Şimdi Ara

GT 70 2PE DOMINATOR PRO GTX 980M UPGRADE

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
1.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://forum.notebookreview.com/msi/765058-official-msi-gt60-70-970m-980m-upgrade-thread.html

bu başlık takip edilirse GT serisinin bütün modellerinde ve iskelet sistemlerinde gtx980m upgrade i yapılmış.
    neden istiyorum? :
    bildiğiniz gibi son modeller hariç bütün GT serisi tek fan üzerine kurulu soğutma sistemi kullanıyor ve GPU ve CPU arasında bakır borulu köprü var.bir komponent ısınınca ısıyı diğerine tahliye
    edip ısıyı ''dengeliyor''
    hayır öyle olmuyor....
    bütün parçalar ısınmaya ve fan sesi de kademeli olarak artıyor.uçak oyunu oynarsanız oyun gerçekçi oluyor evet :D ama sessiz ilerleyen bir oyunda baş ağrısı sebebi
    gtx 980m ne sunuyor?
    daha düşük sıcaklık (ki konuya bakanlar tam yükte 72 derece gibi ''komik'' bir sıcaklık göreceklerdir)

Msi Türkiye den upgrade ile ilgili bilgi almaya çalışacağım.eğer tatmin edici bir yanıt alamazsam (diğer ülkelerde servisleri 880m i 980m ile yükseltiyorlarmış) forumda görünen yöntem ile ileride ben
    kendim upgrade edeceğim
    bu forumda Msi Türkiye yetkilisi var ise bu konuya bi açıklık getirip buraya cevap atabilir mi?

eski GT modeli olan arkadaşların denemesini tavsiye ederim.şahsen garantim bitmiş olsa ben denerdim.
    link i inceleyin bilgisayarınızın kapasitesini görün.sonuçta kaç tane mxm slotu olup CPU su değişen laptop var...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reaper2346 -- 17 Ocak 2015; 23:44:16 >

• Arkadaşlar laptop upgrade için bilgi paylaşımı yapabiliriz.muhtemelen konu ölecek belli bir süre sonra ama kendim upgrade yaparsam video ile tekrardan diriltirim konuyu
  • Gtx980MXM kartı bulursan yükseltirsin yabancı sitede gördüm TR ye gönderim var ise 900$ + KDV + kargo vermek zorundasın
  • LuxResset kullanıcısına yanıt
    zaten 2 sıkıntı var bu konuda.1 msi kendi yaparsa masraf tamam kabul ama ''yaparsa''.yok yapmazsa ben alacağım ki gümrükte ne muamele görecek o parça ve gelecek kart clevo için heat sink gömülü ve X
    çerçeve kartın arkasında.diyelim çıktı onlar (ki sağlam bi fön makinası ile çıkartabilirim.) şimdi de heatsink i kesmek zorundayım.diyelim kestim(ki kesebilirim zor değil.) anakart kabul edecek mi? hybridpower
    mı olacak yoksa 980m az güç harcadığı için hybrid kullanım dışı mı olacak?adaptör yeter ondan eminim vbios ve bios da sıkıntı değil ama gpu yüzünden başka arıza çıkarsa iş yaş.ya garanti bitecek herşey kabul
    diyip bu işe girecem ya da MSI bi upgrade kiti çıkartacak ve legal olarak bu iş olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reaper2346 -- 18 Ocak 2015; 12:00:19 >
  • reaper2346 kullanıcısına yanıt
    hocam technopat'ın gt72 incelemesinde Msi resmi olarak kendisinin satış yapacağından bahsedilmiştihttps://www.technopat.net/2014/11/01/msi-gt72-2qe-dominator-pro-inceleme/ videoda 5.50'ye getirin orada bahsediliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: reaper2346

zaten 2 sıkıntı var bu konuda.1 msi kendi yaparsa masraf tamam kabul ama ''yaparsa''.yok yapmazsa ben alacağım ki gümrükte ne muamele görecek o parça ve gelecek kart clevo için heat sink gömülü ve X
    çerçeve kartın arkasında.diyelim çıktı onlar (ki sağlam bi fön makinası ile çıkartabilirim.) şimdi de heatsink i kesmek zorundayım.diyelim kestim(ki kesebilirim zor değil.) anakart kabul edecek mi? hybridpower
    mı olacak yoksa 980m az güç harcadığı için hybrid kullanım dışı mı olacak?adaptör yeter ondan eminim vbios ve bios da sıkıntı değil ama gpu yüzünden başka arıza çıkarsa iş yaş.ya garanti bitecek herşey kabul
    diyip bu işe girecem ya da MSI bi upgrade kiti çıkartacak ve legal olarak bu iş olacak.

