Şimdi Ara

Grand C4 Picasso (2007-2013) İlk sürüş izlenimi.. (405. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
10.698
Cevap
117
Favori
842.212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 403404405406407
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Peynir Alti Suyu Tozu

Serkan hocam kapi kollarina ve o parlak kisimlara bayildim. ben sizin gibi ugrasamam ama boyaci eger boyle birsey yapabilirse yaptiririm. Dikkkatimi ceken bir sey oldu teyp kapagindaki lekeler parlamam mi yoksa oyle bir leke kaldimi resimde biraz farkli gorunuyorda merak ettim.

Fotoyu büyütürseniz, arkadaşın telefon markasını bile çözersiniz o derece parlak olmuş :)

Yani parlama olmuş, leke yok ;)
  • celenlee C kullanıcısına yanıt
    evet dediginiz gibi dikkat edince el kol yuz hatta cam tavan gorunuor ayna gibi masallah :))) o kisimlar beyaz olursa parlama efekti daha guzel gorunebilir gibi eger yaptirabilirsem parlak beyaz yaptiririm...gercekten araca luks bir hava katiyor bi detaylar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

evet dediginiz gibi dikkat edince el kol yuz hatta cam tavan gorunuor ayna gibi masallah :))) o kisimlar beyaz olursa parlama efekti daha guzel gorunebilir gibi eger yaptirabilirsem parlak beyaz yaptiririm...gercekten araca luks bir hava katiyor bi detaylar

Parlak vernik olacaksa siyah/koyu renk olmasın da ne renk olursa olsun :)

Eline çok sık bez almayanlar için piano black ciddi sorun haline dönüşüyor malum :)
  • Picasso11 kullanıcısına yanıt
    hocam bence gayet güzel olmuş. ben satmayı düşünmesem böyle bir işlem yaptırırdım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Picasso11

Kapi kollarini ben parlattim.
    Once cd kenariyla kaplamasini soydum sonra cok once zimpara ile yuzeyini zimparaladim. Zimpara sonrasi matlasan yuzeye kalindan inceye dogru birkac kat pasta uyguladim. En son asamada cila uygulayip kurumaya biraktim. 30dk kuruduktan sonra yaklasik 5dk mikrofiber bez ile uzerinden gecerek piano black goruntuyu elde ettim.
    3kurusluk is gibi gozukse de sinirleri ve sabri kuvvetli biri icin yaklasik 5saatlik bir islem.
    İlk firsatta cam acma dugmelerinin cercevelerininde kaplamalarini sokup piano black gorunume kavusturacagim.

Bu arada 18Temmuz aksami istanbul'dan antalya'ya tatil icin 2araba yola cikacagiz. Araclardan biri benim 2008 model Picasso, digeri 2011 ford focus 1.6 benzinli ve otomatik.
    Yolculuk focus'un benzinli ve otomatik olmasi sebebi ile minimum tuketim icin max 120km/h araliginda gececek. Tuketim degerlerini yolculuk sonunda paylasirim.
    Aklimdan gecen degerler soyle, picasso 5kisi full bagaj ve klima kullanimi dahil 100km ortalamasi 4.3lt. Focus 4kisi full bagaj ve klima kullanimi dahil 100km ortalamasi 7.5lt.
    Gidis -donus ve sehirici kullanimlar ile 1700km katedecegimizi tahmin ediyorum. Bu da demek oluyor ki focus 125lt civari benzin tuketecek iken Picasso 75lt motorin ile seyahati tamamlayacak. Yakit icin cebimizden cikacak para hesabi ise yaklasik olarak focus litresi 4.80TL'den hesaplarsak 600TL yakacak, Picasso ise ayni mesafe icin litresi 4.01TL ile 300TL yetinecek. Yasattigi uzun yol konforu'da cabasi.
    Bakalim, kazasiz belasiz gidip gelebilirsek uzun yol karsilastirmali tuketim degerlerini buradan paylasirim.

hocam bende allah izin verirse 19 temmuz sabahı aynı güzergaha yola çıkıyorum. bende 2 araç biri benim 2010 picasso (veya 2011 model pegouet 3008) bagaj dolu 2 çocuk 4 kişi. diğer araba ise 2014 corolla dizel otomatik. muhtemelen corolla ile birbirine yakın tüketim olucak.

• quote:

Orijinalden alıntı: celenlee

quote:

İlk firsatta cam acma dugmelerinin cercevelerininde kaplamalarini sokup piano black gorunume kavusturacagim.

Hocam bu işe girişmek için yeterli sabra sahipsiniz demek ki :)
    Çok fazla detay var sanki o çerçevelerde.

