Şimdi Ara

GSKILL 8GB (2X4GB) SNIPER DDR3 1600MHZ CL9 DUAL KIT RAM sorun(ÇÖZÜLDÜ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
3.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://www.vatanbilgisayar.com/gskill-f3-12800cl9d-8gbsr-8gb-(2x4gb)-sniper-ddr3-1600mhz-cl9-dual-kit-ram/productdetails.aspx?I_ID=53563

bugun vatandan bu ramleri aldım.

anakartım giga 990xa-ud3
    işlemci fx 4100

otomatik olarak ramleri 1600mhz cl11 olarak görüyor.

ve eski kullandıgım corsair tek modül 4gb 1333mhz cl9 ram ile win7den aynı puanı alıyo anlayamadım gitti.

ramleri cl9 ayarına getirdim fakat değişen bişi olmamıs gibi görünüyo

bu ramlerinin sorunu ne acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi free_whitewolf -- 30 Ağustos 2012; 14:12:02 >

• 8gb(4x2) 1333mhz rame sahip laptopum bile 7.6 puan alıyo.tek modul 4gb 1333mhz corsair rami takıncada 7.3 puan alıyo.bugun aldıgım 8gb ramde 7.3 puan alıyo nasıl iş anlamadım

bu olay canımı sıktı benim:S
  • sistemimde bulunan aynı ramlerle sadece işlemciler farklı (eskiden 1100 t) şimdi fx 6100 win 7 puanlamamda fark oluşmuştu..ssd aldım fark tekrar oluştu..ssd+1100 yi kullandığımda fark manyaklaşmıştı
    KISSADAN HİSSE:donanımın özellikle işlemcinin puantaja acaip katkısı var+ssd de artı değer katıyor..(win7 puantajı gerçek değildir)
    win7 puanlamasına kulak asma,ciddiye alma....ssd almadığın süreçte hdd ya bağlı kaldığın sürece hızını nasılsa hdd belirleyecek...fark sadece ramlerinin en kötü bileşen olduğunda göreceksin.saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: ramazandeveli

sistemimde bulunan aynı ramlerle sadece işlemciler farklı (eskiden 1100 t) şimdi fx 6100 win 7 puanlamamda fark oluşmuştu..ssd aldım fark tekrar oluştu..ssd+1100 yi kullandığımda fark manyaklaşmıştı
    KISSADAN HİSSE:donanımın özellikle işlemcinin puantaja acaip katkısı var+ssd de artı değer katıyor..(win7 puantajı gerçek değildir)
    win7 puanlamasına kulak asma,ciddiye alma....ssd almadığın süreçte hdd ya bağlı kaldığın sürece hızını nasılsa hdd belirleyecek...fark sadece ramlerinin en kötü bileşen olduğunda göreceksin.saygılar

peki ramleri neden otomatik olarak cl11 olarak görüyor acaba bu ramler 1600mhz cl9

• cl 9 rami neden cl11 olarak görüyo otoda hala çözemedim yardım lütfen
  • cl sorunu için bios güncellemelerine bak derim

ancak windows derecelendirme dizinini kale alma aynı zamanda

ben grafikten oyundan 7.3 alıyom imzamdaki ekran kartı ile. e zaten max 8. gtx 690 a ne verecek bu
  • quote:

Orijinalden alıntı: tarkolar

cl sorunu için bios güncellemelerine bak derim

ancak windows derecelendirme dizinini kale alma aynı zamanda

ben grafikten oyundan 7.3 alıyom imzamdaki ekran kartı ile. e zaten max 8. gtx 690 a ne verecek bu

windows derecelendirme yi kafama takmamın sebebi aynı rami kullanan arkadaslar 7.8 veriyo filan demisler ondan.nese onu gectim ama zaten biosum güncel gigabyte 990xa-ud3 anakartım ve son biosu f12 daha yeni bide f13beta cıkmıs yani biostan olcanı sanmıyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hocam ben de yeni konu açmim dedim.puanlamayla ilgili bi sıkıntım yok ancak benim sorunum sende de olduğu gibi ram timingleri.dün bios güncelledim,790xta-ud4 anakartım var.ramlerimiz aynı.ancak önceki bios ayarlarında cl9 a çekebiliyodum.şimdi ise 1600mhz e çekmeme rağmen cl11 gözüküyo timingler.cl9 a ayarladığımda ise pc başlatılırken bikaç defa bip sesi verip açılmıyo cl11 e getiriyo yine.voltaj falan vermem de işe yaramadı.sizlerden de bi fikir alim dedim.
  • ben de taktıgımda otoda cl11 olarak görüyo fakat timingleri değiştirebiliyorum cl9 yapıyorum ve çalısıyo bilgisayar sorunsuz şekilde ama benim asıl anlamadıgım neden otomatik olarak cl11 görmesi
  • quote:

Orijinalden alıntı: sinanozk

hocam ben de yeni konu açmim dedim.puanlamayla ilgili bi sıkıntım yok ancak benim sorunum sende de olduğu gibi ram timingleri.dün bios güncelledim,790xta-ud4 anakartım var.ramlerimiz aynı.ancak önceki bios ayarlarında cl9 a çekebiliyodum.şimdi ise 1600mhz e çekmeme rağmen cl11 gözüküyo timingler.cl9 a ayarladığımda ise pc başlatılırken bikaç defa bip sesi verip açılmıyo cl11 e getiriyo yine.voltaj falan vermem de işe yaramadı.sizlerden de bi fikir alim dedim.

sorunu hallettiniz mi acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: free_whitewolf

quote:

hocam ben de yeni konu açmim dedim.puanlamayla ilgili bi sıkıntım yok ancak benim sorunum sende de olduğu gibi ram timingleri.dün bios güncelledim,790xta-ud4 anakartım var.ramlerimiz aynı.ancak önceki bios ayarlarında cl9 a çekebiliyodum.şimdi ise 1600mhz e çekmeme rağmen cl11 gözüküyo timingler.cl9 a ayarladığımda ise pc başlatılırken bikaç defa bip sesi verip açılmıyo cl11 e getiriyo yine.voltaj falan vermem de işe yaramadı.sizlerden de bi fikir alim dedim.

sorunu hallettiniz mi acaba?

yok kardeşim ya halledemedim şu anda auto da devam.ram ayarlarını manuel e aldığım zaman bikaç defa dıt sesi yapıp reset atıyo.çarpan olarak 1600 e aldım ama timingleri elle giremiyorum şu anda,anlamadım sorunun neden kaynaklanğını.

