Şimdi Ara

Grundig VLX8586 Serisi Tv Hakkında Her Şey (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
906
Cevap
19
Favori
42.512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hd kanallarda pudralanma gibi birsey yok. Sd kanallarda var. Ama ekrandaki bideo ne kadar yuksek cozunurlukte olursa ekran da kalitenin hakkini o kadar veriyor. Sd kanallar disinda guzel yani.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • avastos A kullanıcısına yanıt
    ilginize çok teşekkürler....

bir de kullanımla ilgili 2 soru sorup sizi biraz rahat bırakayım....

1. bir kanalı izlerken reklam arasında bir başka kanala geçiyoruz, sonra diğer kanala geri dönmek için kısa yol tuşu var mı? ben tespit edemedim...

2. smart klavye kullanıyor musunuz? tercihiniz var mı?
  • Arkadaşlar bu tv'yi 1 hafta kadar kullanıp ölü pikseller nedeniyle iade etmiştim. Yerine Samsung 55ku7000 aldım. KU7000'in görüntü kalitesinin vlx8586'ya göre daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Grundig de görüntüler daha pastel görünüyordu, samsung da görüntü daha doğal ve tok görünüyor. HDMI ile pc bağlantısında grundigde görüntüde lag vardı samsung da yok. Ayrıca samsung'un smart özellikleri grundig'den daha iyi. Samsung'un bahsettiğim modelinin grundige göre eksileri ise bluetoohun ve çift tunerin olmaması.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oceanic6 -- 29 Kasım 2016; 23:16:22 >
  • oceanic6 O kullanıcısına yanıt
    Ayrıca 8586 100hz dir, 3d si vardır, subwoofer vardır panel 10bittir...
  • oceanic6 O kullanıcısına yanıt
    Hocam baya bir amatörce olmus karşılaştırmanız ve pekte doğruyu yansıttıgını söyleyemeyiz.

Öncelikle VLX te lag var demişsiniz. Samsung 'un ms değeri 20 civarı , Grundig in ortalama 45 . yani arada 25 ms fark var . Yani Saniyenin 40'ta 1 'i . Saniyenin 1/40 farkı anlayabilmeniz imkansız...

Grundig 55VLX8586 İnput Lag değeri 40ms - 50ms aralığında değişiyor.Çok iyi olmasa da ,iyi,kabul edilebilir düzeyde ms durumu.Bir çok tv inceleme sitesi 50ms e kadar kabul edilebilir,iyi sonuc olarak değerlendiriyor ki bizim tv 40-50 aralığında yani 50 nin altında seyrediyor.sonuçta saniyenin 1/20 sinden bahsediyoruz;)bu farklar ayırt etmek pek mümkün değil.LG nin 15 binlik oled tv si bile 36 ms tepki süresi ile çıkartmış paneli.

4k Battle Field 1 oynuyorum.Gayet keyifli ve akıcı.. Cok profosyonel fps oyuncusu değilseniz 40-50ms led panel için sıkıntı yaratmaz. Zaten cok prof oyuncu iseniz 50-60hz LED TV de oyun oynamassınız , gider 144 HZ , 1 MS oyuncu monitöründe oyun oynarsınız :)

Grundig VLX8586 Serisi Tv Hakkında Her Şey

Samsunglar in input lag seviyeleri daha dusuk ama samsung alinacaksa da gercek 100hz Ks serisi alinmali.Tabi ks serileri baya pahalı.KU serisi 50 hz olduğu için,KU7000 konusunda da titremelerden cok şikayet ediliyor.Özellikle maçlarda , hızlı film sahnelerinde vs.
    Yani oyun içinde bence VLX8586 uygun ms değer, ve gerçek 100hz olmasıyla yine önde... 50hz,20-25ms KU7000 mi , 100hz,40-50ms Grundig mi deseniz ben grundig i secerim. Zaten az önce de yazdım 50hz olduğu için titreme vs baya şikayet var.

