Şimdi Ara

Grand C4 Picasso (2007-2013) İlk sürüş izlenimi.. (406. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10.698
Cevap
117
Favori
842.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 404405406407408
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar bu orjinal cam meselesine,anlasmalimi degilmi cok takilmayin.Benim kasko(doga sigorta) Ankaradaki yetkili servisle anlasmali degil,on camim da catlak vardi,kaskonun anlasmasi oldugu camciya gittim.sadece Olimpia nin yan sanayi cam urettigini ama uzun suredir piyasada picassonun on caminin bulunmadigini soylediler.isterseniz orjinal cam takalim dediler.
    -o nasil olacaK dedim
    -biz cami yetkili servisten alicaz,kendimiz takicaz,siz bisey odemeyeceksini dediler
    -tamam dedim,kaskodan da onay aldilar,istanbuldan cam geldi,1 saatte taktilar,eyvallah diyip ciktim.
    Daha sonra kasko yaklasik 15 gun sonra cam bedelini (2400 kusur tl) hesabma yatirdilar,bende camcinin hesabi gonderdim,boylece hallettik.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tatil öncesi 60 bin bakımı doğan ustaca yaptırdım.ek olarak on fren balatalarini da değiştirdik.450 TL odedik.uzun yola hazırız.once bodrum sonra kirikkale- kayseri ve İstanbul..yola çıkmadan bir yakıt paylaşımı da yapalım istedim.Sehirici 431 km ort hiz 34 ort tuketim 6.3 lt...maşallah araclarımızın kıymetini bilelim..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mp71_71 -- 16 Temmuz 2015; 11:11:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Tüm dostlara hayırlı bayramlar dilerim..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mp71_71 M kullanıcısına yanıt
    tatilin keyfi başladı anlaşılan hemşerim.. ben bu yıl bi değişiklik yapıp muğla yerine avşa adasına gitmeyi planladım gidenler çok övüyor çok ta hesaplı görünüyor denize sıfır plaj dibi ev ve pansiyonlarla dolu ancak bu araçla feribot hiç denemedim inşalah bi sıkıntı olmaz.. bu arada arkadaşlar arasında tatile gideceklere yer önerisi olan varmı...
  • Uzun bir aradan sonra herkese merhaba,

    Picasso'mu aldığım Ekim 2014'ten bu yana neredeyse her gün takip ettiğim ve zaman zaman paylaşımlarda bulunduğum bu foruma, 6 ay süreli bir yurtdışı görevi nedeniyle Nisan ayı başından itibaren uzak kalmıştım. Bayram vesilesiyle yapacak bir iş olmayınca bugün forumun Nisan-Temmuz dönemini okuyup bilgilerimi güncelledim . Ama açıkcası Türkiye'ye dönmeme daha 2,5 ay var ve aracımı gerçekten çok özledim.

    Yaklaşık 3,5 aydır görev nedeniyle 2012 model Toyota Land Cruiser V8 (4.500 cc dizel - 265 HP - 650 Nm) araç kullanıyorum. Üzerindeki zırhla birlikte yaklaşık 4 ton gelen bu aracın, bu ağırlığına rağmen hızlanması çok keyifli ama ne yalan söyleyeyim Picasso'nun verdiği konfor ve rahatlığın yarısını bile vermiyor. Hele görüş açısı Picasso'dan sonra hayal kırıklığı. Araçlarımızın kıymetini bilelim derim.

    Bu arada geçtiğimiz hafta kaskomu yenilettim ve 2010 yılından itibaren devam eden hasarsızlık indirimiyle birlikte 790 TL'ye yine Anadolu Sigorta'dan bu işi halletmiş oldum.

    Bu vesileyle forumumuzun değerli Picasso severlerinin bayramını kutluyor, kazasız sürüşler temenni ediyorum.

    Kabil/Afganistan'dan selamlar, sevgiler...




  • Bayramın 1. günü çanakkaleye geldim.
    120'yi geçmeden ve genelde 105-110 hızlarda, 6.4lt yakıt tüketimi ile..

