bilgi için teşekkürler muhtemelen ben de alırsam bu şekilde kullanabileceğim. elimde d. atmos film vs. kaynak mevcut değil, şimdilik netflix var sadece. |
Grundig GSB 950 Soundbar- 2+1- Atmos- 280 W (10. sayfa)
-
-
Hocam Tv atmos desteklemiyorsa atmos aktif olmaz diye biliyorum. benim tv Samsung qled ve atmos desteği yok netflixde de atmos aktif olmuyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kacanga -- 17 Haziran 2021; 1:27:22 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ses ayarlarını yapıp sesin direkt olarak soundbar a gönderilmesini sağlarsınız sanırım sizde de olur. Bildiğim kadarıyla, sesin direkt geçiş ya da pass through ile soundbar a aktarılması gerekiyor. Siizn tv de bu ayarlar nasıl bilemiyorum tabi. Ayrıca cec özelliğinin deaktif olması gerekli yine bildiğim kadarıyla.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
çok fazla ses ayarı yoktu aksam tekrar bakayım . netfilixde dolby ses alıyoruma ama dolby atmos alamıyorum
edit: sorun çözüldü
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kacanga -- 17 Haziran 2021; 17:46:41 > -
Sevindim..
tesekkürler hocam ama filmlerdeki atmos sembolü bir girişimde gözüktü sonra kayboldu ama ses seçeneklerinde atmos gözüküyor.
-
merhabalar, bir arkadasa hediye etmek icin gsb 910 almıştım. sesi tv ye göre cok cok daha makul bir haldeydi. bir kac gün takılınca insan sonrasında kötüye alışabilse de, gönlünü kaptırıyor.
şimdilerde bir soundbar bakıyorum, gsb 950 ye ikna olmuş durumdayım fakat talepten midir dolardan mı fiyat çakılı kaldı 1800 e.
amazonda gezinirken lg sn4 ün fiyatının 1377 tl olduğunu gördüm. fakat gsb 950 ile karşlaştırma imkanım yok. sizce nasıldır? gsb950 ile arasında 400 tl lik farka değecek bir özellikler manzumesi var mıdır? (gsb 950 nin bas frekans genliği beni cezbetmişti)
amazon,de de cok ceşitli f/p(görünürde) yüksek cihazlar var gibi.. tecrübesi olan var mı.
teşekkürler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi catborise -- 20 Haziran 2021; 15:8:2 > -
Ben ikisini de kiyaslamistim Gsb 950 daha iyi hocam. Paraf kartınız varsa Mediamarkt tan daha uyguna alabilirsiniz ben geçen gün verdim siparişi.quote:
Orijinalden alıntı: catborisemerhabalar, bir arkadasa hediye etmek icin gsb 910 almıştım. sesi tv ye göre cok cok daha makul bir haldeydi. bir kac gün takılınca insan sonrasında kötüye alışabilse de, gönlünü kaptırıyor.
şimdilerde bir soundbar bakıyorum, gsb 950 ye ikna olmuş durumdayım fakat talepten midir dolardan mı fiyat çakılı kaldı 1800 e.
amazonda gezinirken lg sn4 ün fiyatının 1377 tl olduğunu gördüm. fakat gsb 950 ile karşlaştırma imkanım yok. sizce nasıldır? gsb950 ile arasında 400 tl lik farka değecek bir özellikler manzumesi var mıdır? (gsb 950 nin bas frekans genliği beni cezbetmişti)
amazon,de de cok ceşitli f/p(görünürde) yüksek cihazlar var gibi.. tecrübesi olan var mı.
teşekkürler
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
teşekkürler sanırım zaten sn4 ile aynı sınıfta değil gsb 950. fiyat konusunda amazon primeday den bir küçücük umudum var. bakalım artık :)
umarım tv ile uyum sıkıntısı yaşamaz.
hdmi arc ile 910 u bağladıgımda tv kumandası ile ses kısma azaltma yapılıyor fakat ses alamıyordum. yapılandırma ile ilgili bir problem var gibiydi, umarım gsb 950 de sıkıntı olmaz…
-
-
Ben Sony seçtim, yorumları oldukça iyi. Grundig de aklımda kalmadı değil.
Dostlar bu geceye kadar karar vermem lazım.
