Şimdi Ara

GTX 260 Düşük Performans sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yeni aldığım sistemim de istediğim yada olması gereken performansı alamıyorum çözemedim.

Bu sistemi alırken bu parçaların uyumluluklarına yapılan tüm testlerine ince ince baktım.
    İlk kurunca belleklerde bi sorun vardı. Fail safe ile çöztüm şu an stress testlerinde saatlerce hiç bir sorun yok.

nvidia kontrol panelinden aldığım bilgiler

Processor: AMD Phenom(tm) II X4 940 Processor (3006 MHz)
    Operating System: Windows 7 Ultimate, 64-bit
    DirectX version: 10.0
    GPU processor: GeForce GTX 260
    Driver version: 185.85
    Stream processors: 192
    Core clock: 576 MHz
    Shader clock: 1242 MHz
    Memory clock: 999 MHz (1998 MHz data rate)
    Memory interface: 448-bit
    Total available graphics memory: 2687 MB
    Dedicated video memory: 896 MB
    System video memory: 0 MB
    Shared system memory: 1791 MB
    Video BIOS version: 62.00.61.00.A0
    IRQ: 18
    Bus: PCI Express x16 Gen2

nvCplUIR.dll 2.1.320.00 NVIDIA Control Panel
    nvCpl.cpl 2.1.320.00 NVIDIA Control Panel Applet
    nvExpBar.dll 1.5.2400.18 NVIDIA Control Panel
    nvCplUI.exe 2.1.320.00 NVIDIA Control Panel
    nvViTvS.dll 8.15.11.8585 NVIDIA Video and TV Server
    NVMCTRAY.DLL 8.15.11.8585 NVIDIA Media Center Library
    nvDispS.dll 8.15.11.8585 NVIDIA Display Server
    NVCPL.DLL 8.15.11.8585 NVIDIA Compatible Windows7 Display driver, Version 185.85
    PhysX Kullanılamıyor Kullanılamıyor
    NVCUDA.DLL 8.15.11.8585 NVIDIA CUDA 2.2 driver
    nvGameS.dll 8.15.11.8585 NVIDIA 3D Settings Server

Güç kaynağım Enermax infinity DXX 650 Watt

Olması gereken performans derken bu ekran kartı ilk çıktığında core2 duo e8400 ile testini buldum.
    Bellek olarak 2 gb 1066 ile ekran kartı crysis de "1920x1200 de 4x AA ile 21 kare ve üstünü" vermiş ancak bende bu boyutta bir ekran dahi yok.

17" bir mönitörüm var en fazla açacağım çözünürlük 1280x1024 2x AA bile benim için yeterli ancak crysis de 1024x768 AA kapalı iken oyunun kendi seçtiği
    ayarlarda bile kasılmalar oluyor ve hepsini yüksek seçiyor oyun. 7 - 70 küsür kare gibi ortalama 25 - 30
    Böyle olunca deneyeyim dedim çözünürlük sabit kalarak AA kapalı hepsini düşüğe çektim fraps ile kare alıyorum gözümde alışkın açıkçası bir fark olmuyor.
    Daha sonra 1600x1200 8x AA ile gene yüksek ayarlara bile çektiğimde bu kare pek fark etmiyor. 3-5 oynuyor yani.
    genel olarak 2 çekirdek ve 2 gb fazlam var görev yöneticisi ve everest e göre sistem %40 bile kaynak kullanmıyor.

Bu takılma sorunu World of warcraft da da var 15 ila 200 arası oynuyor. 4830 u olan bir kaç kişi benim 15 aldığım yerde 60 - 70 kare alıyor.

rica ediyorum format filan demeyin OC hiç demeyin test edilen sistem ile bu wow da ki arkadaşlarımın sistemleri benim sistemime kıyasla her açıdan daha düşük bir sistemler
    ayrıca hiç bir ısınma sorunu da yok başkalarında 80 - 90 derecede gezen ekran kartı bende 60-65 i ancak görüyor.

normalde 30 kare ve üstünde stabil kalsa hiç dert etmem ama benim için 3 sene gitmesi gereken bir sistem şimdiden 1 senelik oyuna bu kadar kolay ve yanlış ezilmesi moralimi bozdu.

Aklına değişik mantıklı fikir gelen yardımcı olan herkeze teşekkürler.

• Hocam aklıma ilk gelen, PCI slotunu x16 olarak kullanıyor mu sorusudur.

