Şimdi Ara

GTX 560 Ti SLI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • -560 Ti SLI yapmak ne derece mantıklıdır?
    -580 e göre çok daha iyi performans alırım fakat bu kadar insan 560 ti sli yerine 580 alıyorlarsa sebebi nedir?
    -750w güç kaynağı yeterli olurmu?
    Teşekkür ederim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M1911 -- 10 Kasım 2011; 2:18:12 >

• 580 daha mantıklı 560 ti için 750w sorun cıkarabilir sli için en düşük modelde olsa 1000 watt tavsiyemdir
  • Ben 560ti SLI denedim, ısı ve ses sorunu ses sebebiyle vazgeçtim. Eğer anakartında iki kartı da yapışık olarak kullanacaksan, 1. kart aşırı ısınma ve yüksek ses yapıyor. Ancak arada en az 1 slotluk boşluk olacaksa bu sorun daha az olur. Kartların yükteki sıcaklıkları arasında 25-30˚C fark oluyor. 1. kart çok fazla ısındığı için fan devri de yüksek olduğundan o da ayrıca ses yapıyor. Bu sebeple, kartları yapışık olarak kulanacaksan kesinlikle tavsiye etmiyorum. Benim PSU'm 700'lüktü ve rahat rahat yetmişti. X puanı olarak da stok halde 2591 puan almıştı. Bu haliyle 580'i tabiiki geride bırakıyorsun ama hem 1. ekran kartının yüksek sesini, hem de yüksek ısı sebebiyle hem anakartla birlikte çok ısınacağını da göz önünde bulundur derim.

Bu uyarılar yapışık halde kullanıcak bütün CF-SLI kartlar için geçerlidir. Ben aynı sorunu MSI 6870 Hawk CF ile de yaşamıştım, bilgin olsun. Bunun yerine NECROCYBER'ın dediği gibi tek 580 her zaman çok daha iyidir. MSI 580 Lightning'i Cougar 700'lük PSU ile kullandım ve hiçbir yetersizlik yaşamadım. Tek kart kullanacaksan 700'lük, en az 2 GPU'lu sistem kuracaksan da asgari 1000'lik PSU gerekir.

Bunların hepsi bir yana, GTX 480-570 üzerini gereksiz bulduğumu da eklemek isterim; 23" üzeri bir monitör kullanmıyorsan eğer. Çünkü +FPS vermekten başka bir işe yaramıyor. Yani, 480-570 ayarı kartlarla bütün oyunları zaten en yüksek ayarlarda akıcı olarak oynayabiliyorsunuz. 580'in farkı, diğerinin 50 FPS verdiği oyunda 60-65 FPS vermesi oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 11 Kasım 2011; 13:58:28 >

• anladım cevaplar için çok teşekkür ederim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

Ben 560ti SLI denedim, ısı ve ses sorunu ses sebebiyle vazgeçtim. Eğer anakartında iki kartı da yapışık olarak kullanacaksan, 1. kart aşırı ısınma ve yüksek ses yapıyor. Ancak arada en az 1 slotluk boşluk olacaksa bu sorun daha az olur. Kartların yükteki sıcaklıkları arasında 25-30˚C fark oluyor. 1. kart çok fazla ısındığı için fan devri de yüksek olduğundan o da ayrıca ses yapıyor. Bu sebeple, kartları yapışık olarak kulanacaksan kesinlikle tavsiye etmiyorum. Benim PSU'm 700'lüktü ve rahat rahat yetmişti. X puanı olarak da stok halde 2591 puan almıştı. Bu haliyle 580'i tabiiki geride bırakıyorsun ama hem 1. ekran kartının yüksek sesini, hem de yüksek ısı sebebiyle hem anakartla birlikte çok ısınacağını da göz önünde bulundur derim.

Bu uyarılar yapışık halde kullanıcak bütün CF-SLI kartlar için geçerlidir. Ben aynı sorunu MSI 6870 Hawk CF ile de yaşamıştım, bilgin olsun. Bunun yerine NECROCYBER'ın dediği gibi tek 580 her zaman çok daha iyidir. MSI 580 Lightning'i Cougar 700'lük PSU ile kullandım ve hiçbir yetersizlik yaşamadım. Tek kart kullanacaksan 700'lük, en az 2 GPU'lu sistem kuracaksan da asgari 1000'lik PSU gerekir.

Bunların hepsi bir yana, GTX 480-570 üzerini gereksiz bulduğumu da eklemek isterim; 23" üzeri bir monitör kullanmıyorsan eğer. Çünkü +FPS vermekten başka bir işe yaramıyor. Yani, 480-570 ayarı kartlarla bütün oyunları zaten en yüksek ayarlarda akıcı olarak oynayabiliyorsunuz. 580'in farkı, diğerinin 50 FPS verdiği oyunda 60-65 FPS vermesi oluyor.

