Şimdi Ara

GTX 1660 Overclock Değerleri (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
521
Cevap
8
Favori
24.689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    sizdeki kart ne marka?
  • Msi afterburnerle gtx 1660ı 1080 yaptım, burdan yola çıkarsam gddr5 ide hbm2 bile yaparım. Yaşasın afterburner
  • Arkadaşın gerek yok demesinin sebebi şu 1660'a bellek hızı ciddi darbogaz yapıyor ve performansını dusuruyor ancak bellekleri 8Gbps stock hizindan 10Gbps bandina cikarinca kart tam potansiyeline cikiyor ve zaten bu hizlarda GDDR6'dan çokta farkı kalmiyor. Kart bu sekilde 1660TI stock performansına cikiyor. Simdi 1660TI OC olunca nolacak diyeceksiniz onuda aciklayayim kartta GDDR6 bellek kullanıldığından yeterince hizli zaten bu yuzden OC getirisi %7'i aşmıyor. İki kart OC olunca aradaki fark %7 ancak aradaki farka değer diyorsaniz 1660TI alın yok daha F/P olsun diyorsaniz 1660 alin.

Edit: Yukarıda yeterince hızlı demişim ya şimdi dahada hızlanmazmi ne durduruyor ne limiti var derseniz de söyle söyleyeyim belli bir power limit ve aşılamıyor bu yüzden zaten yeterince hızlı olan kartı 1660'a yaptığımız gibi bir uctan diğer uca taşıyamıyoruz. Ve bu yukarıda dediğim %7 farkta en iyi senaryo, en cok OC headroom'a sahip olan Evga XC Ultra diğer kartlarda bu kadar başarılı OC yapilamayabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FoonBoi -- 1 Eylül 2019; 20:41:15 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Hocam 1080 seviyesine nasıl cikardiniz kart OC olunca stock 1660TI seviyesine çıkıyorki bu 1070'e eşit.

• FoonBoi F kullanıcısına yanıt
    Biraz mizah sadece
  • quote:

Orijinalden alıntı: eylül kabus

Tİ modeline gerek olmadığını düşündüğünüzü yazmışsınız, 1660 Tİ modelinde GDDR6 bellek kullanılıyor, 1660 kullanıcısıysak MSI afterburner kullanarak 1660'ın GDDR5 belleklerini nasıl GDDR6 bellek yapabiliriz peki? bence yapamayız.
    Gerek olmadığını yazmamızın sebebi şu zaten 1660 daki gddr5 bellekler piyasadaki en iyi ggdr5 belleklerden ve bu sayede memory overclock ile 1660ti seviyesine geliyor gddr6 olması aman aman bişey değil.

• gtx 1660 bellek bant genilşliğini kepçe düşün 192 bit 8000 mhz gddr5 belleği taşıma kapasitesi 8, 192 bit gddr 6 12000 mhz taşıma kpasitesi 12 diyelim. Gpu kpçeyi kladıran motor gibi düşün motor 11 lik yüke dayanıyor. gddr 5 10000 mhz overclok yapınca kepçe büyüklü 10 a çıkyor 11-10 =1 bimkik fark oluşuyor gddr 6 14000 mhz getirmek bir önem arz etmiyor . 8000 mhz gddr5 bellke 1060 dahi drboğaz yapıyordu , 1070 256 bit olduğu için yapmıyordu vs vs. Olay daha komplex de ben basitleştidim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-26E6B5369 -- 2 Eylül 2019; 2:29:30 >
  • Aynen böyle zaten yeterince hizli olduğundan etkisi olmuyor sonucta bir limit var. Diğer kart ise limitin cok altinda ve bellekten darboğaz yiyor bu yuzden performansi ciddi artıyor bellek OC ile.

• FoonBoi F kullanıcısına yanıt
    en çok o.c headroom'a sahip evga mı? MSI veya Asus evga nın gerisinde mi? ya şu evga yı çok övenler var keşke TR de de MSI ve Asus gibi komple bir satışa çıksa şu Evga.
    Bu arada evga nın en çok headroom'a sahip olduğunu nereden biliyorsunuz?
  • Evga XC Ultra power limiti 160W, MSI Gaming X 140W.

• SFY kullanıcısına yanıt
    Ben de eğer alırsam MSI Gaming X almayı düşünüyorum. Yoksa Asus'un 3 fanlı strıx advanced olanını mı alsam? 1660 mı yoksa 1660 Tİ mı alsam? burada 1660'ın f/p olduğundan vs bahsediliyor.
  • 1660 ve 1660TI OC yapilonca aradaki fark %7 kadar oyununa gore azalıyor yada artıyor tercih sizin.

• ThE LoSt kullanıcısına yanıt
    peki MSI Gaming X nasıl? Gigabyte aorus karta göre?
  • TUF yerine Palit almayı tercih ederdim bende... Peki, MSI Gaming X palit'ten daha iyi değilmi? Bence soğutması daha iyi, arka plakası da var. Kimbilir malzeme kalitesi, bileşen kalitesi de palitten iyidir belki. ki bence öyle.
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    Gamer dizüstü değilse uzak durun o.c yapmayın. Gamerse bilmiyorum.
  • Asus TUF-Dual-Phoenix almayında hangisini istiyorsaniz alın.

• Düşünüyorum düşünüyorum da, yaw şu overclock denen şey, bileşenlerin ömrünü kısaltan, ekran kartının ömrünü kısaltan birşey değil mi?
    Overclock ile bellekleri GDDR6 seviyesine yaklaştırmanın/getirmenin, 1660'ın ömrünü kısaltmayacağı ne malum?
    Madem o.c ile GDDR6 seviyesine gelinebiliyor, GDDR6 neden yapılmış ozaman?
    1660 Tİ alıp overclock yapmadan kullanmak ya kartın 1660 manuel o.c ye kıyasla daha uzun ömürlü olmasını sağlıyorsa? Var mı bir kanıtınız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eylül kabus -- 3 Eylül 2019; 16:25:4 >
  • Bellekler ömrünü azaltabilir. Veya heran bişey olabilir. Gtx 1060 8000 mhz ramlerini 9.5 ghz da kullandım yaklaşık 2 yıl şuan birne sattım. geri dönüş olmadı bozuldu diye. Aldığım kart 3 yıl garantili O yüzden dert etmiyorum. 1000 serisinde çoğu kullanıc bçyle kullandı benimki bozludu geri dönüşü çok görmedim. Overclok nedir. Bir donanım üretim sürecinde hepsi aynı güçte çıkmıyor misal bunların bir kısmı 10000 mhz çıkabilir kimiis 9000 kimisi 8500 mhz firma bu parçları en düşük poerformasnlı ürünün 8500 mhz baz alarak hepini hata payı bırakarak 8000 mhz çıkarır. gddr6 12000 mhz açtılar. üretimi süreci gelşitikçe 18000 mhz ladar gider. gddr5 il örnekleri 6000 mhz flndı sanırım.
  • Senin derdinin ne olduğunu anlayamadım bu arada.
  • gaming x palit iyi olacak tabi, fiyata ona göre phalaı bir tepe model biri orta seviye model.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.