Şimdi Ara

GSS ödemesi 88 TL'ye çıktı! (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
426
Cevap
4
Favori
53.304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
224 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mustafaeae43

Kardeş sen bir daha yorum yapma
    Kardeş sen kimsin, rahatsız olan çekip gitsin bu ülkeden. Demokrasiye ve özgürlüğe kimse müdahale edemez edenler de içeride. Buyur meydan orada, görelim kim olduğunu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • x2yk X kullanıcısına yanıt
    Sen harbi yorum yapma kardeş birde rahatsız olan ülkeden gitsin diyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mustafaeae43 kullanıcısına yanıt
    Mobilde görmemiştim şimdi bilgisayar da gördüm resimdeki sensen ya da resimdeki düşünceye sahipsen yeteri kadar bana kim olduğunu gösterdin, tipik her şeye karşıyım diyen düşünce yapısı devrimci montu devrimciyiz ayakları, bıyık yüz tipi o şekle özenme hadiseleri ve benzer yorumlar yapma çok yabancı gelmiyor bana bu düşünceler. Hadi başka kapıya. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x2yk -- 8 Ocak 2020; 16:52:55 >
  • x2yk X kullanıcısına yanıt
    Senin harbi aklın dengen bozuk sen kimsin ki milleti resmine göre yorumluyorsun
    Velet seni git şimdi bilgisayarından oyununu aç oyna kimseyi de dış görünüşe göre yorumlama
    GSS ödemesi 88 TL'ye çıktı!

• quote:

Orijinalden alıntı: besttrr

Ben de 100 de 100 ingilizce okudum hocam ama 22 yasinda mezun oldum. Hazirlik okusaniz bile 23 de mezun olmaniz gerekir. Basiniza aksilik gelirse 24 bilemedin 25 de mezun olurdun. Sonrasinda gelir testi yaptirip odememeniz gerektigine karar verirlerse odemezsiniz zaten.

Alıntıları Göster
    Güzel kardeşim üniversiteye 20 yaşında başladım. Sınava ilk girişimde tercih yapmadım ikinci girişimde yerleştim. Kaldı ki o zaman arkadaşlarımın tamamı da o şekilde yaptı. Şimdi belki trend değişmiştir bilmiyorum.

Gelir testinde şöyle bir durum var senin bireysel gelirine değil anne veya babanın emekli olup olmadığına bakıyorlar. Biri bile emekliyse muaf olamıyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ray Kurzweil -- 8 Ocak 2020; 18:1:24 >

• Hepsine eywallah cekiyorum hocam, sen haklisin, ama ben de hakliyim. Dunya'da kolay yasanacak bir ulke yok. Haftalik $500 dolari odemezsen sene sonunda buyuk bir ceza cikartiyorlar. Hadi diyelim ki cezayi ode kurtul, ama hastalanirsan ne olacak? Olay acile gitmekle bitmiyor ki. En nihayetinde her hastalik acile giremiyor Amerika'da. Mesela belin tutuldu diyelim, disk sikismasi oldu kesela ki bana oldu. Acile giremezsin, sadece kanamali hastalari ya da bogulmakta olanlari falan kabul ediyorlar ya da trafik kazalarini (Allah gostermesin hicbirini). Normal hastaliklarda sigortan yoksa bir hastaneye girsen bile seni buyuk ihtimal kabul etmiyorlar odeyemezsin diye. Adam hic sormuyor bile bunun tutuari su, ode bakalim bile demiyor cunku sigortan yoksa $24,000, $30,000 dolar tutabilen 1-2 haftalik tedavileri senden alamayacagini biliyor. Bu yuzden de sigortan yoksa randevu alip da bir doktora gidemiyorsunuz. Ben omur ilikteki bir disk sikismasinda dolayi $8870 dolar para odedim, ustelik sigortam da vardi. Toplam $24,000 civari tutus aldigim 2 haftalik fizik tedavi, ki ucuz bir yere gitmistim. Ustunu de Michigan Blue Care odedi, bana kalansa $8870 oldu. Hastalik demek sadece amanin oluyorum, acile gideyim bana bakmak zorundalar demek degil. Heleki cocugun falan varsa buralarda hepten yandin. Iste bu korku seni bitiriyor Amerika'da. Insan kendini huzurlu, guvenli hissetmezse hicbir yerde rahat edemez. Buradaki yillik $70,000 dolar maasi bise sanmayin, Turkiye'nin yillik 70,000 lirasi gibi dusunun hep para birimi denmesinden yanasiniz ya. Vergiyi de duserseniz yillik 48.000 lira kaliyor yani ayda 4000 lira aldigini dusun. Nasil bu parayla Turkiye'de esiyle beraber yasayan birisi gecinemiyorsa Amerika'da da gecinmek olmaz. Tek basinaysan kurtarirsin masraflar yariya duser, ama evliysen cok daha zor cunku sigortadan tut da diger masraflara kadar ikiye katlaniyor. Turkiye'de hic olmazsa 88 liraya ailene baktirirsin, hatta calistigini varsayarak yasal olarak saglik sigortasi kapsaminda oldugundan bu parayi da sen odemezsin, ancak Amerika'da pek cok ailenin sigortasi yok, cok az bazi firmalar sigorta yaptiriyor ama bir kismini da senden aliyor, sonra hastaneye de dusersen 20% copayment yoluyla yilda bi $10,000 dolarina kadar aliyorlar. Turkiye'de de cebinden en fazla yillik 3000 lira cikar hastanelere sigorta sonrasi katilim payi olarak.

