Şimdi Ara

GTA 5 Kasma Sorunu (Asus R7 370 4GB)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Önceki Sapphire Radeon HD6850 1GB ekran kartım ile GTA 5'i en düşük ayarlarda oynarken 3 saat boyunda kasmadan oynamıştım fakat bu ekran kartını aldıktan sonra yine aynı ayarlarda olduğu halde kasma yapıyor. Fakat oyunu ilk açtığımda kasma olmadan oynayabiliyorum. Sorun ekran kartının sıcaklığıyla ilgili mi ? Yoksa başka birşey olabilir mi ? Bu arada ekran kartını GPU Tweak II üzerinden OC moduna veya Gaming moduna getirdiğimde oyun daha geç kasmaya başlıyor. 10dk kadar. :D

Her konuda olduğu gibi bu konuda da yardımlarınızı esirgemezseniz sevinirim. :)

-Power Supply Thermaltake 500 ATX 12v 2.2
    Model: TT-500AL1NC

-AMD Phenom II X6 1050T 2.8Ghz

-Asus M5A78L-LE DDR3

-4GB DDR3 Ram

-Asus R7 370 4GB O.C

• kasmaya geç başlıyor diyorsanız ısıdan dolayı olabilir.
  • Bu arada 30 dakika CS:GO oynadıktan sonra GPU Tweak'i açtım. Gaming veya O.C moduna almamıştım hiç. GPU Sıcaklığı 93 dereceydi. Bu nasıl bir iş anlamadım iki adet fanı var ekran kartının sıcaklık 70 dereceyi geçiyor ve hala soğutmamış. Akıl işi değil. 93 derece az da değil ekran kartı eriyecek.
  • RundeLL kullanıcısına yanıt
    fan ayarını manuel olarak %100 e getirip deneyin. bakalım o zaman kasma olacak mı...
  • Uzun süre %100 çalışması zararlı olmaz mı ?
    hayır bir şey olmaz. sadece denemek amaçlı yapacaksın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: meaninglessname

hayır bir şey olmaz. sadece denemek amaçlı yapacaksın...
    Tamam ozaman bir deneyim GTA 5'de.
    CS:GO'da Gaming moda aldım ekran kartını maksimim 73 derece oluyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    R9 380 4GB Nba 2k16 donma sorunu
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • zaten o model ekran kartınız normalde yuk altında o civarlarda olması gerek..en fazla 80 derece olması lazım..
  • GTA5'e girdim fan ayarı manuel %100'de ilk 40dk ya kadar rahat oynadım arada tek tük kasmalar oldu yine. Fakat 1 saate yaklaşınca yine eskisi gibi oldu. Isı değerleri 65'i geçmemiş diyebilirim 60-65'lerdeydi hep.

Acaba sadece ekran kartı değil başka bir donanımın da mı ısı sorunu oluyor. İşlemci mesela.
  • gta 5 bolca ram isteyen bir oyun bir adet 4 gb ram takviyesi ve ssd takviyesiyle ve tüm driver updateleri yapılıp tekrar denenmeli
  • Technical.assistance kullanıcısına yanıt
    Şuan SSD'ye ayıracak bütçem yok malesef. Fakat Ram almam mı daha etkili olur yoksa işlemci mi şuanki durum için ? Ben Ram daha öncelikli diye düşünüyorum ?
    tabiki dediğim gibi ram takviyesi yapılır ilk öncelik
    kartı farklı kasada deniyebilirseniz işlemcimi darboğaz yapıyor acaba sorusunu kafanızdan silersiniz
  • Sıcaklıksa sorun oncelikle islemci stok fan mi buna bakilir. alınacak ilk urun ram degil sogutucudur. Sistem soguk iken zorlaniyorsa o zaman sistem yetmiyor denir.

Öncelik islemci fnaı. sonra sistemde sirkulasyon var mi buna bakilacak taze ve serin hava kasa icine giriyor mu cikiyor mu diye... Sonra guc kaynagi kontrol edilecek yeterli gucu sagliyor mu vb.. ürün alınacaksa bunlar hepsinden önce
  • Bilgisayardan anlayan bir arkadaşım var onla konuştum % 90 harddisktenr dedi. Olabikir mi ? Harddisk ile ne alakası var ki ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorunu sadece 4GB Ram takviyesi ile çözdüm. Şuan çoğu en yüksek ayarlarda GTA5'i ekran kartı sıcaklığı kendi fan ayarlarımla maksimim 63 derecede 3 saate yakın 35-60 FPS oynayabiliyorum. FPS 35 civarı olsa bile çok rahat oynuyorum kasma olmuyor.

Ürün bu:http://urun.n11.com/bellek-ram/kingston-4gb-1600mhz-ddr3-hyperx-fury-black-ram-cl10-hx316c10fb4-P137117034?cid=604001&gclid=CI_twe3DyNACFasp0wod6BsBbA&gclsrc=aw.ds

Vatanbilgisayar'dan 90TL'ye aldım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.