Şimdi Ara

GTX 950M/960M VS GTX 1050

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (4 Mobil) - 2 Masaüstü4 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
7.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Resim öğretmenliği bölümünde grafik eğitimi amaçlı, Adobe'un neredeyse tüm yazılımları kullanılacak ve en az 3-4 yıl problem çıkarmayacak bir laptopa ihtiyacım var. Aklımda bir kaç model var ama, ekran kartlarının kalitesini ve güncelliğini ayıran bu model isimleri hakkında detaylı bilgiye sahip değilim.

Model numarasının üstün olması, performansın daha üstün olduğunu mu söyler? 950M ya da 960M ekran kartlı güzel bir bilgisayar varken, yine de 1050 mi tercih edilmelidir?

• Gtx 1050, diğer iki karttan daha iyi performans verir. Hem tüm Adobe programlarında hem de oyunlarda. Hem de video işleme ve 3d mark gibi programlarda. Ama Gtx 960M ile aralarında çok aşırı derecede fark yok.Burada önemli olan bütç nedir? Ve de bu bütçeye en iyisini alabiliyor musunuz buna bakmak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techniquest35 -- 19 Mart 2017; 16:41:44 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • techniquest35 kullanıcısına yanıt
    4 bin lirayı geçmesin isterim ama, cezbedici bir model olursa, 5 bini zorlayabilirim.
  • GTX960M kullanıcısı olarak; bütçe müsait ise GTX1050 tercih edin bence. Uygun fiyatlı bulabiliyorsanız GTX960M de olabilir. Ama dediğiniz gibi 4-5bin civarları düşünüyorsanız GTX1050 daha iyi hamle olur.

GTX960M, 1080p bazı ayarları kısarak gayet tatminkar edebiliyor. Masaüstünde GTX750Ti'ya denk geliyor. Aynı chipseti kullanıyorlar.

GTX950M ve GTX960M arasında da çok aşırı fark yok. Aynı chipset ama saat hızı farkları var. Ama dikkat etmekte fayda var GTX950M'in gddr3 versiyonları da var. Ondan kaçınmak lazım. Performans farkı bayağı fazla oluyor o zaman.
  • Şu modele ileride bir adet daha 8Gb Ram ve Hdd takviyesi yaptınız mı uzunca süre götürür sizi. Şuan 240 'lık Ssd ve 8Gb Ram var içerisinde. Özellikleri aşağıda yazıyor. Oyun bilgisayarı diye geçer ama bu fiyata bu özelliklerde başka denk gelmedim henüz.

https://www.monsternotebook.com.tr/abra/MONSTER-ABRA-A7-V7-2.html

5.099,00 TL. KDV Dahil

Özellikleri şu şekilde;

Monster Abra A7 V7.2
    Abra A7 V7.2 17.3" Oyun Bilgisayarı
    7.Nesil Kaby Lake Intel® Core™ i7-7700HQ,
    8GB (1x8GB) DDR4L 1.2V 2133MHz,
    240GB SSD,
    17.3" Full HD 1920x1080 IPS Mat LED Ekran,
    4GB GDDR5 nVIDIA® GeForce® GTX1050 Ti 128-Bit DX12,
    2 Adet Disk Desteği (1x M.2 SATA + 1x HDD & SSD),
    Işıklı Klavye,
    Turbo Fan Özelliği,
    27.4mm Kalınlık, 2,9 Kg Ağırlık,
    2 Yıl Garanti,
    Ücretsiz Kargo,
    17.3" Monster Taşıma Çantası Hediyeli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techniquest35 -- 19 Mart 2017; 17:24:49 >

https://www.monsternotebook.com.tr/abra/MONSTER-ABRA-A5-V11-1.html?utm_source=facebook&utm_campaign=dynamic-product-ads&utm_medium=cpc&utm_content=sempeak#.WM598MCLSUk&utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber

Bunun için ne dersiniz? Monster için; Uyumsuz çipset kullanıyor, özelliklerindeki performansı veremiyor diye okudum bir konuda. Bunu da belirteyim.

• HanKaĞaN kullanıcısına yanıt
    Adamalr Youtube sayfasında belli başlı notebookları test ediyorlar. Oyunlarda falan yüke sokuyorlar. Ben herhangi bir sorun görmedim. Ama tabi kullanıcılarına sormak gerek. Neticede teknoloji şans işi. Yazdığınız notebook ta iyi ama ekran ips panel değil. Siz grafik ile ilgili dediğiniz için ips panel daha iyi olur diye düşünüyorum. Daha canlı ve daha doğru renkler sunar ips paneller. Ve 170-180 derece görüş açısına sahiptirler. Yanlardan bakınca ekran kararmaz ve ya silik göstermez.

Bu sizin attığınız notebookun incelemesi;

https://www.youtube.com/watch?v=1h3HorXkNhM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techniquest35 -- 19 Mart 2017; 17:46:22 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Gtx 965m vs Gtx 1050 Mobile
    8 yıl önce açıldı
    Ryzen 5 - GTX 1050 Ti
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    IPS'e karşı negatif düşüncelerim var benim hocam. Tamam pürüzsüz ve berrak bir görüntü veriyor ama, arızalanma oranı çok yüksek. LG telefonumun IPS ekranında o kronik sarılanma sorunu oluştu, servise verdim, ekran değişiminden 1 hafta sonra yine aynı arıza oluştu. Yarın gene servise göndereceğim. Bu sadece benim başıma gelen sorunlar. IPS kullanıp da bu sorunu yaşayan onlarca vatandaş gördüm...

• Gtx1050, 960m'den yaklaşık yüzde 30 daha performanslı bi kartmış. Buna benzer bi konu açmıştım orda böyle öğrendim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: YoureGodDamnRight

Gtx1050, 960m'den yaklaşık yüzde 30 daha performanslı bi kartmış. Buna benzer bi konu açmıştım orda böyle öğrendim

görüyorum ve artırıyorum %45 daha güçlü :)

bir an %90 fark sandımhttp://gpu.userbenchmark.com/Compare/Nvidia-GTX-960M-vs-Nvidia-GTX-1050-Mobile/m27242vsm211022

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Methotrexate -- 20 Mart 2017; 2:48:1 >
  • Vay be doğrudur o zaman ne diyelim :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nvidia artik mobile de masaustundeki gpu neyse onu veriyor,yani m takisinfelan da olmuyor farkettiginiz uzere.O yuzden direk 1050lere bakin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ardaalisahin kullanıcısına yanıt
    Valla mı? O yüzden mi 1000 serisinde M takısı yok? Eğer dediğiniz gibiyse mutlaka 1050 alırım. Peki bu TI ayrımı nedir?
  • macbook pro ama türkiye de 8.5 lira falan yurtdışında daha ucuz olabilir
  • HanKaĞaN kullanıcısına yanıt
    O da masaüstünde olan Gtx 1050 Ti ekran kartı :) Benim size attığım notebookta Gtx 1050 Ti ekran kartı var.

Videoyu sonuna kadar izlerseniz, karşılaştırmalara bakabilirsiniz;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techniquest35 -- 21 Mart 2017; 2:44:39 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.