Bazı kartlar x4 olarak kullanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IgorStravinsky -- 11 Haziran 2009; 11:21:39 >
  • quote:

17" bir mönitörüm var en fazla açacağım çözünürlük 1280x1024 2x AA bile benim için yeterli ancak crysis de 1024x768 AA kapalı iken oyunun kendi seçtiği
    ayarlarda bile kasılmalar oluyor ve hepsini yüksek seçiyor oyun. 7 - 70 küsür kare gibi ortalama 25 - 30
    Böyle olunca deneyeyim dedim çözünürlük sabit kalarak AA kapalı hepsini düşüğe çektim fraps ile kare alıyorum gözümde alışkın açıkçası bir fark olmuyor.
    Daha sonra 1600x1200 8x AA ile gene yüksek ayarlara bile çektiğimde bu kare pek fark etmiyor. 3-5 oynuyor yani.
    genel olarak 2 çekirdek ve 2 gb fazlam var görev yöneticisi ve everest e göre sistem %40 bile kaynak kullanmıyor.

17'' monitörde 1600x1200 nasıl açtın???????????????

• @TryAgain

nvidia kontrol panelinden aldıklarımı yazdım oraya göre x16 da versiyon 2.0 da çalışıyor.

şunlar olsa anlayıp ona göre davranacağım.

kullandığım işlemci ve anakart tam uyumlu bios versiyonuna kadar kontrol ettim.

bellekler memtest 86 ile test edildi.

orthos + prime 95 ile saatlerce test yaptım (hatta bir seferinde birini kapatmadan diğerini açmışım o şekilde kalmışlar.

işlemci ve anakart 45 ekran kartı ise 65 dereceyi görmedi bile

sistemde ısınan hiç bir aygıt yok yani.

güç kaynağım tam bu sisteme göre 16 tane daha hdd 2 tane ekran kartı daha takabilirim hatta.

crysis + gta 4 (dün denedim gta4 ü de oda hüsran) world of warcraft da everest ve görev yöneticisine göre (çakışmıyor aynı değerleri veriyorlar) sistem hiç bir durumda 1024x764 0 AA en düşük ayar (25 civarı (7 - 70)ve 1600x1200 16 x AA high da (19 civarı (7-70 bunda da geçerli) bile yakın fps verişi düşündürücü. verdiğim değerler crysis ve gta 4 için geçerlidir.

• elimde samsung syncmaster var modeli şu an tam aklımda değil 2560x1600 destekliyor ama derdim bu değil
  • işlemcin ne model ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: SrTeXa

nvidia kontrol panelinden aldığım bilgiler

Processor: AMD Phenom(tm) II X4 940 Processor (3006 MHz)
    Operating System: Windows 7 Ultimate, 64-bit
    DirectX version: 10.0
    GPU processor: GeForce GTX 260
    Driver version: 185.85
    Stream processors: 192
    Core clock: 576 MHz
    Shader clock: 1242 MHz
    Memory clock: 999 MHz (1998 MHz data rate)
    Memory interface: 448-bit
    Total available graphics memory: 2687 MB
    Dedicated video memory: 896 MB
    System video memory: 0 MB
    Shared system memory: 1791 MB
    Video BIOS version: 62.00.61.00.A0
    IRQ: 18
    Bus: PCI Express x16 Gen2
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GT 420 Fps sorunu NVİDİA
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 3dmark 06 ve vantage dener misin bir de ?
    puanların normal mı cıkıcak
    hocam wowu bosver o oyun cok degisik cidden ,dalaran gibi bir yerde 15 fps almıssan canını sıkma orda öyle
  • aynı sorun aynı kartla bende de var. ama sadece wow da. raidlerde 10-20 fps. eski kart ım bile daha iyi çalıştırıyodu. çözemedim bi türlü....
  • Ağabeyimde Win 7 kullanıyor işlemcisi x2 5200 3 gb belleği var ekran kartı 512 mb 8800 GT 1680x1050 de "" Dalaran "" da 23 karenin altına inmedi bile.

Raidde naxx 25 de 200 kare bile gördüm ulduar için sistemi aldım alalı bir kere yarım 10 man yapabildim sistem ile uğraşmaktan raide giremiyorum.

@fod normal olması gereken değerler 13bin civarımıdır OC yapmayı istemiyorum forumda hep ocli sonuçlar var.
  • srTeXa kartın zotac 260 synergy mi? her 260 alan bu sorunu yaşamıyor galiba. sadece belli üretim serilerinde çıkıyor olabilir, hardware bug olarak.
    bi de aynı sistemde önceden kullanığın bi kart varmıydı? driver sorunu olabilmesi ihtimalini de inceliyorum.

