Şimdi Ara

Gtx 1080 bekleneni vermeyecek gibi duruyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 980ti'ın 2 katı deniyordu fakat galiba bu sadece iyi bir pazarlama tekniği olarak kaldı. Kart Furyx'i ortalama 5 fps ile geride bırakıyor(aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz) fakat zaten bunu 980ti da yapamıyor muydu? Amd cephesinde ise R9 490'ın 300 dolar yönünde (kaynaklarda 299 dolar diyor yine de söyleyeyim ) geleceğine dair ciddi söylentiler var. Sizce durum nasıl olur?

link:http://www.technochip.net/2016/05/09/nvidia-geforce-gtx-1080-directx-12-testi/

• Kart resmi olarak satışa sunulup oyuncu ve normal insanlar tarafından karşılaştırılmadan söylenen her söz boş.. bakarsın grafik testlerde uçmuş oyun içinde vasat bakarsın tam tersi ama şu beklenen bir gerçek ki titan x'den daha güçlü olacak yoksa adamlar salak değil en pahalı kartlarını arka plana itip daha ucuz bi kartı güçlü diye sunsun.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hic kimse 980 ti'nin iki kati demedi yanlis hatirliyorsun.980 sli gibi dendi ama sli demek x2 980 anlamina gelmiyor oyununa gore basarim %70 bile olabilir.adam oynamistir bir oyun 980 sli ile dusuk basarimla 90 fps almistir, 1080 de 90 fps almistir demistir ki bu kart 980 sli gibi.iki kat diye bir sey konusulmadi hic o iki kat dedigim bu sli diye gosterdiler oradan kaynaklaniyor ama sli her zaman iki kat performans demek degil burayi atlamayalim.testler gelsin durum ortaya cikar.
  • doğru söylüyorsun özellikle donanım haber kanalı incelemesinde ''Bu arada Titan X ve GTX 980 SLI'dan iki kat daha yüksek performans iddiası, VR oyunları için geçerli olan bir durum'' diye belirtmiş. Herhalde ben beklentileri biraz yükselttim. Sizinde dediğiniz gibi testler gelince her şey netlik kazanır (bu arada Wilson Fisk biz de heyecanla daredevil 3. sezonu bekliyoruz :))
  • baltaş'ın oyununa gelip gtx970 - gtx980 aldınız. o acıyla yeni çıkan ekran kartlarını kötüleyerek kendinizi avutmaya çalışıyorsunuz :D
    Durun bakalım, amd tamamen batmazsa polarisle, gtx pascal serisini geride bırakması lazım :D gtx9xx ler şimdiden yalan oldu :D
  • Orci1 O kullanıcısına yanıt
    Ben gtx 970 almamıştım Özellikle bekledim Fakat gerçekten 6000tl lik sisteme gtx 970 koyması üzmedi değil
  • Beklentileri uçurmayın ve sakin kalın. 17 Mayıs'da testler gelmeye başlayacak.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Orci1 O kullanıcısına yanıt
    Yani baltayı taşa vurdular ;)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kmlhyt kullanıcısına yanıt
  • _Dominic_Toretto_ kullanıcısına yanıt
    Evet çok uçmamak lazım. Bu sene benim aklım AMD ye biraz daha yatkın. Çünkü ne yaptıklarının farkındalar ve bu güne kadar birçok deneme yanılma yaptılar. hadi bakalım AMD de sağlam bir giriş yapsa da kullanıcının rekabetle beraber yüzü gülse
  • Göksu Şalcı G kullanıcısına yanıt
    AMD çıkartana kadar Nvidia cepleri dolduracak. Bari sağlam ürünlerle gelse.
  • _Dominic_Toretto_ kullanıcısına yanıt
    Sabredeceğiz artık yapacak bir şey yok :) Bana sağlam ürünlerle gelecekmiş gibi geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Göksu Şalcı