    Portbagaj olduğu ve ara atkılarım biraz kısa olduğu için tedirgin oldum daha hızlı gidemedim.


    Yeni jantlarıma yazlıklarımı takmış olduğumdan da ayrıca çok memnunum yaz vakti :) Çok güzel parlıyor ve gün geçtikçe daha çok yakıştıklarını düşünyorum :)
    Kışlıkları orjinallerde bıraktım.

    1540 Araç+50 Tavanda+350 İçerde olmak üzere toplam 1940kg olarak yola düştük :)

    Bebelerin bakımının kolay olması için de şu konfigürasyonda karar kıldık.


    3. Sıraya Ana kucağu sığması için fotodaki gibi koltukların birinin yatması gerekiyor. Bizde zaten bagajı buraya koyduğumuz için koltuğu yatırdım ve ana kucağağının birini 3.Sıraya, diğerini de 2. sıra orta koltuğa bağladım. Bebeklerin bakımı düşündüğümüz gibi rahat oldu. Zorluk yaşamadık.

    Tek problem, ön koltukta uyuyan oğlumun çok terlemesi oldu, güneşe doğru seyahat etmenin zorluğu da cabası. Keşanı dönene kadar gözler kamaşa kamaşa gittik..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celenlee -- 19 Temmuz 2015; 21:00:31 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: celenlee

    Bayramın 1. günü çanakkaleye geldim.
    120'yi geçmeden ve genelde 105-110 hızlarda, 6.4lt yakıt tüketimi ile..

    Portbagaj olduğu ve ara atkılarım biraz kısa olduğu için tedirgin oldum daha hızlı gidemedim.


    Yeni jantlarıma yazlıklarımı takmış olduğumdan da ayrıca çok memnunum yaz vakti :) Çok güzel parlıyor ve gün geçtikçe daha çok yakıştıklarını düşünyorum :)
    Kışlıkları orjinallerde bıraktım.

    1540 Araç+50 Tavanda+350 İçerde olmak üzere toplam 1940kg olarak yola düştük :)

    Bebelerin bakımının kolay olması için de şu konfigürasyonda karar kıldık.


    3. Sıraya Ana kucağu sığması için fotodaki gibi koltukların birinin yatması gerekiyor. Bizde zaten bagajı buraya koyduğumuz için koltuğu yatırdım ve ana kucağağının birini 3.Sıraya, diğerini de 2. sıra orta koltuğa bağladım. Bebeklerin bakımı düşündüğümüz gibi rahat oldu. Zorluk yaşamadık.

    Tek problem, ön koltukta uyuyan oğlumun çok terlemesi oldu, güneşe doğru seyahat etmenin zorluğu da cabası. Keşanı dönene kadar gözler kamaşa kamaşa gittik..



    Koltuk konfigürasyonunuz harika olmuş, benim de inşallah ekimde üçüncü çocuğum olacak. Tek alternatifi picasso olarak belirledim. Burada yazdıklarınızdan çok istifade ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • öcüü.. Ö kullanıcısına yanıt
    Datça 'yı değerlendirmeye alın derim. son iki senedir yaz taili mekanım diyebilirim.bu sene içinde yerimi ayırttım agustos sonuna
  • Gone With The Wind kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,
    İyi görevler size. Coğu gitmiş azı kalmış diyelim sağ salim dönmeniz dileğiyle.Picasso da sizi özlemiştir sanırım
    Land cruiser düşündüğüm bir araç aslında heybeti nedeniyle.Görüş noktasında yeni kasa picasso da dahil olmak üzere şuan aynı hazzı verecek araç yok diyebilirim. LC'nin konforu noktasında yaşadığınız hayal kırıklığı bende de soru işareti oluşturdu diyebilirim.
    listem dahilinde picasso sorası Grand voyager ve rodius da bulunmakta. LC alternatifi ise pajero
  • 95 km sabit hız ,6 vites ,20 bin devir, klima sürekli açık, bagaj ful dolu , 2 yetiskin 1 bebek toplamda 1060 km yol ,ortalama tüketim göstergesi 5.3 l ,pompada çıkan değer 5 l, araç 2008 grand Picasso

