Şimdi Ara

GRİD ve GTR2'nin İstanbulpark'ta grafik karşılaştırması (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
0
Favori
3.979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Renk haricinde iki oyunda çok büyük farklar yok bana göre.

Orjinalden alıntı: fatih989
    kusura bakmayın gene yanlış yazmışım grid teknik olarak gtr2 üstün

Bence yine yanlış bir ifade. Biliyorsunuz piyasada bir dünya oyun mevcut, hiç biri birini tutmuyor. İnsan kendi kendine soruyor bazen şu oyunun kontrolleri ne kadar güzel, keşke şu güzel grafikli olan oyunda da şu kontrol olsa veya tam tersi düşünceler geliyor aklınıza. Diğer taraftan yapımcı firmalarında kendi oyuncu profilleri var, seçtikleri profile uygun oyun üretiyorlar. Ama GTR serisindeki sürüş fiziği bir kaç oyun dışında yakalanamıyor. Yani Simbin denilen firma ki; bu firma serinin yapımcısıdır, bu işin uzmanı.

Düşünün bir gerçek hayattaki fizikleri bir oyuna mümkün olduğunca aktarmak teknik bir iş değil midir? Ee teknik açıdan sürüş fiziklerinde Simbin oyunları, Grid'i rahat bir 20 defa ezer geçer. Sanırım buna kimsenin bir itirazı yok. Seslendirme desen o da öyle. Aracı sürerken araçtan gelen o gıcırtılar, balatalardan çıkan sesler, motorun kabin içinde uğultusu; bilemiyorum tarif etmekle olmuyor, adam gibi bir ses sistemi ve direksiyonla oynayınca daha iyi herhalde yok diyesiniz geliyor birden. Bu konuda da GTR çok önde. E bu da teknik anlamda bir üstünlük. Geriye bizim dikkate alacağımız teknik mesele bir grafikler kalıyor, ki aslında daha teknik meselelerde var. Bir onda üstün gelmiş, o da aralarında iki yıllık teknoloji farkı mevcut.

GTR Evo yeni dersiniz şimdi, oda eski motor ile yapıldı, adamlar şimdi Race 360 denilen X-Box 360 oyununa odaklanmış durumda. Adamlar resmen şu ana kadar bir dünya mod yapan moder'la dalga geçercesine alın size ne baba mod, mod dediğin böyle yapılır dercesine bu oyunu çıkardı.

Aslında teknik anlamda da GTR, Grid'i çiğ çiğ yer. Maalesef günümüzün yeni yetme oyuncuları böyle bir trendin peşine takılmış gidiyor. Akıl fikir grafik ve şiddet üzerine kurulu oyunlarda, kimsenin içeriğe falan baktığı yok.

Son olarak Simbin oyunlarının kolayca modlanabilmesi de onun teknik olarak ne kadar üstün bir oyun olduğunu gösterir ki; alın size Half Life derim...

• açtığım konuya çok ilginç yorumlar gelmiş herkes anlamak istediği gibi anlamış sanırım bir tek sony55 benim ne anlatmaya çalıştığımı anlayabilmiş.

şu açtığım konuda gtr2 nin grafikleri gridden daha iyidir diye bir cümle veya ima dahi varmı arkadaşlar?iki oyunun grafiklerini kıyaslayınca bu gtr2 nin grafikleri daha iyidir dediğim anlamınamı geliyor?

bu konuyu gridin grafiklerinin anlamsız bir şekilde abartılması sonucu,kıyaslama yaparak görünmesi için açtım ve bunun içinde gridi herhangi bir oyunla kıyaslayarak bunu göstermem gerekiryordu başka türlü nasıl olacak?

bu kıyas içinde en uygun oyun gtr2ydi başka bir oyun olsaydı onu koyardım.yani konu gtr2 nin grafikleri değil.en üstte zaten konuyu niye açtığımı belirtiyorum çok övülen gridin 2 yıl önce çıkan gtr2 ile karşılaştırmasını yapıyorum diyorum.

derdim gtr2nin grafiklerini övmek olsa grid ile kıyas yapacağıma çılgınlık yapar gider gt5 ile kıyas yaparım.

hem gtr2 yi hemde gridi oynadığımız için ve griddede öyle abartıldığı gibi grafik olmadığını gördüğümüzden bu konuyu açıyoruz,bazı arkadaşlar gibi gtr2 oynamadığı halde sadece sslere bakarak grid ezmiş geçmiş,yuh artık arada gece gündüz gibi fark var,gtr2 nfs gibi oyun deyip sallamıyoruz.

grid ile gtr2 karşılaştırılamaz denmesinide doğru bulmuyorum.hangi oyun olursa olsun ortak bir yanları varsa elbette karşılaştırılabilir ama ortak yanları varsa!

iki oyununda bana göre tek ortak yanı grafik olduğundan karşılaştırma yaptım.oynayış fizik vs yönünden karşılaştırma yapmam zaten söz konusu olmaz tuhaf kaçardı...

