Arkadaşlar selamlar. Yaklaşık 15 yıl kadar konsolda vakit harcadıktan sonra 6 ay kadar önce iyi sayılabilecek bir bilgisayar topladım. Birkaç hafta kadar da önce 28" monitör aldım.
Sıkıntı şu arkadaşlar. GTA 5 üzerinden gideceğim; oyunu 1080p maksimum ayarlarda da oynasam 4k maksimum ayarlar (MSAA kapalı) oynasam uzak nesnelerde hep bir kırılmalar oluyor. Ve bu gerçekten beni çok sinir etmeye başladı.
4k'da biraz daha az olsa da o kırılmalar hep oluyor. Nvidia denetim masası ayarlarım Kalite'de. Başka bir oyunda malesef henüz deneyemedim. Elimde de oyun yok açıkcası. Daha önce TV'den ve uzak mesafeden oynadığım için (konsol gibi kullanıyordum) pek bana dokunmazdı bu olay. Şimdi ise baya bir sorun haline geldi. Şuan elimde de başka oyun olmadığı için deneyemiyorum. GTA'da kapalı ve kısa mesafelerde herhangi bir sorun yok ama uzak mesafe baya canımı sıktı özetle.
Başlık açma sebebim şu. Bilgisayarda bununla ilgili 3. bir parti uygulama ya da önerebileceğiniz başka bir yöntem bir şey var mı bu olaydan kurtulmak için ya da daha aza indirgemek için.
Oyunun verdiği ayarlar uzak mesafeler dahil en yukarıda olduğu için; oyunun verebileceği maksimum bu gibi duruyor.
Bununla ilgili bilginiz ve tecrübeniz kapsamında yorum yaparsanız memnun olurum arkadaşlar.