Şimdi Ara

Grand C4 Picasso (2007-2013) İlk sürüş izlenimi.. (407. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10.698
Cevap
117
Favori
842.185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 405406407408409
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bayram nedeniyle eski ikametim Ankara için yol çıktık. 4 yetişkin ve 13 ile 5 yaşında 2 çocukla, depo fullendi Ankara'ya geldiğimizde ortalama 5,4 şeklindeydi. Ankara için atılan bir kaç tur sonrası ortalama 5,8 kadar çıkmıştır. Geri dönüş yolculuğuna yine 4 yetişkin 2 çoçukla çıkılmış Adana'ya 5,3 ortalama ile gelinmiştir.
    Dönüş esnasında depo yine fullenmiştir. Fullenme öncesi tüketim değerlerini fotosunu ve genel ortalama tüketimi aşağıda paylaşıyorum.

Seyahat şartları klima açık hız 105km hız sabitleme yer yer çok kısa zamanla 120 km hıza çıkılmıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soskay -- 21 Temmuz 2015; 10:11:08 >

• Arkadaşlar, birçok araçta var bu sistem ama burası denk geldi buraya sorayım;

- Göstergelerin ortada olmasının mantığı nedir? Şoförün dikkatini dağıtmıyor mu?
    - Sırf bu özellik var diye araç tercih edeniniz var mı?

C4 eski kasada ortadaydı, bu kasada normale döndü ama Picasso'larda durum aynen devam. Çok tutarsız uygulamalar bunlar bence. Nedenini bilen açıklarsa sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Picasso11

quote:

quote:

Komple soktuk haydi bakalim hayirlisi..

Proje bos vakitlerimde yapilacagindan dolayi tamamlanmasi 2-3gun alabilir.

Bitiminde resimleri paylasirim.

Kaplama dusunmustum fakat sonradan zimpara, boya ve mat vernik uygulamasina karar verdim.

Boyaci ile uzun uzun konustuk projeyi degerlendirdik. Kapi iclerindeki kisimlar eritme yontemiyle yerine monte edildigi icin sokmek istemedik. Sokersek yerine silikonla tutturmamiz gerekiyormus.
    Kapi iclerindeki kisimlari gazete ve bant ile maskeleyip zimpara, boya ve mat vernik uygulanacak.
    Cok detayci bir kisi oldugum icin ince isciliklerini ben yapacagim.
    Bakalim ortaya ne cikacak. İnsallah istedim gibi olur da emegimin karsiligini alirim.
    Herkese selamlar..

Yaklasik 6saat'te teyp cercevesi ve havalandirma cercevelerini boya oncesi hazirliklarini tamamlayabildim. Lanet yapiskanimsi madde cok zorladi. Yarin asetonla tum boyayi sokup siyah plastik haline getirecegim. Daha sonra kapi iclerine girisecegim. Yarin aksama kadar surecegini tahmin ediyorum.Pazartesi boyaciya teslim ederim insallah.

Boyaci ile mat vernik konusunda anlasmistik ama adam kafasina gore parlak vernik uygulamis.
    Boyaciyla ciddi ciddi bagiristik, gerildik.
    Yapacak birsey yok aldim, taktim 2gundur kullaniyorum.

Mat hali nasil oldurdu bilmiyorum aslinda ama parlak vernik uygulanmis hali asagidaki gibidir

2 yıl önce kapı kollarına bende girişmiştim, çokta güzel olmuştu, soymak için önce kalın sonra ince zımpara kullanmıştım...

fakat sizinki ayrı bi cesaret ve sonuç süper olmuş
    kapılardaki renkli kısımlar ve merkezi kilit düğmesi için benimde girişesim var ama tırnaklar falan nerdedir?
    kırmayayım sonra, siz nasıl açtınız oraları, bilgi verdiğiniz gibi boyacı aramaya çıkıcam

• jay jay justified kullanıcısına yanıt
    benim eski aracımda da gösterge ortadaydı, hız çok büyük karakterlerle yazıldığı için daha kolay okunuyor.
    ekran ortaya alınınca daha büyük konulabiliyor sanırım, belkide mantığı budur.
    bende şimdiye kadar sorun yaratmadı hatta büyük ekran olması daha bi okunaklı
  • bildiğim kadarıyla aracımızın tüketim değerleri katalogda şu şekilde geçiyor

