Şimdi Ara

Nvidia Denetim Masası Antialiasing(AA) Sorunu Oyunlarda Değişiklik Yok

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Nvidia kontrol panelinden herhangi bir oyun için AA(antialiasing) açtım ama oyunlarda hiçbir değişiklik olmadı. Kasamda HD5770 ekran kartı var Ati Catalist kontrol panelinden AA değerlerini yükselttiğimde oyundaki köşe yumuşatma anında kendini gösteriyor. Nvidianın sıkıntısı mı var yoksa kullandığım ekran kartına destek vermiyor mu veya ben bir yerlerde eksik bişey mi yapıyorum? Notebooklarımda 1GB 320M ve 360M mobil ekran kartları kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KarapathiaN -- 6 Ekim 2011; 13:17:38 >

• bende bi sürü sıkıntıya girmiştim ne işe yarayıp yaramadıgını anlamak için testler falan ypamıştım.bazı oyunlarda bazı ayarları en yüksek sewiyeye getirirsen fps düşüşü olabiliyo ama bazende olmuyo :/
    tweakguides diye bi site war adam şunu yazmış
    oynıcagın oyunda antialiasing yada anisotropic filter özelligi warsa nvidia denetim masasındaki aynı ayarları uygulama kontrolünde yap(önerilen yol)
    eğer yoksa nvidia denetim masasındaki oyun profilinden istediğin ayarlamayı yap.
    http://forum.donanimhaber.com/m_24459203/tm.htm burda ki konuyu oku yardımcı olur.
    bi sitede okumuştum ingilizceydi site tam hatırlamıyom ama o ayarlar ekran kartının yeterliliğiylede alakalı diye yazmışlar mesela multisampling 8 e kadar war denetim masasında senin kartın multisampling 4ü kaldırıyosa mesela 8 yaparsan bi fayda etmiyomuş.yanlışta hatırlıyo olabilirim
    http://www.tweakguides.com/NVFORCE_6.html burayada bak adam güzelce yazmış herşeyi

• "Ön ayarlı görüntü ayarlarını ayarla" sekmesinde 2. seçenek olan gelişmiş 3D ayarlarını kullan seçeneğini işaretliyorum. "3D ayarlarının yönetilmesi" sekmesinden istediğim gibi 3D ayarları yapıyorum AA yı sonuna kadar açıyorum ama nafile değişen bişey yok. benden menüler türkçe ve sanırım bahsettiğin override seçeneği bu türkçe karşılığı.

Orijinalden alıntı: slayer983

"Ön ayarlı görüntü ayarlarını ayarla" sekmesinde 2. seçenek olan gelişmiş 3D ayarlarını kullan seçeneğini işaretliyorum. "3D ayarlarının yönetilmesi" sekmesinden istediğim gibi 3D ayarları yapıyorum AA yı sonuna kadar açıyorum ama nafile değişen bişey yok. benden menüler türkçe ve sanırım bahsettiğin override seçeneği bu türkçe karşılığı.

Override ın karşılığı:(AA modu) varolan ayarların üstüneyaz
  • 3D ayarlarını yaparken aynen ayarları geliştir ve üstüne yaz her 2 seçeneği de denemiştim ama sonuç alamadım. Forgotten sands, driver sanfrancisco, nfs hot pursuit daha bir çok oyunda denedim hiçbir tepki yok, tırtık tırtık görünüyor yinede.

Orijinalden alıntı: slayer983

3D ayarlarını yaparken aynen ayarları geliştir ve üstüne yaz her 2 seçeneği de denemiştim ama sonuç alamadım. Forgotten sands, driver sanfrancisco, nfs hot pursuit daha bir çok oyunda denedim hiçbir tepki yok, tırtık tırtık görünüyor yinede.

Değiştirdikten sonra alt köşeden uygula/tamam yaptın mı,çalışması lazım yoksada sürücüdendir.
  • Kontrol panelinden ayarları onayladığımdan eminim. zaten ayarları onayladıktan sonra bazı oyunlarda grafikler yüklenmiyor bile siyah ekranda kalıyor. 2 ayrı laptopta da aynı sonuç vermesi enteresan. sürücüleri değiştirmeyi deneyecem bakalım henüz beta sürücüler yayınlanmış. bf3 bir çıksın yeni sürücülerde gelir birde onunla deneyim. yardımların için teşekkürler POLAT kardeş

Orijinalden alıntı: AdrianGordon

bende bi sürü sıkıntıya girmiştim ne işe yarayıp yaramadıgını anlamak için testler falan ypamıştım.bazı oyunlarda bazı ayarları en yüksek sewiyeye getirirsen fps düşüşü olabiliyo ama bazende olmuyo :/
    tweakguides diye bi site war adam şunu yazmış
    oynıcagın oyunda antialiasing yada anisotropic filter özelligi warsa nvidia denetim masasındaki aynı ayarları uygulama kontrolünde yap(önerilen yol)
    eğer yoksa nvidia denetim masasındaki oyun profilinden istediğin ayarlamayı yap.
    http://forum.donanimhaber.com/m_24459203/tm.htm burda ki konuyu oku yardımcı olur.
    bi sitede okumuştum ingilizceydi site tam hatırlamıyom ama o ayarlar ekran kartının yeterliliğiylede alakalı diye yazmışlar mesela multisampling 8 e kadar war denetim masasında senin kartın multisampling 4ü kaldırıyosa mesela 8 yaparsan bi fayda etmiyomuş.yanlışta hatırlıyo olabilirim
    http://www.tweakguides.com/NVFORCE_6.html burayada bak adam güzelce yazmış herşeyi

Bahsettiğin siteye bir göz atalım. ingilizcemiz iyi olmasa da bişeyler anlarız sanırım. teşekkürler bilgilendirme için

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.