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vessam

    quote:

    Orijinalden alıntı: soskay

    Kasko yenilemesi için almış olduğum teklifler.Ek olarak bir arkadaşımın sigorta acentesinden de teklif aldım aksigorta olarak 689.-TL fiyat çıktı.
    Fark; cam değişiminde aksigorta orjinal ile değiştiriyor, ergo muadil ile değiştiriyor orjinal için %10 cam maliyetini ödemeniz gerekiyor.
    Aksigorta bulunduğum ildeki citroen servis ile anlaşmalı, ergo komşu ile deki servisle.
    Geriye iki sigorta firmasının iş yapışı kalıyor.Arkadaş aksigorta ile bir sıkıntı yaşanmadığı belirtti. Ergo hakkına bilgim yok.


    ERGO: 576.TL
    AVİVA: 662.TL
    ALLIANZ: 819.TL
    GROUPAMA: 739.TL
    SOMPO: 760.TL
    AKSIGORTA: 689. TL

    hocam Anadolu Sigortadan neden almadınız, ben yıllardır oradan yaptırıyorum 650 TL..
    Otoking mini onarım da mevcut..

    Aviva olarak karar verdim 662.-TL.Hasarsızlık indiriminde kaza yapılsa dahi değişiklik olmuyor.




  • arkadaşlar benim aracım 183k km de 2007 GP ,110 km/h sabit klima açık 2 yetişkin+1 çocuk+bagaj full dolu 960 km mesafe ortalama 4.2 litre.
    siz nasıl oluyorda 5-6 l yaptırıyorsunuz hayret.hatta klima kapatıp 90-95 km/h düştüğüm zaman ortalama 3.8 litreye düşüyor.

    benim naçizhane tavsiye;araçlarınız motorlarına temiz bir bakım yaptırın derim,hava filtresini ve turbo borularını kontrol ettirin,kaçak falan var mı diye.
    turbo elektro vananızı değiştirin,mazot filtrenizi değiştirin,mazotu güvendiğiniz yerden alın.Ani kalıkış ve gereksiz fren yapmayın,vitesi asla yokuş aşağı boşa almayın.
    lastik havalarınızı 35-36 psi ayarlayın,orjinal ebatta mevsimine göre lastik kullanın.rot ayarlarınızı kontrol ettirin.

    benim tavsiyelerim bunlar,uyarsınız uymazsınız sizin bileceğiniz iş fakat ben Ankara da ş.içi bile 5.6 L nın geçtiğini görmedim.Üstelik Ort hızım 43 km/h .
    Selamlar




  • Arkadaşlar merhaba bu arçatan almayı düşünüyorum.

    1-) Motoru hakkında özellikle 100.000km üstü çok iyi bu ustaya göstermek gerekir dediler ve ustası renault kadar çok olmadığını ve arızaya çok musait olduğunu söyediler.

    2-) Bu araç donanım ve hacim olarak cezbediyor. Otomatik olması ise ayrı bir güzellik, bu özellliklere sahip 7 kişilk başka araç öneriniz var mı?

    3-) Bir araç buldum. 140.000km 2008 model 40.000 tl bu araçta nerelere dikkat etmem lazım. Yani bu arabada ne gibi arızalar olabilir ya da hangi unsurlara dikkat etmem lazım. Örneğin 70.000 km olmasına rağmen triger seti değişimi yapmıştım kendi aracımda bunda 150.000 km imiş gibi.

    4-) İçinide ARACINI SATAN var mı?

    Megane 3 satıyorum. Aracım bu. arahttp://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-ilk-sahibi-ogretmenden-sunrooflu-full-bakmli-esedosta-son-fiyat-221047432/detay

    İyi günler...




