Şimdi Ara

GTX 980 Ti Çıkışını Yaptı !!! (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.241
Cevap
7
Favori
37.700
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    base ve boost hızları neden gtx 980 olan modelden daha az gtx 980 sanırım 1300 lü bişeylerdi

pek bilmiyorum ama başından beri dikkatimi çekmişti
  • quote:

Orijinalden alıntı: ysftnr333

asusun ne özelliği var ikiside aynı şey diilmi nvidiadan gelen kart işte bu vatan saçmalamışmı yoksa bunu böyle yapıolarsa rog serisini naparlar allah bilir

3 kartıda karşılaştır dedim siteden 3 üde aynı aradaki 700 tl fiyat farkı nedir arkadaş

GTX 980 Ti Çıkışını Yaptı !!!

Vatan başlı başına saçmalık ama bu durumda saçmalayan Vatan değil ...

Asus yıllardır pahalıya veriyor çok büyük bir özelliği varmış gibi. Monitörleri, kulaklıkları, anakart-ekran kartları, hatta mouse klavyeleri dahi.

Paneli üreten adam herkese üretiyor, çipi üreten adam herkese üretiyor, zaten bu üreticiler dünyada 2-3 tane. Ama Asus üzerine nurunu serptiği için fiyatlar böyle oluyor.

Sadece TR'de de değil. Yurt dışında da aynen böyle. Mesela amfi/dac ünitelerini, pazarını yakından takip eden bir kullanıcıyım ; asus neredeyse olmadığı bir pazarda, inceleyen tüketicilerce beğenilmemiş amd/dac kombosunu, kendisinden 4-5 kat daha performanslı, daha kullanışlı ve komponent zenginliği olarak gerek incelemelerce gerekse kullanıcı bazında beğenilmiş bir hi-end amp/dac'ın karşısına aynı fiyatla konumlandırmıştı.

Aynı HTC, Sony kafası. Pahalı kalitelidir algısını oluşturmaya veya oluşturulmuş çevrelerden faydalanmaya çalışıyor.

Halbuki bir sorun olduğunda aynı sorun kendisinde de baş gösteriyor (bkz. coil whine). Nitekim bir zamana kadar teknik servislerinin durumunu da biliyoruz (sadece burada da değil, dışarıda iyi sövüyorlar bu katmanlarına).

Ne artısı kalıyor geriye insan anlamıyor Neden aynı çipe 600-700 lira daha fazla vermeliyim ? Şaka mı bu ? O paraya istediğim parçaya yatırım yapabilir, geliştirebilirim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freshmind -- 2 Haziran 2015; 13:15:14 >

• freshmind kullanıcısına yanıt
    Sonuna kadar katiliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar benim Anlamadığım şey şu, Asus da evga da aynı şeyi yapıyor bu konuda; şimdi her iki markanın da sıvı soğutmalı modelleri var. Asus'un Poseidon, Evga'nın Hydro Cooper. Bir de her iki markanın tepe seviye modelleri olarak bilinen modelleri var. Bunlar yüksek OC potansiyelli kartlar oluyor. Asus'un Matrix Serisi, Evga'nın da Classifield serisi buna örnek. Benim takıldığım nokta şu; Aslında Poseidon ve Hydro Cooper'ın, Matrix veya Classifield'lerden daha iyi bileşenlerle donatılması gerekmiyor mu? Ama durum şu an tam tersi. Hydro Cooper ve Poseidon serisi hafif değiştirilmiş referans pcb'ye benzer bir tasarım ile geliyor. Ama matrix ve Classified'lere ise her türlü OC bileşenini, devreyi, fazladan PCI Güç girişini falan koyuyorlar. O kartlar zaten hava soğutma ile o bileşenlerin hakkını veremez ki! Ama Poseidon ve Hydro Cooper'a koysalar o bileşenleri ne kadar dehşet bir kart çıkar ortaya. Zaten poseidon/Hydro Cooper'ı alan adamda custom sıvı soğutma vardır parası boldur, rahat alır yani. Hadi tamam matrix/Classifield'den daha iyi bileşenleri geçtim, aynı bileşenleri/pcb'yi koysa ona bile razıyım. Yakın zamanda custom sıvı soğutma için gtx 980ti sli yapıcam bu tepkimin sebebi budur. Sizin de bu konudaki fikirlerinizi almak isterim. Okuyup da boş geçmezseniz sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alcatraz_tr -- 2 Haziran 2015; 9:06:47 >

