Şimdi Ara

GREV (kufur.swf) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
170
Cevap
1
Favori
4.283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben 1800 alıyorum yetmiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: protar50

    quote:

    Orijinalden alıntı: jumong88



    hacı bunların aklı '' HAMAL AĞIRLIK KALDIRIYOR NEDEN BU KADAR AZ MAAŞ ALİYOR ÖĞRETMEN OTURUYOR'' BU MANTIK

    Aynen 1500 e çok diyorlar ama bu paranın neye yeteceğini bilemiyorlar.
    1500 1700 alan adam yıllarca okul okumuş o kadar sınavlardan geçmiş sonra bu parayı alıyor.
    Ailesiyle ka defa haftasonu dışarı çıkabilir.
    Örnek vereyim sinema bileti ortalama 10 lira 4 kişi 48 lira.
    Bide üstüne yemek yeseler 40 lira.
    Bunun dondurması giyimi bilmemnesi var onada gitse 40 lira.
    eder 120 lira bunu her hafta yapsa eder 480 lira.YAni bu dediğimizi yapamaz 1700 lira maaş alan birisi.
    Eee kazandıkları para zorunlu giderlere harcanıyor.Bu adam hayattan zevk sinema,tiyatro,konser gibi etkinliklere gitmesinmi.
    Bu onların hakkı değil mi?


    hayır değil hocam memurlar insan değilki onların görevi okul,hastane vs ev arası onların eğlenmeye hakkı yok hatta internet bile büyük bir lüks kışında bir battaniye yeter ne olsa ONLAR MEMUR !!!!!!




  • Sanki ilk defa oluyomuş gibi tepkiye bak . Her zaman yapılan şey bu . Yetmiyo işte 2 bin tl anlasanıza :d
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilk3r.s

    Doktorlar iş bırakıyor, hocan bırakmış çok mu. Okuldan kaçarken sıkıntı yok, öğretmenler 1 günde olsa sesini çıkarttı mı aaauuuvvv, Nee aauuuvuu.

  • maddi manevi yani şiddet olmadan herkez grev yapabilir,protesto yapabilir. bunlar yapılması gereken şeyler ama bizim halkımız daha yeni yeni şiddetle bi yere varamayacağını anladığı için bırak yapsın öğretmenler haklarıdır. Fakat devletin bu öğretmenlik hususunda önemli derecede eksikleri var maaş ayrı öğretmen kalitesi ayrı bi problem.Ben lisedeyken fizik,kimya,biyoloji,matematik hocalarımıza biz soru anlatıoduk! yani MAAŞ ARTMALI FAKAT BUNUNLA BİRLİKTE KALİTEDE ARTMALII!

    BUNLARIN OLABİLMESİ İÇİNDE PROTESTOLAR VE GREVLER YAPILMALI!
  • Türkiye şartlarında gayet de iyi maaş alıyorlar bence.Bakın yettirebilecek kadar demiyorum Türkiye şartlarında iyi diyorum.Burası böyle bir ülke burada bi baltaya sap olamazsın.Ama bu şekilde grev yapmamaları kesinlikle doğru değil ben öğretmen olsaydım vicdan azabı çekerdim.Derse girmemek ne demek sen orada 40 kişiye 50 kişiye saygısızlık yapıyorsun.Dersinizi anlatın gidin sokaklarda katliam yapın ama önce sorumluluğunuzu yerine getirin.Sana orada ders işlemen için para veriyorlar sen bunu kabul edip işe başlıyorsun okul okurken de bunun böyle olacağını biliyordun işe başlarken de.Beğenmiyorsan istifanı basacaksın yada bunu okul ortamına yansıtmadan eylemini yapacaksın..
  • saçma saçma konuşmayın, çıkıp televizyonlara her geçen gün büyüyoruz ekonomimiz çok sağlam demesini biliyorlar ya ?

    doğalgaza %18 elektriğe %15 zam yapmasını biliyolar ya,büyük şehirlerde sadece 2000 tl lik memur maaşıyla geçinmeye çalışan aileleri neden düşünmüyorsunuz?
    bu memurlar elektriksiz doğalgazsız mı yaşıyor sanıyorsunuz siz, yemek yemedenmi yaşıyor sanıyorsunuz siz, üstelik öğretmenlerinde ek bir işte çalışması yasak.

    Gelmişler burda laga luga yapıyor veletler, önce hayatın ne olduğunu öğrenin eliniz ekmek tutsun ondan sonra gelip buraya yazın.

    elektriğe doğalgaza bilmem neye bilmem ne kadar zam yapıyorlarsa, eşşek gibi de bu çalışanlara doğru orantı da zam yapmak zorundalar.

    Bu millet fakir yaşamaya muhtaç değil, adam düzgün yaşayayım bi araba alayım ayağımı yerden kessin diyor araba almaya yelteniyor, aman yarabbi o da ne 5 yıl maaşının %50 sini bankaya bağlamak zorunda, bunu da sadece ya bekar memurlar ya da, eşi de beraber çalışan memurlar yapabiliyor, gerisi yoksullukla uğraşıyor, yıl boyunca en fazla 2 takım elbise alabiliyor onunla okula gidip geliyor.