  • Heroisboceq kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,
    Daha detaylı bilgi verecek arkadaşlar vardır sorularınıza. Ben kısaca değineyim. Forum da GP sayfası model piyasaya çıktığından bu tarafa aktif bir sayfadır.Forumda yazılanları okumaya başladığınızda sorunlarınıza detaylı ve daha sağlıklı bilgilere ulaşabilirsiniz.
    Arızaya çok müsait olduğunu söyleyen sanırım GP görmedi ve kullanmadı.
    7 kişilik araç önerisi yapamayacağım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: soskay

    Merhabalar,
    İyi görevler size. Coğu gitmiş azı kalmış diyelim sağ salim dönmeniz dileğiyle.Picasso da sizi özlemiştir sanırım
    Land cruiser düşündüğüm bir araç aslında heybeti nedeniyle.Görüş noktasında yeni kasa picasso da dahil olmak üzere şuan aynı hazzı verecek araç yok diyebilirim. LC'nin konforu noktasında yaşadığınız hayal kırıklığı bende de soru işareti oluşturdu diyebilirim.
    listem dahilinde picasso sorası Grand voyager ve rodius da bulunmakta. LC alternatifi ise pajero

    Teşekkür ederim, dediğiniz gibi günlerim azalmaya başladı çok şükür.

    Land Cruiser'ın beni tatmin etmemesindeki en önemli sebep sonradan takılan zırh nedeniyle aracın iç ebatlarının değişmiş olması, özellikle koltuklar yükseğe konumlandırıldığı için boyum 1,82 olmasına rağmen araca inip binerken ciddi anlamda zorlanıyorum. Bir de tüm camlar çift camla zırhlandırıldığı için özellikle ön direk kenarları kalın çerçeveler nedeniyle dönüşlerde problem yaratıyor. Sanırım doğru karar verebilmek için zırhsız bir araca binmek gerekiyor. Bir de kadınların ve çocukların bu araca binmesi Picasso kadar kolay olmayacaktır, araç zemini yerden oldukça yüksekte çünkü.

    Ancak bildiğim kadarıyla normal LC'lerin en düşük motor hacimli modelinde bile 4.0 lt motor var, tabi daha düşük motor hacimli ve küçük kasalı Prado modellerini düşünmediğinizi varsayıyorum. Bu büyük hacimli motor hem yakıt yönünden, hem de vergi yönünden sizi çok üzecektir sanırım. SSangyoung Rodius'u yakından görmediğim için yanlış bir yorum yapmak istemem ama görüntü olarak çok cezbetmiyor beni. Ancak Chrysler Grand Voyager için olumsuz hiçbir şey söyleyemem, kalabalık aileler için biçilmiş kaftan.

    Saygılarımla.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Heroisboceq

    Arkadaşlar merhaba bu arçatan almayı düşünüyorum.

    1-) Motoru hakkında özellikle 100.000km üstü çok iyi bu ustaya göstermek gerekir dediler ve ustası renault kadar çok olmadığını ve arızaya çok musait olduğunu söyediler.

    2-) Bu araç donanım ve hacim olarak cezbediyor. Otomatik olması ise ayrı bir güzellik, bu özellliklere sahip 7 kişilk başka araç öneriniz var mı?

    3-) Bir araç buldum. 140.000km 2008 model 40.000 tl bu araçta nerelere dikkat etmem lazım. Yani bu arabada ne gibi arızalar olabilir ya da hangi unsurlara dikkat etmem lazım. Örneğin 70.000 km olmasına rağmen triger seti değişimi yapmıştım kendi aracımda bunda 150.000 km imiş gibi.

    4-) İçinide ARACINI SATAN var mı?

    Megane 3 satıyorum. Aracım bu. arahttp://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-ilk-sahibi-ogretmenden-sunrooflu-full-bakmli-esedosta-son-fiyat-221047432/detay

    İyi günler...


    Ben 133bin km picassoya sahibim. 75binden beri bende ve 2009 model. Size yüksek km araçlar hakkında tüyo vereyim.

