Şimdi Ara

GTX 580 var iken 680 ne kadar doğru olur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Geçen ağustosta şöyle bir üst seviye bilgisayar toplamıştım.

1 ad.AnakartMSI P67A-GD65 (B3) INTEL P67, DDR3, LGA1155, USB3.0, SATA3 (SATA6Gbit/s), ATX
    1 ad.İşlemciINTEL Core i5-2500K SR008,3.30GHz, 6MB L3, çift kanal DDR3, 32nm, LGA1155
    1 ad.İşlemci soğutucusuNOCTUA NH-D14 1366/1156/1155/775 & AM2/AM2+/AM3, 1 ad NF-P14 140mm+1 ad NF-P12 120mm FAN , NT-H1 termal macun
    1 ad.BellekGSKILL F3-12800CL9D-8GBXL G.SKILL RipjawsX DDR3-1600Mhz CL9 8GB (2x4GB) DUAL (9-9-9-24) 1.5V
    1 ad.SabitdiskSAMSUNG HD103SJ Spinpoint F3 1TB 32MB 7200rpm SATA 3.0Gb/s
    1 ad.SSD sabitdiskCORSAIR CSSD-F60GB3-BK Force Series3 2.5 60GB SSD SATA 6.0Gb/s(SATA3), 550-490MB/s
    1 ad.Ekran kartıMSI N580GTX Twin Frozr II/OC GTX580, PCI-E16 2.0, 1536MB/384bit GDDR5, mini HDMI, 2xDVI
    1 ad.KasaCOOLER MASTER HAF X 942 RC-942-KKN1 Güç kaynaksız
    1 ad.Güç kaynağıCORSAIR CMPSU-850TXV2 Enthusiast Serisi TX850 V2 850W 80+ SILVER

Şöyle bir sorum olacak. Geçen sene 580'e verilen parayla aşağı yukarı aynı fiyata 680 çıktı ve arada yüzde 30 performans farkından bahsediliyor. Şu aşamada 680'e geçmek ne kadar doğru olur?

Benim düşüncem daha 580 önümüzdeki Şubat Mart ayına kadar çoğu oyunu full oynatmaya devam edecektir ve bu esnada 600 serisinin yeni modelleri hatta 700 serisi bile çıkabilir. Buna ek olarak Ivy Bridge işlemciler de geliyor. Eğer illaki bir değişiklik yapılacaksa önümüzdeki ilkbaharı beklemeyi düşünüyorum.

Bir de sizlerin görüşlerini almak istedim.

Saygılar.

• 580 nin daha uzun ömürü var, 580 kartı varken yerine 680 almak isteyen insanlar genelde,ya parası çok olduğundan kendine hakim olamaz ya da 580 in değeri çok düşmeden elden çıkarıp aradaki farkı ödeyip yeni teknolojiye sahip olmak ister.

yoksa gözü dönmemiş ortalama bir oyuncuyu 580 uzun zaman daha idare eder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hands0meJack -- 7 Nisan 2012; 10:46:02 >
  • hiç doğru olmaz hatta fazlasıyla gereksiz olur.
    GTX580'in yetersiz kalabileceği bir durum ve ya oyun yok ortada.
    sisteminiz hala üst seviye ve en az 1-2 yıl her işinizi görür bence.

@Just In Time
    şahsi tecrübeden bahsediyor gibisin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahafiec -- 7 Nisan 2012; 10:48:54 >
  • Hic ama hic gerek yoktur size tavsiyem paranızın cebinizde durmasını istiyorsanız forumun dahili bileşenler bölümüne girmeyin.
  • tatminsizlik ,aç gözlülük,ego
    gtx 680'den sonra gtx 681 çıkarsan sıfır 1 fazla diye alacak adamlar tanıyorum forumda.
    bazıları sadece bende olsun da parası önemli değil modu'ndalar bu gibi insanlar için gtx 681,gtx 682 gibi modeller çıkarılıp kazık fiyattan sunulmalıdır bence.
    bu sayede gtx 580 gibi kartların ikinci elde uygun fiyata satılması sağlanır tabi bu arkadaşlarda para .ok gibi olduğundan sorun olmaz onlar için de

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 7 Nisan 2012; 10:58:25 >
  • Gtx 580 sizi gelecek seneye kadar kesinlikle yarı yolda bırakmaz .
  • Hiç doğru olmaz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu anakarta 4070 ti olur mu?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Gtx580'i 1. senesi dolmadan mi degistireceksin? Yazik derim baska birsey demem. Ben 4 senedir 4870'i kullaniyorum suan icin hala yeterli iken 580'i 680 ile degistirmek fuzuli masraf ve israftan baska birsey degil kanimca.

Hani hep ekran kartlarinin pahaliligindan dem vuruyoruz ya iste bu nedenle pahali. Her sene yada senesi dolmadan yeni cikan kartlara saldirdigimiz surece ureticiler bizi yolmaya devam eder.
  • Arkadaşların da dediği gibi GTX580'i GTX680 ile değiştirmek mantıklı bir hareket değil. Hiç olmazsa Maxwell ya da Tenerife serisini bekleyin hiç bir şey kaybetmezsiniz.
  • Seneye intel'in haswell'i gelene kadar sistemine hiç elleme bence, seneye tekrar bir değerlendirme yaparsın. Şuan için çok iyi bir pc'ye sahipsin zaten, gtx680 sadece bir anlık heves olur ve pişman olma olasılığın oldukça yüksek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cobi

tatminsizlik ,aç gözlülük,ego
    gtx 680'den sonra gtx 681 çıkarsan sıfır 1 fazla diye alacak adamlar tanıyorum forumda.
    bazıları sadece bende olsun da parası önemli değil modu'ndalar bu gibi insanlar için gtx 681,gtx 682 gibi modeller çıkarılıp kazık fiyattan sunulmalıdır bence.
    bu sayede gtx 580 gibi kartların ikinci elde uygun fiyata satılması sağlanır tabi bu arkadaşlarda para .ok gibi olduğundan sorun olmaz onlar için de