    Hey yavrum hey.




  • kimse sesini çıkarmazsa insanların koyundan ne farkı kalır?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: waRRioR

    suç öğretmenlerde değil onları grev yapmaya iten kişilerde
    milletvekillerine yapacakları zamdan kısıp bütün işleri yapan alt kademedeki memurlara zam versinler
    kimi devlet memuru 28 bin dolar alıyor kimi 2 bin tl alıyor buna bi eşitlik gelmeli ayrıca çok para alann az iş yapması gibi bir saçmalık daha var bi imza atmaya devlet aylık 7 bin tl veriyo

    ona eşitlik gelemez dünyanın her yerin de memuryetin dereceleri vardır ;) yani bu bi problemse (eşit verilmemesi) tüm dünya ülkelerinde var. yani kardeşim problem eşit almakk değil maaş da değil zamlar ve insanların satın alacağı şeylerin pahalı olması.

    ben viyanada yaşıorum burda da bi memur aylık 1500 euro alıo 10 yumurtayı 1.5 euroya satın alıyo ama bizim ülkemizde 1500 lira alıo 10 yumurtaya 4-5 lira para verio. şimdi anladın mı rakamlar aynı (paranın euro olması veya tl olması sadece dövizciysen veya yurt dışındaysan ve paran trden geliosa önemli yani aynı parayı kazanıolar fakat örnek açık)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jean-Baptiste Grenouille

    ÖĞRETMENİM GREVDE DEĞİLİM GÖREVDEYİM. Bencede dersi bırakmak saçmalık maaşın yeterli olması tartışılır, ama bence öğretmenlerin paradan daha önemli sorunları var ama anlayan yok. Sürü psikolojisiyle iş yapıyolar. Asıl sorunu göremiyorlar. Öğretmenliğin nasıl üçüncü sınıf meslek haline geldiğini göremiyorlar. Veli geliyor istediği gibi hakaret ediyor üstüne yürüyor hiç bişey yapamıyosun.

    Bu ülkede her hafta başında bir doktorun dövüldüğünü ya da öldürüldüğünü duyuyoruz.
    Devlet Doktorunu bile bu kadar ezerken, siz dua edinki hala hayattasınız




  • Kar yağdı mı,ufak bir olay oldu mu okullar tatil olsun diye kıvranırsınız,1 gün öğretmenler haklarını arayınca ortalığı yıkıyorsunuz niye gelmediler bilmem ne ders işleyecez biz diye.Sanki her dersi can kulağıyla dinleyip çok önem veriyorsunuz değil mi?
  • Greve saçmalık diyen arkadaşlar için bir örnek vereyim Fransadan. Wikipedia dan sizde bulup okursunuz merak ederseniz ayrıntılarını.

    1995 te Fransa da bir grev ve sonucu.

    In December, the railway workers were called on strike against the Juppé Plan by their unions nationwide, and paralyzed France's railway system. The main grievances for the railway workers were the loss of the right to retire at age 55 and an SNCF restructuring plan which was to eliminate thousands of jobs and which was imposed on the workers by SNCF management without negotiation. The railway workers were joined by Paris's metro personnel, postal workers, school teachers and others. The strikes spread from Paris, soon effectively covering the entire country, and major demonstrations were organized in both Paris and in the provinces.
    The strike was called off on 15 December, when Juppé dropped the retirement reform plan.

    Bu da link
    http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_strikes#1990s




  • quote:

    Orijinalden alıntı: protar50

    quote:

    Orijinalden alıntı: Ahmi524


    Hepsi 1700-3000tl arası maaş alıyor.Bu yeterde artarda.Yetmiyorsa ne mok yapıcaksa yapsın.Adam olamazlar o zaman.Zaten onlar parayı sağda solda içki kumar sigaraya gibi şeylerle harcıyorlar parayı .Bunun için kimse para vermez çalışmıcaksa da çalışmasın.Ülkede çok adam yok artık.Herkez ''ben''.Bir ara bir fındık yağı vardı 15tl'ydi maşallah çok satıyor diye adam uçurmuş fiyatı 2 katı yani 30 tl olmuş.Vicdansızlık denir kardeşim buna.O kadar para yetmiyorsa...Adama 100000tl versen gene grev yapar zam koyar çünkü bunlar ahlaksız vicdanız pislik insanlar

    İstanbul için konuşuyorum.

    Kira min 800 lira.
    Elektrik + su + telefon + internet + doğalgaz = 150 ortalama
    2 çocuğu varsa onlara günde 5 er lira bile harçlık verse eder 300lira
    Mutfak masrafı var aylık min 100 lira ona de
    aylık akbil 70 lira öğretmene.
    Öğlen yemek en az günde 5 gitse ayda 20 iş gününden 100 lira

    eder 1520
    lira 1700 çok yani hee?

    herşey tamam da bana 100 TL mutfak masrafını bi açıklarmısın.

    2 ekmek günde 1 TL

    Ayda 60 TL.