KU7000 konusundan alıntı şikayetler : (Örnekler arttırılabilir.Sadece bir kaç örnek alınmıştır)

Yine bir magaza ziyareteimde , ku7000 serisinde 4k mac yayını vardı beşiktaş galatasaray maçı ben böyle rezalet bir görüntü görmedim. quaresma saçıyla tenrengi bir birinden ayırt edilmiyor ve saha fosforlu yeşil gözüküyor, dikat ettim topa vuruldugunda panel.50 hz oldugu icin saha çızgileri kamera kareket etikçe arakasında gölge bırakıyor. Görüntüdemi sorun var acaba dedim ev yayını açabilirmiyiz dedim satıcı eve kaydettiği görüntüyü taktı renkler rezalet ve ten rengi resmen pastel anime çizgi filim gibi ten renkleri, insanların yüzü sap sarı gözüküyor detay yok :(( rica ettim philips 49pus6561 serisine taktılar ten rengi muhteşem arada 4 kat fark var , lg 49uh650 taltılar renkler yine samsungtan iyi onunda panelden 50 hz olması kötü :( <br> 50ku7000 kısacası renk kalitesi malesef çok kötü panel 50 hz ve yerli üretim diye dedikodular var <br> 49uh650 renkler 50ku7000 gore guzel ama hareketli sahnelerde titremeler var :(( <br> 49pus6561 renkler güzel , paneli 100hz hareketli sahneler mükemmel bence kesinlikle görüntü kalitesinde 3 cihaz arasında bunu önerirrim , birşeye berbat veya kötü demek için incelemiş olmak yada yan yana aynı görüntülerde kıyaslamış olmak lagzım , malesef artık smsng 2012 2013 yıllarında ürettiği kadar kaliteli tvler üretmiyor tüm malzemeler plastik :((

Orijinalden alıntı: Naymear

Nesnelerin arkasinda ki golgeleri insan gozu gormuyorsa bu golgeler nedir :)) 50hz titremesi

Orijinalden alıntı: mutombo1

Automotion plus 0 olunca ekran titriyormuş gibi hissediyorum, görüntü akışı titreyerek geliyor, alt yazılar titreyerek geçiyor. Fakat automotionda titreme azaltmayı arttırdığımda ise görüntü akışı gayet güzel oluyor fakat bu sefer de topun arkasında iz kalıyor, paslarda ve şutlarda top kuyrukluyıldız gibi arkasında iz ve gölge bırakarak gidiyor. Benzer bir problem deneyimlediniz mi? Ne yaptıysam bunu çözemedim.

Orijinalden alıntı: armesu

Titreme sorunu çözmek için ne gibi ayar yapmamız gerekiyor.

O ayarın çözümü yok. Akşam maçta ara sıra 5-6 saniyelik aşırı takılmalar oldu bende çok sinir bozucu. Auto Motion Plus kapatınca titreme azalıyor ama yok olmuyor, ayrıca o ayar kapatılınca gözü yoruluyor insanın.

Orijinalden alıntı: unusual_pscho

Arkadaşlar herkese selamlar ..
    yaklaşık 2 aydır samsung ku 7000 kullanıyorum tv den genel olarak memnunum fakat hızlı altyazılarda ve futbol karşılaşmalarında çok sık olmasa da hafif titremeler mevcut

Diğer bir yorumunuz , görüntü kalitesi demişsiniz. Hocam kusura bakmayında hızlı hareketli sahnelerde tir tir titreyen bir tv nin hangi görüntüsünden bahsediyorsunuz ?? Hızlı sahneleri işleyemeyen,spor müsabakalarında cuvallayan bir panel bana göre çöptür. Yukarıda örnek video ve örnek bir çok şikayet mevcut.

Yıl olmus 2017 hala 50HZ panelleri öve öve bitiremiyorsunuz. Kusura bakmayın ama bizde bu kafa oldukca 3. dünya ülkesi değil 5. dünya ülkesi bile olamayız :) Adamlar yurt dışında sattıkları KU7000 'in özelliklerine bakın.Bir de TR de satılan KU7000 e bakın. TR deki tv ler kırpıla kırpıla bir hal olmus.TR de KU7000 diye satılan tv aslında dünyada KU6300 olarak satılmaktadır.Yani göz göre göre adamlar bizi enayi yerine koyuyor.Bizde bu 50 hz titrek , tüm özellikleri kırpılmış tv leri el üstünde tutuyoruz.Yani 50 hz eşşeğe altın semer vurmuşlar eşşek yine eşşek :)

Son olarak şunu söyleyeyim hızlı ,hareketli sahneleri işleyemeyen , tir tir titreyen ,göz yoran ve doğru düzgün hiç bir özelliği olmayan(3D,usb 3.0,subwoofer,çift tuner ,bluetooth vs vs) 50 HZ KU7000 ,
    Gercek 100hz,hareketli sahneleri gayet iyi işleyen ,3D li ,subwoofer li,çift tuner ,bluetooth ve USB 3.0 lı Grundigle aynı kefeye dahi koyulamaz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hoodan -- 30 Kasım 2016; 1:35:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kocaballi

ilginize çok teşekkürler....

bir de kullanımla ilgili 2 soru sorup sizi biraz rahat bırakayım....