Hele ki tuşlara da girişecekseniz düşünemiyorum bu işi :s

Ben de Çanakkaleye gidip gelcem, ama sizin kadar iyimser olamıyorum yakıt konusunda :)
    Araç full yüklü ve 120-140 arası gitip geldim ilk gidişimde, 6.7lt yaktım :)

Şimdi Tavan Bagajı ile geçen seferki ile aynı yükte gideceğim. Ama 6'nın altında bir değer hayal edemiyorum :s
    Tavan bagajı yüzünden 120'yi geçmem herhalde, ama yakıt ne kadar düşer bilemiyorum..

Sayin celenle bir konu danismak istiyorum.port bagajiniz ne marka.bende taktirmak istiyorum.fiyat ve aldiginiz yer konusunda bilgilendirme yaparmisiniz.yakita etkisi varmidir.satan yada kiralayan yer biliyormusunuz.simdiden tesekkur ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: nisantasion

quote:

Orijinalden alıntı: celenlee

quote:

Hocam bu işe girişmek için yeterli sabra sahipsiniz demek ki :)
    Çok fazla detay var sanki o çerçevelerde.

Hele ki tuşlara da girişecekseniz düşünemiyorum bu işi :s

Ben de Çanakkaleye gidip gelcem, ama sizin kadar iyimser olamıyorum yakıt konusunda :)
    Araç full yüklü ve 120-140 arası gitip geldim ilk gidişimde, 6.7lt yaktım :)

Şimdi Tavan Bagajı ile geçen seferki ile aynı yükte gideceğim. Ama 6'nın altında bir değer hayal edemiyorum :s
    Tavan bagajı yüzünden 120'yi geçmem herhalde, ama yakıt ne kadar düşer bilemiyorum..

Sayin celenle bir konu danismak istiyorum.port bagajiniz ne marka.bende taktirmak istiyorum.fiyat ve aldiginiz yer konusunda bilgilendirme yaparmisiniz.yakita etkisi varmidir.satan yada kiralayan yer biliyormusunuz.simdiden tesekkur ederim.

Hocam benim aldığım çok standart bir model 350lt ve 2. el aldım. Biraz önceden talkip etmeye başladım geçen ay aldım.

200TL'ye ara atkısıyla beraber aldım.

Sıfırı 300TL+100TL ara atkı ile= 400TL

Tipi bu:
    Grand C4 Picasso (2007-2013) İlk sürüş izlenimi..

Grand'da da böyle duruyor azcık küçük gibi :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celenlee -- 10 Temmuz 2015; 17:04:54 >

• arkadaşlar picassomu sattım. 2010 model 5 kişilik 92 bin kmde komple çizik boyalı aracımı 44 bine verdim. yine kardeş araç 3008 e kaporamı verdim. inşallah pazartesi günü de onu alıyorum.

aklımda kalmıştı 3008. bi hevesimi alayım bakalım dedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: silivri34

Sol far sağa göre biraz daha aşağıda olur ki karşıdan gelen sürücüleri rahatsız etmesin. Öyle ise normaldir. buradaki gibi

evet öyle hocam demekki normali bu...
  • quote:

Orijinalden alıntı: fehnw

arkadaşlar picassomu sattım. 2010 model 5 kişilik 92 bin kmde komple çizik boyalı aracımı 44 bine verdim. yine kardeş araç 3008 e kaporamı verdim. inşallah pazartesi günü de onu alıyorum.

Hayılrı olsun hocam kazasız belasız sürüşler dilerim inş. 3008'i Picasssodan önce bende çok istiyordum fakat fiyatları bizim araçlara göre oldukça yukarıda idi yani full donanımları. Zira bizim araçlar zaten standart full donanım lakin 3008 lerde öyle değil full olunca fiyatda baya artıyordu.. Ama sizden bi süre sonra detaylı bir inceleme bekliyorum muhakkak bizim araca göre artıları eksileri nelerdir. Kronik sorunları var mıdır? Tekrar hayırlı olsun...
  • merhaba arkadaşlar,araç kliması ile ilgili ana konuyada bu soruyu sordum ama cevap veren olmadı,birde burada şansımı deneyim dedim.
    2007 model citroen c4 picasso aracım var.
    klimamda garip bir sıkıntı var.araç motoru soğukken aracın klimasını devreye soktuğumda motora yük bindiğinin kasnağının sesini duyuyorum ve gayet güzel soğutuyor,fakat 15 dakika kullanıp motor ısındığında klima soğutmamaya başlıyor.Kompressör devre dışı kalıyor.

klima gazını ölçtürdüm,sorun yok,kaçak yok,araba soğukken kompressör çalışıyor sorun yok,klima müşürü arıza vermiyor,araçmotor beyni açıldı,fan rölelerine bakıldı sorun yok,sigorta tablası anakartı(akünün sağındaki) çıkartıldı içi açıldı bakıldı sorun yok!!!
    ama bir türlü klima devreye girmiyor.
    bilgisayara bağlandığında F0994 klima kompressör kanağı devreye alınmıyor hatası veriyor,o da devreye girmediğini söylüyor sadece onu zaten bizde anlıyoruz.

yani biz bu işin içinden çıkamadık.Ankarada kendisine güvendiğim klimacılara beyincilere özel servislere gittim,ama hep hüsran.Bayramdan sonra getir araç 3 gün yatsın bi mıncıklayalım orasını burasını diyolar.Yani benim aracı kobay yapıp kendilerini deneyimli usta yapacaklar.Servise gitsem tüm sistemi değiştirelim diyecekler(kompresör,fan,müşür,beyin,sigorta,röle,gaz,vs...)