Iki farkli ulkeyi kiyaslamak istiyorsan, asla ve asla 1 aylik, 3 aylik kisa donemlerle kiyaslama. Al onune bi kagit kalem, 10 yillik bir plan yap. 10 yilda Turkiye'de nerede olurdun, Amerika'da nerede olurdun, bu sekilde hesap yaparsan o zaman gercek bir kaniya varirsin.

• başka ülkede işsize borç çıkarsalar olay olur. ülkede depremler seller fırtınalar kopar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ray Kurzweil

Güzel kardeşim üniversiteye 20 yaşında başladım. Sınava ilk girişimde tercih yapmadım ikinci girişimde yerleştim. Kaldı ki o zaman arkadaşlarımın tamamı da o şekilde yaptı. Şimdi belki trend değişmiştir bilmiyorum.

Gelir testinde şöyle bir durum var senin bireysel gelirine değil anne veya babanın emekli olup olmadığına bakıyorlar. Biri bile emekliyse muaf olamıyorsun.

Alıntıları Göster
    yani 1000 lira emekli maaşı alıp 4-5 kişiden mesul olan birinin çocuğundan eğer para alınmaya çalışılınıyorsa o işte bir sakatlık vardır zaten.

Devletin belirlediği açlık ve yoksulluk sınırları var. Eğer yoksulluk sınırının altında kalanlardan bu ücret alınıyorsa devlet kendiyle çelişiyor demektir zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: sensaura

Hepsine eywallah cekiyorum hocam, sen haklisin, ama ben de hakliyim. Dunya'da kolay yasanacak bir ulke yok. Haftalik $500 dolari odemezsen sene sonunda buyuk bir ceza cikartiyorlar. Hadi diyelim ki cezayi ode kurtul, ama hastalanirsan ne olacak? Olay acile gitmekle bitmiyor ki. En nihayetinde her hastalik acile giremiyor Amerika'da. Mesela belin tutuldu diyelim, disk sikismasi oldu kesela ki bana oldu. Acile giremezsin, sadece kanamali hastalari ya da bogulmakta olanlari falan kabul ediyorlar ya da trafik kazalarini (Allah gostermesin hicbirini). Normal hastaliklarda sigortan yoksa bir hastaneye girsen bile seni buyuk ihtimal kabul etmiyorlar odeyemezsin diye. Adam hic sormuyor bile bunun tutuari su, ode bakalim bile demiyor cunku sigortan yoksa $24,000, $30,000 dolar tutabilen 1-2 haftalik tedavileri senden alamayacagini biliyor. Bu yuzden de sigortan yoksa randevu alip da bir doktora gidemiyorsunuz. Ben omur ilikteki bir disk sikismasinda dolayi $8870 dolar para odedim, ustelik sigortam da vardi. Toplam $24,000 civari tutus aldigim 2 haftalik fizik tedavi, ki ucuz bir yere gitmistim. Ustunu de Michigan Blue Care odedi, bana kalansa $8870 oldu. Hastalik demek sadece amanin oluyorum, acile gideyim bana bakmak zorundalar demek degil. Heleki cocugun falan varsa buralarda hepten yandin. Iste bu korku seni bitiriyor Amerika'da. Insan kendini huzurlu, guvenli hissetmezse hicbir yerde rahat edemez. Buradaki yillik $70,000 dolar maasi bise sanmayin, Turkiye'nin yillik 70,000 lirasi gibi dusunun hep para birimi denmesinden yanasiniz ya. Vergiyi de duserseniz yillik 48.000 lira kaliyor yani ayda 4000 lira aldigini dusun. Nasil bu parayla Turkiye'de esiyle beraber yasayan birisi gecinemiyorsa Amerika'da da gecinmek olmaz. Tek basinaysan kurtarirsin masraflar yariya duser, ama evliysen cok daha zor cunku sigortadan tut da diger masraflara kadar ikiye katlaniyor. Turkiye'de hic olmazsa 88 liraya ailene baktirirsin, hatta calistigini varsayarak yasal olarak saglik sigortasi kapsaminda oldugundan bu parayi da sen odemezsin, ancak Amerika'da pek cok ailenin sigortasi yok, cok az bazi firmalar sigorta yaptiriyor ama bir kismini da senden aliyor, sonra hastaneye de dusersen 20% copayment yoluyla yilda bi $10,000 dolarina kadar aliyorlar. Turkiye'de de cebinden en fazla yillik 3000 lira cikar hastanelere sigorta sonrasi katilim payi olarak.