1. bir kanalı izlerken reklam arasında bir başka kanala geçiyoruz, sonra diğer kanala geri dönmek için kısa yol tuşu var mı? ben tespit edemedim...

2. smart klavye kullanıyor musunuz? tercihiniz var mı?

Estagfurullah hocam.

1. Onceki kanala geri donme tusunu ben de aradim bulamadim. Kumandada oyle bi tus yok. Belki baska bir kombinasyon vardir bilemiyorum.

2. Smart klavye kullanmiyorum, ben genelde pc bagliyorum hdmi`ya, pcye de bluetooth klavye mouse takiyorum, cok zevkli bir kullanim oluyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: oceanic6

Arkadaşlar bu tv'yi 1 hafta kadar kullanıp ölü pikseller nedeniyle iade etmiştim. Yerine Samsung 55ku7000 aldım. KU7000'in görüntü kalitesinin vlx8586'ya göre daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Grundig de görüntüler daha pastel görünüyordu, samsung da görüntü daha doğal ve tok görünüyor. HDMI ile pc bağlantısında grundigde görüntüde lag vardı samsung da yok. Ayrıca samsung'un smart özellikleri grundig'den daha iyi. Samsung'un bahsettiğim modelinin grundige göre eksileri ise bluetoohun ve çift tunerin olmaması.

Ku7000`in de illaki iyi oldugu noktalar vardir. Ancak kssinlikle ku7000 ile vlx8586 karsilastirmasi bile yapmayi dogru bulmuyorum. Bir kere 8586 gercek 100hz, ku7000 50 hz. En onemli sey panel olduguna gore ku7000 alt segment bir tv. dallas hocam cok seviyor bu tvyi ama ben magazalarda denedim o kadar video oynattim ama bu tv hareketli sahnelerde bildiginiz rezil. Isin gercegi nasil bu kadar tavsiye edildigini hala anlamakta zorlaniyorum. Gerci dallas yazdigim seylere cevap da vermiyor genelde nedense. Ozellikle hareketli sahnelerde samsung markasinda bir tvnin boyle dokulmesine sasirdim.

Input lag konusunda da ortalama 40-50 ms. Ve ben hicbir sorun yasamiyorum, gayet guzel ve akici oyun deneyimi sunuyor.

Vlx8586yi samsungun ks8500 serisi ile kiyaslarim. Ki hareketli sahnelerde ks8500 bile su dokemiyor vlx8586 nin eline. Ks8500 renkler konusunda smart tv anlaminda daha iyidir. Ama ben ilk olarak panel kalitesine ve fiyatina bakiyorum.

Renklerin pastelligi tamamen atmyarlarla ilgili. Keske yukarida paylastigim ayarlari yapip deneme sansiniz olsaydi. O zaman hic de pastel olmadigini, gayet guzel renk ve keskinlik sundugunu gorecektiniz.

Yine de televizyonunuzu guzel gunlerde kullanin. Ben sadece sizin fikirlerinize katilmiyorum.

• Grundig icin bir onceki kanala gecmeyi soruyorsanizn bulundugunuz kanalda back tusuna basin sonra diger kanali tuslayin. Bundan sonra back tusuna basarak iki kanal arasinda gecis yapabilirsiniz

• hoodan kullanıcısına yanıt
    Hocam burada profesyonel bir karşılaştırma yaptığım iddiasında bulunmuyorum zaten, sadece ilk izlenimlerimi kısaca belirtme ihtiyacı duydum. Ayrıca yaptığım değerlendirmelerde samsungu övmek veya grundigi eleştirmek gibi bir niyetimde yok. 2 ürünüde fiilen kullanmış birisi olarak bunu yazıyorum. Siz ku7000'ini fiili olarak kullandınız mı? Zira kağıt üzerindeki değerler üzerinden yapılan karşılaştırmalar her zaman gerçek durumu yansıtmayabiliyor.

Öncelikle pc hdmi bağlantısı ve kullanımı anlamında samsung 1-0 önde onu rahatlıkla söyleyebilirim. Grundig de mouse harketleri gecikmeliydi ve görüntü otomatik ortalanmıyordu. Belki sadece bendeki tv de bir sorun vardı bilemiyorum ama durum buydu. Bu başlıkta başka bir arkadaşımızda sanırım bu sorunu yaşamıştı.

