Şimdi Ara

GRİD ve GTR2'nin İstanbulpark'ta grafik karşılaştırması (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
0
Favori
3.979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Oyunların türleri farklı, Grid arcade, GTR simulasyon. Simulasyon oyuncuları genelde grafikten önce oyunun gerçekçiliğine bakarlar, bknz. LFS, RFactor...

Üstelik belirtildiği gibi iki oyun arasında 2 yıl gibi bir zaman dilimi var. GTR Evo ile karşılaştırılsaydı daha sağlıklı sonuçlar çıkardı.

Bir de GT5P için blur basılmış grafik yorumunu yapan arkadaşa sadece gülerim. İnsan önce bir oyunu oynayacak, sonra konuşacak. Öyle resimlere bakarak yorum yapmakla olmuyor. Sonuç itibarı ile 200.000 poligonluk, PC'de şu aşamada sözkonusu dahi edilemeyecek bir grafik kalitesine çamur atma çabası ve boş bir çaba...

Orjinalden alıntı: SolidRock

Oyunların türleri farklı, Grid arcade, GTR simulasyon. Simulasyon oyuncuları genelde grafikten önce oyunun gerçekçiliğine bakarlar, bknz. LFS, RFactor...

Üstelik belirtildiği gibi iki oyun arasında 2 yıl gibi bir zaman dilimi var. GTR Evo ile karşılaştırılsaydı daha sağlıklı sonuçlar çıkardı.

hocam gtr evoyu örnek göstermeye gerek yok çünkü gtr2 gtr evodan daha üstün grafiklere sahip yani daha sağlıklı sonuçlar çıkmazdı.grafik motorunun değişmesi grafiklerin daha iyi olacağı anlamına gelmiyor sadece grafk motorunun değiştiği anlamına geliyor

simbin firmasının çıkardığı tüm oyunlara sahibim ve hangi oyununun ne tür grafiklere sahip olduğunu çok iyi biliyorum.

1 numara gtr2 ve gt legends arasındadır seçim yapamıyorum

3 numara gtr evo

4 numara race07

5 numara race wtcc game

6 numara gtrdir...

• bu mesajı yazarken çok düşündüm insanların hayallerini yıkmak gerçeklerle yüzleştirmek ne kadar doğru diye ama yapmak gerekiyor çünkü hdr denen olay insanlara sıradan oyunu gran turismo 5 gibi gösterebiliyor

gtr2 fanatiğiyim ama bu benim gerçekleri görmeme engel olmuyor yoksa gtr2 ile gran turismo 5 in grafiklerini kıyaslar komik duruma düşerdim.

sslerin gerçekçiliği konusunda şüphesi olana hodri meydan!!!

bunlar yalan benim aldığım ssler daha iyidir diyen gridde 1280x1024 de dahil istediği çözünürlükte istediği ayarda ve istediği kamera açısından buraya İstanbulparktan ss koysun.

çamura yatmakta serbest kokpitten iyi görünmüyor tepeden aldım uzaydan aldım denizden aldım yandan aldım köşeden aldım diyebilirsiniz.

modsuz grafikler kötü görünüyor modladım şöyle oldu böyle olduda diyebilirsiniz

arkadaşlar daha önceki ssler kokpitten alındığı için gridin kendini gösteremediğini belirtmişler bende onları kırmadım grafiklerin en iyi görüneceği yerden ssleri aldım sonuç grid balonu bummmmmm

GRİD ve GTR2'nin İstanbulpark'ta grafik karşılaştırması

• bir oyunun fanatiği olmak için uzun zamandır o oyunla ilgileniyor olman lazım, ben gridi 1 aydır oynuyorum tdu yu daha çok severim..
    fanatiklik senin yaptığın gibi oyunun bütün serilerini sıralayabilmektir, seriler arasında iddialı konuşabilmektir..
    Oyunların oynanabilirliği konusunda bana desenki bu oyun gridden daha iyi oynanıyor onada eyvallah derim çünkü ben hiç gtr2 oynamadım, ama buraya koyduğun ss ler çok açık.. akla kara gibi, doluyla boş gibi...aradaki farkı görememek sadece ve sadece önyargılı yaklaşmandan...senin dediğin gibi fanatik olmandan....

arkadaşın birisi kokpit görüntüsü olmaması gerektiğini söylemiş onada saldırmışsın, halbuki yerden göğe kadar haklı, oyunda grafik dediğin şey kokpitin içi değildir yalnızca..hani bu halindende bariz belli ama kokpitin dışına çıkta bari gözlerin daha iyi görebilsin diye demek istemiş arkadaş muhtemelen...kaldıki senin gtrnin kokpit görüntüsünde çok ciddi perspektif sorunları var...

Gridin Gtr2 nden daha iyi olması için ne bloomu kapatmaya nede venomun patchine ihtiyacı var, hani bunları kaparsan senin gtr2 ne daha yakın bir grafik sunacaktır, ozaman farkı yine kendince daha iyi anlayabilirsin diye söylenmiş bunlarda sana muhtemelen ama görüyorumki tınnnnn....