• alcatraz_tr A kullanıcısına yanıt
    Malesef durum böyle zamanında BMW ile de çok konuşmuştuk Poseidonun mantıksızlığını hatta voltaj regülatörleri belli bir seviyeden sonra V-OC'ye izin vermiyor ki bu da kartın en büyük eksisi oluyor sizi anlıyorum uzun süredir bekliyorsunuz fakat böyle bu kartlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: alcatraz_tr

Arkadaşlar benim Anlamadığım şey şu, Asus da evga da aynı şeyi yapıyor bu konuda; şimdi her iki markanın da sıvı soğutmalı modelleri var. Asus'un Poseidon, Evga'nın Hydro Cooper. Bir de her iki markanın tepe seviye modelleri olarak bilinen modelleri var. Bunlar yüksek OC potansiyelli kartlar oluyor. Asus'un Matrix Serisi, Evga'nın da Classifield serisi buna örnek. Benim takıldığım nokta şu; Aslında Poseidon ve Hydro Cooper'ın, Matrix veya Classifield'lerden daha iyi bileşenlerle donatılması gerekmiyor mu? Ama durum şu an tam tersi. Hydro Cooper ve Poseidon serisi hafif değiştirilmiş referans pcb'ye benzer bir tasarım ile geliyor. Ama matrix ve Classified'lere ise her türlü OC bileşenini, devreyi, fazladan PCI Güç girişini falan koyuyorlar. O kartlar zaten hava soğutma ile o bileşenlerin hakkını veremez ki! Ama Poseidon ve Hydro Cooper'a koysalar o bileşenleri ne kadar dehşet bir kart çıkar ortaya. Zaten poseidon/Hydro Cooper'ı alan adamda custom sıvı soğutma vardır parası boldur, rahat alır yani. Hadi tamam matrix/Classifield'den daha iyi bileşenleri geçtim, aynı bileşenleri/pcb'yi koysa ona bile razıyım. Yakın zamanda custom sıvı soğutma için gtx 980ti sli yapıcam bu tepkimin sebebi budur. Sizin de bu konudaki fikirlerinizi almak isterim. Okuyup da boş geçmezseniz sevinirim.

Matrix ve classy deki hava soğutma sadece görüntü için kullananlara hitap ediyor yoksa tabiki kartı oc yapacaklar için hakkını versin diye konulmuş değil, ciddi overclockcu lar zaten full cover bloğu kendisi alır takar, poseidon daki blok hibrit tarzı havadan iyi full cover blokdan kötü arada bir yerde yani o blok matrix de olsa kesmez zaten full cover şart, evga hydro ise bildiğiniz ref. pcb ye full cover takmışlar, onunda classified hydro copper olanları var onu alırsanız direk sıvı soğutmalı oc ye hazır bir kartınız olur.

• Ne gerek var 980 ti ye. 750ti ile 2k gta 5 oynanabiliyorken

https://www.youtube.com/watch?v=ZeY7Qx5Ykek
  • B.M.W kullanıcısına yanıt
    Peki ne kadar fark eder poseidondaki çözüm ile full cover blok'un soğutma performansı? Birkaç derece mi yoksa 10+ var mıdır? Poseidon un tasarımı da güzel olduğu ve sıvı soğutmaya hazır olduğu için biraz daha sıcak bakıyorum. Zaten referans kartla bile 1300-1400mhz'e kadar çıkmışlar internetteki incelemelerde. Titan X'i geçsin yeter düşüncesindeyim :D

• quote:

Orijinalden alıntı: alcatraz_tr

Peki ne kadar fark eder poseidondaki çözüm ile full cover blok'un soğutma performansı? Birkaç derece mi yoksa 10+ var mıdır? Poseidon un tasarımı da güzel olduğu ve sıvı soğutmaya hazır olduğu için biraz daha sıcak bakıyorum. Zaten referans kartla bile 1300-1400mhz'e kadar çıkmışlar internetteki incelemelerde. Titan X'i geçsin yeter düşüncesindeyim :D

poseidon da donanımsal power limitor var, biosdan falan kaldırılmıyor, eğer voltaj verip oc yapacaksanız ağır yükte power a takılıp hız düşürecektir, sıcaklık olarak max 50-60 arası değişiyor sıvı devredeyken, bu sıcaklıklar oldukça iyi ama voltaj verilmeden oc yapılmış bir kart için iyi değil bana göre zaten dediğim gibi voltajla oc yapma imkanı olmadığı için poseidonun üzerindeki soğutma ona fazlasıyla yeterli, kardeşime 780 poseidon almıştım elipida ramlara rağmen +400 memory aldı ve 1267mhz e voltajsız çıktı, 7/24 bu hızlarda kullanıyor, poseidondaki soğutmayı söktüğümde voltaj regülatörünü bile aktif olarak soğuttuğunu gördüm, normal alacağınız full cover blokda regülatöre temas yoktur poseidonun iyi yanlarından biri temas etmediği ısınan bileşen kalmamış herşeyi soğutuyor.

• Arkadaşlar, yeni kart alacak biri olarak, 980ti önerir misiniz? Gtx 970 almayı düşünüyorduma ama gtx 980ti ile gtx 980 arasında çok fazla fiyat farkı göremediğim için gtx 980ti alma gibi bi fikir oluştu kafamda.

Not: kart abdden alınacak

• cyber518 kullanıcısına yanıt
    Usa fiyatları 2000 Türk Lirası civarıysa alınabilir elbette

Ancak şu da var 970 sli dx12 gelince nasıl bir performans gösterecek 980 ti ye göre daha ucuza gelip daha iyi performans verirse güzel olur da öyle bir sey yapacağını sanmam nvidia amd olsun doğru düzgün yazılım çıkarmazlar çoklu kart performansı için yoksa amiral gemilerinin satışlarını baltalarlar. Kısacası kendi kuyularını kazmazlar

Şu an için 980 ti daha mantıklı 2000 lira civarına gelecekse eğer size

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Humboldt -- 2 Haziran 2015; 11:33:47 >
  • Humboldt H kullanıcısına yanıt
    EVGA GeForce GTX 980 Ti Superclocked+ ACX 2.0+ (Kendinden Backplate ile geliyor)

Henüz stoklarında yok EVGA'nın. Lakin geldiğinde alınabilir. 2.000 Lirayı bile bulmuyor fiyatı.

679,99 Dolar
    http://www.evga.com/Products/Product.aspx?pn=06G-P4-4995-KR
  • Acer 27" 144 hz G-Sync monitör
    Gigabyte WF 4GB GTX 670 ekran kartı
    Günlük 4,7 Ghz hızda i5 2500k işlemci

Geçsem mi acaba?
  • Humboldt H kullanıcısına yanıt
    dostum bana 630/2 ye geliyor o yüzden çok hesaplı oluyor açıkçası yani 630 usd olursa 315 usd ödüyorum bi tanıdık sayesinde abd de, bu yaz kendim abd den alcam zaten bizzat orda olcam
    Yaza kadar daha iyi modelleri de gelir , Asus Matrix , EVGA Classified gibi modellerden alın madem %50 tutarı ödeyerek alacaksınız. Hatta 2 tane alın birini Türkiyede satarsınız :)
    Yarı fiyatına alacaksanız çok güzel :)

Türkiye'de de garantisi geçmesi bakımından EVGA öneririm. Classfied iyi tercih olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 2 Haziran 2015; 12:33:46 >
    Selam nasıl 630 dolara 2 tane aliyosunuz

•  GTX 980 Ti Çıkışını Yaptı !!!  GTX 980 Ti Çıkışını Yaptı !!!

GTX 980 Ti STRIX OC sadece soğutucu değişikliğinden ibaret değil gibi. Karta kaçak kat çıkmışlar. Stok hıza %15 hız aşırtma uygulanmış.

• OneTreeHill kullanıcısına yanıt
    Cok güzel yorum yapmışsın karta kaçak kat yapmışlar :p

• 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.