Samsungun bu modeli için çok fazla titreme şikayeti olduğunu belirtmişsiniz. Googledan konuyu araştırdım. Önemli bir titreme sorunu yaşadığını belirtenlerin sayısı bir elin parmağını geçmiyor. 1 haftadır tv yi kullanıyorum, hareketli görüntülerde ve altyazılarda farkedilebilir bir titremeyle karşılaşmadım. Zaten samsungun auto motion plus özelliği yazılımsal olarak titremeyi en aza indirmeye çalışıyor. Ayrıca 50 hz paneli öve öve bitirmek gibi bir derdimde yok. Sadece gözümün gördüğünü anlatıyorum.(Bazı arkadaşların gözleri daha keskin olabilir, onun için birşey diyemem :)) Samsung'un özelliklerinin kırpılmış olduğunun bende farkındayım ama ne kadar ekmek o kadar köfte. TV'yi vatandan 2900-TL'ye aldım. Grundig 55vlx8586 o tarihte en ucuz 3400-tl idi. Arada 500-tl fark olduğunu belirtmek isterim.

Grundig de ekstra 3d var denilmiş ama şahsen benim kullandığım bir özellik değildi. Ama sürekli 3d izliyorum derseniz birşey diyemem.

Grundig'in ses kalitesinin samsunga göre daha iyi olduğunu söylemeyi unutmuşum. Ancak grundig'deki subwoofer içinde çok fazla bir beklentiye girmeyin. Hiçbir şekilde bir ev sinema sistemindeki harici subwooferın yerini tutamaz çünkü.

Kendi evimde çift uydu kablosu olmadığı için grundig deki ikinci tuneri kullanamıyordum. Özellikle apartmanda oturan birçok kullanıcının da bu özelliği kullanabildiğinden şüpheliyim.

USB 3.0'ın bu yılda samsung da olmaması bencede bir eksiklik. Ama 500-tl farkı tekrar hatırlatıyorum.

Sonuç olarak benim aldığım fiyatlarla karşılaştırıldığında samsung 55ku7000 fiyat/performans yönüyle öne çıkıyor.

• Kadyr K kullanıcısına yanıt
    Guzelmis, tesekkurler...

• Hocam, ben ku7000 i fiili olarak uzun uzun inceledim. Yanimda goturdugum flashla da turlu turlu vudeo denedim. Sunu cok net soyluyorum, benim denedigim tvler arasinda ku7000 hareketli sahnelerde gercekten cok kotuydu. Bu tvnin hareketi sahnesi iyi diyen birisi, iyinin ne oldugunu bilmiyordur. Bunlar kagit uzerindeki veriler degil. Birkac kere denedim ve uzulerek teyit ettim.

Pc-hdmi baglantisi konusunda samsung 1-0 onde deseniz de buna da maalesef katilmiyorum. Profesyonel bir oyuncu degilseniz asla hissetmezsiniz 8586 daki lagı. Ustelik hareketli sahnelerdeki iyi performansi sayesinde oyunlar da cok akici oynaniyor. Sonynin performansina cok yakin. Samsung bu hareketli sahne performansi ile daha iyi lag degerine sahip olsa da grundigteki oyun deneyimi daha akici ve zevkli olacaktir.

Benim ilk 8586 tvmde sorun vardi, lag olusuyordu. Ama o panele has bir sorundu. Degisimden gelen yeni tv mukemmel... Muhtemelen sizin tvde de sorun vardi. Su an bendeki tvde oyun oynasaniz ne dedigimi cok iyi anlardiniz.

Sesini, 3d sini, cift tunerini, usb 3.0 ini bir kenara biraksaniz bile yukarida yazdigim nedenlerden oturu kesinlikle vlx8586 ile ku7000 arasinda ucurum var. Samsung 8586 ayarindaki tvsi olan ks8500u kac paraya satiyor arastirin.

Ayrica Turkiyeye 2. sinif muamele yapiyor samsung. Avrupada bu fiyata sattigi tv ile bizde sattigi farkli. Bize kirpilani gonderiyor. Sirf bu bile tercih etmemek icin gecerli bir sebeptir. Bu tv satildikca samsung hep bu politikayi izleyecek. Biz kendimizi buna layik gormemeliyiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avastos -- 30 Kasım 2016; 20:58:39 >

• Kullandığım Panasonic Vt20 serisi plazma bozulup tamir olmadığından ben de Teknosadan 48VLX8586 2399 TL aldım.
    Televizyona fazla para vermek istemediğimden bana f/p olarak uygun geldi.