Grid diye Bahsettiğin oyun pcde tüm zamanların en iyi araba oyunlarından birisi olarak gösteriliyor, sen aksini kanıtlamaya çalışıyosun kendince
    bırak kıyası mıyası böyle boş işleri oyna gtr2ni yorma o güzel kafanı gride felan neyapacan aradaki farkı...kendi kendini tatminmi edicen burada 1-2 arkadaş gelecek ha hakaten gtr2 biraz daha iyi deyince...

quote:

Orjinalden alıntı: solaytekin

14 resim arasındaki farkı fanatiklikten göremiyorsan ben ne yapayım peki?

codemastersin bir şey yapmasına gerek yok hdr ile oyunlarını gran turismo5 gibi satıyor daha ne olsun

katılıyorum göz var nizam var yuhhh

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Technics -- 31 Ağustos 2008; 2:04:32 >

Gol attıktan sonra , çok fazla sevinmeyin çocuklar, rakip takıma ayıp olur.-Süleyman SEBA-

• alsana 1680x1050 çözünürlüklü adam gibi grid grafiği...patchsiz bloom açık aynı orijinal haliyle...

Gol attıktan sonra , çok fazla sevinmeyin çocuklar, rakip takıma ayıp olur.-Süleyman SEBA-

• quote:

Orjinalden alıntı: SONY_55

Grid bence de çok abartılıyor.Grafikleri gta4 ün akşam üstü oluşan renk paletinde ve araçlarda ki detay da gta4 den biraz daha iyi...Burda ki resimlerde gtr2 daha gerçek durmuş...Grid daha çok oyun gibi duruyor...

Bu nasıl bi yorumdur ya. Aslında tam tersini söylemen lazımdı gtr yi hiç oynamadım ama bana nfs2 yi andırdı valla bir an vede gridden daha iyi demen resmen absürt bi yorum olmuş.
  • Ben hala karşılaştırmayı anlamsız buluyorum... Hala o dandik grafikleri ile IL Stormvik diye bir oyun vardı uçuş simulasyonu (adını yanlış yazmış olabilirim) onu oynayan arkadaşlarım var. Simulasyon dedin mi iş grafikte bitmez, evet iyi bir simulasyonda insan iyi grafiklerin olmasını ister ama en önemli tercih sebebi de olmaz. Grid, Neon gibi kendini kanıtlamış ve aslında Dirt'ten bu yana daha fazla optimize edilmiş grafikleri ile elbette GTR'den iyidir. Ama GTR'nin olayı da grafik değildir ki!

Arcade seven Grid oynasın, simulasyon seven GTR... Onca resim koyup karşılaştıracağımıza bence bu noktalar üzerine yoğunlaşsak daha iyi olmaz mı?
  • hocam dediklerin doğrudur dediğim gibi gtr oynamadım oynanabilirliği konusunda sana nedesem yalan. hatta senin dediğin gibi oynanabilirliklerini konuşulması belkide daha mantıklı ama kardeşimiz açtığı başlıkta direk grafikleri kıyaslıyor, almış bir çok ss gride göre gtr daha iyi deyip duruyor. milleti ve beni şaşırtanda bu zaten.. güzellik görecelidirde bu güzellikle alakalı bir durum değil, hani yukarıdaki iki oyun arasındaki farkı körler farkeder.... grafik olarak bi yakınlık olur yorumlar bi otarafa bi butarafa gider normaldir.. ama arada 10 kat fark var neredeyse yani haala nasıl iyi diyor şaka gibi gerçektende

kotora da berbat grafikli star wars oyunu der bir çok arkadaş, ama türünün en iyilerindendir, mesela sw republic commando ile kıyaslayamazsın bu anlamda, hani illa kıyaslıcam dersen rc gömer kotoru grafikte ama oyun olarak 10 çeker kotor rcye onun gibi bir durum bu muhtemelen...

oyunları sevelimde böylesine körü körüne kapılmanın sonuçları hiç hoş değil.

quote:

Orjinalden alıntı: SolidRock

Ben hala karşılaştırmayı anlamsız buluyorum... Hala o dandik grafikleri ile IL Stormvik diye bir oyun vardı uçuş simulasyonu (adını yanlış yazmış olabilirim) onu oynayan arkadaşlarım var. Simulasyon dedin mi iş grafikte bitmez, evet iyi bir simulasyonda insan iyi grafiklerin olmasını ister ama en önemli tercih sebebi de olmaz. Grid, Neon gibi kendini kanıtlamış ve aslında Dirt'ten bu yana daha fazla optimize edilmiş grafikleri ile elbette GTR'den iyidir. Ama GTR'nin olayı da grafik değildir ki!

Arcade seven Grid oynasın, simulasyon seven GTR... Onca resim koyup karşılaştıracağımıza bence bu noktalar üzerine yoğunlaşsak daha iyi olmaz mı?