Şehir içi yakıt tüketimi 6.9 Lt/100 km
    Şehir dışı yakıt tüketimi 4.7 Lt/100 km
    Ortalama yakıt tüketimi 5.5 Lt/100 km

haliyle aslında kullanım şekli, yol durumu, gibi nedenlerden dolayı bahsedilen tüketim değerleri hep sınırlar içinde
    ben ilk aldığımdan beri (yaklaşık 87000 km dir) hep 5,5 - 6 litre arası kullandım

ilk aldığımda gaza faza yüklenmezdim, şimdi öyle değil pek.
    haliyle kimsede sıkıntı yok
    herkes keyfine baksın, kimse de temizletme için falan enterasan sıvılar kullanıp paralar harcamasın

bu arada son 3700 km dir sıfırlamıyorum
    ortalama 5.9 lt
    bunun içinde sıkışık trafik yok, genelde uzun yol, dolu araba ve hızlı bir seyahat

3 litre gören arkadaşlar sanırım yazılımla olabiliyor o ortalama, çünkü katalog değeri bile değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matekeli -- 21 Temmuz 2015; 13:15:23 >

• synthesizer kullanıcısına yanıt
    çok yararlı bir mesaj, çoğu noktayı özetlemişsin

bu konunun yönetici olsam sayfa başı yapardım buradaki bilgileri
    arada tekrar bu mesajı alıntı yapmakta fayda var

quote:

Orijinalden alıntı: Heroisboceq

Arkadaşlar merhaba bu arçatan almayı düşünüyorum.

1-) Motoru hakkında özellikle 100.000km üstü çok iyi bu ustaya göstermek gerekir dediler ve ustası renault kadar çok olmadığını ve arızaya çok musait olduğunu söyediler.

2-) Bu araç donanım ve hacim olarak cezbediyor. Otomatik olması ise ayrı bir güzellik, bu özellliklere sahip 7 kişilk başka araç öneriniz var mı?

3-) Bir araç buldum. 140.000km 2008 model 40.000 tl bu araçta nerelere dikkat etmem lazım. Yani bu arabada ne gibi arızalar olabilir ya da hangi unsurlara dikkat etmem lazım. Örneğin 70.000 km olmasına rağmen triger seti değişimi yapmıştım kendi aracımda bunda 150.000 km imiş gibi.

4-) İçinide ARACINI SATAN var mı?

İyi günler...

Ben 133bin km picassoya sahibim. 75binden beri bende ve 2009 model. Size yüksek km araçlar hakkında tüyo vereyim.

Bu araçların 120-130 bine kadar neredeyse hiçbir masrafı yok. Ancak daha bu kmlerden sonra şunları degistirmek gerekiyor

1. Akü. 150-200tl. Araçta bu değişmiş mi öğrenin.

2. Triger seti. Özel serviste orjinal parçalarla 350tlye değişiyor. Aslında ömrü 180bin ama özellikle istanbul gibi yoğun trafikte kullanılan araçlarda 130-140 binde değişim öneriliyor. Ben geçen ay değiştirdim.

3. Baskı balata ve volan. Ben henüz değiştirmedim ama artık sinyal veriyor. Özel serviste 1600-1800 tl tutuyor. Debriyaj seti pahali değil ama volan ve işçilik yüksek. Ayrıca iyi bir ustanın yapması önemli.

4. Silecekler. Orjinal silecekler 190tl civarı. En ucuz 40-70tl arası Muadil ile değişiyor ama pek randiman vermiyor.

Bunun dışında Alternor ve alternor kayışı değişim isteyebilir. 300-400tl de bunlar tutuyor. Ben bunları da bu ay değiştirdim çünkü triger seti sonrası ses geliyordu. Alternor değişti geçti.

Lastikler 215 55 16 dır. Bu lastiklerin tanesi 200-400tl arası değişir. Aldığınız aracın lastiklerinin yeni olması size 1200tl tasarruf sağlar. Neredeyse debriyaj seti gibi önemli bir kalem.

Ayrıca elle kontrol ederek fren disklerine bakabilirsiniz. Arka fren balatasi 70tl civarında ön fren balatasi 120tl civarinda.diskler ise 200tl civarında diye hatırlıyorum. Benim arka diskler hiç değişmedi. Ama ön diskler 1 kez değişti. Ön ve arka fren balatalari 40-60bin km dayanıyor.