Celiski yok mu 750 w yeter diyorsunuz simdi 1000 w diyorsunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: marfoglu

Bak alıntıladığın mesajımda ne yazmışım. Hem ben 700 demişim.

quote:

Tek kart kullanacaksan 700'lük, en az 2 GPU'lu sistem kuracaksan da asgari 1000'lik PSU gerekir.
  • quote:

quote:

Bak alıntıladığın mesajımda ne yazmışım. Hem ben 700 demişim.

quote:

Tek kart kullanacaksan 700'lük, en az 2 GPU'lu sistem kuracaksan da asgari 1000'lik PSU gerekir.

Corasir ht 750 560tia yetiyor AMA.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SATILIK GTX 660Tİ VE GTX 970
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • http://www.hardocp.com/article/2011/02/21/msi_n560gtx_ti_twin_frozr_ii_oc_sli_review/9

Kartlar yükte maximum 624 watt çekiyo 1000w'a gerek yok.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MyCoDeR

Evet, OC yapmadan kullanırsa yeter, ama OC yapacak olursa yetmez. Ben de 700'lük 80+ PSU vardı ancak 800'lük gibi çalıştığı halde OC yapmak istediğimde yetersiz kalabilmişti. Eğer OC'li olarak kullanılacak ise normalde gerçek 800'lük bir 80+ PSU gayet yeterli olacaktır ancak PSU, limitlerinde çalışacağı için ömrü az olacaktır. Bu sebeple 1000'lik yazdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 22 Şubat 2012; 21:17:05 >
  • quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MyCoDeR

Evet, OC yapmadan kullanırsa yeter, ama OC yapacak olursa yetmez. Ben de 700'lük 80+ PSU vardı ancak 800'lük gibi çalıştığı halde OC yapmak istediğimde yetersiz kalabilmişti. Eğer OC'li olarak kullanılacak ise normalde gerçek 800'lük bir 80+ PSU gayet yeterli olacaktır ancak PSU, limitlerinde çalışacağı için ömrü az olacaktır. Bu sebeple 1000'lik yazdım.

Anladim AMA demek istedigim ocsiz yuksek sitede bile i7li 750lik gercek professional kaldirmiyor omur Ayri bir Olay dandik 1000liklere edit bence 750lik bir model yet messed kapasitesi cok ariyor gold sertifikalilarin.

• Konulara cevap yazarken birde şu konu tarihlerine dikkat ederseniz iyi olacak, bakıyorumda bazı arkadaşlar bol keseden sallamış.

Bilmiyorsanız sallamayın bari DH incelemesi var 3 kanaldan toplam 600w (50 A) verebilen 625 w lık sapphire güç kaynağına core i7 965 (OC var), GTX 580 Sli bağladılar ekran kartlarında oc yokken unigine testinde problem çıkarmadı ki siz 560 Ti den bahsediyorsunuz kaliteli bir 700-750 W PSU GTX 580 ede yeter 560 Ti yede...

Bari inceleme linkinide verelimde tam olsun....

www.donanimhaber.com/guc-kaynagi/haberleri/Sapphire-Pure-625W-Guc-Kaynagi-video-inceleme.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lacano -- 22 Şubat 2012; 21:24:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lacano

Konulara cevap yazarken birde şu konu tarihlerine dikkat ederseniz iyi olacak, bakıyorumda bazı arkadaşlar bol keseden sallamış.

Bilmiyorsanız sallamayın bari DH incelemesi var 3 kanaldan toplam 600w (50 A) verebilen 625 w lık sapphire güç kaynağına core i7 965 (OC var), GTX 580 Sli bağladılar ekran kartlarında oc yokken unigine testinde problem çıkarmadı ki siz 560 Ti den bahsediyorsunuz kaliteli bir 700-750 W PSU GTX 580 ede yeter 560 Ti yede...

Bari inceleme linkinide verelimde tam olsun....

www.donanimhaber.com/guc-kaynagi/haberleri/Sapphire-Pure-625W-Guc-Kaynagi-video-inceleme.html

Size mi soracagiz tarihleri bakin bakmayacagimizi?

• Eski tarihli konuları gereksiz yere hortlatırken bana sormanıza gerek yok... Zaten yöneticiler gereğini yapar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lacano -- 22 Şubat 2012; 21:29:21 >
  • quote:

Eski tarihli konuları gereksiz yere hortlatırken bana sormanıza gerek yok... Zaten yöneticiler gereğini yapar...

Birsey yapmazlar yapmalarida sacma belki benim bu konudaki biggie ihtiyacim var ve bu konuda. Irsey soracak istiyorum yeni konu mu acayim.Zaten sizede sormam.;)
  • quote:

Anladim AMA demek istedigim ocsiz yuksek sitede bile i7li 750lik gercek professional kaldirmiyor omur Ayri bir Olay dandik 1000liklere edit bence 750lik bir model yet messed kapasitesi cok ariyor gold sertifikalilarin.

Daha detaylı yazmam gerekirse, i7 950 işlemcili ve gerçek 700 Watt 80+ PSU'lu bilgisayarımda Asus 560ti SLI denedim ve OC yapmak istediğimde PSU'nun limitine takıldım. Şimdi ben bu sistemi bu şekilde kullansaydım o kaliteli PSU'mun ömrü maksimum 6 aydı.