• Türleri farklı iki oyun niye kapıştırılır ki? NFS ile Grid'i karşılaştırın, veya GTR ile Rfactor'ü; bunu anlarım da, şu karşılaştırma bence şık olmamış. Yoksa grafiksel bir karşılaştırma var ortada, buna zaten bir dediğimiz yokta, bu daha çok Serius Sam ile GRAW'ı karşılaştırmak gibi bir durum. Neyse uzatmanın anlamı yok, beğenen isteğini, isteyen her ikisini oynar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SolidRock -- 31 Ağustos 2008; 1:58:16 >
    Alem Bakar Neo Akar
    Zotac rtx 5080 amp infinity @3270mhz //Mi 14 pro 512gb
  • Ben hem PS3'te demosunu, hemde kendi PC'imde (8800GT ile) oynamış biri olarak PC grafiklerini daha temiz buldum...
  • sayın arkadaşım konu başlığında hangisi daha iyi demişsin ama grid iyi diyenlere gördüğüm kadarıyla saldırmışsın. o zaman bu başlığı neden açtın çok merak ediyorum. ya yapılan yorumlara saygı duy yada başlığı değiştir bu konuda kendi fikirlerini yaz. Bu konu kilit lütfen !

Orjinalden alıntı: izmitcarsi

quote:

Grid bence de çok abartılıyor.Grafikleri gta4 ün akşam üstü oluşan renk paletinde ve araçlarda ki detay da gta4 den biraz daha iyi...Burda ki resimlerde gtr2 daha gerçek durmuş...Grid daha çok oyun gibi duruyor...

Bu nasıl bi yorumdur ya. Aslında tam tersini söylemen lazımdı gtr yi hiç oynamadım ama bana nfs2 yi andırdı valla bir an vede gridden daha iyi demen resmen absürt bi yorum olmuş.

Ben yorumumda bi absürtlük göremiyorum.Gridde her yer sarımtırak renge bürmüş ve bazı eksiklikleri kapatmak içinde envay türlü efekt kullanılmış.Aynı efektleri gtr2 ye yapsan bak bakalım ne oluyor gtr2 nin grafikleri.Ama gridin bir artısı var o da hasar modellemesidir.Yenilik olarak gtr2 den üstün olarak tutabileceğimiz tek özellikde o zaten...Varsa bir artısı söyleyin..Özellikle pistler çok berbat tasarlanmış gridde...

• Grid daha hoş geliyor göze

1-bir kere similasyon ve arcade diye karşılaştırma yapılmaması ugun değildir
    2-size sürüş değil grafik sorulmuş
    3-bu 2 oyun arasında grid veya gtr üstün diye bir değerlendime yapılamaz
    4-burada değerlendirme yapmak istiyorsanız 2 oyundaki tüm pistleri koymak zorundasınız
    5-sadece 1 pist bakarak değerlendirme yapılamaz.
    6-grid teknik olarak herkesin ortak fikri olarak gtr2 den üstündür

İTİRAZI OLAN... güzel

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Olur Öyle Şeyler -- 31 Ağustos 2008; 21:19:03 >

Gtr2 grafikleri gridden iyiyse sen git mario oyna. Nasılsa sana göre grafikleri Crysis den daha iyi. Yok yok sen iyisi mi kumda top oyna.

Orjinalden alıntı: fatih989

şimdi bu gtr ve grid de pist aynı istanbul park
    geriye kaldı grafik değerlendiremesi

1-bir kere similasyon ve arcade diye karşılaştırma yapılmaması ugun değildir
    2-size sürüş değil grafik sorulmuş
    3-bu 2 oyun arasında grid veya gtr üstün diye bir değerlendime yapılamaz
    4-burada değerlendirme yapmak istiyorsanız 2 oyundaki tüm pistleri koymak zorundasınız
    5-sadece 1 pist bakarak değerlendirme yapılamaz.
    6-grid teknik olarak herkesin ortak fikri olarak gridden üstündür

İTİRAZI OLAN... güzel

Şu koyu renkle belirttiğim yerleri kusura bakma anlayabilmiş değilim. Biraz daha düzgün ifade edebilirseniz ne demek istediğiniz daha net anlaşılacak... Grid nasıl Grid'ten üstündür?

Grafiksel anlamda iki yıl önce çıkmış bir oyunu nasıl Grid'le karşılaştırabiliyorsunuz, üstelik farklı alanlara hitap eden çok farklı oyunlar. Bir defa birisi arcade, diğeri simulasyon. Sevenleri ayrı bir defa. Kimsenin aynı kefeye koymadığı iki oyunu grafiksel olarak karşılaştırmanın anlamı nedir? Grid'se, Grid... Gördük grafiklerini, üstelik üç kuruşluk makinalarda özelliklerini kısarak değil, özel modlarını indirip var olan detaylarında üzerinde detaylarda oynadık. Ne olmuş yani bu Grid'e, şahsen ben GTR'yi, özellikle Evo ve Race 07 oyunlarını daha çok seviyorum.

Bu tip oyunlar için Momo direksiyonum vardı, sattım G25 aldım, sırf simulasyonun tadını son noktasına kadar çıkartabilmek için. Lütfen mantıklı yorumlar yapıp, düzgün sonuçlara varalım. İnsanları yanlış yönlendirmeye kimsenin hakkı yok, şu forumu dünya insan okuyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SolidRock -- 31 Ağustos 2008; 17:15:06 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.