Yine partikül filtreli araçlarda bulunan bir sıvı var. Bu sıvı sayesinde dizel partikül filtresi kendi kendine temizlenir. Bu sıvı zamanla azalır. 1lt sıvı 200tl civaridir ve 3-4 litre bir deposu var. 140bin km sonrası sıvı ilavesi gerekebilir. Eğer sıvı çok önceden degismesi gerekti ise ve kötü yakıt kullanıldı ise partikül filtresi tıkanmış olabilir. Bilgisayara bağlanıp pollution hatası var mı bakılabilir. Ben şimdiye dek bu hatayı hiç almadım. Bu hata ekranda gorunurse belli bir hizda gitmek yeterli ama sıvı bitti ise o zaman filtre dolabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matekeli -- 21 Temmuz 2015; 13:28:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: matekeli

daha önce bahsettiğim kollarda soyulmalar içim mat siyah boya uyguladım...
    şiddetle tavsiye ederim:

önce elle hızlıca soyulanları soyun
    sonra 100-200 artık kaç numara varsa kalın zımparayla hafif devam edin
    iyice eskileri soyduktan sonr 1000 numara kum ile güzelce seviyeyi eşitleyin
    sonra boyamacıların tekniği ile (biriktirmeden, damlatma yapmayacak şekilde) mat siyah sprey boya ile birkeç kat atık
    her katta belli bir süre bekleyinki kuruma sağlansın

kapı kollarına boya uygulaması

• quote:

Orijinalden alıntı: matekeli

baş ve serçe parmağımın denk geldiği yerler, geçmeli yerler

kapı kolunun açılması

• matekeli M kullanıcısına yanıt
    fotolarda ön izleme formatın da olsaydı çok güzel olacakdı
  • lionscoach L kullanıcısına yanıt
    Sizin tüketimlerin de maşallahı var.Bir depo ile 1300/1500 km yol yapabiliyorsunuz gayet güzel değerler.Bizim araçlar 8 yaş ve 180k km gelince aynı değerleri yakalayabilir belki
  • soskay S kullanıcısına yanıt
    evet maşallah,depoyu tam doldurduğumda uzun yolda yol bilgisayarında 1280 km kalan mesafe çok gördüm.
    140k km deyken aldığımda ortalama tüketimim 7.2 l civarıydı,çekişi çok kötüydü,rampalarda bayılıyordu-zor kalkış yapıyordu.sonra genel bir bakım yaptırdım,bi nebze düzeldi.
    hava akış metresini temizledim baya bi fark etti,yakıt tüketimim düştü.
    sonra hava akış metresini orjinal sıfır alıp taktım.daha da çekiş artıp yakıt düştü.hava filtresinden çıkıp turboya giren hortumuda ufak bi delik vardı,komple kendim alıp değiştirdim.Turbo elektro vanayı değiştirdim,turbonun devreye girmesi artık bariz belli oluyor.
    hava filtresini 5000 km de bir kendim değiştiririm.
    yakıt aldığım istasyon TOTAL den vaz geçip tekrar OPET te döndüm,şuan arabanın sanki bütün gözenekleri açıldı gibi.

tavsiyem yakıtı OPET ten almanız.
    kesinlike herhangi bir katkı kullanmayın,ne bor,ne würth ne bişey.özellikle yağa bor falan karıştırmayın,inanmayın böyle şeylere.

• lionscoach L kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler açıklamalarınız için.Uzun zamandır opet kullanıyorum.Diğer yaptığınız değişim ve bakımları yaptırmış değilim.Hatta şuana kadar bakıldığını sanmıyorum.Henüz 2 bakım geçirdi bu yıl tatile çıkmadan bir bakım daha yaptırırım belirtiğiniz noktalara da bir baktırayım.
  • bu benim akşam iş çıkışı çektiği göstergenin resmi.yoldan geleli 2 gün oldu,yavaş yavaş yükseliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: jay jay justified

Arkadaşlar, birçok araçta var bu sistem ama burası denk geldi buraya sorayım;

- Göstergelerin ortada olmasının mantığı nedir? Şoförün dikkatini dağıtmıyor mu?
    - Sırf bu özellik var diye araç tercih edeniniz var mı?

C4 eski kasada ortadaydı, bu kasada normale döndü ama Picasso'larda durum aynen devam. Çok tutarsız uygulamalar bunlar bence. Nedenini bilen açıklarsa sevinirim.