Hocam aslında monster a sorabilirsiniz ürün özelleştirme ekranında gtx980mxm sunuyor Tulpar T7 de sonuçta aynı kasa belki onlar satabilir

• monster ile konuştum olumsuz yanıt aldım.gtx980m ellerinde var.bu iyi bişey çünkü markete de düşebilir demek ama adamlar sadece monster a upgrade yapıyolarmış ve ayrıca satış yokmuş.
    sonuçta aynı kasa ve adamlar msi dan iskelet alıyor olur olmaya da bu cihazın garantisi var ve yetkili servisi var.bu cihazı msi upgrade etmesi lazım sonuçta bedeli neyse ben verecem...

ha bu arada msi türkiye (servicepoint aslında 2 si aynı mı bilmiyorum) gtx 970m için olur dedi 980 için cevap olumsuz geldi.ee tabi gt72 de 980 olunca amiral gemisi modeline eş değer bişey olsun istemiyolar
    sonuçta
  • quote:

Orijinalden alıntı: aqua07

hocam technopat'ın gt72 incelemesinde Msi resmi olarak kendisinin satış yapacağından bahsedilmiştihttps://www.technopat.net/2014/11/01/msi-gt72-2qe-dominator-pro-inceleme/ videoda 5.50'ye getirin orada bahsediliyor.

hocam haklısın ondan haberim var ama heatsink? o ne olacak o lazım esasen.ben yöntemi verdiğim linkteki yerden gördüm ve çok iyi anladım.ama orijinal bişey varken niye ben kesip biçeyim heatsink i değil mi hem vbios muhtemelen gt72 ye ayarlıdır.ben ona uygun vbios u çakarım ama optimus ve diğer n vidia özellikleri çalışır mı onu da öğrenmek lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reaper2346 -- 18 Ocak 2015; 13:34:17 >

hocam heatsink'i de beraberinde satacaklardır muhtemelen ama gt70 kullanıcılarına gt72 satma niyetleri varsa işler değişir. Gt60 kullanıcılarının öyle biri sorunu yok Msi aynı modeli satmaya devam ediyor sadece gt70 için değişiklik yapmış şimdilik ileride belki gt60'ı da değiştirirler şu anlık bu konuda bir haber yok. Gt70'ler için heatsink'i kesip biçmeden ülkemizde satabilecek Msi satmayacaksa eğer Monster var bir tek. Çünkü aynı kasadan satış yapmaya devam ediyorlar. vBios işini ise araştırmak gerek dediğiniz gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aqua07 -- 18 Ocak 2015; 13:54:56 >
  • Monster Tulpar T7 kullanıcısıyım Gtx870m ekran kartım arızalanmıştı 354tl fark verip GTX970m taktırdım GTX980m de takılabiliyordu ama 1300tl istendi gerek duymadım.
  • AtiMX4 A kullanıcısına yanıt
    gtx 970m ile 980m arasında bir kaç mhz hız farkı bit farkı ve ram farkı var ekonomik ve isabetli bir tercih olmuş hocam tebrik ederim.ben 980m istiyorum o ayrı ama o fiyata 970m iyi bence.msi servisi de 970m için ok demişti ama 980m vermiyorlar en azından monster yok mok dememiş...hayırlı olsun hocam şu an sıcaklıklarda fan sesi de düştü değil mi?deneyimlerini bizimle paylaşırmısın? biz de öğrenelim
  • quote:

gtx 970m ile 980m arasında bir kaç mhz hız farkı bit farkı ve ram farkı var ekonomik ve isabetli bir tercih olmuş hocam tebrik ederim.ben 980m istiyorum o ayrı ama o fiyata 970m iyi bence.msi servisi de 970m için ok demişti ama 980m vermiyorlar en azından monster yok mok dememiş...hayırlı olsun hocam şu an sıcaklıklarda fan sesi de düştü değil mi?deneyimlerini bizimle paylaşırmısın? biz de öğrenelim

Selam, sıcaklıklar iyi şuan 30derece normal çalışması oyunlarda 70e kadar çıktı ama çok geldi yine kış olmasına rağmen. Fan sesi idare eder.
    hocam macunu IC diamond tarzı bişeyle değiştirirsen 5 derece daha düşer ama normal bence... vbios msi mı monster ın kendi vbios u mu? (zor soru )
  • quote:

hocam macunu IC diamond tarzı bişeyle değiştirirsen 5 derece daha düşer ama normal bence... vbios msi mı monster ın kendi vbios u mu? (zor soru )

