Şimdi Ara

Green Mamba 2step Launch Control

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
910
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

• 4000 RPM launch control. Turbodan sonra aradaki farkı hep beraber göreceğiz, video boş arazide bu akşam çekildi. Devamı yakında

Orijinalden alıntı: *President*

Aracınızın 0-100'ü ve HP'si ne kadar acaba ? Bir yorumunuzda en fazla 250-300 HP istediğinizi okumuştum,o değerlerde mi? Teşekkürler şimdiden

Bir de launch control'u biraz detaylandırırsanız
    BİR DAMLA KAN BİR CAN DEMEKTİRhttps://www.facebook.com/groups/turkiyekanbankasi/
  • bildiiğimiz devir kesici bu.. launch controlle uzaktan akrabalığı bile yok...

Vorsprung durch Technik
  • Benim arabamı benden iyi bilenler var bakıyorum da

@Gökhan G.

Son halini ölçmedim ama 160 PS civarlarındadır henüz, önümüzdeki ay komple motor yapılıyor ve Turbo uygulayacağız. Her şeyimiz hazır :) O setupta motor çok sağlam oldu 250 ps ile 500-600 ps aralığında istediğimiz gücü araç içinden boost control ile ayarlayabileceğiz. Motorumuz müsait. Belki gücü arttırmak için Turbo yu büyütmek gerekebilir ama ben en fazla 300 ps de kullanmayı düşünüyorum, daha üstünde araç hemen hemen hiç tutunamıyor. Aşırı güç başka zevkler için.

Launch control bizim araçların orjinalinde olmayan bir mod. Fakat kullandığımız modifiye ecu ile araca yürümüyorken istediğimiz devirde kesiciye sokarak launch yaptırabiliyoruz, araç yürüdüğünde ise maksimum devrini çeviriyor ve sonra limitöre gidiyor. Yani kalkış yapabilmek için (özellikle Draglarda) araca fazla gaz vermek patinaja, az gaz vermek yığılmaya sebep olup kötü bir kalkış pilotajından dolayı zaman kaybettireceğinden, sen tam gaz kalkıyorsun fakat ECU senin maksimum hangi devirde kalkacağını bu şekilde ayarlıyor. Bu tamamen ECU ve yazılımdaki yeni bir özellik. Ayrıca ignition cut olarak da ayarlanabildiği için de eksozda bu şekilde alev atıyor.

Videoda araca tam gaz veriyorum, normalde limitör devrimi 8250 ye ayarladım şu an, fakat Launch devri 4000 rpm olduğu için araç 4000 rpm de limitöre giriyor. Ayağımı debriyajdan çektiğim anda 8250 rpm de limitöre gireceğim yani.

• Hocam nazar değmesin çok güzel gerçekten. İmzanızda görüyordum hep. Bir çok resmini ve konusunuda görmüştüm ama videosunu ilk kez gördüm. Beğendiğim japonlardan biri. 160hp dediğinize göre motoru stock sanırım şu an ?
  • 2 zamanlı tek silindirli CDI ateşlemeli motora devir kesici yapmak istiyorum sırf boşta gazı kökleyip vınpapapapa sesini alabilmek için hastayım devir kesici sesine biraz araştırdım buji kabloları arasına role bağlayıp roleyi devreye sokunca buji eletiriğini kesik kesik veriyormuş. Projeyi yaparsam paylaşırım burdan
    Daha Fazla Göster
  • Green Mamba'nın yapılış aşamasını çok defa okudum.Mamba sayesinde Honda'ya ilgi duyar oldum..Görüntü olarak çok güzel,motorla birlikte dört dörtlük olacaktır.
    Bu proje bitmez
    Sonsuza kadar Del Sol...

BalıkesirSpor
  • @RB26DETT

İnternaller stock şu an, pompa, enjektör, regülatör, ECU, Msd ignition kit, short shifter gibi ilaveler var ama bunlar altyapı hazırlığı için, aracın gücüne aşırı etki eden şeyler değil haliyle, şu an 160 ps civarlarındadır tahminim.

