Şimdi Ara

Grundig / Fine Arts FA3

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

grundig fine arts fa3 modeli hakkında bilgisi olan arkadaşlar beni bu hoparlör konusunda biraz bilgilendirebilirlermi ? bu hoparlörleri technics su-v 560 class AA amfi ile kullanmayı düşünüyorum nasıl bir randıman alacağımı şimdiden kestiremiyorum bilgisi olan arkadaşlar fikirleri ve düşünceleri ile beni bilgilendirirse çok sevinirim

şimdiden çok teşekkür .

hoparlör ile ilgili detaylı bilgi ve rsimler :http://archiwumallegro.pl/fine_arts_grundig_fa3_kolumny-1048465886.html

amfi ile ilgili detaylı bilgiler :

A TECHNICS SU-V560 CLASS AA VC-4 POWER AMPLIFIER IN EXCELLENT CONDITION CIRCA 1980s

SPECIFICATION INCLUDES:

AMPLIFIER AND MAINS LEAD

MADE IN JAPAN

CLASS AA CIRCUITRY

VC-4 AMPLIFIER SYSTEM FOR MINIMAL DISTORTION AND SUPERIOR DYNAMIC RANGE

TECHNICS OXYGEN FREE COPPER POWER TRANSFORMER

POWER OUTPUT: CIRCA 2 x 75 WATTS ( 8 Ohms) 2 x 115 WATTS (4 Ohms)

IMPEDANCE: 4-16 Ohms

A AND B SPEAKER INPUTS

VOLTAGE CONTROL AND CURRENT DRIVE INDICATORS

INPUTS FOR: POWER AMP, PHONO (MM OR MC), TUNER, CD, AUX, TAPE 2/DAT AND TAPE 1

POWER AMP DIRECT SWITCH

RECORDING/MONITOR SELECTOR FOR ALL SOURCES

PHONO SELECTOR FOR MM AND MC

TONE ON AND DEFEAT

TONE AND BALANCE CONTROLS

STEREO AND MONO MODES

LOUDNESS ON/OFF

GOLD PLATED HEADPHONE SOCKET

• bu marka harici hoparlör üreten bir firma değil bu hoparlörlerde bir setin parçası olmalı geçenlerde yine aynı markanın almanyadan geldiğini söyleidkleri bir kaset deck ini görüdüm

arkasindeki teknik değerlere bakılırsa oldukça güçlü bir yapısı bar çap olarak küçük ama sanırım yapı olarak güçlü hoparlörler koymuşlar

senin amfin 4ohm da 2x115 watt güç veriyor buda rms de ciddi bir değer yani yeterli gibi ama denemeden kimse bişey diyemez..

imkanın varsa dene ve ayrıca tabilki fiyatta önemli
  • evet fine arts firmasının deck sistemleride var fakat ben technics kullanmayı tercih ediyorum bundan önceki ses sistemim de technics ti ve çok memnundum :)
    bu arada fine arts hoparlörleri aldım bu gün sistemi bağladım ve çok iyi bir karar verdiğimin farkına vardım :) gerçekten çok hoş çalıyor tınısı mükemmel bence ;)

fakat kafama takılan bir diğer konuyuda bu başlık altında açmak istiyorum almış olduğum hoparlörler 4 ohm benim amfim 4 ila 16 ohm diyor bağlantılarını A speakerda + ve - olarak bağladım amfi otomatikman 4 ohm damı çalıyor yoksa 4 ohm çalması için farklı bir bağlantımı yapmalıyım ? yani A speaker çıkışının right + ucu ile left çıkışının - ucunamı girmem gerekiyor bunu çözebilmiş değilim :) ?
  • kardeşim ozaman hopalör konusundada technics den taviz verme

ayrıca doğru bağlamışsın başka bir bağlantı çeşiti yok zaten, sistem empedansı otomatik 4ohm drençle karşılaşacaktır

hayırlı olsun

(sakın!! bende biliyordum ama yinede bi sorayım diye cevap yazma)
  • quote:

Orijinalden alıntı: marantz

kardeşim ozaman hopalör konusundada technics den taviz verme

ayrıca doğru bağlamışsın başka bir bağlantı çeşiti yok zaten, sistem empedansı otomatik 4ohm drençle karşılaşacaktır

hayırlı olsun

evet aslında haklısın :) fakat beklenti çok ama imkan kısıtlı olunca çok fazla hareket edemiyorsun :) şu anki fine arts larım bir ağbimin tavsiyesi ve yardımı ile aldım aslında çok ta memnun kaldım hiç bukadar memnun kalacağımı düşünmemiştim açıkçası :) elbetteki ilerleyen zamanlarda imkanım biraz daha iyisine elverişli olursa ilk tercihim yine technics olur herhalde ;)

ayrıca bilgi paylaşımı için çok teşekkür ederim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: bgcetin

quote:

hayırlı olsun

evet aslında haklısın :) fakat beklenti çok ama imkan kısıtlı olunca çok fazla hareket edemiyorsun :) şu anki fine arts larım bir ağbimin tavsiyesi ve yardımı ile aldım aslında çok ta memnun kaldım hiç bukadar memnun kalacağımı düşünmemiştim açıkçası :) elbetteki ilerleyen zamanlarda imkanım biraz daha iyisine elverişli olursa ilk tercihim yine technics olur herhalde ;)

zaten oldukça güçlü ((loudness) hopalörler görkemli bir sesi olduğunu tahmin ediyorum

tekrar hayırlı olsun

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bgcetin

quote:

hayırlı olsun

zaten oldukça güçlü ((loudness) hopalörler görkemli bir sesi olduğunu tahmin ediyorum

tekrar hayırlı olsun

evet tatminkar bir sese sahipler müzik dinleyişim değişti diyebilirim :)

tekrar çok teşekkür ederim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.