Şimdi Ara

Grev yasağı uygulanan Şişecam tepkili

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sayılı basın ve kaynakta yer edinebilen onun dışında hiçbir yerde adları geçmeyen arkadaşlarımıza destek amaçlı bulabildiğim kaynaklardan bir konu derledim. Kişisel bir mesele değildir. Grev hakkını kullanmak isteyen cam işçisinin grev ve eylem hakkı daha önce yapıldığı gibi tekrar ellerinden alınmıştır. Ülke içerisinde bireysel ve toplumsal bir hak olan GREV hakkı, kurallar çerçevesinde dahi kullanılamamaktadır. Bu duruma lütfen sessiz kalmayınız.
    Grev yasağı uygulanan Şişecam tepkili


    Şişecam grevi ertelendi
    22 Mayıs 2017
    Kristal-İş Sendikası'nın Şişecam'a bağlı bazı cam sanayi işyerlerinde aldığı grev kararı milli güvenliği bozucu nitelikte görüldüğünden iki ay süreyle ertelendi.
    Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yer alan Bakanlar Kurulu kararıyla, Kristal-İş Sendikası tarafından Trakya Cam AŞ, Paşabahçe Cam AŞ, Anadolu Cam Elyaf AŞ, Anadolu Cam Yenişehir AŞ, Trakya Yenişehir Cam AŞ ve Şişecam Otomotiv AŞ ile bunlara bağlı işyerlerinde aldığı grev kararı, milli güvenliği bozucu nitelikte görüldüğünden 60 gün süreyle ertelendi.
    GREV, HAKTIR ENGELLENEMEZ!
    sözcü

    Eskişehir Şişecam işçileri: Pes etmeyeceğiz
    24 Mayıs 2017
    Akyazı cam işçilerinin hem hukuk öğreneceğini hem de hukuk tanımazlara hukuk öğreteceğini belirterek “Mücadele bitmeyecek Cam işçisi pes etmeyecek” dedi.
    Evrensel


    Grevi yasaklanan Şişecam işçileri eylemlere başladı: İşçiler fabrikaları terk etmedi
    25 Mayıs 2017
    Hükümet yasaklamasaydı, 6 bine yakın Şişecam işçisi dün greve çıkacaktı. İşçiler, fabrikalarda eylemlere başladı. Her fabrikada en az iki vardiya dün işyerini terk etmedi.
    Hükümet tarafından bir kez daha grevleri yasaklanan Şişecam işçileri, dün fabrikaları terk etmeyerek ve eylemler yaparak Şişecam patronunu ve hükümeti protesto etti. Her fabrikada en az 2 vardiyadan işçiler, vardiya bitiminde dışarı çıkmadı. BirGün’e konuşan işçiler bu eylemin sadece başlangıç olduğunu, ilerleyen günlerde başka eylemler yapacaklarını, daha sert ve radikal eylemlere imza atmaktan asla çekinmeyeceklerini dile getirdi.
    Birgün

    Grev yasağı uygulanan Şişecam tepkili


    Cam işçileri 1 saat iş bıraktı
    25 Mayıs 2017
    Kristal-İş üyesi Şişecam işçilerinin grev yasağına karşı eylemlerinin dozu artarak sürüyor. Fabrikada bekleyişe geçen cam işçileri her vardiyada birer saat üretimi durdurdu. Patronun grev yasağına güvendiğini hatırlatan cam işçileri, “Bugün 1 saat yarın 2 saat, sonra 1 gün olur” dedi. İşçiler, sendikaları Kristal-İş’e de işçiden habersiz sözleşme imzalanmaması noktasında uyarıda bulundu.
    Şişecam’da alınan grevin yasaklanmasından sonra fabrikalarda eylemlere başlayan cam işçileri 1 saat üretimi durdurdu. 00.00-08.00 vardiyasında çalışan işçiler, vardiya bitiminde makinelerini kapatarak 08.00-16.00 vardiyasına gelen işçilerle yemekhanede buluştu. Üretimi durdurma eylemi tüm vardiyalarda devam etti. Lüleburgaz’dan bir cam işçisi, “İşverenden görüşme talebi gelse de kesinlikle eylemlere devam edilmesi gerekiyor. Kesin sonuç alınana kadar eylemlere artırarak devam edilmeli. Bugün 1 saat üretimi durdurduysak yarın 2 saat olmalı. Sonra 3 saat, sonra 1 gün. Böyle devam etmeli ki patronu masaya çekebilelim. Biz kesin sonuç alana kadar mücadeleye devam etmeye kararlıyız” dedi.



    YEMEK VERİLMEDİ
    Üretimi durduran ve fabrika içerisinde bekleyen Şişecam işçilerine yönelik patron baskısı başladı. Kırklareli’deki fabrikada işyerini terk etmeyen işçilere yemek verilmedi. İşçilerin dışarıdan içeriye yemek sokması da engellendi. Duruma tepki gösteren cam işçileri, bu baskılara karşı da dayanışma çağrısında bulundu.
    Evrensel

    Grev yasağı uygulanan Şişecam tepkili


    Şişecam işçileri fabrikaları terk etmiyor!
    26 Mayıs 2017
    Şişecam işçileri ülke genelinde birçok fabrikada çeşitli eylemlerle grev yasağı kararına tepki gösterirken, Trakya'daki Şişecam işçileri fabrikayı terk etmeme eylemini sürdürüyor.
    08.00 -16.00 vardiyasında çalışan işçiler saat 24.00’e kadar, 16.00-24.00 vardiyasında çalışan işçiler saat 08.00’e kadar fabrikalarda kalarak durumu protesto ediyor.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.