Şimdi Ara

Gripten farkı yok diyenler okusun (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
167
Cevap
0
Favori
7.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tekno_Captain

    Alıntı

    metni:
    O maskeler o önlemler olmasa dünyada 1m kişi 9 ayda covid19dan ölmemiş olurdu. 20 milyon kişi ölmüş olurdu cahil kafa.



    Evet arkadaşım, maskeler aslında işe yaramıyordu ama 2020 Mart sonu gibi maskeler ile ilgili bir bilimsel buluş oldu ve bu keşif sonrası DSÖ herkes maske takmalı dedi.



    İsveç'liler ise neden bilinmez DSÖ'ye inanmadı ve maskeyi zorunlu hale getirmedi. Aslında sadece İsveç değil çoğu İskandinav ülkesinde maske kullanım oranı%5-10 arası ama nedense adamlara bişi olmuyor.


    Bizim Türkiye'de de maskelerin %90'ı korumuyormuş gibi haberlere inanma. Türkiye'deki maskeler aslında en çok koruyanlardan. Mümkünse gece yatarken de çıkarma, hem havayı filtre ediyor havadaki tozu da yutmazsın.


    Aman güneş altında terli terli takmayın diyenlere de inanma. O terli / nemli ortamda birikmeye başlayan bakteriler aslında mikroplarla besleniyor böylece mikroplar vücudumuza giremiyor. Bu sebeple hiç çekinmeden kullanın. Aslında tek başına araba kullanırken takanlar en iyisini yapıyor. Çünkü maskelerimiz o kadar kaliteli ki havalandırmadan gelen bütün mikropları tutuyor. Aman çıkarmasınlar.

    Başta sağlık çalışanlarına yeterli stok ayrılması bitmemesi için maskeye gerek yok dendi bunu anlayacağını sanmıyorum.


    Melt blow filtre koruyor gayet. Senin gibi cahile ayrılacak vaktim doldu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • captain_turkiye kullanıcısına yanıt
    Hiçbirfikrim yok hocam cahil insan cahil üretiyor işte.Bu insanları kısırlaştırıp üremesini engelleseler keşke.Herzaman sayıları çoğalıyor Kendi gibi çocuklarıda ôyle oluyor.Vurdum duymaz bilgisiz vs Babadan Anneden ne gördüyse onlara benziyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut291 -- 4 Ekim 2020; 2:9:14 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Cehalette etkili tabi ama bazıları için olay farklı. Bir şekilde o tarz şeylere inanıyorlar ve sonra gözleri başka şey görmüyor.

  • Dünyada aptallıktan ölenlerin istatistiğinin tutulmasını isterdim.


    Ne yazık ki aptallığın ölüm riski yeterince yüksek değil o yüzden oksijen israfına neden oluyorlar.


    Genellikle aptalların büyük resim görebildiğini zannetmesi bir tesadüf mü?


    Bak aptal, şu anda alınan önlemler olmasa istatistikler çok farklı olacaktı. Örneğin emniyet kemeri denen bir şey olmasa idi trafik kazalarında ölüm oranları çok daha farklı olacaktı. Ya da hava yastığı...





  • quote:

    Orijinalden alıntı: aykut291

    Siz bence daha ilginçsiniz!Kendi kulaklarıma çevremdeki insanlara inanmıyımde Donanımhaberde tanımadığım görmediğim üyenin lafına inananıyım. Neye inandığınız umrumda değil komplo teorilileriniz sizin olsun.Okadar insan boşa öldü boşa hasta oldu size göre bunların hepsi Oyun iyi eğlenceler sizede millettide boş yere zorlamayın yani.