Hocam inanirmisin ben araci almadan once ortada gostergesi olan araclari direk elerdim cok sacma gelirdi ve dikkatimi dagitacagini dusunurdum. Lakin bu araci kullandiktan sonra ortada gosterge olmasinin acayip rahat oldugunu ogrendim. Bi kere direksiyonun onu daha acik ve daha ferah bir alan var. Gostrgeye bakmak icin kafayi cevirmeye gerek yok zaten gozunun onunde gibi duruyor. Baska araclari bilemem ama bu aracta ortada gosterge olmasi aracin tasarimina cok uygun olmus direk onde olsaydi bu kadar dikkat cekici olmazdi goren uzay araci gibi diyor. Bazi seylerde onyargilardan kurtulmak icin bi sure denemek gerekebiliyor zira bende bu sekilde oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Peynir Alti Suyu Tozu -- 21 Temmuz 2015; 20:21:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: soskay

Datça 'yı değerlendirmeye alın derim. son iki senedir yaz taili mekanım diyebilirim.bu sene içinde yerimi ayırttım agustos sonuna

hocam bıraz uç bi nokta ama güzelse neden olmasın resim falan varmı.. bizim istediğimiz kalabalıktan uzak denize çok yakın yarı köy doğa sessiz sakin güzel ve sığ koyları olan bi yer.. dikili tarafı çok iyi bu şartlarda ama denizi çok soğuk oluyor alternatif arıyorum 26-27 si gibi çıkmayı düşünüyorum..
  • soskay S kullanıcısına yanıt
    Eylül'ün ilk haftası datça adaburnu'na gideceğim. Güzargah tavsiyesi verebilir misiniz. Uğra dediğniz yerler var mı? Teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: lionscoach

bu benim akşam iş çıkışı çektiği göstergenin resmi.yoldan geleli 2 gün oldu,yavaş yavaş yükseliyor

Park fren tuşu piano black mi? Bu arada araç 183binde heralde en yüksek km sizde:) Maşallah ortalama çok güzel. Benim de 5 şuan. Az Yakınca da çok geziyoz.

Ben arkadaşları topladım. Karabuke gidiyorum şuan. 2 gün dağ evinde kalacaz.;)

• Yakıt konusuna bende ekleme yapmak isterim. Picasso dan sonra 3008 aldık yazmıştım. İstanbul Alanya 930 km Yaptım. 5 kişi bagaj full dolu. Klima 4. Derecede devamlı açık. 120-130 basaraktan lt ortalamam 6 lt. Tl olarak ise 23 kr gibi çıkıyor. Benim Picasso da uzun yolda 6 civarı yakardı. İşin enteresanı c4 1.6 hdi MÇP vardı bende o da ortalama 6lt idi. Burada ki arkadaşların 3,5 4 lt ortalamalarını okuyunca araba da bi sorun var derdim. Euro4 motor çok yakıyor diye kendimi tatmin ederdim. Şimdi anladım ki sorun notun yokmuş. Benim gözümde bu Arabaların uzun yol ortalaması 6 lt normal (yükler Hız klima vs) şehir içi 7 lt hatta kışın 7,5 falan helal olsun diyorum artık. Bence sorun bizim arabalarda değil 3,5 4 lt yaktırN arkadaşlarda. 😆😆😆

Ekranın ortada olması ise ne büyük nimetmiş. Şimdi nasıl güzel bir uygulama OLDUĞUNU daha iyi anladım. Ki bende head up var o bile Picasso'nun orta ekranının yerini alamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fehnw -- 21 Temmuz 2015; 23:42:08 >

• İstanbul, manavgat arasini 4.1lt ortalama ile geldigimi bahsetmistim. Bugun sol on far ampulunun patladigini farkettim ve degistirirken yaklasik 10dk kadar arac rolantide calistirdim. Ortalama o sira 4.2lt'ye cikmis, ortalama hiz'da dusmus.

Manavgat'a vardigimda ortalama hiz 91 gosterirken 3gun calistirmadigim aracimin ortalama hizi 78 gostermesi normalmidir? Hic calismayinca ortalama dusmeyemi basliyor? Bu konuda fikri olan varmi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Picasso11 -- 22 Temmuz 2015; 21:38:49 >
  • fehnw kullanıcısına yanıt
    Hocam yeni araciniz hayirli olsun. Sizden bi karsilastirma bekliyorum haberiniz olsun bilgi ve tecrubelerinizi paylasirsaniz sevinirim.

• 
Sayfa: önceki 405406407408409
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.