Şimdi Ara

Gtx 1050 Ti Darboğaz - MSI GL63 8RD - DIVISION 2 (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
0
Favori
2.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Hocam ekran kartı kullanımım çok düşük kalıyor. Üstteki resimlerden bakabilirsiniz.
  • Bu oyun için en az 16gb ram ve adam akıllı bir işlemci şart maalesef. Bende i5 4460 ile oynarken 60 fps gördüğümde şükrediyordum. 30fps kilit koyarak çözüm bulabilmiştim. Ha şuan sistemi değiştim 16 ram ryzen 5 3600 ile oynuyorum fps drop vs yok akıyor oyun.
    Arkadaşımda gtx 1050ti ve i5 7400 var oda drop yiyor özellikle dışarıda gezerken.
  • emmre129 E kullanıcısına yanıt
    Hocam 30'a sabitlesem iyi olur mu? Yani 35 50 arasında gezeceğine 30 da kalacak.
  • Jowiyaga kullanıcısına yanıt
    30 dene 35 dene 40 dene ille 30 olmak zorunda değil tabii ki

yalnız şöyle bir şey var ki fps sabitleyince gpu kullanımı düşer tabii ki. yani %99 almazsın, amaç o zaten gpu ve cpuyu dinamik rastgele full yüklerden biraz da olsa kurtarmak
  • Anladım hocam şimdilik böyle kalsın eğer çok rahatsız ederse yine o zaman fps limitini düşürürüm. Şimdi Gta 5 benchmark yaptım tekrardan sonuçlar avaraj 45 alıyorum aynı ayarlarda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jowiyaga

Anladım hocam şimdilik böyle kalsın eğer çok rahatsız ederse yine o zaman fps limitini düşürürüm. Şimdi Gta 5 benchmark yaptım tekrardan sonuçlar avaraj 45 alıyorum aynı ayarlarda.
    günün sonunda bir ubisoft yapımıyla cebelleşiyon hacı
    Digital Foundryyoutube
    Assassin's Creed Unity PS4: Patch 4 vs Patch 3 Frame-Rate Test
    https://www.youtube.com/watch?v=ReSNdhmZ0hQ

sorsan ps4 güçsüz derler. aynı konsola ne oyunlar çıktı 30 fpsden gram şaşmayan.

ubisoft gerçekten sorunlu ve işi tamamen tembel kodlamacılık ve tembel oyun motoruna bağlamış bi firma. şu an arkalarını tamamen çekirdek sayısı artışına vererek iyice saldılar. rainbow siege dışında watch dogs 2, ac odisse, division 2 hiçbir oyunları adam akıllı çalişmiyor

Tabii dediğim gibi i5 4460 kullanırken dansöz gibi oynayan frametime çizgisinden anca böyle kurtulabilmiştim. sürekli inip çıkan fps yerine sabit fps tercih ederim
  • emmre129 E kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam bende rahatsız olacağım zaman sabitlerim artık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen öyle ama Ps4te ubisoft 24fps görünce direk çıkartıyorlar oyunu. Çoğu oyun 30fps bunların ki 24.

Umarım ps5te 1080p 60fps sabit olur ve bunun için uğraşırlar. Ama ubisoft için pek ümidim yok bu sefer onlar 30u görünce bırakırlar yine.

Artik pek yapacak bir şey yok gibi, önceden arkadaşların da dediği gibi oyun veya uplay'den kaynaklanma ihtimli de artıyor. Bir de bazı oyun içi ayarları yüksek veya orta da dener misiniz? Hatırladığım kadarıyla bazı ayarları düşüğe almak yükü ekran kartından alıp işlemciye bindirebiliyordu. Oyundan oyuna oyun motoruna göre değişiyor tabi,division 2'nin öyle bir sıkıntısı olduğunu sanmıyorum ama denemeye değer. Yalnız tek tek denemen gerekebilir ayarları.

Size yazarken bi baktım, şu forumda birisi sormuş düşük ayarlarda daha az fps alıyorum diye birisi de çok düşük ayarlar cpu'yu çok kullanır çok yüksek ayarlar ekran kartını çok kullanır demiş. Yukarıda yazdığım gibi aslında bu olay oyun motoruna, oyuna göre değişiyor ama ayarları bi mediumda deneyin, ilk olarak gölgeleri hep düşükte tutup diğer ayarları kurcalayın olmazsa gölgeleri de mediumda deneyin. FPS kilidini kaldırıp denemenizi tavsiye ederim
    https://linustechtips.com/main/topic/810778-lower-fps-on-lower-graphics/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marshall-Bruce -- 26 Şubat 2020; 10:44:43 >

• quote:

Hocam ekran kartı kullanımım çok düşük kalıyor. Üstteki resimlerden bakabilirsiniz.
    O zaman bunun windows ile de alakası yoksa tek sıkıntı ram dual channel ve 16gb ram bugünlerde şart.Birde işlemciniz normal laptoplardan biraz fazla sıcak geldi abimdede Gf63 thin 8sc var i5 8300h ile 1650 var onda da.Yani abimin laptopta tek fan olmasına rağmen işlemci 75’i zor geçiyor özel fan profili ayarlamadan oyuna girmeyin dragon centerdan.Gerekirse fanları ful çalıştırıp girin.Çünkü bana throttle olabilir gibi geldi.Belki tam takıldığı an işlemci throttle yapmış olabilir sıcaklıktan yani 100 dereceye gelmek üzereyken.Fanı fulleyip oynamayı denerseniz iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-041FF024C -- 26 Şubat 2020; 6:54:20 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Coolerboost açıp gireyim bir o zaman. Veya arkadaşın dediği gibi işlemcinin turbo boost özelliğini kapatayım kendi çok zorlamasın ısınmaz da.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jowiyaga -- 26 Şubat 2020; 13:12:12 >
  • Marshall-Bruce kullanıcısına yanıt
    Hocam oyunun ayarları High'da şuan. Ama bazı ayarları Ultraya çekeyim bakalım ne olacak.
    ultrada fps düşer boşver
  • quote:

Coolerboost açıp gireyim bir o zaman. Veya arkadaşın dediği gibi işlemcinin turbo boost özelliğini kapatayım kendi çok zorlamasın ısınmaz da.
    Ne oldu hocam değişiklik var mı ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam bir sıkıntı olabilir sizde aynı kaptopu kullanıyorum 16 gb 2666 mhz ram modelli sadece medium -high arası mediuma yakın, scale 100 de Yaklaşık 55-65 arası fps alıyorum

• Diğer oyunlarda deneyebilirsin bazı oynadığım oyunlar ve ayarlar şu şekilde kaeşılaştırabilirsin ( 1050ti 4 gb ,16 gb 2666 mhz ram 128+500 gb ssd , i5 8300h ) ayrıca 1920-1080
    Rdr2 (medium-high scale 1) 35-45 fps
    Pubg (medium-high scale 100) 90-100 fps
    Pubg (ultra scale120) 45-55 fps
    Metro exodus (medium-high) 50-55 fps
    Ac oddysey (medium) 50-55 fps
    Ac origins (medium high) 50-55 fps

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.