• CPU ve GPU için şahsi kanaatim bu serileri pas geçmek olacaktır. Bana göre 28nm kartlarda sonraki partilleri beklemek daha mantıklıdır. OC değerlerinde inanılmaz farklar var. Aynı marka model ve soğutma tasarımlı iki kart arasında 100-150 mhz farklar çıkıyor. Bunu daha çok 7900 serisinde görüyoruz, 680 yeni yeni geldiği için oradaki duruma da bakacağız. Durum genel olarak TMSC üretim hatlarından mı kaynaklı yoksa AMD'nin mimarisi mi?
    İşlemci içinde aynı kanaatteyim, Soket 1150 Haswell'e kadar 1. nesil core i5 750-2 nesil 2700k arasındaki tüm işlemcilerden hangisi varsa, kullananlar devam etmelidir...
  • Çabuk elden çıkarma denilen bi olay vardır.Piyasa takibi yapabilen sezebilen kullanıcılar zararı minumuma indirmek için kartları uygun zamanda satıp beklerler.Bu sayede yeni alıncak kart pahalıya mal olmaz.580 i şu anda satarsanız ucuza gider ama 680den önce satsaydınız 680 için daha az para ödüycektiniz.680 gereklimi kısmına gelirsek ; gerekli değildir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: indiffer

Şöyle bir sorum olacak. Geçen sene 580'e verilen parayla aşağı yukarı aynı fiyata 680 çıktı ve arada yüzde 30 performans farkından bahsediliyor. Şu aşamada 680'e geçmek ne kadar doğru olur?

Benim düşüncem daha 580 önümüzdeki Şubat Mart ayına kadar çoğu oyunu full oynatmaya devam edecektir ve bu esnada 600 serisinin yeni modelleri hatta 700 serisi bile çıkabilir. Buna ek olarak Ivy Bridge işlemciler de geliyor. Eğer illaki bir değişiklik yapılacaksa önümüzdeki ilkbaharı beklemeyi düşünüyorum.

Kesinlikle gereksiz ve müsrifçe bir hareket olur. Çok iyi bir sisteminiz var. Öyle ki, birçok kişinin rüyalarını üsleyen cinsten üstelik. Hele hele ekran kartınız özel soğutmalı ve GTX 580'lerin de en sessizleri arasında. Değil önümüzdeki bahara kadar, sizi en az 3 yıl rahatça idare edebilecek bir sistem. Yalnızca ekran kartınızı değiştirmeniz gerekebilir; o da bellek yetersizliği sebebiyle ki o bile göreceli aslında. Çünkü bellek yetersizliğinin olduğu oyunlarda birkaç ayar kısmak bu sorunu aşmak için yeterli olmakta. Devasa bir monitör kullanmıyorsanız, zaten aradaki farkı anlamanız neredeyse imkansız.

Şöyle bir örnek vereyim ki: Bırakın i7 işlemcili bir sistemi, doyumsuz olmayan birisi için LGA 775 soket Q serisi işlemcisi olanlara bile "Sistemin iyi" diyoruz burada. Çünkü amacımız insanlara gereksiz yere para harcatmak değil, ellerindeki donanımlarından optimum ve uzun süreli istifadelerini sağlamak. Ha bir de hayır dua almak. Donanım önerisi isteyenlerin neredeyse tamamı, bilgisayarlarını oyun için kullanacaklarından, aksi belirtilmediği sürece, önerileri de bu yönde yapıyoruz. İşlemci için alt sınır şu anda LGA 775 soket Q serisi. E serileri artık yetersiz kalıyor.

Siz de, oynadığınız çözünürlüğe bağlı olarak, sadece BF3 vb. donanım düşmanı birkaç oyunu ultra ayarda oynarken süs nev'inden birkaç efekti kapatmanız gerekebilir; hepsi bu...
    Bu konuda kimisi efekt kapatmayı veya detay kısmayı, kimisi de çözünürlük düşürmeyi tercih ediyor. Ben de ayar kısmak yerine, çözünürlüğü 1600x900'e düşürerek oynayanlardandım; sistemimi satana dek.

• Çok gereksiz olur bence.
  • Her iki kart'ta günümüz oyunları için fazlasıyla yeterli GTX 580 kullanmak daha mantıklı.
  • GTX 580im olsa en az 4 senesi olurdu yani :D
  • ahhh keske gtx 580 nim olsaydı ama yok elindekinin kıymetini bil kardeşim benim gibi bulamayanlar var seni ne 2 senesi 5 sene götürür o kart
    bizde hd 6950 ile devam ediyoruz yolumuza
  • 580 in ölene kadar 4-5 yılı var 2 sene kadarda oyunları full de açmaya devam eder, bence gereksiz olur
  • gtx 580 i sıfır olarak alıp kullanan adam, gtx 680 çıktığı zaman genelde onuda alıp kullanır. çünkü bunlar high end kartlar ve daha üstü çıktığı zaman daha üstünü alma ihtiyacı duyuyor insan.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.