Arkadaşlar 980ti'ın 2 katı deniyordu fakat galiba bu sadece iyi bir pazarlama tekniği olarak kaldı. Kart Furyx'i ortalama 5 fps ile geride bırakıyor(aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz) fakat zaten bunu 980ti da yapamıyor muydu? Amd cephesinde ise R9 490'ın 300 dolar yönünde (kaynaklarda 299 dolar diyor yine de söyleyeyim ) geleceğine dair ciddi söylentiler var. Sizce durum nasıl olur?

link:http://www.technochip.net/2016/05/09/nvidia-geforce-gtx-1080-directx-12-testi/

980Ti öyle bir başarıya imza atamıyordu Göksu Hanım. Ne yaparsa yapsın, Fury X daha akıcı bir izlenim sunuyordu.

• Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Yav hanım değil 980ti daha iyi değil mi fury x e göre?
  • Göksu Şalcı G kullanıcısına yanıt
    Şimdiye kadar ekran kartında nvidiyaı hiç.değişmedim. Ama nedense bu sefer amd alasım var. Sistemide yeni topluyorum. 970 fiyatı düşmezse kesinlikle tercihimi amd den yana kullanacagım.

• 980ti 5.8 tflops
    Titan x 6.2 tflops
    1070 6.5tflops

1070 bile daha güçlüyken 1080 için laf etmeye gerek yok.

• forum testleri gelsin daha net laf edilir ama öyle abartmaya gerek yok dünya donanım koyma ile at arabası yürümüyor...fury x'i 5-6 fps geçmiş bir kart için pek aceleci davranmamak gerekir herhalde R9 400 Serisini saymıyorum bilem...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klement -- 9 Mayıs 2016; 23:54:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Göksu Şalcı

Yav hanım değil 980ti daha iyi değil mi fury x e göre?

Öyleyse, Hanımefendi diyeceğiz demek ki...
    Şimdi, 980Tİ zaten bantgenişliği bakımından sıkıntıda olan bir karttı. AMD gibi eşzamanlı hesaplama yapamadığı için - hatta hesap öncelik sırası bile veremediği için - Directx 12 geleceğinde yer alan sonuçlarda hızlı performansının olması zaten beklenemezdi. Tüm bu noksanlıklar birleşince, 980Ti hezimeti cereyan etti.
    AMD'deki eşhesaplama hesaplama yetisi programlaması zor ama getirisi çok büyük olan bir yatırım. Bundan sonrası geliştiricilere kalmış durumda. Eğer değerlendirilirse 280X>290X, 290>Fury, Fury>R9 290x2, FuryX>R9 295x2 gücünde oluyor. Getirisi %43'e kadar çıkma potansiyeline sahip. Oyun konsolu geliştiricileri iyice yararlanmaya başladılar. Playstation'daki apuların ve Xbox'taki apuların sırasıyla orta sınıf 380 ve 370 performansı vermesi de beklenebilecek birşey.
    Göreceğiniz gibi sadece eşzamanlı hesaplama kullanılırken gölgeleyici birimler tam verime yakın kullanılabiliyor.

• Gtx 1080'nin gtx 980 ti gücünde olması imkansız gtx 980 ti 5.8 tf işlem gücüne sahipken gtx 1080 9 tf işlem gücüne sahip hal böyleyken gtx 1080 gtx 980 ti'den en az %25-30 daha hızlı.
  • 980 ayarında bir gtx 7xx kart yok. 780ti falan diyorlardı ama oda yalan oldu. Dolayısı ile 1080 ayarında bir 9xx kart olmayacak. 1070 bile uygulamalar oturduğu zaman 980ti ı geçecek. Ki bu benim öngörüm. Nvidia ya kalırsa yeni teknolojilerde 3 kata kadar performans farkından bahsediyorlar.

Yeni kartlar gerçekten çok iyi fiyatla geliyor. Üst seviye kart almayı planlayıp bekleyenler yaşadı.

İnşallah amd polaris ile daha agresif girer de piyasaya daha da ucuza üst seviye kartlar alınabilir.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.