Şimdi Ara

GRUNDIG GNB 1150 B1 N2 Trendbook Kullanıcıları Kulübü (59. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.863
Cevap
57
Favori
112.292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • windows 7 embedded (gereksiz hizmetleri vs kapalı olarak olan gelen) versiyonuna geçtim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ReCKLeSS17

windows 7 embedded (gereksiz hizmetleri vs kapalı olarak olan gelen) versiyonuna geçtim.

en iyi sonuç bu mu hocam?
  • en iyi sonuç bumu bilemiyorum.İnternet performansı en iyisi kendi kurduklarımın içerisinde zorin os idi,ancak windows alışkanlığı olduğu için mecburen buna dönüş yaptım.Windows xp daha iyi bir seçim olacaktır ancak ben kurmayı başaramadım,o yüzden hizmetleri kapatılmış düşük pcler için embedded win7 kurdum,işimi görüyor.Çeşitli sürümleri kurup deneyeceksiniz mecbur hangisinden memnun kalırsanız onda karar kılarsınız.
  • İyi geceler beyler. Cihazı sizinle birlikte aldım birkaç aydır da kullanıyorum. Öncelikle belirtiyim cihaza ram ve ssd takviyesi yapmadım, cihazı 400 liraya kıytırık tablet alacağıma 350 liraya orijinal windows'a sahip pc alırım mantığıyla almıştım yani kullanım alanım internet, müzik, film, depolama, web tabanlı oyunlar vs vs.
    Açıkçası Windows 8.1'deyken performanstan memnundum yani sonuçta işimi görüyor mentalitesine dayandırdığım bir cihazdı daha sonra Windows 10 çıktı ve güncellemek gibi bir hata yaptım. Windows 10'dayken çok sık bir şekilde "Kişisel bilgisayarınız bir problemle karşılaştı ve yeniden başlatılması gerekiyor :( " ibareli mavi ekran hatasını almaya başladım. Aldığım yedekten sonra 8.1'e döndüysem de aynı hatayı tekrarlamaya devam etti ve performans da ilk günkü gibi değildi. Daha sonra bir çok işletim sistemi ve windows sürümü denedim. Nedir bunlar: Linux Mint, Ubuntu, Windows 7 32 - 64 bit sürümleri , Windows 8 32 - 64 bit sürümleri vesaire. En iyi performansı Windows 7 Home Premium 32 bit'de aldım diğerleri gibi sık olarak mavi ekran hatası da vermiyor fakat yine de arada mavi tkran hatası alıyorum. Mavi ekranda geçen hata kodlarında da fiziksel bellekle ilgili birşeyler geçiyor. Açıkçası artık hatanın donanımsal olduğuna kanaat getirdim sayılır ama anlamıyorum evden dışarı çıkmamış bir kere bile yere düşmemiş, hasar almamış, gücünü aşacak işler yapılmamış bir bilgisayar neden nasıl donanımsal olarak arızalanır cidden çok sinir bozucu bir durum. Özellikle de en kritik işlerde geliyor o mavi ekran şuana kadar kırmadığım için çok şanslı bir bilgisayar olduğunu düşünüyorum. Bu arada tanıdık bi bilgisayarcı arkadışma verdim bende öyle bir problem olmadı falan dedi ama zaten uzun süreler kullandıktan sonra oluyor 1.5 2 saat gibi ya da daha uzun. Bu tarz bir problem yaşayan var mı? Ya da daha öncesinden karşılaşıp sorun önerisini bilen. Bu arada W10 ile beraber de Ubuntu kurmaya çalışmıştım ve Ubuntu'yu kaldırırken baya uğraşmıştım acaba hdd'ye zarar vermiş olabilir miyim? Tek şüphem bu :) /// Bu arada hdd'nin okuma ve yazma hızlarında herhangi bir problem yok.