    Bu araçların 120-130 bine kadar neredeyse hiçbir masrafı yok. Ancak daha bu kmlerden sonra şunları degistirmek gerekiyor

    1. Akü. 150-200tl. Araçta bu değişmiş mi öğrenin.

    2. Triger seti. Özel serviste orjinal parçalarla 350tlye değişiyor. Aslında ömrü 180bin ama özellikle istanbul gibi yoğun trafikte kullanılan araçlarda 130-140 binde değişim öneriliyor. Ben geçen ay değiştirdim.

    3. Baskı balata ve volan. Ben henüz değiştirmedim ama artık sinyal veriyor. Özel serviste 1600-1800 tl tutuyor. Debriyaj seti pahali değil ama volan ve işçilik yüksek. Ayrıca iyi bir ustanın yapması önemli.

    4. Silecekler. Orjinal silecekler 190tl civarı. En ucuz 40-70tl arası Muadil ile değişiyor ama pek randiman vermiyor.

    Bunun dışında Alternor ve alternor kayışı değişim isteyebilir. 300-400tl de bunlar tutuyor. Ben bunları da bu ay değiştirdim çünkü triger seti sonrası ses geliyordu. Alternor değişti geçti.

    Lastikler 215 55 16 dır. Bu lastiklerin tanesi 200-400tl arası değişir. Aldığınız aracın lastiklerinin yeni olması size 1200tl tasarruf sağlar. Neredeyse debriyaj seti gibi önemli bir kalem.

    Ayrıca elle kontrol ederek fren disklerine bakabilirsiniz. Arka fren balatasi 70tl civarında ön fren balatasi 120tl civarinda.diskler ise 200tl civarında diye hatırlıyorum. Benim arka diskler hiç değişmedi. Ama ön diskler 1 kez değişti. Ön ve arka fren balatalari 40-60bin km dayanıyor.

    Yine partikül filtreli araçlarda bulunan bir sıvı var. Bu sıvı sayesinde dizel partikül filtresi kendi kendine temizlenir. Bu sıvı zamanla azalır. 1lt sıvı 200tl civaridir ve 3-4 litre bir deposu var. 140bin km sonrası sıvı ilavesi gerekebilir. Eğer sıvı çok önceden degismesi gerekti ise ve kötü yakıt kullanıldı ise partikül filtresi tıkanmış olabilir. Bilgisayara bağlanıp pollution hatası var mı bakılabilir. Ben şimdiye dek bu hatayı hiç almadım. Bu hata ekranda gorunurse belli bir hizda gitmek yeterli ama sıvı bitti ise o zaman filtre dolabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Gone With The Wind kullanıcısına yanıt
    Türkiye ye geldiğinizde standart donanımlı bir LC kıyaslama yapma şansınız olur ise haberdar olmak isterim. Geniş ve büyük araçları seviyorum (minibus gidide olmamalı) voyager kıvamında olması daha çok cezbediyor beni GP ile tanışmam da bu vesile oldu.Hanım ve çoçuk sayı 3, geniş bir aile değiliz ama araba geniş olsun diyenlerdenim GP ile yola devam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Picasso11

    Kapi kollarini ben parlattim.
    Once cd kenariyla kaplamasini soydum sonra cok once zimpara ile yuzeyini zimparaladim. Zimpara sonrasi matlasan yuzeye kalindan inceye dogru birkac kat pasta uyguladim. En son asamada cila uygulayip kurumaya biraktim. 30dk kuruduktan sonra yaklasik 5dk mikrofiber bez ile uzerinden gecerek piano black goruntuyu elde ettim.
    3kurusluk is gibi gozukse de sinirleri ve sabri kuvvetli biri icin yaklasik 5saatlik bir islem.
    İlk firsatta cam acma dugmelerinin cercevelerininde kaplamalarini sokup piano black gorunume kavusturacagim.