    Okumuyormusun

    Okudugunumu anlamiyorsun

    Ben fikrimi yazmamisim bir daha oku


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olm sakamisiniz lan siz
    Dunyanin oteki yarisi biz gibi dusunuyor siz sanki sadece biz boyle dusunuyormusuz gibi cevap yaziyorsunuz
    Dso yu ornek verenlere bir sormali
    Dso kac defa agiz degistirdi
    Onlem almayan ulkelerdeki olum oranlarina acin bakin diyorum baska birsey demiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne kadar cahil insan var. Cehalet bu virüsten daha tehlikeli. Gerçekten durum bir felaket. Adam 3-5 tane komplo teoristinin abuk sabuk zırvalarını bilimsel gerçek diye paylaşıyor utanmadan. Okuduğunuz okullara yazık sizin.

  • Okul mu? Bunlar derste telefona bakan hocayı dinlemeyen tipler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aykut291

    Hayır yani anlamıyorum bir insan bukadarmı kör olur kardeşim.Şunlar sadece bizim Ülkede olsa onların laflarına inancam hak vericem de Bütün Dünyada olan birşey.Açsınlar İtalyanın haline baksınlar Çinin haline baksınlar Bizimkiler yalan söylüyor ok İnternet çağında Bütün Dünyanın yalan söylecek hali yok heralde durumun nekadar ciddi olduğunu kendilderi yaşamadan anlamayacak.Abimin iş yerindeki arkadaşı anlatıyor adam 3 ay yoğun bakımda yattı.Diyor boğularak ölmenin nasıl korkunç birşey olduğunu hayel bile edemessiniz.Şimdi paranoyak olmuş pisikolojisi bozulmuş yaşamış o sitresi. Lafın kısası bu arkadaşların derdi nedir hiç anlamıyorum dilerimki kendileride yaşasınlar.

    O zaman almanca, ingilizce ve fransızca olarak araştır bakalım... avrupa'da ve yurtdışında çok çok daha fazla corona yalanı diye haykırıyorlar.... binlerce kişi neredeyse tüm ülkelerde corona yalanını bitirin diye gösteriler yaptı... önce araştır, sonra yaz. Asıl Türkiye'de bu gerçeği fark eden insan sayısı diğer ülkelere göre çok çok az, çünkü burada defalarca yazıldığı gibi insanlar cahil ve gerçekten tv den söylenen herşeye inanıyor, gerçek olduğunu zannediyor. Yurtdışında ki gibi alternatif haber kanallarını bilmiyor bile, okumayı geçtik...





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Oz_Webster

    Olm sakamisiniz lan siz
    Dunyanin oteki yarisi biz gibi dusunuyor siz sanki sadece biz boyle dusunuyormusuz gibi cevap yaziyorsunuz
    Dso yu ornek verenlere bir sormali
    Dso kac defa agiz degistirdi
    Onlem almayan ulkelerdeki olum oranlarina acin bakin diyorum baska birsey demiyorum

    En az ölüm ve hasta hiç önlem almayan ülkelerde... şaka gibi, DSÖ'ye sordular bu durumu, adamlar cevap bile veremedi...


    Hiç tedbir almayan ülkelerde ölüm daha az iken birde ekonomik yıkım da olmadı...

  • https://www.gundemebakis.com/guncel/4-kez-kanseri-yendi-kanserde-cektigim-aci-korona-virusun-h68075.html


    Boş boş konuşanlara bakmayın adamın söylediklerini okuyun. Yakın zamanda Kovid 19 geçiren biri olarak grip virüsü bu virüsün çektirdiklerinin yanında hastalık bile sayılmaz.

  • Bethesta kullanıcısına yanıt
    Of of baydınız artık cidden biliyorum.Dünyanın her yerinde bizimki gibi komplo teorisyenciler.var.Bunları kalkıpta okumama gerek yok çünkü sôyledikleri şey sadece kendi inandıkları değer ellerinde bilimsel resmi bir kanıt yok.Benim hastahanede çalışan 3 tane tanıdığım var onlardan gerekli bilgileri alıyorum onların sözleri internette saçmalayan insanların sözlerinden daha değerli değil.Doktorlar isyan ediyor.birkaçtane doktor öldü koronadan. Boş insanların sözlerine inanmamak gerek.Dünyada kendini haklı gören milyonlarca boş insan var Onların her söylediği doğru sayılsaydı ohohoo



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut291 -- 5 Ekim 2020; 10:36:18 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Covid'in olmadığı söylenen ülkelere bakıyoruz. O da nesi hemen hemen hepsi baskıyla yönetilen , kapalı , gelişmemiş ülkeler. Biz kendi verilerimizin yanlış olduğunu düşünüyoruz adamlarda veri bile yok. Umurlarında da değil zaten.

