullanıyor. 8GB sistem belleğim vardı, tamamını kullanıyordu. 16GB'a yükelttim 10GB üzerine çıktı.

Aynı şey ekran kartında da geçerli. Bir tane özürlü oyuna bakıp da saçmalamayın. 8GB opsiyonları gelecek zaten bi sakin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 16 Eylül 2014; 22:32:16 >
  • sen nası konuşuyosun kardeşim. doğru düzgün konuş bak. saçmalayan sensin. o kadar para bayıldıktan sonra 4 gb ram olmaz çok düşük. ben bişey biliyorum konuşuyorum saçmalamam merak etme sen.

@_Dominic_Toretto_
  • sen ne içtin kardeşim. hepiniz bir oldunuz yorum yapamaz olduk forumda ya. ne sanıyosunuz kendinizi siz. insana sataşmayın. saygılı olun biraz. ben adabımla yorum yapmışım. kimse benim yorumuma cigolayt bilmem ne diye dalga geçemez. saygısızlar topluluğusunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canskru -- 16 Eylül 2014; 22:46:59 >
  • quote:

sen nası konuşuyosun kardeşim. doğru düzgün konuş bak. saçmalayan sensin. o kadar para bayıldıktan sonra 4 gb ram olmaz çok düşük. ben bişey biliyorum konuşuyorum saçmalamam merak etme sen.

@_Dominic_Toretto_

Konu başlığı altında gelip fikrini paylaşmanda elbette sakınca yok;ancak adamın WD'yi ölçü olarak almak saçmalıktır yorumuna neden bu kadar celallendin ? 4Gb almak istemeyene Titan'ın 6Gb lik kartları zaten mevcut, ayrıca yüksek bellek miktarı içeren modeller çıkacaktır illa ki;fakat bunun getirisini kaç kişi görecek ? Bir ekran kartını sadece bellekleri mi belli ediyor ? Bu kadar senedir ortada dolaşmayan konular, saçma sapan oyun geliştiricileri yüzünden çıktı.Resmen 21.yüzyılda çiçek salgını yaşar gibi tepki veriyoruz.Bit hesapları, Vram hesapları, darboğaz sorunları derken bir türlü aşamadık.Crysis 3 çıkar, millet donanım değiştirir, WD çıkar donanım değiştirir, yarın GTA 5 çıkar (çıkmadan önce bile hazırlananlar var) millet donanım değiştirir.Ona göre de ölçüler hababam değişir, şimdi Gta 5 8 çekirdek işlemciden aşağısında problem çıkarsa, hepimiz kalkıp 8 çekirdek işlemciler mi alacağız ? Ya da Intel ile Amd 8 çekirdeği en alt standart yapmadığı için bizi soymuş mu olacak ?

• quote:

Orijinalden alıntı: false shepherd

Son haberlerdeki kadar kötü olmayacak anlaşılan. Düşük güç tüketimi ve 4 GB ram'iyle, optimal çözümler olur.

Tabii overclock potansiyeli önemli olacak. Muhtemelen 780 ve 780 Ti kadar overclock olmayacağı için, bir miktar hayal kırıklığı yaratabilir.
    Çizelgede gerçek hızlar mı, görünen hızlar mı yazılmış o da belli değil(780 Ti 1150 dediği, 1227 mi mesela?). Detaylı testleri bekleyelim.

quote:

Orijinalden alıntı: turbo-powwer

Ayrıca sonuçlara bakarsak NVIDIA kartlar genel olarak Firestrike'ta aldığından daha fazlasını oyunlarda gösteriyorlar. Aralarında %15 e yakın fark olan 780 Ti ile R9 290X in firestrike skorları neredeyse eşit görünüyor. Bu bağlamda NVIDIA nın driver desteğiyle GTX 980 nin bir miktarda olsa GTX 780 Ti nın önünde olacağını düşünüyorum. Aynı şekilde GTX 970 de GTX 780 nin bir miktar önünde olacaktır.