• grafik olarak fark bariz.
  • Grafik olarak karşılaştırmak bile yanlış. Grid pc'de grafik olarak gerçeğe en yakın yarış oyunu. Simulasyon olarak gtr daha iyi olabilir ama grafik olarak gtr cizgi film gibi kalıyor. Herhangi bir oyunun fanatikliğini yapmaya gerek yok, keşke daha iyisi olsa da onu oynasak. Kalitenin fanatği olmak lazım birşeyin fanatiği olunacaksa.

Orjinalden alıntı: heyula07

quote:

Orjinalden alıntı: SONY_55

Grid bence de çok abartılıyor.Grafikleri gta4 ün akşam üstü oluşan renk paletinde ve araçlarda ki detay da gta4 den biraz daha iyi...Burda ki resimlerde gtr2 daha gerçek durmuş...Grid daha çok oyun gibi duruyor...

Gtr2 grafikleri gridden iyiyse sen git mario oyna. Nasılsa sana göre grafikleri Crysis den daha iyi. Yok yok sen iyisi mi kumda top oyna.

Tamam abi marioda oynarım kumda top da...Ama herkes gt5 oyanayamaz...

• hadi len en güzeli nfs prosche şaka bi yana gtr 2 de etraf daha açık ama technics arkadaşın gösterdiği yüksek çözünürlükteki grid iyi görünüyo

Orjinalden alıntı: solaytekin
    açtığım konuya çok ilginç yorumlar gelmiş herkes anlamak istediği gibi anlamış sanırım bir tek sony55 benim ne anlatmaya çalıştığımı anlayabilmiş.
    şu açtığım konuda gtr2 nin grafikleri gridden daha iyidir diye bir cümle veya ima dahi varmı arkadaşlar?iki oyunun grafiklerini kıyaslayınca bu gtr2 nin grafikleri daha iyidir dediğim anlamınamı geliyor?
    bu konuyu gridin grafiklerinin anlamsız bir şekilde abartılması sonucu,kıyaslama yaparak görünmesi için açtım ve bunun içinde gridi herhangi bir oyunla kıyaslayarak bunu göstermem gerekiryordu başka türlü nasıl olacak?

Arkadaş alınma sakın ama ben senin ne yazdığını bildiğine inanmıyorum, eğer öyle olsa yukarıda ki yazdıklarını bir kere okur ondan sonra yazardın mesajınıda, oyunun başından beri grafik grafik diye bağıran oyunlara ait ss ler koyan sensin, hani bu kadar laf edip bide şimdi yok ben grafik demedim oynanabilirlik dedim nasıl diyosun çözemedim...buraya mesaj yazmaya harcadığım zamana acıdım... mesajların aşağıda bir defa daha oku kendi kendine ben nediyorum dersin belki... benden bukadar..

quote:

çünkü grafikleri çok övülen gridin 2 yıl önce çıkan gtr2 ile karşılaştırmasını yapıyorum.

Pist İstanbulpark araçlar bmw

ssler her iki oyundada full grafik ayarlarında ve 1024x768 çözünürlükte alındı.ssleri mümkün olduğunca pistin aynı yerlerinden almaya çalıştım.

GRİD ve GTR2'nin İstanbulpark'ta grafik karşılaştırması

quote:

ezberemi konuşuyorsunuz yoksa sslere bakarakmı anlamıyorum.grafikleri yere göğe sığdırılamayan gridde aracın içi hariç dış mekanların ve dikiz aynasındaki görüntülerin ne kadar bulanık olduğunu görmüyormusunuz basmışlar oyuna hdryi.gtr2de dış mekan ve dikiz aynası görüntüleri daha net ve renkler daha canlı gözleri yormuyor...

Gol attıktan sonra , çok fazla sevinmeyin çocuklar, rakip takıma ayıp olur.-Süleyman SEBA-

• quote:

Orjinalden alıntı: Technics

quote:

açtığım konuya çok ilginç yorumlar gelmiş herkes anlamak istediği gibi anlamış sanırım bir tek sony55 benim ne anlatmaya çalıştığımı anlayabilmiş.