@tolga86

Kuş serisi araçlara bahsettiğin şekilde 2step limitör yapıyorlar :) aslında limitör değilde çatara patara yapmak için nette detayları var, dediğin gibi bir role bir düğme istediğin devirde eğlence :)

@Galadiotürk

Teşekkür ederim kardeşim, sağolasın

@MrAssassin

Konumu takip edenler zaten can alıcı noktalardan kendini belli ediyor, evet bu proje bitmez

Aslında bitmesinden çok, aracın Cardomain gibi sitelere çıkacak hale gelmesi için sabırsızlanıyorum. Türkiyede bu derece köklü değişiklik yapılmış ve yapımında bilindik yöntemlerin dışında çalışmalar yapılmış tek proje. Ve body kit tasarımı ile Dünyada tek. Verilen emeğin karşılığı olarak Cardomain de dünyadaki tüm JDM fun camiasına tanıtmak istiyorum. Ve araç kafamda bitmediği için bunu hep erteliyorum kendi sitem harici hiçbir yerde tanıtım konusu yok, DH ye bile açmadım henüz imzamdan takip eden arkadaşlar haberdar o kadar

İlginiz için hepinize teşekküler arkadaşlar...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Mamba cidden çok iyi yerlere geldi.İkinizde övgüyü hak ediyorsunuz.Başarılarınızın devamı dileğiyle...
    Sonsuza kadar Del Sol...

BalıkesirSpor
  • Ustan kim şaşmaz da, Cuma şaşmazdayim bulusalim :))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    MSI Z690 Unify-X| Intel i9 14900KF SP104 Godbin |MSI Suprim Liquid X 4090 + Phanteks T30-12| 2x24GB Corsair Dominator Titanium 7800mhz | HAVN HS420 | MSI Ai1300P | Corsair MP600 PRO XT 1TB|Corsair Titan RX 360 |
    Gaming Gears Entertainment Setup
    LG 48 C5 OLED | Dualsense Midnight Black Controller | Ipad Pro 12.9 M2|Airpods Pro 2 |Apple Watch Series 8 45mm, iPhone 15 Pro Natural Titanium
    Creator of Antec 1200 SuSeSi 2009-2011 | StreaMRoLLeR AC Origins Theme | StreaMRoLLeR Nature Theme Setup2023 | Best Lego Adventurers Collection in Turkiye
  • @MrAssassin

Estağfirullah kardeşim, kendi çapımızda eğleniyoruz. Çok daha iyi olacak nasipse çok teşekkür ederim

@StreamRolleR

Garaj erciyeste Şaşmazda pek işim olmuyor bu aralar. Cuma çalışıyorum genelde Cumartesi günleri Garajdayız

Sponsor var demiştiniz maaşınız düşük demiştiniz mamba konusunda

Bu araçta bayağı uzun sürede oldu sayılır konuyu okudum

Yani 300 hp civarı olunca ne kadar yakar bu araç ?

Maaş sıkıntısı olur mü ?

Yanlış anlamayın lütfen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

PSN:TheCaliph_TR
    XBOX:ThecaliphTR
  • quote:

Orijinalden alıntı: thecaliph16

Bir şey sorucam hocam

Sponsor var demiştiniz maaşınız düşük demiştiniz mamba konusunda

Bu araçta bayağı uzun sürede oldu sayılır konuyu okudum

Yani 300 hp civarı olunca ne kadar yakar bu araç ?

Maaş sıkıntısı olur mü ?

Yanlış anlamayın lütfen

Projenin ilk başında sponsor desteği aldım sadece. Geri kalan tüm işlemleri kendim yaptım, bu yüzden yavaş ilerliyor :)

Turbo alt devirlerde yakıt tüketimini düşüren bir uygulama, fakat basınca 50 kuruş civarı tüketimi olacaktır tahminen. Yakında göreceğiz bakalım :)

Orijinalden alıntı: insideman

Kısıtlı bütçeyle güzel işler başarıyorsun hocam.
    Başarılarının devamını dilerim.

Teşekkür ederim

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.