    40 TL ile sofraya ne koyuyorsun acaba.




  • beyler ben içimi dokmek için yazdım.siz konuşun ben tek bir şey söyleyip bi daha yazmıyacagım.grev yapacaklarına protestoyu sandıkta yapılmalıydı.elini veren kolunu alamıyo ki hukumetten.

    memleket eyiye gidiii.ekonomik deviz biz.adamlar uzay gemisi,dev iş makinaları yapıyo biz hedef 2023te araba..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Grev mrev, zam mam diyorsunuz da,

    ortalama bir memurun aldığı maaş zaten 2000 tl nin üzerinde. 2750'yi bulan memurlar var, şahsen benim arkadaşım daha 1 yıl önce öğretmen oldu ve aldığı maaş 2500 tl.

    Özel sekörde çalışan adamın maaşını hiç düşünen varmı?

    kendine sendika başkanı diyen lüzumsuzlar da "ekonomi büyüdü, bizim bunda payımız ne?" diye soruyor. Onlar sepetlerinin üstüne oturup fındık kırdılar, sanki onlar büyüttü de ekonomiyi bir de utanmadan pay istiyorlar. Özel sektörde 1000 tl ye asgari ücrete çalışan gariban büyütüyor ekonomiyi.

    Hükümet de doğal olarak ne olursa olsun oy çoğunluğu memurun olduğu için onlara oynamak zorunda. Gönüllerini hoş etmek zorunda.

    Geçiniz memurun açlığını sefaletini, memur adam arabasının arka tamponuna babam sağolsun yazısı yazdıramayacak para bulamadığı vakit dünyanın en fakir insanı ilan ediveriyor kendini.

    Kısacası, memur maaşına zam değil kesinti yapılmalı. Özel sektörde yırtınan işçileri de düşünmeli. Onların haklarını savunabilmeli hükümet.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: fizan

    quote:

    Orijinalden alıntı: protar50

    quote:

    Orijinalden alıntı: Ahmi524


    Hepsi 1700-3000tl arası maaş alıyor.Bu yeterde artarda.Yetmiyorsa ne mok yapıcaksa yapsın.Adam olamazlar o zaman.Zaten onlar parayı sağda solda içki kumar sigaraya gibi şeylerle harcıyorlar parayı .Bunun için kimse para vermez çalışmıcaksa da çalışmasın.Ülkede çok adam yok artık.Herkez ''ben''.Bir ara bir fındık yağı vardı 15tl'ydi maşallah çok satıyor diye adam uçurmuş fiyatı 2 katı yani 30 tl olmuş.Vicdansızlık denir kardeşim buna.O kadar para yetmiyorsa...Adama 100000tl versen gene grev yapar zam koyar çünkü bunlar ahlaksız vicdanız pislik insanlar

    İstanbul için konuşuyorum.

    Kira min 800 lira.
    Elektrik + su + telefon + internet + doğalgaz = 150 ortalama
    2 çocuğu varsa onlara günde 5 er lira bile harçlık verse eder 300lira
    Mutfak masrafı var aylık min 100 lira ona de
    aylık akbil 70 lira öğretmene.
    Öğlen yemek en az günde 5 gitse ayda 20 iş gününden 100 lira

    eder 1520
    lira 1700 çok yani hee?

    herşey tamam da bana 100 TL mutfak masrafını bi açıklarmısın.

    2 ekmek günde 1 TL

    Ayda 60 TL.

    40 TL ile sofraya ne koyuyorsun acaba.

    min dedim zaten 100 lira olmıyacağını bende biliyorum sadece 1500 yeter diyen arkadaşlara onun yetmiyeceğini göstermek için dedim.




  • Temel ihtiyaçlara bile %20-%25 zam yapılmışken birilerinin çıkıp o para neyinize yetmiyor demesi vicdansızlıktır.
  • Tamam madem grev yaptınız; en düşük memur maaşı 5000 tl yapılsın
    İşçisine asgari ücreti çok görenler, memurun aldığı paraya az diyor. Tapi para cepten çıkmayın dağıtması kolay

    Ayrıca her memurluk parayı hak ediyordur ama şimdinin öğretmenlerine ve miletvekillerine asgari ücreti bile çok.(Haftada 20 saat derse gir ve öğrenciye bir değer katmadan çık(Öğretmen)/ El kaldır, el indir dünyanın parasını al(Milletvekili))

    Not: Milletvekili maaşlarının armasındakki suçu tek başına akp'ye yüklemeyin. Mecliste ne kadar parti varsa bu konu hep birlikte -millete rağmen- maaşlarını artırdı




  • grev hakkı diye birşey var bırakta adamlar hakkını savunsun
  • Ayrıca bu konuya özel sektörde çalışmamış kimselerin yüzeysel yorum yazmasını sakıncalı buluyorum. Ev geçindirme derdini yaşamamış olan birisi bu maaş dengesi işini asla anlayamaz. Ben şahsen 4 ay dış ticaretçi olarak çalıştım ve aldığım maaş asgari ücretti. 2 dil biliyorum ve ikisini de akıcı şekilde konuşup anlayabiliyordum, buna rağmen aldığım maaş 1000 tl yi geçmedi. Özel sektördeki adaletsizliği siz düşünün artık.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.