    Gelişmiş tüm ülkeler aptal. Boş yere ekonomilerini durdurup tonlarca yardım yaptılar. Hastaneleri yetmedi.

    Bizim sağlıkçılarımız çıkıp tv ye aylarca eve gidemedik. Tükendik artık diyorlar. Hepsi yalancı. Bir siz biliyorsunuz. Yazın ortasında neyin grip salgını, 1900lerin başındamı yaşıyoruz, savaşlar mı var hijyen ve ilaç sorunu yaşıyoruz da salgın patlak verdi.

    Velev ki uydurma hangi aptal devlet olmayan virüsü yada grip virüsünü corona bu yeni birşey deyip ortalığı velveleye verir sizce.

    Kaldı ki defalardır çeşitli başlıklar altında yazdığım halde artık beni çıldırtan anlayışı kıt olan tayfaya bir kez daha yazıyorum.

    Ben sadece maske ve hijyen konularına özen göstererek ve salgın başlamadan (resmi olarak duyurulmadan) tıp sektöründe olmam nedeni ile haberdar olduğum durumdan hastalanmadan korunabildim. Elimde test kitlerim var. Hastalığı atlatan doktor arkadaşlarım var, hemşire arkadaşlar var. Aileden vefat var, arkadaşların arasında eşlerinden vefat eden var. Genç insanlar. Yoğun bakımda 1 aydır yatan var.

    Ne gripmiş yaz mevsimi dinlemedi bir anda yıllardır olmayan şey oldu. Hasta olmayan sağlıklı insanlar ölüverdi. Önemli değil ölen ölsün nasıl olsa 0.0001 de bir değil mi...



    Ek olarak:


    Örneğin İran'ı ele alalım. Adamların zaten Avrupa ve Amerika ile başları belada. Yani Bu ülkelerden çıkacak bir komplo teorisini başta bunların reddetmesi gerekirken tonlarca hasta ve vefat var. Buna bağlı olarak Ruslar da Avrupa ve Amerika ile restleşiyorlar. Onlar da bu bir komplo. Böyle bir virüs yok demiyor.

    İspanya ve İtalya zaten en büyük darbeyi yedi. Hiç olmayan olaylar oldu mesela bazı huzurevlerindeki yaşlıların hepsi bu sene aynı anda ölmeye karar verdi.


    Ortada bir gerçek var. Bir şekilde yeni bir virüs var. Bunu insanlar yarattı yada doğal diye tartışmanızı anlarım ama yok demeniz garip. Yok demekle de yok saymakla da yok olmuyor maalesef. Kaldı ki tüm insanların üzerinde olan bir grup insan böyle birşey yapmaya kalksa olmayan bir virüs iddiasında sanırım 10 ayda gerçekler ortaya çıkardı.


    Nette arama yaptım. her nedense virüse inanmayan arkadaşların ve haberlerin kaynağı benzer yerler geliyor. Kaderci tayfanın ve ünvanları olmayan yada eğitimleri başka alanda olan tiplerin bu komplo teorilerini yayması da ilginç.


    Alt tarafı maske takıp hijyene özen göstermekten başka birşey yapmadığımı söylemem rağmen yazdıklarımı başka yerlere çekip linç etmeye kalkan tipler de zamanı gelince anlayacak o zaman göreceğim hepsini.


