Şimdi Ara

Gskill Ram Çalışmıyor Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, bugün yeni sıfır ram aldım ancak çalışmıyor. Görüntü gelmiyor. Hali hazırda Kingston 2gb 1333 cl9 1.5v ram takılı.. Gskill 4gb 1333 cl9 1.5v ram taktığım da görüntü gelmiyor. ikisi beraberken veya tek 4gb taktığımda da sonuç aynı..
    Anakart Gigabyte Ep43t-usb3 rev1.0... max 16gb ram destekliyor ve 4 slot var..

bios'u güncelledim.. en sondan bir önceki sürümüyle de çalışmadı, son bios sürümüyle de çalışmıyor.

Sorun nerede olabilir, yardımcı olabilir misiniz?

• hocam anakartınız 4gb ve üstü tek modül ram desteklemiyor 2x2 olarak kabul ediyor
    zaten aldığınız ram de bellek listesin de mevcut değil o yüzden çalışmaz
  • bellek destek listesinde yazmayan çok anakart ram uyumu çalıştırdım gördüm.. ha tabi bu öyle olmayacağı anlamına gelmez, elbette öyle bi ihtimal olabilir.. Ancak 2gb modülden 4 tane taksak bile ancak 8 gb eder, ama 16 gb max bellek diyor.. o nasıl olacak peki 2 gb modüllerle, onu anlayamadım ben.. bios sürümüyle alakalı desem, onun da sırayla yükselttim sürümlerini ama yok.. bütün slotları da tek tek denedim, tekli ve çiftli olarak..
  • hocam büyük ayrıntıyı kaçırmışım kartınız dual channel çift kanal destekli. aynı ramden bi tane daha almanız gerekiyo ama önceki takılı olan raminiz 2gb kingston ddr3 tek modül takılı ve çalışıyo öylemi ? eğer tek modül ddr3 çalışıyosa g-skill ramden almayın dual channel olmadığı için değil desteklemediği için çalışmıyo olabilir anakart gsikill rami destekliyo diyelim ama dual channel destekliyodur belki kim bilir isterseniz alın deneyin belki çalışır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kablam -- 21 Eylül 2016; 21:33:40 >
  • Aslını soracak olursan, anakartın sitesinde yazan bilgiler her zaman %100 doğru olmuyor.. o yüzden deneme yanılma yöntemiyle almam gerekiyor.. Bi bilgisayarcıya gidip takıp deneyerek ram alacağım.. bu elde ki çalışmıyor şu an.. o yüzden bunu satılığa çıkardım.. var olan takılı ram kingstonun hemen her yerde bulunabilen rami zaten.. ondan 2 veya 3 tane daha takmayı düşünüyorum. Max 8gb bellek bu sistem için yeterli.. fazlasına zaten gerek yok.. Rami 2 gün önce vatandan aldım, kutusu yok attım ama faturası var, yani daha yeni, garantili.. bunu satıp 2 tane 2 gb kingston kvr1333d3n9/2g modelinde alacağım sanırım öyle çalışır..
  • http://www.vatanbilgisayar.com/gskill-4gb-value-ddr3-1333mhz-cl9-pc3-tek-modul-ram.html#genel-bakis
    hocam bu linkteki rami arkadaş g41 combo da dual (ikiz) olarak çalıştırmış ve sorunsuz diyo (linkteki yorumda açıklamış)
    muhtelemelen aldığınız ram de bu.. sizin anakartla neredeyse eşit bir kart zaten denemekte fayda var çalışabilir
    max 16gb bellek diye boşa yazmamışlardır oraya eminim
    bu tür anakartlara bu tür ramlerin uyumluluğunun az olması çok can sıkıcı gerçekten ddr3 slot koyuyosun piyasada olan ramlerin hiç biri uymuyo neredeyse

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kablam -- 22 Eylül 2016; 0:52:42 >

• evet KVR1333D3N9/4GB 16chipli sorunsuz çalışma oranı daha yüksek
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • g skill- gigabyte . ah ne çektim bir bilsen.

hocam frekans ayarlarını elle girin, tek tek deneyin hangisinde çalışacağı belli olmuyor
  • Gerek kalmadı.. Anakartı sattım, ramleri de satılığa çıkardım.. AM3+ isteme geçeceğim. Zaten sevmiyorum İntel'i.. Bütün parçaları satılığa çıkardım..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.