    Bu arada 18Temmuz aksami istanbul'dan antalya'ya tatil icin 2araba yola cikacagiz. Araclardan biri benim 2008 model Picasso, digeri 2011 ford focus 1.6 benzinli ve otomatik.
    Yolculuk focus'un benzinli ve otomatik olmasi sebebi ile minimum tuketim icin max 120km/h araliginda gececek. Tuketim degerlerini yolculuk sonunda paylasirim.
    Aklimdan gecen degerler soyle, picasso 5kisi full bagaj ve klima kullanimi dahil 100km ortalamasi 4.3lt. Focus 4kisi full bagaj ve klima kullanimi dahil 100km ortalamasi 7.5lt.
    Gidis -donus ve sehirici kullanimlar ile 1700km katedecegimizi tahmin ediyorum. Bu da demek oluyor ki focus 125lt civari benzin tuketecek iken Picasso 75lt motorin ile seyahati tamamlayacak. Yakit icin cebimizden cikacak para hesabi ise yaklasik olarak focus litresi 4.80TL'den hesaplarsak 600TL yakacak, Picasso ise ayni mesafe icin litresi 4.01TL ile 300TL yetinecek. Yasattigi uzun yol konforu'da cabasi.
    Bakalim, kazasiz belasiz gidip gelebilirsek uzun yol karsilastirmali tuketim degerlerini buradan paylasirim.



    Cumartesi aksami istanbul'dan yola cikip antalya uzeri manavgat'a geldik. Araclardan birisi 2011 model ford focus 1.6 benzinli otomatik 34bin km'de, digeride benim 2008 model 118bin km'deki picassom.

    Daha onceki mesajimda tahminen focus 100km'de 7.5lt yakar, Picasso 4.3lt yakar demistim.
    Her iki aracta 5'er kisi ve full bagaj haliyle yol bilgisayari tuketim degerleri soyle; focus 8.8lt picasso 4.1lt.
    Ortalama hiz 91km.
    Katedilen mesafe 710km

    Tesise girisimiz oglen 14'te oldugu icin İstanbul'dan yola gece ciktik. Kutahya'ya kadar araci ben ve diger aracin soforu arkadasim kullandi. Otobanda yer yer 160'I gorsekte ortalama hizimiz 125km/s civarinda seyretti.

    Adapazari otoban giselerinden cikip kutahya'ya kadar cruise control ile 110km/s ortalama ile geldik.
    Kutahya'da sofor degisimi yaptik ve kutahya'dan isparta'ya kadar direksiyona hanimlarimiz gecti.

    Eslerimiz kullanirken sabit bir tempo takip etmediler, yolun durumuna gore 110-150km/s araliginda seyrettiler.
    İsparta'ya vardigimizda focus'un yakiti tukenmisti ve depoyu fullemek durumunda kaldilar. İsparta'dan sonra rampalar ve virajlar baslayinca direksiyona tekrar beyler gecti ve manavgat'a kadar 90-100km/s ortalama ile tesisimize vardik.
    İstanbul kurtkoy mehmetcik vakfinda fulledigim depom suan yarim'in 1 dis altinda olarak gosteriyor.
    Focus ise ispartada fulledigi depodan 1ceyrek daha harcadi.

    Kisaca degerler boyle..

    Detaylari ve fotograflari istanbul'a dondugumde tekrar paylasirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Aman hocam arkadaşın aracına benzin döküp yakmasın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araç 10000km'de bir periyodik bakıma sokulmuş bir araç.
    84000km'de.

    Aldığımdan bu yana her koşulda 6,3-6,7lt arasında değişen tüketimi var.
    Önce Carbon Clean ve Intake/EGR temizliği yaptırdım.
    Ardından 2000km sonra periyodik bakıma soktum 2 hafta önce.
    Tüm filtreler ve yağ değişti (Orj)
    Turbo kontrol edildi.
    Lastiklerim 10000km'de yazlık. Basınç 35
    Araçta motor sesi ve çekişte hiçbir gariplik yok.

    Ama zaten aracın ilk sahibi de 6-6,5lt arasında yaktığını beyan etmişti bende de değişmedi :)

    Bilmiyorum araç ilk günden bu yana istikrarlı bir şekilde bu değerleri yakıyor herhalde.
    Ben çok uğraşıyorum ama düşüremiyorum.
    Yakında Baskı-Balata da değişirim. Bakalım onda ne olacak..
  • 
Sayfa: önceki 404405406407408
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.