    Bir de aranızda o kadar ezikler var ki ne yazık, Haber dizi izlemem yabancı belgesel izliyorum dedim diye beni burjuva ilan ettiler. Suç mu bu. Yabancı film izlerken güzel, yabancı belgesel izleyince tu kaka.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sozuak -- 5 Ekim 2020; 17:19:13 >




  • Serolojik verilerle metodik olarak oldukça başarılı şekilde yapılan bir pre-print meta-analizine göre, ABD’de, yeni tip koronavirüsü, influenza (mevsimsel grip) virüsüne göre




    16 KAT daha fazla can almış!




    IFR (İnfluenza):   0.05


    IFR (#SARSCoV2) 0.8



    https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.07.23.20160895v5


    #COVID19 ölümlerinin, korona ile enfekte olmuş tüm kişilere (bulgulu+bulgusuz, bu yüzden serolojik test!) oranıyla elde edilen IFR değerinin, yaşa bağlı olarak eksponansiyel şekilde arttığı ortaya konulmuş. Bu şekilde logaritmik açıdan anlamlı istatiksel bir grafiğe ulaşıyoruz.




     IFR, vakaya bağlı ölüm oranı CFR’e göre, popülasyondaki daha gerçekçi değerleri bize sunar. Araştırmada, #SARSCoV2 bulaşan 55-64 yaşında bir İngiliz’in ölüm riskinin, trafik kazası yüzünden ölme riskinden 200 KAT daha fazla olduğuna dair çok çarpıcı bir bilgi de yer alıyor.




     Dünya üzerindeki 962 araştırma gözden geçirilerek, kriterleri sağlayan 89 araştırma seçilmiş, kalite kriterleri daha da yükseltilerek EN GÜVENLİ 14 seroprevalens (antikor) çalışma, analize dahil edilmiş, kontrolü ve doğruluğu sağlayan başka makaleler ışığında değerlendirilmiş.




     Bu kriterler çerçevesinde oluşan metaregresyon analizi, IFR’in popülasyonlardaki coğrafi farklığının ~%90’ını açıklayarak, şu tabloyu ortaya koyuyor:






    YAŞ, #COVID19 ölümlerinde BÜYÜK bir rol oynuyor, yaşlılar korunmalı ve SAĞLIKLI orta yaş grupları da aslında RİSKLİ bölgede!




    Meta-regresyon formülünde, yaşınıza bağlı IFR’i hesaplamak isterseniz:




    (1.1264)^ Yaş / 1863 = ~IFR




    Tam değerlere ulaşmak için






    Yaşın, ölüm oranlarını çarpıcı bir şekilde açıklaması, hastalıklardan ziyade “immün yaşlanmanın” büyük bir etkisi olduğunu direk düşündürüyor.




     Ciddi kriterlere uymayan veriler ayıklandıktan sonra, Şubat-Haziran 2020 tarihleri arasında yayınlanan çok çeşitli ülkelerin 24 IFR değeri önemli bir meta-analizin içinde yer aldı, bir önceki yayınla da mükemmel bir uyum içinde:




    %0.68 (CI %0.53-%0.82)




    Diğer bir deyişle, meta-analize göre #SARSCoV2 ile enfekte olan yaklaşık HER 




    20 yaş: 20.000


    40 yaş:  1.400


    60 yaş:    135


    70 yaş:     40


    80 +  :      7 




    kişiden BİRİ hayatını kaybediyor.




    Virüsün dolaştığı yaş ortalaması, ölüm sayılarını doğrudan etkiliyor




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BD91AF42D -- 7 Ekim 2020; 11:8:30 >




  • Biri bana aşağıdaki grafiklerin anlamını anlatabilir mi?


    Çok daha fazla vaka ( Cases ) var ama daha az insan ölüyor ( Deaths) nasıl oluyor bu iş?


    Gripten farkı yok diyenler okusun
    Gripten farkı yok diyenler okusun
    Gripten farkı yok diyenler okusun




  • quote:

    Orijinalden alıntı: nucro

    Biri bana aşağıdaki grafiklerin anlamını anlatabilir mi?


    Çok daha fazla vaka ( Cases ) var ama daha az insan ölüyor ( Deaths) nasıl oluyor bu iş?