Ancak 1000'lik bir PSU'm olsa idi:

1- OC yaparken PSU'nun limitine takılmayacaktım ve bilgisayarımın gerçek limitini görebilecektim.
    2- Bilgisayar tam yükte örnek olarak 800 Watt güç çekiyor olacaktı ise, PSU'ya 200 Watt'lık bir tolerans payı bırakmış olacaktım ve bu şekilde de onun ömrünü kısaltmam gibi bir durum söz konusu olmayacaktı.
    3- Eğer arkadaş deseydi ki: Ben OC yapacağım ancak bilgisayarın limitlerini zorlamak gibi bir niyetim yok. Yalnızca belirli bir miktar OC yapacağım. O zaman da tolerans payıyla birlikte gerçek 850 Watt'lık 80+ PSU'nun yeterli olacağını söyleyecektim. Ne kadar ekmek, o kadar köfte yani.

Umarım bu sefer yeterince izah edebilmişimdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 22 Şubat 2012; 21:31:19 >

• Gereksiz olup olmadigini nereden biliyorsunuz neyse dayanarak bu kadar emin konusuyorsnuz zaten mantik olarak googleda bu konularini arastirirken denk geldim ki buda ihtiyacim oldugunu gosteriyor ki googledan Baktim.Ki bunlari size anlatmamam gerek aslinda ustunuze vafie degil senin Gibi milleti assalagayanlari banlasinlar once.
  • quote:

quote:

Eski tarihli konuları gereksiz yere hortlatırken bana sormanıza gerek yok... Zaten yöneticiler gereğini yapar...

Birsey yapmazlar yapmalarida sacma belki benim bu konudaki biggie ihtiyacim var ve bu konuda. Irsey soracak istiyorum yeni konu mu acayim.Zaten sizede sormam.;)

Bende zaten bana sormanıza gerek yok dedim, bu konuda bilgiye ihtiyacınız varsa google dan ufak bir araştırma ile sorularınıza cevap bulabilirsiniz.
    Oraya inceleme linki koydum o bile bazı sorularınıza cevap niteliğinde olabilir.

• quote:

quote:

Daha detaylı yazmam gerekirse, i7 950 işlemcili ve gerçek 700 Watt 80+ PSU'lu bilgisayarımda Asus 560ti SLI denedim ve OC yapmak istediğimde PSU'nun limitine takıldım. Şimdi ben bu sistemi bu şekilde kullansaydım o kaliteli PSU'mun ömrü maksimum 6 aydı.

Ancak 1000'lik bir PSU'm olsa idi:

1- OC yaparken PSU'nun limitine takılmayacaktım ve bilgisayarımın gerçek limitini görebilecektim.
    2- Bilgisayar tam yükte örnek olarak 800 Watt güç çekiyor olacaktı ise, PSU'ya 200 Watt'lık bir tolerans payı bırakmış olacaktım ve bu şekilde de onun ömrünü kısaltmam gibi bir durum söz konusu olmayacaktı.
    3- Eğer arkadaş deseydi ki: Ben OC yapacağım ancak bilgisayarın limitlerini zorlamak gibi bir niyetim yok. Yalnızca belirli bir miktar OC yapacağım. O zaman da tolerans payıyla birlikte gerçek 850 Watt'lık 80+ PSU'nun yeterli olacağını söyleyecektim. Ne kadar ekmek, o kadar köfte yani.

Umarım bu sefer yeterince izah edebilmişimdir.

Anladim demek istediginizi zaten once ki mesajdada yazdim full guitar kullanmak yipratacktir zaten ki tam gucunu gore,iyecektiniz cunku sinirda olacakti.

• quote:

quote:

quote:

Bende zaten bana sormanıza gerek yok dedim, bu konuda bilgiye ihtiyacınız varsa google dan ufak bir araştırma ile sorularınıza cevap bulabilirsiniz.
    Oraya inceleme linki koydum o bile bazı sorularınıza cevap niteliğinde olabilir.

Demek ki aradigimi bulamamisim teknik sorular hakkinda hortlattmak veya konuya yapmak fikir alisverisi icin Daha iyidir.Kucuk detaylarda ogrenilebilir.

• quote:

Gereksiz olup olmadigini nereden biliyorsunuz neyse dayanarak bu kadar emin konusuyorsnuz zaten mantik olarak googleda bu konularini arastirirken denk geldim ki buda ihtiyacim oldugunu gosteriyor ki googledan Baktim.Ki bunlari size anlatmamam gerek aslinda ustunuze vafie degil senin Gibi milleti assalagayanlari banlasinlar once.

Ben sizi aşağılamadım, öyle düşünmek istiyorsanız düşünebilirsiniz.

Ben size eski konuları hortlatmak dışında da sorunlarınıza cevap bulabileceğinizi anlatmaya çalışıyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.