Şimdi Ara

gtx 970 aldığına pişman olan var mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
1
Favori
1.246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben nedense ne pişman ne memnunum ama kullanıyorum. Bu karta sahip olup kesin fikirlere sahip olan var mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Akane Tsunemori

ben nedense ne pişman ne memnunum ama kullanıyorum. Bu karta sahip olup kesin fikirlere sahip olan var mı ?

Tıpkı GTX560 ti'de de olduğu gibi,

GTX660ti de de 1.5GB+0.5 GB var ama pişman olan yok çünkü tam 2.0 GB kullanan oyun ayarları kullanılmıyor olabilir.

GTX970 de gene 3.5 GB yetiyor sorun yok.

GTX660 ti kullananlar belki 3dmark time spy ile biraz puanı azalır azalmasa bile görüntü donmalı ilerler 32fps ama aralarda 15 fps gibi(böyle olursa puan gene yüksek olur).

GTX1060 ti çıkarsa onda da yapabilirler. Oyun akıcıysa, benchmark puanı da çoksa kullanılır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 18 Mayıs 2016; 22:24:48 >
  • Kartı aldığınız tarih da önem teşkil ediyor bu soruda.Yakın tarihte alanlar pişman olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tugrul_512bit

quote:

ben nedense ne pişman ne memnunum ama kullanıyorum. Bu karta sahip olup kesin fikirlere sahip olan var mı ?

GTX660ti de de 1.5GB+0.5 GB var ama pişman olan yok çünkü tam 2.0 GB kullanan oyun ayarları kullanılmıyor olabilir.

GTX660 ti kullananlar belki 3dmark time spy ile biraz puanı azalır azalmasa bile görüntü donmalı ilerler 32fps ama aralarda 5 fps gibi(böyle olursa puan gene yüksek olur).

196 GB/s bantgenişliği nasıl yeterli geliyor acaba size? Herkes sizin beklentinizi paylaşmak zorunda mı neyin yeterli olacağında? Gün gibi ortada, Pascal ancak Fury X'e Tekilliğin Külleri'nde yetişiyorken gtx 970'e Directx 12 için yeterli demeniz çok dayanaksız. O kart kendine yetmeyecek bir halde sunulmuş, alanlara geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 18 Mayıs 2016; 22:26:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

quote:

Orijinalden alıntı: Tugrul_512bit

quote:

GTX660 ti kullananlar belki 3dmark time spy ile biraz puanı azalır azalmasa bile görüntü donmalı ilerler 32fps ama aralarda 5 fps gibi(böyle olursa puan gene yüksek olur).

192 GB/s bantgenişliği nasıl yeterli geliyor acaba size? Herkes sizin beklentinizi paylaşmak zorunda mı neyin yeterli olacağında? Gün gibi ortada, Pascal ancak Fury X'e Tekilliğin Külleri'nde yetişiyorken gtx 970'e Directx 12 için yeterli demeniz çok dayanaksız. O kart kendine yetmeyecek bir halde sunulmuş, alanlara geçmiş olsun.

1) Bant genişliği yeterli demedim.

2) GTX970 yeterli de demedim.

• Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Allah aşkına senden rica ediyorum şu oyun isimlerini ingilizce kullan iki saat anlamaya çalışıyorum Tekilliğin külleri ne acaba diye...
  • quote:

Orijinalden alıntı: emmre129

Allah aşkına senden rica ediyorum şu oyun isimlerini ingilizce kullan iki saat anlamaya çalışıyorum Tekilliğin külleri ne acaba diye...

Sana forum önerisinde bulunabilirim eğer istiyorsan. Çok güzel kaynaklar mevcut. Efendi efendi konuşursun orada. Yalnız, Türkçe yazarsan uyarıyorlar, baştan söyliyim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Şu anda RTX 2060 alınır mı?
    4 yıl önce açıldı
    Hala i5 2500k Kullanan Var Mı?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: emmre129

bilmem ne ses yongalı anakartım var diye bir konu görmüştüm dün akşam :D
    sonra yakın zamanda bir çok konu görüyorum, kurgu bilgisayarı tavsiye diye :D