• 320 lik hddyi çıkartıp 640 lık takınca alet bel verdi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar eğer ki 4gb taktıysanız 64-bit işletim sistemi kullanın aksi taktirde taktığınız 4gb 3gb olarak kullanılıyor...
  • Uygun fiyata bulabilecegim biryer varmi acaba? 6 senelik 6lenovom iflas etti artik :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KoşanBalık -- 5 Ekim 2015; 15:57:12 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben ssd taktım hiç böyle bir hatayla karşılaşmadım win 10 kullanıyorum
  • biosu sıfırsanız.problem düzelecetir.servise verebilirsiniz.

• maksi09 kullanıcısına yanıt
    Bios'u sıfırlamaktan kastınız nedir? Şuan 32 bit windows 7 yüklü ayarlardan restore default yapıyorum UEFI açılınca W7 sıkıntı yaratıyor. Bios sürümünü de 64 bit bir işletim sistemine sahip olmadığım için değiştiremiyorum. Eğer kesin bir şey söylerseniz ona göre W7 64bit yükleyip bios sürümünü değiştirebilirim. Sizi bekliyorum teşekkürler. Bu arada servise verirsem internet iletişimim kesilecek telefonum da garantide gelmesine zannediyorum baya var bilgisayar da giderse motorola c117 ile tek yapabileceğim 900'lü hatları aramak olabilir :D
  • kurulumu nasıl yaptınız bilmiyorum ama.rufuz ile UEFI kurulum 32 bit de geçersiz.32 bit deUEFI kapatınca sıkıntı var mı? . denediniz mi

• Acer notebook ile takas etmek isteyen var mi. Dukkanima bakabilirsiniz

• Linuxu nasıl silerim?

• linuxda hard disk sistemini gpt yaptıgınız için önce bunu düzeltmeniz gerekiyor daha sonra windows sürümlerini kurabiliyorsun,alttaki videoyu izlersen nasıl yapılacağını görürsün,bende ilk linux kurulumunda burdan bakıp yapmıştım.

https://www.youtube.com/watch?v=nymMWop7bPw
  • ÇANTA YOK MU ÇANTA ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • xp kurabildiniz mi ben de cok ugrasmıstım. acpi.sys hatası veriyordu mavi ekrana dusuyordu kurulum sırasında. kurduysanız yöntem nedir.
  • bir süre aradan sonra tekrar merhaba arkadaşlar bir çok windows sürümü denedikten sonra yaklaşık bi 5 gündür sanırım en iyiyi buldum. win 10 un özel bir sürümü ekleme yok sadece çook gereksiz özellikler çıkarılmış. ıso boyutu 900 mb olan bir sürüm. hatta o kadar hızlı ve stabil ki okuldaki labıma bile onu kurdum komple 21 bilgisayara.

bizim bildiğiniz ufaklığın açılış süresi 5-7 saniye arası.
    henüz bir donma ile karşılaşmadım.
    c sürücüsüne sadece 60 gb ayırdım kalanı d ve e olarak böldüm
    tarayıcı konusunda en iyi çalışan bu donanımda bence OPERA.
    o kadar iyi oldu ki bence Herşeyi kurup direk acronisle yedek aldım. yedek boyutu 5 gb tuttu isteyen olursa bunu da uplayabilirim.

ekte gönderdim an itibariyle sistem durumunu

2. resimde yukarıdaki 5 sayfayı açarkenki hali

anlayacağınız win10 + opera ile hiç bir donanım değişikliği yapmadan gayet stabil ve haydi haydi yeter oldu. link vermek yasak sanırım isteyen olursa sürümü mesajlarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mekemi -- 15 Ekim 2015; 11:49:01 >

• Link verebilirsiniz diye biliyotum pm lutfen

• quote:

Orijinalden alıntı: mondschein66

Link verebilirsiniz diye biliyotum pm lutfen

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=109930496

muhtemelen bu yukarıdaki linkini verdiğim mesajımdaki win10 sürümü. bende hediye için aldığım laptopa kurmuştum.
    ram kullanımı 0,5 - 0,6 gb civarındaydı office yüklü halde. konuda biryerde görsel inceleme falan da eklemiştim ama bulamadım.

• 
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.