Grundig GSB 910 S BLACK 120 Watt - Ev Sinema Sistemi 649 TL
Sony Htsf150 2 Kanal Single S-Force Front Surround Soundbar, 120W, Bluetooth, Usb, Hdmi 819 TL
Sony ve Grundig de bluetooth aptx desteklemiyor diyor. İkisi de RMS 120W.
Grundig GSB 950 Ev Sinema Sistemini 1559 TL ye alabiliyorum.
Üçünü kıyasladığımızda GSB 950 için fiyat farkına değer mi ? Ne tavsiyeniz olur?
-
Çok kararsız kaldım hocam.
-
O fiyata 950’yi kacirmayin bence
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
katiliyorum :)
Üstadlar; Sony Htsf150 almaya karar verdim. Bana 819-40-20= 759 liraya gelecek.
GSB 950 için kampanyayı kaçırdığım için 1559 TL değil, 1689 liraya gelecekti. Bütçe olarak çok fazla çıkamadım.
Tavsiye veren arkadaşlara teşekkürler... Umarım aldığım fiyata değer...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uwais -- 21 Haziran 2021; 20:6:25 > -
ben de gsb 950 aldım, kargo dün teslim etti.
philips tv 49pus7503 ile kullanacağım.
hdmi ile bağlantı yaptım ses alamadım, easylink gibi bir ayar varmış menüde onun açılması gerekiyormuş.
prof. kullanıcı değilim ama bana kaliteli bir ürünmüş gibi geldi açıkçası. (muhtemelen başka marka model de alsaydım beğenebiirdim :) biraz daha detaylı inceleyince yorumu güncellerim.
bt ile müzk dinledim, gayet iyi.
youtube atmos test videosu filan seyrettim hoşuma gitti.
malum apartman dairesinde olduğumuzdan bunu çok yüksek ses dinlemek imkansız :) 13-15 arası normal gibi, fazlası herkesi rahatsız eder.
netflixte atmos olmayan film seyrettiğimde biraz diyaloglar zayıf kaldı gibi, sesi çok yükseltmeden bunun ayarını bulabilirsem iyi olur.
bütçe çok önemli ama herkes istediği ürünü alabilir umarım, bu tarz bir ürüne daha fazla ödemek istemediğim için bir de güncel (atmos) model olduğu için tercih ettim.
tabi konuda @WalterWhite00 yorum ve tavsiyelerini dikkate aldım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dream_04 -- 25 Haziran 2021; 12:52:39 >
-
Ben de 2 hafta önce GSB950 aldım. Mediamarkt'tan indirimlerle 1599'a geldi. Diğer marka-modellerle aynı anda kıyaslama şansım olmadı. Ancak performastan oldukça memnunum. Piyasada son birkaç aydaki fiyatlandırmaya bakarsak bu fiyatlara bundan iyisi kesinlikle yok. Alacak olanlara tavsiye ederim.
Bir sorunu çözemedim. Onu da burada danışmak istiyorum. Televizyonum Vestel 58U9500, atmos desteği yok. HDMI arc bağlantısı sorunsuz, TV kumandası ile soundbarı kontrol edebiliyorum. Ancak LapTop'tan TV'ye aktararak film izlemek istiyorum. Burada daha önce yazılan yorumlardaki işlemleri uyguladım. Soundbar ile TV HDMI Arc ile bağlı, laptopu da soundbara HDMI ile bağladım. Hiçbir türlü TV'ye görüntü gelmedi. Bu şekilde film izlemeyi başaramadım. 2 farklı HDMI kablo denedim, birşey değişmedi.
Bu şekilde film seyretmem için TV'de olması gereken ekstra bir özellik mi var? Benim yapmadığım başka bir ayar mı var? ya da bileşenlerden birinde bir arıza mı var? Ne yapmam gerekir? Tavsiyelerinizi bekliyorum.
