Şimdi Ara

Group B Ralli Hakkında (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
131
Cevap
15
Favori
4.110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
49 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Konu ile alakali bikac birsey soylemek istiyorum. Otomobil yarislari sektorunde ne kadar para donuyor bilmiyorum. Ama fia nin burda daha cok ragbet gormek amaciyla hicbir sinir koymamasi cok aci. Ve pilotlarin muhendisleri guc konusunda uyarmasina ragmen hicbir onlem alinmamasi muhendislerin yuruyen bir ego ya sahip olduklarini gosteriyor. Fisa yaptigi aciklama herseyi goz onune seriyor. Araclarin hizi pilotlarin tepkilerinden daha hizli.

• Arkadaşlar herbirinize ayrı ayrı teşekkür ederim.( @200ugececekaga , @APPY038 , @butterfly_effect_53 , @Otomobilgini , @CVenturas , @kelkeriş , @ofrome , @algülümvergülüm , @kubilay61 , @FTHBRK28 , @Twsbi580 , @SCARF4CE , @MonoItaliano @shintai @WilliamSomerset )

Yani yazıyı beğenmenize sevindim. Ama yazının sonunda da belirttiğim gibi yazı puntolarını satır başlarını vs. istediğim gibi belirleyemediğim için dilediğim kıvamda olmadı. Yalnız ben 2007 den beri bu forumdayım, o zamandan bu zamana hala neden aynı sistem kullanılıyor anlamış değilim. Çok kolaylıkla güncellenebilir düşüncesindeyim.

Onun dışında yazıların devamı gelebilir, sizlerden talep geldikçe. Tek başına firmalar veya Pilotlar bile anlatılabilir. Tek başına bir araçta anlatılabilir. Konu otomobil olduktan sonra her şey yazılabilir.

• butterfly_effect_53 B kullanıcısına yanıt
    Hocam kesinlikle çıkabilir ve çıkmalı. Mesela Rush'da formula 1 anlatılıyorduki. Ki rally pilotları kabiliyet anlamında formula pilotlarına biraz komik olacak ama 10 çeker.

Hatta keşke yapılsa. Henri Toivonen veya Peugeot'un efsane pilotu Ari Vatanen anlatılabilir.
  • Harika konu. Daha önce grup b yi duymuştum. Ancak bu kadar bilgiye günlerce araştırsam ulaşamazdım. Teşekkürler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Melihdk

Zamanında nasıl bir mücadale varmış, Peugeot 205 GTİ kullanmak isterdim.

Hocam Ralli de aslında Sebastian Loeb girdikten sonra pek bir mücadele kalmadı. Allah'tan emekli oldu da biraz çekişme başladı .

Sevmediğimden söylemiyorum Sebastian Loeb bence sadece yarış için değil Dünya'daki tüm spor dalları arasında gelmiş geçmiş en başarılı Sporcudur. Ne Roger Federer, Ne pele, ne michael phelps, ne Michael Jordan, ne Michael Schumacher... Hiç biri Sebastian Loeb kadar bulunduğu dalı domine etmedi. Adam sokakta yürür edasıyla araba sürüyor. Direk Allah vergisi bir yeteneği var başka bir açıklaması olamaz.

Arkadaşlar gülün diye anlatıyorum. Adam Wrc'den emekli olduktan 1 ya da 2 sene sonra tamamen show amaçlı Monte Carlo Rallisine katıldı. En yakın rakibine 12 saniye fark atarak birinci oldu. Ulan 2 yıldır wrc yapmıyordun sen.

Bu adamla ilgili o kadar fazla hikaye varki: Durun başka bir tanesini anlatayım gülün: Citroen, C4 rally'i geliştirmiş. Bilgisayar simülatörü ile ralli etabını parçalara bölmüşler. Sonra her parçayı olabilecek en hızlı şekilde sürmüşler araba ile. Aracın sınırlarını maksimum zorlamışlar. Sonra Loeb'e demişlerki hedef bu süreyi yakalamak. Ki bunu yapmaktaki asıl amaç Loeb'ün arabayı zorlaması ve alışması. Yoksa Citroen yetkilileri de biliyorlarmış, normal bir insanın o simülasyondaki süreyi yakalamasının imkansız olduğunu. Sonra Loeb aracı sürmüş ve simülasyon süresinden iyi bir süre elde etmiş. Hiç süreyi sormadan arabadan inmiş arkasına bakmadan yüzünde bir gülümseme ile yürümüş. Kendi de farkındaymış çok iyi bir süre elde ettiğinin. Zaten bu hadiseden sonra kendisine Citroen mühendisleri Le Patron yani The Boss demeye başlamışlar. Yani patron lakabı bu hadiseden geliyor.

Bir de bunun, hayatında daha önce hiç rally cross yapmamış olmasına rağmen, daha ilk yarışında Ken Block'u felan geçip daha doğrusu madara edip 1. gelmişliği var. Sistem Bug'ı gibi eşoğlueşek. Nereye gitse 1. hep. Neyse daha anlatılacak çok şeyi var da susayım ben konu dağıldı. (MAlum yarış 2013 amerika rallycross etabı şu an youtube'a giremediğimden link veremiyorum.)

Yani çekişme olmamasının sebebi biraz bu adam Samimi söylüyorum Rally Cross'da Peter Solberg gibi kaliteli adamların olmasının sebebi bu herif. Kimse Wrc'de bunula yarışmak istemiyor. Birde şunu belirteyim 205 gti demişsin ama Group B'deki araç 205 t16 . 200 beygirlik bir yol versiyonu daha sonra Peugeot tarafından üretildi. Gti değil yani.

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legolas246 -- 10 Haziran 2016; 14:26:14 >

• Cok cok cok guzel bir konu

Grup b saf adrenalin ve erkeklik hormonu yok boyle bisey ya burda yarismayi kabul etmek ölüm fermanini imzalamak resmen su an bu sekilde hic bi yaris klasmani yok malesef

• Killer_Elite kullanıcısına yanıt
    Hocam şu an British Touring Car Championship(Btcc) ve Rally Cross (Eh işte) hariç izlenecek pek yarış yok gibi. Onları da Tr de takip etmek kolay değil. Ama yakın zamanda WRC iyi olur gibi. Hyundai felan baya yatırım yapıyor, Ford da yine aynı şekilde.
  • Legolas246 kullanıcısına yanıt
    Ben bu sene formula 1 izliyorum 2006 alonso sampiyonluundan beri bakmadiydim. Son yaris baya zevkliydi hatta max verstappen tarih yazdi cok dahada isler basaricak. formula 1 hakkinda turkce kaynak bol olsada bilinmeyen cok fazla bilgi var sizde aktarabilirsiniz isterseniz

Zevk vermiyorsa hic gerek yok hocam zevkle yapilmayan is guzel olmaz :) acikcasi formulanin muhendislik ve pilotluk seviyesi bana ralliden herzaman daha cok zevk veriyor bu arada onumuzdeki yaris monaco haberiniz olsun

Yaris gunu kacak yayin buluyorum hocam ingiliz spikerli falan

Bu arada dediğin rally x şu sanırım.

• Mükemmel bir yazı olmuş. Emeğe saygı...
  • Grup b dönemi sonrası bile güzeldi ...colin mc rae ,carlos sainz ,jil panizzi ,tommi makinen , gibi pilotlar vardı.. ozaman bile heyecan yüksekti .. hafta sonu yeni ralliye denk geldim ntv de hiç bir çekiciliği yok şimdikilerin ....gurup B şimdi olsun eskisinden fazla müptelası olur.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.