Arkadaş alınma sakın ama ben senin ne yazdığını bildiğine inanmıyorum, eğer öyle olsa yukarıda ki yazdıklarını bir kere okur ondan sonra yazardın mesajınıda, oyunun başından beri grafik grafik diye bağıran oyunlara ait ss ler koyan sensin, hani bu kadar laf edip bide şimdi yok ben grafik demedim oynanabilirlik dedim nasıl diyosun çözemedim...buraya mesaj yazmaya harcadığım zamana acıdım... mesajların aşağıda bir defa daha oku kendi kendine ben nediyorum dersin belki... benden bukadar..

quote:

çünkü grafikleri çok övülen gridin 2 yıl önce çıkan gtr2 ile karşılaştırmasını yapıyorum.

Pist İstanbulpark araçlar bmw

ssler her iki oyundada full grafik ayarlarında ve 1024x768 çözünürlükte alındı.ssleri mümkün olduğunca pistin aynı yerlerinden almaya çalıştım.

quote:

ezberemi konuşuyorsunuz yoksa sslere bakarakmı anlamıyorum.grafikleri yere göğe sığdırılamayan gridde aracın içi hariç dış mekanların ve dikiz aynasındaki görüntülerin ne kadar bulanık olduğunu görmüyormusunuz basmışlar oyuna hdryi.gtr2de dış mekan ve dikiz aynası görüntüleri daha net ve renkler daha canlı gözleri yormuyor...

arkadaşım merak etme ben alınmamda asıl sen alınma bir şey soracağım senin okuduklarını anlayamama probleminmi var?eğer Türkçe'm zayıf diyorsan söyle ingilizce veya fransızca anlatayım.

oynanabilirlikten bahseden kim nerede yazıyor göstersene

grafikleri öve öve bitirilemeyen gridin abartıldığını gtr2 nin grafikleri ile karşılaştırarak göstermek istedim diyorum bu kadar basit bunda anlaşılmayacak ne var?

asıl ben sana cevap vermek için harcadığım zamana acıyorum yazdıklarımdan alıntı yaptığın halde okuduğunu anlamıyorsun...

• Pistler çok mu berbat tasarlanmış? Oyunu tekrar oynamanı tavsiye ederim. Tüm pistlerde oynadın mı bilmiyorum ama o sevmediğin envai çeşit efektleri kaldırsan bile sonucun yeterince tatminkar olacağından eminim.

DH'de kimin ne kadar veya nasıl oyuncu olduğu zerre umrumda değil ama 3D ile haşır neşir (öyle oyunla falan da değil 3ds Max'tir, binbir çeşit render motorudur vs...) ve 20 yıldan beri PC oyunu oynayan birinin gözüyle olaya baktığımda Grid'in her türlü grafiksel açıdan özellikle de hasar modellemesi açısından GTR ve ardıllarının eline su döktüğünü görüyorum. GTR'da gördük nasıl kartondan 'insan' maketlerinin taraftar diye yutturulduğunu, GTR Evo.'da yağmur yağarken suyun araba üzerinde bir damla ıslaklığa yol açmamasını, hasar alan arabanın nasıl gerçek dışı yamulduğunu da gördük. Herşeyi geçtim, Grid'de her türlü grafik beş para etmezse bile kullanılan doku kalitesinin kaliteli olduğunu şuradan anlayabiliriz: Gidin kum veya çim havuzunun üzerinde patinaj çekin arabayı biraz hor kullanın sonra da yan kameralarla arabanın nasıl çamur veya tozla kaplandığına, tamponlarının nasıl çizildiğine dikkatlice bakın. Göz var nizam var yahu Technics'in dediği gibi!

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: izmitcarsi

quote:

Grid bence de çok abartılıyor.Grafikleri gta4 ün akşam üstü oluşan renk paletinde ve araçlarda ki detay da gta4 den biraz daha iyi...Burda ki resimlerde gtr2 daha gerçek durmuş...Grid daha çok oyun gibi duruyor...

Bu nasıl bi yorumdur ya. Aslında tam tersini söylemen lazımdı gtr yi hiç oynamadım ama bana nfs2 yi andırdı valla bir an vede gridden daha iyi demen resmen absürt bi yorum olmuş.