Iki farkli ulkeyi kiyaslamak istiyorsan, asla ve asla 1 aylik, 3 aylik kisa donemlerle kiyaslama. Al onune bi kagit kalem, 10 yillik bir plan yap. 10 yilda Turkiye'de nerede olurdun, Amerika'da nerede olurdun, bu sekilde hesap yaparsan o zaman gercek bir kaniya varirsin.
    ne masal anlatıyon sen kardeşim , çok şikayetçiysen ülkene dönsene. yurt dışında bir eliniz yağda bir eliniz balda yaşıyorsunuz. bide şikayet ediyon boş konuşuyon. ben yaşadığın ülkenin yerinde olsam hepinizi def ederim

• Sen çok şikayetçiysen çıksana Türkiye'den! Gel buralara da etinden sütünden yararlansınlar! Boş boş konuşma, klasik dönsene edebiyatını yapanlara extra gıcığım. Ne işe yararsınız ki? 85 milyon kişiden eğer 75 milyonunu eleyebilirsek, kalan 10 milyon kişiyle tam bir dünya lideri olabilecek bir ülkeyiz. Keşke 75 milyon kişi başka ülkelere yerleşebilse ben de bunu çok istiyorum. Buyurun çıkın gelin Amerika'ya. Biz döneceğimize siz gelin olm adam olun da!

Sarı mikrofondaki röportajları izledikten sonra iyice anladım ki 75 milyon işe yaramayan insanımız var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 8 Ocak 2020; 20:8:45 >
  • Yolunuz hastaneye veya eczaneye düşünce , bu paranın boş olmadığını anlıyorsunuz. edevletten baktım bu güne kadar 10 binden fazla ödemişim. Ülke ve dünya sancılı günlerden geçiyor, bu na şükretmek lazım. Bunlar gitse de gelenlerin farklı bişey yapacağını zannetmeyin. Aralarındaki terk fark şu, solcular hazır eldeki kaynakları tüketiyor, sağcı politikacılarda skendilerine sömürecek ek kaynaklar yaratıyor. Son olarak kanal istanbul projesini örnek verebiliriz bu konuya.
  • GSS yerine ayda bir kaz kez hastaneye gelip her türlü tetkiki yaptırıp hiç bir sorunu çıkmamasına rağmen ertesi ay ne olur ne olmaz deyip tekrar randevu alan onbinlerce insandan ücret alınss SGK açık vermez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 8 Ocak 2020; 20:53:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: besttrr

yani 1000 lira emekli maaşı alıp 4-5 kişiden mesul olan birinin çocuğundan eğer para alınmaya çalışılınıyorsa o işte bir sakatlık vardır zaten.

Devletin belirlediği açlık ve yoksulluk sınırları var. Eğer yoksulluk sınırının altında kalanlardan bu ücret alınıyorsa devlet kendiyle çelişiyor demektir zaten.

Alıntıları Göster
    Aynen öyle. Benim durumum öyle değil ama o durumda olanlar var. Ne olursa olsun GSS'ye düzenleme şart. Onlar haricinde işsiz kalmış içinler de çok büyük sorun.

• Suriyeliler bangladeşliler pakistanlılar afganlar ıraklılar cezayirliler arabistanlılar bedava hizmet alıyor şimdi bir de Kamboçya Çam müslümanları ve Myanmarlıda gelmeye başladı onlarda bedava hizmet alıyor...Kamboçyalı müslümanlar ve myanmarlılarda bedava hizmet alıyor dingonun ahırı değil yeni türkiye Dingonun arabistanlı seni çok seviyoruz..dünya padişahı Recep Tayyip Erdoğan seni çok seviyoruz..100 milyon arap daha getir..sana oy yağdırmaya devam edeceğiz...ümmet geliyor ümmet ümmetine padişahı...

• Sgk 18 yaşını doldurmuş gençleri veya işsizleri resmen haraca bağlamış! Ulan adamın işi yok hiçbir geliri yok sırf ailesinin evinde sığıntı oturuyor diye sen bunu kazanılmamış bir servet olarak görüp bedel biçip sırtından gasp yapıyorsun gasp !!!

Bu rezilliği aihm ne götüren oldu mu merak ediyorum ?

• Yılda bikere hasta oluyorum o da grip falan, bunun için her ay ödeme yapmak zorundayım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Keira- kullanıcısına yanıt
    Er yada geç seve seve ödeyeceksin bu parayı.

• günlük 88 tl borç çıkarmıyorlar ki
  • Black_34 kullanıcısına yanıt
    Diyorum ya bana bu borcu ödetebilecek bir güç bir kuvvet varsa gelsin ödetsin. Ahan da bekliyorum. Hadi.

• Hala aynı tartışmalar aylık 88 tl ödemezsen o borç faizi ile katlanır, en kötüsü hizmet alamazsın.Ha yasa çıkar borç ödemesi için 1 yıl süre tanırlar o başka.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berk768 -- 9 Ocak 2020; 0:28:53 >
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.