1 haftadır ben de düzgün raid yapamıyom. raidde 10fps nedir ya. crysis 1920x1080, 4xAA -High da bile bu kadar düşük deil fps. ati 2600xt 256mb ile wowda 25-30 fps alıyom raidde.
    neyse bu gün kartı geri götürücem.

edit: herhangi bi overclock olmadan 3dmark06 da 11k civar alıyom. işlemci 2.1k biraz düşük. gerisi normal gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elessarch -- 11 Haziran 2009; 15:46:16 >
  • 3d Mark 06 ile test yaptım.

2 test uyguladım birisi 3d mark 06 nın standard haliyle gelen 14bin küsür verdi(küsüratı hatırlamıyorum)

ikinci test de 4x aa açtım tüm testleri uygulamasını sağladım bu seferde 12 bin küsür aldı. tam yük de 72 derece gördüm ekran kartında ki hala normal sevyede anakart 45 işlemci 52 dereceyi geçmiyor.

denemeleri değiştirdim gta 4 de görev yöneticisiyle işlemci de %30 - 40 lık yük var 2900 mb civarı bellek kullanılıyor. ancak oyun 1-70 kare arası sık sık gidip geliyor bu gece windows 7 yi kaldırıp windows xp kurdum eğer sorun bu yolla çözülürse win 7 den kaynaklı diyeceğim olmazsa kafayı yemeye başlıcam.

vantage testinin ayarları 1280x1024 de extreme idi işlemciye 32bin küsür ekran kartına 6900 küsür puan verdi.

yorumlarınızı bekliyorum akşama kadar farklı çözümler olursa sevinirim bilgisayar satıcıları ile uğraşmak dan gına geldi.

• Arkadaşlar bende son günlerde şu hatayı alıyorum "görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu" bunun bir çözümü varmı? sürücülerden falan kaynaklanıyordur diye 1-2 tane değişik sürücü kurdum ama nafile oyun oynarken 10 dakika sonra bu hatayı alıyorum. yardımcı olursanız sevinirim. kullandığım sistem

amd 7750
    zotac 260²amp
    4 gb OCZ ram
    windows vista sp1
  • quote:

Orjinalden alıntı: SonS_oF_Liberty

Arkadaşlar bende son günlerde şu hatayı alıyorum "görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu" bunun bir çözümü varmı? sürücülerden falan kaynaklanıyordur diye 1-2 tane değişik sürücü kurdum ama nafile oyun oynarken 10 dakika sonra bu hatayı alıyorum. yardımcı olursanız sevinirim. kullandığım sistem

amd 7750
    zotac 260²amp
    4 gb OCZ ram
    windows vista sp1

Havalar ısındıkça daha çok ortaya çıkabilen bu sorun büyük ihtimal ile overclock veya shader ünitelerinin fazla ısınmasından kaynaklanıyor. Fan hızını arttırarak deneyin.
  • işlemci o/c lu ama ekran kartı o/c lu değil. fan hızını arttırmak için program varmı önerebileceğiniz.?
  • quote:

Orjinalden alıntı: SonS_oF_Liberty

işlemci o/c lu ama ekran kartı o/c lu değil. fan hızını arttırmak için program varmı önerebileceğiniz.?

Zotac Firestorm, EVGA precision tool, Rivatuner vb.
  • windows 7 ile vantage da test yaptım performans modunda ekran kartı 10800 gibi bir puan aldı.. sanırım normal.. bi iki siteden baktım. ekran görüntüsü evde vardı eklerim. oc felan yapmamıştım. tüm oyunları 1920*1080 de oynuyorum ve hiç birinde sıkıntı yaşamadım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: CeSsPoOL

windows 7 ile vantage da test yaptım performans modunda ekran kartı 10800 gibi bir puan aldı.. sanırım normal.. bi iki siteden baktım. ekran görüntüsü evde vardı eklerim. oc felan yapmamıştım. tüm oyunları 1920*1080 de oynuyorum ve hiç birinde sıkıntı yaşamadım.

Bende vantage testini extreme modda yaptım. 7 bin civarı puan aldı performans da yapmadım açıkçası.(oyunlarda fark etmiyor niyeyse)

Genel olarak sistem de hiç bir sorun görünmemekte umarım win 7 den kaynaklanan bir sorundur. bende ki problem akşama gece kurduğum xp ile deneme yapacağım.
  • Ahali tüm dert win 7 den miş xp ye geri döndüm 3,25 gb gördüğü bellek ile bile ;)

crysis 1280x1024 8X aa yüksek ayarlarda 30 kare minimum gördüm. 45 - 55 arası ortalama bench yapmadım.

demek ki oturmamış işletim sistemi sağlam sorunlar verebiliyormuş.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.