Ben yorumumda bi absürtlük göremiyorum.Gridde her yer sarımtırak renge bürmüş ve bazı eksiklikleri kapatmak içinde envay türlü efekt kullanılmış.Aynı efektleri gtr2 ye yapsan bak bakalım ne oluyor gtr2 nin grafikleri.Ama gridin bir artısı var o da hasar modellemesidir.Yenilik olarak gtr2 den üstün olarak tutabileceğimiz tek özellikde o zaten...Varsa bir artısı söyleyin..Özellikle pistler çok berbat tasarlanmış gridde...

• sony55 aylık nekadar alıyorsun söylede bitsin bu iş ya ben im kadar pes oynayan yoktur şu dünyada inanmak istemeyen inanmasın pesi wininigeleven 11 den beri oynarım v(sabahlarakadararkadaşlarla)ve şu anda açtıgım tekel shopta arkadaşşlarla pcde onlar dualsock2 ile ben kılavye ile oynuyorum.kısa kesaca benim kadar pes oynayan az bulunur. ama hiç foruma çıkıpta pesi övmedim.ss koymadım bi tek grid oyununu çok begendigim için bi ara polemige düştüm
  • grid in grafikleriyle gtr2 nin grafiklerini karşılaştırmak abesle iştigal olur, grid bu işte efekte boğulsa da fark atmış durumda. ama gtr2 nin grafikleri çok berbat değil tabiki. eğer adamlar zamanında bu oyuna blur efektini ya da hdr koysalardı bence grafik açısından da efsane bir oyun olabilirdi. hatta denemek için üstteki gtr fotolarından birini hafifçe çekin eğer opera kullanıcısıysanız, blur efekti girdiğinde çok daha güzel bir görüntü var.
    tekrar söylüyorum grid in grafikleri ile gtr2 karşılaştırılamaz bile (her ne kadar ç<murlu ekranda oynuyormuş izlenimi veren sarı parıltıları sevmesem de)

quote:

Orjinalden alıntı: heyula07

quote:

Gtr2 grafikleri gridden iyiyse sen git mario oyna. Nasılsa sana göre grafikleri Crysis den daha iyi. Yok yok sen iyisi mi kumda top oyna.

Tamam abi marioda oynarım kumda top da...Ama herkes gt5 oyanayamaz...

hocam o griddeki lanetttttt sarımtırak bloom efektini kaldırınca oyun çevrede gt5 ten iyi hale geliyor oyun hakkaten çok iyi grafiklere sahip(bence dırt daha iyidir özellikle araçlarda) ama neden şu rezil sarı renk paletini kullanıyorlar anlayamıyorum mesela most wanted da polis gelince oyun sarı renkten çıkıp normale dönerdi işte o hali mükemmel ama artık nedense illede sarı efekte devam ediyorlar

• venomtrk adlı arkadaşın dediğini yaptım konu açmış grid modla ilgili daha iyi olur dedi indirip denedim veryhigh ve boom fix modu.yakın kokpitide indirdim ancak o hoşuma gitmediği için kaldırdım.

çözünürlüğüde 1280*1024 de aldım evet görüntüler daha iyi oldu ancak o anlamsız bulanıklık kalkmadı.insanın gözlerini çok kötü yoruyor.fps almak için 4 tur attım galiba ama gözlerim mahvoldu eğer sizdede böyleyse ve buna rağmen o oyunu oynayabiliyorsanız hakikaten helal olsun.

oyunun ilginç sürüş fiziğinden dolayı tüm yardımlar açık olmasına rağmen aracı sürmeyi beceremediğimden yavaş gitmeme rağmen bulanıklık rahatsız ediciydi hızlıda ne olur kimbilir?gtr2 f1 de debriyaj hariç tüm yardımlar kapalı İstanbulparkta 1.24 lere kadar inebilip 10 turluk yarışlar yapıyorum hemde defalarca ama gözlerim hiç rahatsız olmuyor.

bu bulanıklığı kaldırabilmenin bir yolu varmı yoksa benmi bir şeyleri yanlış yaptığım için bu bulanıklık var?

veryhigh modla 1280*1204 çözünürlükte tüm ayarlar full nurburgring pistinden ss aldım kıyas olsun diye gtr2 yide yanına koyuyorum.yine bazı arkadaşlar gtr2 grafiklerini daha iyi diye karşılaştırdığımı söylemezlerse sevinirim.daha önce dediğim gibi abartıldığını kıyasla gösterebilmek için gtr2 yi yanına koyuyorum...

• quote:

Orjinalden alıntı: Frost_Nova

açık ara farkla grid önde. ama 2008-2006 kıyaslamak yanlış.arkadaşım çok yanlış yaptın sen çook

bence de biri 2006 oyunu biri 2008 tabiki grid önce olacaktır...
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.