Evet. Firestrike'ta 780 - 780 Ti arasında %10,8 fark olmuş, ancak oyunlarda %15-25 arası fark olur. Pek çok zaman, %20 ve 25 fark görüyoruz.
    Bu durum 980'e olumlu mu yansır olumsuz mu yansır onu bilemeyiz; ama olumsuz yansısa bile, sürücülerle zamanla daha iyi performans vermesi beklenebilir.

Firestrike'ta 3770K'nın pek kısıtlayacağını sanmıyorum bu arada.

Bende katiliyorum buna dusuk guc tuketimi optimizasyonu daha iyi olacaktir. Sorun cikarma sansi daha dusuk olur ve fps degerleri 780 ti ile ya ayni olur yada brz daha fazla olur ama fiyat lar hic belli degil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

•  GTX 980 Ti , GTX 980 ve 970 ANA KONU
  • quote:

sen ne içtin kardeşim. hepiniz bir oldunuz yorum yapamaz olduk forumda ya. ne sanıyosunuz kendinizi siz. insana sataşmayın. saygılı olun biraz. ben adabımla yorum yapmışım. kimse benim yorumuma cigolayt bilmem ne diye dalga geçemez. saygısızlar topluluğusunuz.

hadi canım al voltanı açtırma bana bayramlık ağzımı.artist artist yorum yap ondan sonra yok kimse karışamaz biz saygısız olduk.
  • Kir$of K kullanıcısına yanıt
    ben donanımhaberden başka foruma takılmıyorum. şurada fikrimizi söylemek suç oldu. hemen birşeyden anlamıyor muamelesi yapıyorlar kendilerini kaf dağında görüyorlar. saçmalama gibi tabirler çok yanlış. seviyeyi belli ediyor bu. sonra celallenen ben oluyorum.
    tek bir oyun da olsa bir ekran kartına o kadar para verdikten sonra hatta iki ekran kartına o oyunun altından girip üstünden çıkması lazım. bunun istisnası olamaz. watch dogs buna çok iyi bir örnek. assassin's creed te buna iyi bir örnek. 4k monitörler yaygınlaşıyor.
    ekran kartlarının bellek miktarı yine benim düşünceme göre fazla olmalı. o kadar para verdikten sonra ram barajına takılmamalı. bu ubisoft optimizasyon özürlü oyunlar çıkartıyor ama hep te benim en sevdiğim oyunları yapıyor. bundan sonra da böyle olacağına eminim.
    gtx 780 sli yaptım 3gb ram yüzünden doğru düzgün performans vermedi. şimdi birini sattım. yarı yarıya zararına gitti. en başta o kartı 6 gb yapsalarmış on numara giderdi. şimdi 6 gb lık modelleri piyasaya sürdüler. demekki milleti tırtıklıyorlar. burda 4 gb ram az dediğim
    için beni saçmalamakla ithaf ediyor arkadaş. hayır arkadaş günümüz şartlarında 4 gb ram çok az. yetmez buraya yazdım. bir yıl sonra bunu herkes daha iyi anlayacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tuoni

quote:

sen ne içtin kardeşim. hepiniz bir oldunuz yorum yapamaz olduk forumda ya. ne sanıyosunuz kendinizi siz. insana sataşmayın. saygılı olun biraz. ben adabımla yorum yapmışım. kimse benim yorumuma cigolayt bilmem ne diye dalga geçemez. saygısızlar topluluğusunuz.

hadi canım al voltanı açtırma bana bayramlık ağzımı.artist artist yorum yap ondan sonra yok kimse karışamaz biz saygısız olduk.

kimse bana saçmalama diyemez kardeş. adam ol

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canskru -- 16 Eylül 2014; 23:12:37 >
  • AC dediğin AC4 mü? 3 GB, 4K'da bile yeter ona
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.