    Burada bunu anlayacak insan az

    Simdi saldirirlar size

    Siz ciddiye almayin

    Maskenizi dirseginize takmaya devam edin

    Vs diye

    Buradakiler verilere bakma yerine haberlere gore hareket etmeyi tercih ediyor

    74 yasindaki trumpa hic bir ilac uygulanmamis

    Adam bir gunde isine dondu

    İlginc degilmi

    Gelde bu forumdaki aglayanlara anlat

    Grafiklere gore acaba tedavi yontemimi yanlis diye soru geldi aklima


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kovid 19 gerçekte 1000 kişiden 7 kişiyi öldürüyor. Ona bakarsan zatture yılda 50 milyon insanın canını alıyor. Devletlerin tek amacı artık ölümleri durdurmak çünkü covid 19 bu gidişle 100 milyon ölümle mi sonlanacak 500 milyon mu belli değil. Bir de her virüs bulaşacak kişi kesin ölecek agiziyla konuşup boş boş kaos ortamı yaratmayın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: laylaylaylom

    Kovid 19 gerçekte 1000 kişiden 7 kişiyi öldürüyor. Ona bakarsan zatture yılda 50 milyon insanın canını alıyor. Devletlerin tek amacı artık ölümleri durdurmak çünkü covid 19 bu gidişle 100 milyon ölümle mi sonlanacak 500 milyon mu belli değil. Bir de her virüs bulaşacak kişi kesin ölecek agiziyla konuşup boş boş kaos ortamı yaratmayın.

    Kes

  • quote:

    Orijinalden alıntı: nucro

    Biri bana aşağıdaki grafiklerin anlamını anlatabilir mi?


    Çok daha fazla vaka ( Cases ) var ama daha az insan ölüyor ( Deaths) nasıl oluyor bu iş?


    Çünkü ocaktan hazirana kadar test sayısı global olarak azdı. Sadece hasta semptom gösterene test yapılıyordu. Haliyle ölüm oranı yüksek çıkıyordu azcık düşünürsen anlarsın belki.


    Şuan gelişmiş ülkeler rastgele test ve asemptomatiklere de test yapıyor, filyasyon ile de test yapıyor.


    Haliyle test sayısı artıyor ve ölüm oranı düşüyor, hasta sayısı da tip olarak değişiyor. Eskiden sadece ağır hastalar vardı yüzde 70 oranında pozitif vakalarda çünkü sadece semptom gösterene test yapılıyordu. Şuan ateşi bile çıkmayan yapılıyor. Adam pozitif. Ve 1 tane semptomu yok


    Yani şuan elde edilen veri unbiased ve random yani kaliteli veri. Öyle olunca haliyle sadece ağır hasta değil çok hafif veya orta şiddette atlatanlarda düzgün şekilde gösteriliyor.


    Yüzde 3 ölüm oranı (toplamda ortalama bütün yaş (+10) grupları nominal olarak)na yaklaşıyoruz



    Eğer adam gibi okul okusaydın istatistik dersi alsaydın bilirdin bunları.


    Sen gidip sadece hastalara test yaparsan hastalarda 70 yaş üstü ise ölüm oranı yüzde 15 gözükür.

    İtalya da durum buydu. Ondan italyada ölüm oranı yüksekti. Çünkü veri düzgün toplanmıyordu. Az test kiti vardı bunlarda acil durumda kullanıldı yani riskli gruba.


    Gençlere test bile yapılmadı hasta olsalar dahi. Çünkü adamın hasta seçmesi lazım salgın vurmuş gidiyordu.


    Şuan durum böyle değil. Test hayvan gibi yapılıyor. Haliyle ölüm oranı oransal olarak düşüyor. Ölüm oranına böyle bakmak insanı yanıltır.


    Çünkü 10 30 yaş grubu için yüzde 1 hatta belki daha az iken 60 yaş 70 yaş arası çok daha yüksek. 70 yaş üzeri ise maksimum oranda. Yaş arttıkça risk katlayarak gidiyor. Her yaş için geçerli bir ölüm oranı yok.


    Beynin bu bilgileri aldıysa ne ala.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.