daha sonra manyağın bir tanesi sahibinden'e ilan vermişti, en değerli kişisel bilgisayarımı satıyorum diye ilanın başlığı aynen bu şekildeydi :D
    şu yaptıkları saçma sapan yorumları bu kadarda kişiselleştirmeseler bari :D
    .......... :D
  • GTX970 güncel en kasıntı oyunlarda 1080p'de mantıklı AA değerlerinde ultrada minimum 50-60 fps veren bir kart.(örneğin Rise of Tomb Raider,Division gibi,GTA5 gibi...) Rise of Tomb Raider de 4080mb vram kullanımında performans sorunu da yok. Arkadaşların dediği gibi yakın zamanda bu kartı alanlar pişman olabilir.1070/1080/490/490X yolda...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 18 Mayıs 2016; 22:51:07 >
  • işin açıkcası ben acayip şekilde pişmanım 970 için değilde 980 için evet aceleci davrandım 2 ay önce 980 aldım kartsız durmaya sabredemedim
  • Kardesim birakin pismanligi guzel guzel kullanin , elimizdekinin kiymetini bilin . Gtx 950 almaya gucu yetmeyen imkani olmayan var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiç şansım olur mu? Daha bulunmadı öyle şeyler, Taş Devri'nde yaşıyoruz zaten.
  • The Division diyordunuz, isterseniz nerede 60 Hz yapabildiğini gösterin biz de görelim.
    Youtube'a referans olmayan 970'lerden herhangi bir tanesinin markasını yazıp yanına da divison eklemek zor değil.Sadece Division'dan kaynaklanan arızadan ötürü Dark Zone bölgesinde,helikopterle contaminated item teslim edilen 1-2 bölgedeki sis ve yangından dolayı 980ti ile bile 45fps'lere iniyor.Düzeltemediler hala.Mayıs 12'de yama gelecekti.Düzeltemediler ve yama gelmedi.1 mermiyle 3-4 oyuncu öldürme,textureların arkasına gizlenip ateş etme gibi saçmalıklar da hala sürüyor.Üstelik herşey sitelerin testleri değil.Kullancı testleri daha önemli. Taraflı test ediyorlar.GTX1080 incelemeleri çıktı.Testlere bakın.Eski nesil kartlardan %50'ye kadar daha hızlıymış gibi gösteryorlar.Alakası bile yok.Benim 980ti 1500/7600 hızlarında aynı FireStrike Ultra ve Valley gibi testlerde aynı puanı alıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 18 Mayıs 2016; 23:08:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: AC Kiriklar

Youtube'a referans olmayan 970'lerden herhangi bir tanesinin markasını yazıp yanına da divison eklemek zor değil.Sadece Division'dan kaynaklanan arızadan ötürü Dark Zone bölgesinde,helikopterle contaminated item teslim edilen 1-2 bölgedeki sis ve yangından dolayı 980ti ile bile 45fps'lere iniyor.Düzeltemediler hala.Mayıs 12'de yama gelecekti.Düzeltemediler ve yama gelmedi.

O zaman tam zamanlı 60 Hz diye atıp tutmamalısınız, öyle değil mi? Sonuçta sizin aklınızdaki hayalleri paylaşmıyorsunuz burada.

Tekrar ediyorum sizin için.Türkçe anlamıyor olabileceğinizi hesap edemedim.Division'daki hatalardan dolayı 1-2 bölgede fps çok düşüyor.Bunu 970 sabit 60 fps veremiyor diye yorumlamak da ancak sizden beklenirdi.Üstelik 970 ile 390' ı karşılaştıracağınııza,referans olmayan 970 ile 390X'i karşılaştırın.4K'da 4-5 fps fazla alıyor diye 390X'e iyi diyenler 4K için 390X yeter diyebiliyorlar mı acaba? Gigabyte 970 G1'in overclocklu halinin,overclock özürlü 390X'i 1080p'de nasıl geçtiğini ya da benzer sonuçlar aldığını araştırıp öğrenin.Bir de çıkıp 390 ile karşılaştırmışsıınız. Ya da sen araştırma bulamaz saçmalarsın falan.Al sana link.Lütfen saçmalamış olmak için Tom's Hardware sitesine laf atma.Siteyi kullanmasınıı da anlatayım.Resimlerdeki sağ ve sola bakan oklara basınca testler değişiyor.

