Şimdi Ara

GTA 6, PlayStation 5 Pro'da 60 fps olarak çalışacak (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
0
Favori
2.897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam demin bir arkadaş daha söyledi. Gerçekten sinirlerim bozuluyor artık. Yalan borcum mu var size. "Sana inanmıyorum" demişsin." Sizde bir sorun olabilir ben yaşamadım." demek ayrı karşıdakini yalancılıkla itham etmek ayrı. Ben de drop yaşayınca şaşırdım. Dönersin bana dersin ki "makine ısınan bir yerde mi?" "Hafızan mı doluydu acaba?" ya da "senin makinende bir sorun olabilir? Ben hiç yaşamadım." Bunları anlarım. Derim ki "benim makinede bir sorun var demek ki..." Ama durduk yere yalancılıkla itham etmen hiç hoş değil.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Lan oğlum🤌; PS5 Pro diye dünyanın en güçlü konsolunu çıkardınız ya hani, hani dünyanın en pahalı konsolunu da çıkardınız aynı zamanda, ışın izleme dediniz, yapay zeka dediniz, gpu dediniz, sonra neslin de nerdeyse sonu filan geldi, eh bir tarafta da açık dünya oyunu üstadı ve oldukça iyi optimizasyonlu oyun yaptığı bilinen Rockstar var; bütün bunlar toplandığında halen daha GTA 6 PS5 Pro'da 60 fps çıkacak diye haberi mi yapılıyor? Eşşek gibi 60 fps çıkacak tabii ya ne olacak? Ayrıca yalnızca 60 fps olması yetmez utanmadan 1080p yapmazlar umarım. PS4'te RDR2 yapıldı RDR2. PS5 Pro'da oyunun akıp gitmesi lazım hem de seve seve.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 23 Temmuz 2025; 1:29:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt

Doğru söze ne hacet +1 der geçerim. 

• Kartal Göz kullanıcısına yanıt
    İşlemci aynı işlemci. %10 overclock ile çıktı. Aynı durum ps4 proda da yaşandı ki onun overclock değeri çok daha fazlaydı. Sadece oyunlarda çözünürlük daha yüksekti. Şu an Ps5-Ps5 pro oyunlarında da aynı şey oluyor. En büyük fark çözünürlük. Fps aynı kalıyor. 30 sa 30, 60sa 60 fps. İşlemci sorun özellikle açık dünya oyunlarında. Fazla umut bağlamayın üzülürsünüz...

• DasheriM kullanıcısına yanıt

PS5'te, dönemine göre PS4 Pro'dan çok daha iyi bir işlemci var hocam. PS5'in işlemcisi Spider-Man 2, Cyberpunk 2077 gibi open world oyunları avg 70 FPS oynatıyor. PS4 Pro'nun işlemcisi ise, Gow 2018, Dark Souls 3 gibi yarı open world'lerde bile 40-50 FPS veriyordu.

Tabi GTA 6'da kısıntılar olması kaçınılmaz. Tanıtım videosundaki o detay seviyesi ve trafik yoğunluğuyla 60 FPS veremez. Ama kırpık halini 60 verebilir. 40 modunda ise yüksek detay verebilir. O kadar kötü bir işlemci değil.

Bazı oyunlarda düşük FPS modlarının olma sebebi, RT ve yüksek çözünürlük basılıp GPU'nun zorlanması veya Pro desteğinin olmaması. Bazı oyunları da yapımcı önemsemiyor. FPS kilidini kaldırmıyorlar.

PS5'te, şu ana kadar, işlemci yüzünden 60 alamadığım bir oyuna denk gelmedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 23 Temmuz 2025; 6:46:23 >
  • False King kullanıcısına yanıt
    Olay o değil. Aynı işlemci var sonuçta ki bu sefer overclock ile %10 artış oldu. 2019-2020de çıkmış 8 çekirgekli (3.5 ghz 5, 3.85ghz Ps5 pro) zen2 işlemci var. Çıktığı zamanda bile çok iyi bir islemci değildi bu.

Dediğin oyunlar da biri 2 sene önce diğeri 5 sene önce çıkmış oyunlar. Günümüzde bu işlemci oldukça güçsüz kaldı artık. Black myth wukong frame generation ile Anca 60 fps yapıyor mesela. Olsa olsa frame generation ile 60 fps anca verebilir. Onun dışında imkansıza yakın gta6 da onu vermesi. Hele Ps5de 30, Ps5 proda 60 fps olayını unutun. Olursa ikisinde de 60 olur. Büyük olasılıkla sadece 30 olacak...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DasheriM -- 23 Temmuz 2025; 6:47:27 >
  • Madem yapabiliyordunuz neden yapmadınız şimdiye kadar?

Black myth wukong optimizasyonu rezalet bir oyun. "Hele Ps5de 30, Ps5 proda 60 fps olayını unutun" çok kesin konuşuyorsun. Bekleyelim görelim.

• Sony tabi ki teknik destek verecek, bu oyun sadece Pro da 60 fps reklamı en az 10 milyon + konsol sattırır. Boru değil eğlence sektörünün babası Gta dır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Intergalactic_1907 -- 23 Temmuz 2025; 11:1:28 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Haber asparagas

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • oyun çıksın ben 720p 30 fps 'te oynayayım sonra pc' tarafına gelince ona göre pc toplarız neticede konsol tarafında limitlere takılacaksınız..

• LinkX kullanıcısına yanıt
    Başka oyunlar da var bu sadece örnekti. Çünkü işlemciye bağlı bir şeyden bahsediyoruz burada. İkisinin işlemci de aynı olduğu için arada fps farkı pek olmaz. %10 overclock ile 3-5 fps fark eder. Bu da 30dan 60a çıkaramaz. Bu zamana kadar çıkmadı bundan sonra da olmaz.

PS5 pro tanıtımında normal ps5 den yüzde 40 küsür daha güçlü falan diye boy boy reklam yaptılar.

• TheLuBu kullanıcısına yanıt
    O ekran kartı için. İşlemci aynı. %10 overclock edildi sadece...

• adamlar ps5 proyu gta6 için pazarladı zaten. Onu da 60 çalıştırsın bir zahmet... 30 çalıştırsaydı yüzyılın kazığı olurdu.

• R7 7700 ve 4070 ekran kartım ile oyunu 20 fps oynamayı umuyorum  

• Benim tahminim bu konsollar gta6 için yeterli değil. Birebir gta5 muhabbeti olacak. Nasıl ki ps3ün son aylarında gta5i getirdiler, millet sırf sıkıntısız oynamak için ps4 aldı. Oyun resmen konsol sattırdı tek başına.
    Ps5in son aylarında Ps6 çıkmak üzereyken çıkaracaklar gta6yı , ps5 kullanıcılarınında gönlünü hoş edecekler, bug fixiydi şusuydu busuydu derken beta test niyetine kullanacaklar ps5i, 1 sene sonra geçmeden ps6 için tertemiz hale getirip oyun bu konsolda oynanır diyip ps6ya geçiş yaptıracaklar.

Gta6 için 2026 mayıs zor bence. 2026 eylül ekim gibi çıkar, o ara ps6 tanıtılır. Böyle denk getirecekler.

• 60 fps e neden seviniyor millet anlamadım. Ps5 prodan bahsediyorsunuz. 60 az bile şu zamanda. Sadece 1 oyun için resmen yapılmış o konsol. Gta5 ve 6 dan başka kaç tane kaliteli oyun var, sırf bu sayede konsol satıyorlar herifler.

• 4k 60fps mi yoksa 2k 60fps mi? arada dağlar kadar fark var.

• millette sanki ps5 pro var

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.