MSI (1462) Subvendor kardeşim. Teknik bilgim var :)
    yok kardeşim ben bilgin yoktur diye demedim estağfirullah ama o da vbios değil bios.ben ekran kartının biosunu sormuştum. gpu z den bi ss atsan baksak olmaz mı
  • Bendede gt70 serisi var 680m li model upgrade yapmayı düşünüyordum ama eBay den alıp düzgün çalışmama sorun çıkma gibi birşeyler olursa boşa para vermiş olacam diye niyetlenmedim
    Acaba MSI Tr sorduğunuzda değişimi kendileri mi yapıyormuş birde fiyat söylediler mi yoksa biz değiştirirsek bir sorun olmaz mi dediler?
  • serdar_k S kullanıcısına yanıt
    el cevap:ben sadece mümkün mü değil mi diye sormuştum onlar da bana gtx970m mümkün demişlerdi.paylaştığım başlıkta çoğu kullanıcılar gtx 680m den 980m e geçiş yapmışlar.bence mümkün ki şu an orda bir Türk monster için sordu ona da aynı cevabı yazdım :D
  • quote:

el cevap:ben sadece mümkün mü değil mi diye sormuştum onlar da bana gtx970m mümkün demişlerdi.paylaştığım başlıkta çoğu kullanıcılar gtx 680m den 980m e geçiş yapmışlar.bence mümkün ki şu an orda bir Türk monster için sordu ona da aynı cevabı yazdım :D
    yeni şeyler öğrendim...dominator pro için şimdilik. bazı vatandaşlar bios sürümü 717 veya 517 olanlar ekstradan vbios çakmadan plug and play olarak gtx 970 ve 980m kullanabiliyormuş şu an.kendileri el ile montajını yapmışlar.monster da gtx9xx lerin heatsink i olduğunu da hesaba katarsak ebay a yaza doğru msi için kitler düşer duyurulur

Hocam size 970m mümkün ancak 980m mümkün değil mi dediler direkt olarak?
    GTX780m ekran kartımın yerine Quadro K4100m yada K3100m takmak istiyorum, servis ile görüştüm. Bana uyar uymaz, mümkün yada mümkün değil demediler. Siz alın biz belli bir ücret karşılığı takarız dediler.
    Ne zamandır araştırıyorumi kesin bir sonuç elde edemedim. İçerisinde Quadro ekran kartı barındıran MSI Workstation modelleri ile çipseti aynı, acaba anakart aynı mıdır?
    eBay den getirtmeyi düşünüyorum ancak alırım birde laptopuma olmaz ise kötü olur:( bildiğin kumar olur.
    Sizin bir bilginiz var mı? Bu arada siz hangi numarayı aradınız servis için ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: otto87

Hocam size 970m mümkün ancak 980m mümkün değil mi dediler direkt olarak?
    GTX780m ekran kartımın yerine Quadro K4100m yada K3100m takmak istiyorum, servis ile görüştüm. Bana uyar uymaz, mümkün yada mümkün değil demediler. Siz alın biz belli bir ücret karşılığı takarız dediler.
    Ne zamandır araştırıyorumi kesin bir sonuç elde edemedim. İçerisinde Quadro ekran kartı barındıran MSI Workstation modelleri ile çipseti aynı, acaba anakart aynı mıdır?
    eBay den getirtmeyi düşünüyorum ancak alırım birde laptopuma olmaz ise kötü olur:( bildiğin kumar olur.
    Sizin bir bilginiz var mı? Bu arada siz hangi numarayı aradınız servis için ?

hocam 980m için net bişey demediler yurtdışından 970m için olur aldık dediler.benim gördüğümü söyleyim ben siz artık yorum yapın ona göre.bir gt60 a 970 veya 980m kart takınca msi bios unda gt 60 2pe değil gt 60 2qe yazıyor bir anda yani bios farklı bir modele dönüyor.kartı takınca sizinki de ws 60 yada 70 olarak görünecek biosda muhtemelen.iyice araştırıp öyle yapın bu işi.ama en sağlamı servisle temasa geçin kartı temin edebiliyorlarsa onlar alsın taksın yoksa size bir yol göstersinler siz temin edin

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.