Şimdi Ara

Grand Theft Auto IV iCEnhancer 3 Modunun Kurulumu Detaylı Anlatım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
6.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar hala sevip oynadığımız bu oyunun GTA 4 iCEnhancer 2.0 versiyonunu kurmuştum şimdi de 3.0 versiyonu çıktı ve internette kimse kurup deneyimini yazmamış paylaşayım istedim.

Öncelikle bu GTA 4 iCEnhancer v3 modu grafikleri daha güzel ve kaliteli yapıyor, bilgisayarınızın performansına göre de en iyi sonucu alabilmeniz söz konusu.

iCEnhancer v3 Öncelikle oyununuzu şöyle bir hale getiriyor:

Facebook sayfası:https://www.facebook.com/icenhancer
    Resmi sayfası:http://icelaglace.com/
    Modu indireceğiniz sayfa:http://icelaglace.com/mods/gtaiv/ice30/

Burada üç mod bulunuyor. Best, steam ve EFLC yani GTA4 üç oyunluk paket versiyonları.

Açıkcası orijinal oyunuma ilaç attığım için "DVD tak çıkar sevmiyorum" iCEnhancer v3 modunu torrentten bularak kurdum. Belki sadece orijinalde çalışıyrdur diye. iCEnhancer 3.0 for GTA IV aratırsanız bulursunuz 45 megabaytlık bir dosya.

İçinden 5 klasör çıkıyor.

EXTRA_TEX
    iCE30_1040_REV1
    iCE30_1070_REV1
    iCE30_EFLC_REV1
    low,mid end config

Burada iCE diye rakamlı başlayan dosyalar oyununuzun versiyonunuza göre kuracağınız mod. Versiyon nasıl öğrenilir? Win7'de C:\Program Files (x86)\Rockstar Games\Grand Theft Auto IV\ yolundan GTAIV.exe sağ tık, ayrıntılar. Kısacası bendeki 1.0.3 versiyonu kuruluydu ama EFLC oyunundan kurduğumu bildiğim için EFLC modunu kullandım oyun için.

Peki nasıl kurdum?

Öncelikle C:\Program Files (x86)\Rockstar Games\Grand Theft Auto IV yolundaki Grand Theft Auto IV klasörünüzdeki oyunun hepsini kopyalayıp yedek alın. Oyun çalışmaz filan geri yükler bana da atarlanmazsınız:)

Burda kendi kurduğum yöntemi anlattığım ve sorunsuz çalıştığını belirterek devam ediyorum.

Daha sonra iCE30_EFLC_REV1 klasörünün içindeki EFLC klasörünü açıp içindeki her şeyi C:\Program Files (x86)\Rockstar Games\Grand Theft Auto IV klasörünün içine kopyaladım değiştireyim mi seçeneğini hepisini yenisi ile değiştir komutu ile devam ettim.

Daha sonra iCE30_EFLC_REV1 klasörünün içindeki OPTIMUS_GPUS klasörünün içindeki bütün dosyaları yine yine aynı yere kopyalayıp ENBInjector.exe isimli dosyayı çalıştırdım. Bu programı arka planda çalışmasına izin verdim gizle seçeneği ile. Öyle yapmamı istiyor zaten.

Sonra oyuna girdim yepyeni grafikler ile oyun oynandı, biraz kasıyordu. Grafikleri düşürmem gerekti. Ama daha sonra mod klasörünün içinde ayrıca bir kaç dosya daha olduğunu farkettim.

low,mid end config isimli klasörün içinde bilgisayarınız performansına göre optimize edilmiş hazır dosyalar var. Bunlardan size uygun olanını ben mesela MEDIUM_ICE30 olanını oyunun olduğu yere attım daha akıcı ve stabil oynandı.

Ayrıca EXTRA_TEX isimli bir klasör de var ki onun içindeki HQ_BLOOD klasörü içindekileri de text dosyasında belirtilmiş yere atarak daha yoğun kanlara sahip oldum. Aynı klasörün içinde METALLIC_PAINT isimli klasörde ise vehshare.wtd isimli dosyayı C:\Program Files (x86)\Rockstar Games\Grand Theft Auto IV\pc\models\cdimages\ içine atarsanız araçlarınız çok güzel metalik gerçekçi palamalara sahip oluyor.

Benim deneyimim budur, merak eden arkadaşlar oyunlarının daha da güzelleşmiş bu versiyonu ile GTA 4 dünyalarına daha da renk katabilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 30 Temmuz 2014; 11:43:09 >

• Vay güzelmiş , gta 4 ü , araba zor kulanılıyo diye oynamamıştım ,bu görüntüden sonra oynarım :)
  • cezaalp kullanıcısına yanıt
    GTA4'ün arabalarının daha makul gitmesini sağlayan bir mod daha var. Ben onu da kullanıyorum habire spin atıp deli etmiyorlar...

Realistic Driving & Flying Modu...

http://www.gtagarage.com/mods/show.php?id=5529
  • MonitörKertenkelesi kullanıcısına yanıt
    peki kardeş nasıl yapılıyo bu mod anlatırmsın
  • acilciii A kullanıcısına yanıt
    Mod yapmaktan mı bahserdiyorsun modu kurmaktan mı? Modu kurmak ise yukarıda anlattım zaten.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Grand Theft Auto: Beta Rehberi
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.