Şimdi Ara

GSS prim borcu olanlara bir sorum var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir ara GSS prim borcu olanların sağlık hizmeti kesiliyordu. Sonradan GSS prim borcu olanlar da sağlık hizmetinden faydalanabilecek dendi. Daha sonra borcu olanlar sadece muayene oluyor, reçetesini SGK ödemiyor dendi. Bilgi kirliliği var. Bu konuda en net bilgiyi bizzat GSS prim borcu olanlar söyler diye düşünerek bu konuyu açıyourum.

Son durum nedir? GSS prim borcu olanlardan son durumu alabilir miyim?

GSS prim borcu olanlar aşağıdakilerden hangisini yapabiliyor?
    1) Devlet ve eğitim araştırma hastanelerinde muayene olabiliyor mu?
    2) Devlet ve eğitim araştırma hastanelerinde tetkik (kan tahlili, röntgen, MR vs) yaptırabiliyor mu?
    3) Devlet ve eğitim araştırma hastanelerinde yazılan reçetelerini eczanelerden katılım payı ödeyerek alabiliyorlar mı?
    3) SGK anlaşmalı özel hastane ve kliniklerde katılım payı vererek muayene, tetkik, tedavi vs yaptırabiliyor mu?

Teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Evet hepsi oluyor ama parayla tabi,hepsinin parasını ödüyorsun.
  • ürüng ayıg toyon kullanıcısına yanıt
    parasıyla zaten olur. benim sorduğum parasız yani GSS primi ödüyormuşsun veya SSK'lık çalışıyormuşsun gibi aynı şekilde hizmeti almaya devam ediyor musun? bir ara GSS prim borcu olanların sağlık hizmeti kesilmeyecek diye haber yapmışlardı.

bir de GSS priminin 60 liraya düşürülmesi vardı. Onun da aslı çıkmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman7 -- 26 Ocak 2017; 12:58:19 >
  • Durduk yere borc para yükediler sanki ameliyat olmuşumda hastaneye borclu çıkmışım kul hakkıma girdiler şikayetimi Allaha ilettim şükür karşılığını alıyorum.

Doktorlar bıçak parası isterdi kafadan para

• Ben seçim sonrası vaatlerin yerine getirlmeyeceğini ön görerek haracımı ödedim. sıkıntı yok.

GSS tarihin en büyük saçmalığı olarak anılacak.
  • "Provizyon alabilir" yazmıyorsa ücretsiz muayene bile yok.
  • Ooo sağlık çok gelişti artık sıra beklemiyoruz, rehin kalmak yok, çünkü kapısından içeri giremiyoruz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ne kadar borcunuz var ?
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yol yaptık
  • Ülke çoohhğ eyiye gediyiii hüloğğğ
  • 31/12/2016 tarihine kadar gss borçlular muayene olabiliyordu ama şuan muayene olunamıyor ancak ücretli olunuyor. geçen senelerde tarihi uzatıyorlardı ama bu sene yapmadılar muhtemelen bu krizde sağlık harcamalarını kısmak için uzatmayacaklar gibi birde bu anayasa çalışmalıyla araya kaynamış olabilir. bir umut referanduma gss de bir değişiklik bekliyorum en azından tek tip prim gelebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: uyumak istemeyen adam

yol yaptık

yol da yapmadı, yolu bize satıyorlar. Yol yapacak ki daha çok araç geçsin. Daha fazla araç satılsın ki daha çok vergi alınsın.
  • GSS , SGK ödemesi değildir yani sigortalı gözükmezsiniz sadece sağlık hizmetleri ücretsiz(!) olur. Lakin ücretsizden kasıtları basit tedaviler, Allah korusun büyük tedavi gerektiren hastalıklarda GSS genellikle kapsam dışı...

Ayrıca her ne kadar GSS'li olsanızda hastanelerde ödenen bir ücret daima söz konusu, mesela aynı hafta içinde tekrar giderseniz extra muayane ücreti ödemek gibi, %10'u bulmayan ilaç indirimleri filan derken GSS sisteminin pek bir mantığı yok. Özel sigorta sağlık paketleri GSS'den çok çok daha mantıklı.

Zorunlu GSS kısmına gelirse, GSS affı çıkmadan önce 2 sene GSS borcu ödedim, zorunlu dediler başımıza iş almayalım diye, ama ödediğimiz ile kaldık. Sonra GSS affı çıktı ödemeyenlerin tüm borçları affedildi. GSS ödemezseniz ne olur, hiç bir şey olmuyor, icra takibi filan hiç bir şey gelmiyor. Fakat devlet memuru filan olursanız, önce birikmiş borcunuz varsa onu ödeyin sonra devlet memuru yapalım diyorlar o kısma gelirseniz zaten ödersiniz. Ama devlet ile bağlantısı olmayan insanların GSS borcunu ödemesi saçmalık, hiç bir yaptırımı yok ama zorunlu...

Sağlık'tan endişe ediyorsanız kendinize bir sağlık sigortası yaptırın en azından daha mantıklı, kapsamlı ve hesaplı...

• GSS prim borçlarını sildik diye reklam yapmışlar tvlerde ama benim e devlette hala borç çıkıyor sadece benim borcu mu silmediler acaba

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Size en kolay yolu soleyim solaryma gidin esmerlesin suriyeliyim diyin ne gss odeyin ne calisin cebinizden bes kurus cikmasin herseyinizi tc devleti odesin. Turkseniz bu ulkede 1 degil 2 degil 3. Sinif vatandassiniz malesef.

• GSS borcu olan artık parasıyla da Muayene olamıyor maalesef hayaldi ama gerçek oldu. bende C1 görünmesine karşın ve de süre kısmında devam ediyor yazmasına rağmen provizyon yok ve gelen uyarı ise 30 günden az ödenmiş gss priminiz bulunmamaktadır :)) benimde muayene olmam lazım ama maalesef paramla rezil olduğum için ne halt yapacağını bilmeyenlerdenim en iyi bir Kıbrıs tatili denk getirip orada bedavaya işi getirmek 30 gün içinde. zaten muayene olsam parayla 50 tl' ye bitecek bir iş gss zaten 70 küsür tl birde ota püsüre katılım payı ile 100 tl vay ben böyle yapının.

Türkiyeye kaldıysak şimdiden mezar taşı siparişi verebilmemiz gerekiyor.

Evet verin bu işi kolay yolla halledip daha iyi geçirelim tüm herkese ; Hayır verin Terörü 10 kat güçlendirip başınıza musallat edelim karar sizin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi black_flood -- 26 Ocak 2017; 15:7:53 >
  • GSS prim borcu olanlara bir sorum varGSS prim borcu olanlara bir sorum var

bunlarda resimler söver misin sever misin hesabı.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.