http://www.tomshardware.com/reviews/amd-radeon-r9-390x-r9-380-r7-370,4178-6.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 18 Mayıs 2016; 23:19:39 >

• Mart ayında 1.254 tl'ye kampanya ile Zotac gtx 970 aldım. O zamanlar yeni nesil için sene sonuna doğru falan çıkacak diyorlardı ben de dayanamadım gittim aldım 970'i. Bu kadar erken ve uygun fiyattan satışa sunulduğu bilseydim bir kaç ay daha beklebilirdim ekran kartı için. Lakin kullandığım monitör 23.6'' 1080p 60 hz ips ekran. Sli gtx 1080'de yapsam şu an için bu monitör ile alacağım değer belli zaten. O yüzden çok fazla bir pişmanlık yok , ileri de zotac gtx 1080 amp extreme edition 2 ghz olarak çıkartırsa o zaman yenilerim kartımı.
  • 1.5 seneyi biraz geçen bir süredir kartı kullanıyorum. Pişman olmadığım gibi tam olarak beklediğim verimi aldığımı rahatlıkla söyleyebilirim.

Bu süre zarfında eski veya yeni oynadığım oyunlarda(ki bunlardan da yalnızca birkaçında sadece gölgeden bir birim feragat ederek) 60 fps ortalamada gayet akıcı sonuçlar elde ettim. Hala da bu performansını koruyor. Açıkçası benim tahminim bu zamana kadar ayarlardan çok daha fazla ödün vermem gerekeceği yönündeydi. Bu açıdan beklentilerimin de üzerinde seyrediyor.

Malum 3.5 + 0.5 konusunu ise ortaya çıktığı zaman da çok tartışmıştık. Henüz bununla ilgili bir sorunla karşılaşmadığımı rahatlıkla söyleyebilirim.

Bana göre ekran kartlarının hitap ettiği segmente göre efektif ömrü 1.5 senedir. Bu kart piyasaya sürüleli 21 ay gibi bir süre geçmiş durumda ve hala devam ediyor. Dolayısıyla amacını fazlasıyla yerine getirmiş durumdadır. Bundan sonrasında ise artık fazla birşey beklememek lazım. Yavaştan yaşlanıp yerini kaybedecek. Özellikle de yeni nesil oyun ve gpu ların gelmesi ile...

Fiyat/performans, güç tüketimi, ısı, ses, hız aşırtma, estetik vb. birçok konuda en iyisi demiyorum ama kullandığım en dengeli donanımlardan biri oldu.

Halihazırda ilgilendiğim oyunlardan Doom ve Mirror's Edge' i rahatlıkla oynatacak gibi duruyor. Hitman' nin ise tamamlanmasını bekliyorum. Görünür gelecekte ise bir tek Deus Ex var... Böyle bir ortamda 1 veya 2 oyun için ya da önceden oynamış olduğum bazı oyunları gölgeleri bir tık yukarıda yeniden oynamak için 3000 TL harcamayı pek düşünmüyorum açıkçası. Dolayısıyla ya ilgilendiğim ama kartımın kaldıramayacağından emin olacağım oyunların sayısı artacak ya da yeni çıkan kartlardan biri altını çiziyorum kesin ve pürüzsüz olarak bana çözünürlük atlatacak. Bunlardan biri olmadığı olmadığı sürece de her iki markanın yeni jenerasyonunun üst segmentini veya sonraki mimarilerini bekleyeceğim.

• 970 aldım ve kullanıyorum. 980 alsam belki pişman olabilirdim ama 970 herhangi bir pişmanlık yaşamadım
  • quote:

Eylük 2014 ten beri kullanıyorum hiç bir sorun yaşamadım 1080p 144 hz monütörde çokta memnunum zaten memnun olmasam 40 kere değiştiridim ama aç gözlülük 1080 alıcam bende 2 seneye yakın kullandım zaten kartı yeni aldıysan hata etmişsin derim çünkü aynı paraya daha performansını alırdım ama tadını çıkar genede 1070 güçlü bir kart sorun çıkarmaz.Üstelik kart 20 ay önce çıktı şuan bile çıkan oyunların hepsini 60-100 fps arası ultrada oynatıyor parasını hak eden bir kart.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkdevil35 -- 19 Mayıs 2016; 3:14:23 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.