• quote:

Orijinalden alıntı: Infernall

quote:

ben de taktıgımda otoda cl11 olarak görüyo fakat timingleri değiştirebiliyorum cl9 yapıyorum ve çalısıyo bilgisayar sorunsuz şekilde ama benim asıl anlamadıgım neden otomatik olarak cl11 görmesi

bios güncelleyiniz ve anakartda varsa memok tuşu
    öncelikle ramleri ve işlemciyi sök sonra tekrar kuruyorsun.Sistem açılışta anakart üzerinde yeşil bir ışık yanacak.memok tuşuna basılı tut.Ramleri tanıyacak.Extreme profili çıkar biosta onu seçtiginde 1600mhz ve cl9 1.5 v olarak kullanır.Dikkat et extremeye almak otomatik işlemciye oc yapıyor.Yakmayasın

benim anakartda memok tuşu vs. yok sanıyorum.bende dün biosu update etmiştim ondan sonra çıktı bu iş.acaba ramleri çıkarıp tekrar mı taksam?

• güncelle
  • quote:

quote:

quote:

quote:

ben de taktıgımda otoda cl11 olarak görüyo fakat timingleri değiştirebiliyorum cl9 yapıyorum ve çalısıyo bilgisayar sorunsuz şekilde ama benim asıl anlamadıgım neden otomatik olarak cl11 görmesi

bios güncelleyiniz ve anakartda varsa memok tuşu
    öncelikle ramleri ve işlemciyi sök sonra tekrar kuruyorsun.Sistem açılışta anakart üzerinde yeşil bir ışık yanacak.memok tuşuna basılı tut.Ramleri tanıyacak.Extreme profili çıkar biosta onu seçtiginde 1600mhz ve cl9 1.5 v olarak kullanır.Dikkat et extremeye almak otomatik işlemciye oc yapıyor.Yakmayasın

benim anakartda memok tuşu vs. yok sanıyorum.bende dün biosu update etmiştim ondan sonra çıktı bu iş.acaba ramleri çıkarıp tekrar mı taksam?

acaba yanlışmı update ettin? evet ramleri sök yerlerini degiştir ve 4 slot anakartın varsa 2 rame sahipsin sanırım birini a1 yani işlemciye yakın olana digerini 1 boşluk bırakıp a2ye tak.yani aralarında boşluk olsun

hocam update başarılı oldu sonuçta yeni biosun numarası vs. gözüküyo.ayrıca şöyle de bi durum var.update etmeden önce arada windows başlatılıyor yazısında takılı kalıp reset atıyodu.update den sonra şimdiye kadar windows hep normal şekilde açılıyo.ramler arası boşluk olsun demişsin de ram slotlarının renkleri iki renk yan yana.anakart gigabyte.senin dediğin olay asuslarda var sanıyorum slotların dual olması açısından.ama şu konuda haklısın.ramleri çıkarıp tekrar takıcam.şu anda işlemciye uzak slotlardalar,bi ara çıkarırsam yerlerini değiştirim bakim.ama ondan olacağını sanmıyorum.ilginç bi problem aslında timingleri ellemeden sadece autodan manuel e aldığımda bile uyarı vermesi

• fx 4100 ile win7 den ramlerim 7.3 puan alıyodu ve biraz kafama takmıstım bunu gecenlerde kuzende fx4100 alcam dedi bende benimkini sana veriyim üstünüde tamamlıyım bana fx6100 alalım dedim kabul etti ve aldık zaten işlemci daha 1 aylıktı benimkide yaklasık.fx 6100 taktıktan sonra ramlere 7.8 puan vermeye basladı anlayamadım neden oldunu
  • quote:

8gb(4x2) 1333mhz rame sahip laptopum bile 7.6 puan alıyo.tek modul 4gb 1333mhz corsair rami takıncada 7.3 puan alıyo.bugun aldıgım 8gb ramde 7.3 puan alıyo nasıl iş anlamadım

kardeşim benim corsair vang 1600 mhz cl9 win7 5.9 verdi neden..?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kervancılar

quote:

8gb(4x2) 1333mhz rame sahip laptopum bile 7.6 puan alıyo.tek modul 4gb 1333mhz corsair rami takıncada 7.3 puan alıyo.bugun aldıgım 8gb ramde 7.3 puan alıyo nasıl iş anlamadım

harddiskten dolayıdır. Benimde başıma geldi
  • quote:

Orijinalden alıntı: PcTan

quote:

quote:

nasıl hdd..hdd ram puanını nasıl etkiliyor..?hdd zaten 5.9 ram 5.9 puan vermesini nasıl etkilediğini anlamdım..

• ram durumu normal mi arkdaşlar..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: PcTan

quote:

quote:

nasıl hdd..hdd ram puanını nasıl etkiliyor..?hdd zaten 5.9 ram 5.9 puan vermesini nasıl etkilediğini anlamdım..

5.9 harddisk puanıdır. Windows puanlamayı en az puana gore yapıyor. SS atabilirmisin emin olmak için

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.