Bu ürünün güncel bir yazılımı var mı acaba internetten güncelleme yok diyor ama Grundig'in kendi sitesininden seri no ile bakınca aşağıdaki yazılım çıkıyor.
    Bunu kullanan kuran var mı acaba.Grundig VLX8586 Serisi Tv Hakkında Her Şey

Televizyonu biraz kurcalayıp deneyimlerimi paylaşırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: gkhansim

Kullandığım Panasonic Vt20 serisi plazma bozulup tamir olmadığından ben de Teknosadan 48VLX8586 2399 TL aldım.
    Televizyona fazla para vermek istemediğimden bana f/p olarak uygun geldi.

Bu ürünün güncel bir yazılımı var mı acaba internetten güncelleme yok diyor ama Grundig'in kendi sitesininden seri no ile bakınca aşağıdaki yazılım çıkıyor.
    Bunu kullanan kuran var mı acaba.Grundig VLX8586 Serisi Tv Hakkında Her Şey

Televizyonu biraz kurcalayıp deneyimlerimi paylaşırım.

Hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın..
    Acaba Hd yayınlarda 2 m mesafede görüntüde bozulma oluyor mu,netlikte azalma, insan yüzlerinde pudralama gibi..

• gkhansim G kullanıcısına yanıt
    Benim tv uzerinde kurulu gelen yazilim v03.006.04
    Yani sizin sitede buldugunuz yazilim. Ben de seri no ile kontrol ettim, tek cikan yazilim bende yuklu olan.

Sizdeki yazilim versiyonu daha mi eski?

• Bahsettiginiz pudralanma ozellikle sd yayinlarda mevcut. Hd olup da kalitesi iyi olmayan yayinlarda da yine HAFİF derecede pudralanma olusuyor. Ancak bunu benim 55 inc tv`de 2 metreden pek hissetmiyorsunuz. Ki ben 3 metreden izliyorum, hic hissetmiyorum. Dijital gurultu azaltimi diye bir ayar var, o acikken netlik azaliyor. O ayar kapaliyken netlik olarak sorun yok.

Su bir gercek, bu tv sd ve hd yayinlari 4k icin upscale yapma konusunda rakiplerinden 1 adim geride.

Ancak, kullanicilarin ulkemizde pek bilmedigi ve esasen en onemli husus olan hareketli sahne performansi baz alindiginda bu vlx8586 serisi kendisinden 2 kat pahali tvlerden bile cok daha iyi. Ozellikle samsungun 6000 liradan fazla fiyata satilan ks8500 serisinden bile daha iyi. Bu ornegi verme sebebim cok sık tavsiye ediliyor olmasi. Ki ku7000 ile kiyaslaniyor, cok yanlis. Ku7000 50hz panele sahip. Vlx8586 100hz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avastos -- 4 Aralık 2016; 21:28:15 >
  • Tv de oyun oynamaya basladim. Pes gta falan gayet akici oynuyor. Yalniz enterasan bir durum var euro truck similasyon oyunu oynadigimda goruntu takiliyor. Hdmi kablo ile oynuyorum. Diger oyunlarda sorun yok anlamadim gitti. Pc ekraninda akici tabi oyun.

• Teknosa dan grundig tv alacak olan varsa 1000 tl lik iki adet cekim vardir. 100 tl indirimli verecegim. Benimde isim gorulur sizde tv yi indirimli alirsiniz. Teknosa konusuna yazdimda burayada yazmak istedim

Acaba oyun yuksek cozunurluklu ekranda uyumsuzluk mu cikariyor?

Gta 5 akici ise tv sorunsuz demektir zaten

• Oyun normalde de kasici bir oyun. oynayanlar vardir burdada. Ilk tir i acinca eyvah dedim acikcasi ama pes falan akici olunca rahatladim. O oyunda sesde cikmadi. Ayarlari kurcalamaya devam edicem artik.
    Bu arada 8600 de optik cikista dts iletim varmidir. Yoksa kulaklik cikisi ile optik cikis ses formati aynimidir. Biliyormusunuz

Ses cikislari hakkinda bilgim yok maalesef.. Apartmanda gurultu yapan kimse olmadigi icin ben de huzur bozan kisi olmak istemem. Bu yuzden ses sistemi baglama durumum olmadi hic..

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.