-
quote:
Orijinalden alıntı: dream_04ben de gsb 950 aldım, kargo dün teslim etti.
philips tv 49pus7503 ile kullanacağım.
hdmi ile bağlantı yaptım ses alamadım, easylink gibi bir ayar varmış menüde onun açılması gerekiyormuş.
prof. kullanıcı değilim ama bana kaliteli bir ürünmüş gibi geldi açıkçası. (muhtemelen başka marka model de alsaydım beğenebiirdim :) biraz daha detaylı inceleyince yorumu güncellerim.
bt ile müzk dinledim, gayet iyi.
youtube atmos test videosu filan seyrettim hoşuma gitti.
malum apartman dairesinde olduğumuzdan bunu çok yüksek ses dinlemek imkansız :) 13-15 arası normal gibi, fazlası herkesi rahatsız eder.
netflixte atmos olmayan film seyrettiğimde biraz diyaloglar zayıf kaldı gibi, sesi çok yükseltmeden bunun ayarını bulabilirsem iyi olur.
bütçe çok önemli ama herkes istediği ürünü alabilir umarım, bu tarz bir ürüne daha fazla ödemek istemediğim için bir de güncel (atmos) model olduğu için tercih ettim.
tabi konuda @WalterWhite00 yorum ve tavsiyelerini dikkate aldım.
hocam güzel günlerde kullanın.
forumda 15-16 yıllık üyeliğimde ilk defa bir ürünü bu kadar çok öneriyorum ve alan herkesin memnun kalması beni de mutlu ediyor.
netflix olayı bende de öyle malesef. sadece soundbar değil, daha önce kullandığım edifier m1335, lg ck43 gibi sistemlerde de öyleydi, tv'nin kendi hoparlöründen de netflix'in sesi düşük geliyor özellikle diyalogları. bu tamamen netflix kaynaklı bi sorun. her tv'de böyle mi bilmiyorum ama bazı tv'lerdeki netflix uygulaması böyle malesef. bi türlü düzeltemediler.
@kimon hocam 1 kablo ile bilgisayardaki hdmi girişinden soundbarın hdmi 1 girişine bağlantı, 1 kablo ile de soundbarın arc girişinden tv'nin hdmi arc girişine bağlantı yaptıktan sonra soundbardan hdmi 1 girişini seçmeniz lazım. bu şekilde laptoptaki görüntüyü tv'ye, sesi soundbara veriyor. bu şekilde mi yaptınız siz ? atladığınız birşey var mı ?
-
quote:
Orijinalden alıntı: Atmosfer Tutkusu
Video için teşekkürler Hocam ama yapabilirseniz bir video daha çekmenizi rica edeceğim. Şu müziği standart eq ayarında çalarak soundbarı 2-3 metre mesafeden çekerseniz sevinirim.
https://open.spotify.com/track/6iWMTKc28AJQZbl9elpSxU?si=O1lRaZlpTN6kHughbcWxiQ&utm_source=copy-link&dl_branch=1
Bu arada T650'de tweeter yok, mid hoparlör var. Tahmin ettiğim kadarıyla da hoparlörleri dikdörtgen şeklinde. Çok ucuz olmadıkça, portatif olsun diye aşırı baskılanmış bu tip ürünlerden uzak durmak lazım. Bana göre Samsung'dan uzak durmak lazım ama malesef bazı cafcaflı yönleriyle belli bir tüketici kitlesini avlayıp Sony, Sharp, Philips gibi duayen markaların önünü kesip rekabet ortamında kendisine mahkum edecek piyasa oluşturuyor. Sony gibi markalar da rezil piyasada rekabet edebilmek için adına yakışmayacak rezillikte ürünler çıkarıyor.
Bana göre GSB 950'yi öne çıkaran iki özelliği daha var. Birincisi JBL'e fason üretim yapan Çin'li fabrikada üretiliyor olması. İkincisi doğrudan medya oynatıcı bağlayabileceğin hdmi girişinin olması. Bu özellik sayesinde eARC'ye gerek kalmıyor.
Özellik olarak parasına göre GSB 950 baya iyi ama ses tınısı, sesin rengi, kulağı yormaması, frekans yollarındaki dağılımın iyi yapılması, kaynağı iyi işleyebilmesi, stabil çalışması yani kısacası ses mühendisliğinin iyi olup, bizim gibi profesyonel beklentisi olmayan tüketicilerin hiç değilse kulak keyfine tecavüz etmemesi asıl önemli konudur.
Tekrar teşekkürler...Bildiğim kadarıyla JBL i Harman üretiyor. Grundig ise Çin de bi firmaya yaptırılıyor. Siz bu bilgiyi nerden edindiniz?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X