Başına bu tarz bir olay geleb bir arkadaşım varsa yardımcı olursa sevinirim.Veya Ankarada tavsiye edeceği bir ustası olan da olur.
    Teşekkürler.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fehnw

arkadaşlar picassomu sattım. 2010 model 5 kişilik 92 bin kmde komple çizik boyalı aracımı 44 bine verdim. yine kardeş araç 3008 e kaporamı verdim. inşallah pazartesi günü de onu alıyorum.

Hayılrı olsun hocam kazasız belasız sürüşler dilerim inş. 3008'i Picasssodan önce bende çok istiyordum fakat fiyatları bizim araçlara göre oldukça yukarıda idi yani full donanımları. Zira bizim araçlar zaten standart full donanım lakin 3008 lerde öyle değil full olunca fiyatda baya artıyordu.. Ama sizden bi süre sonra detaylı bir inceleme bekliyorum muhakkak bizim araca göre artıları eksileri nelerdir. Kronik sorunları var mıdır? Tekrar hayırlı olsun...

Hocam bende Picasso'yu 3008 e para yetmemesi Yüzünden almıştım. O zamanda Picasso'yu aldığım içinde çok memnun kalmıştım. Hatta Picasso dan önce 2010 3008 premiumpack araca 46 bine anlaşmıştım. Araç ise ekstra deri koltukluydu. Tam okey için aradığımda Satılmış ilanlara bakarken 2010 picassomu Görmüş onu almıştım. Ben Picasso'yu 40 bin tl ye aldım. 1,5 sene bindim. 44 e sattım. Aldığım 3008 ise 2011 72 binde şedefli beyaz allure. Picassomda olmayan bi çok özellik var. USB aux Bluetooth ve navigasyon sistemi de takılı. 49 bine aldım. Ama benim ki şans. Normalde 55 bin isteniyor. Ve gidiyor.

• Kasko yenilemesi için almış olduğum teklifler.Ek olarak bir arkadaşımın sigorta acentesinden de teklif aldım aksigorta olarak 689.-TL fiyat çıktı.
    Fark; cam değişiminde aksigorta orjinal ile değiştiriyor, ergo muadil ile değiştiriyor orjinal için %10 cam maliyetini ödemeniz gerekiyor.
    Aksigorta bulunduğum ildeki citroen servis ile anlaşmalı, ergo komşu ile deki servisle.
    Geriye iki sigorta firmasının iş yapışı kalıyor.Arkadaş aksigorta ile bir sıkıntı yaşanmadığı belirtti. Ergo hakkına bilgim yok.

ERGO: 576.TL
    AVİVA: 662.TL
    ALLIANZ: 819.TL
    GROUPAMA: 739.TL
    SOMPO: 760.TL
    AKSIGORTA: 689. TL
  • lionscoach L kullanıcısına yanıt
    İlk olarak geçmiş olsun.Buna benzer yaşadığım bir olay var.İlk kasa ford focusum da hareket halinde klimada çalıştığında sorun yoktu fakat duraklama yaptığımda araç stop ediyordu. Servise götürdüğümde komple değişecek demişlerdi.Opel den haşır neşir olduğum ustaya götürdüm(şaşmaz) müşürü temizledi araç eski haline döndü.
  • bedevi1903 kullanıcısına yanıt
    hocam bu far olayı iyice can sıkıcı bi hal aldı bende mercek yapmak yada yaptırmak istiyorum siz nasıl yaptınız parçayı nerden nekadara temin ettiniz zormu bunu yapmak istanbulda biyer var yapan görüştüm 500tl istiyor ama farı sök gönder 3-5 günde ancak eline geçer diyor ki bi sorun olsa gidip muhatap olacağım bi mesafede değil.. ben afyondayım istanbul nere...
  • hocam sorun düzeldi.Çok komik bir şekilde düzeldi.
    araştırmalarıma göre gazın kullanımına göre belli bir ömrü varmış.Araç çok klimanın kullanıldığı bir yerde bulunuyorsa kompresörün gazı devamlı sıkıştırmasından dolayı bir süre sonra (ortalama 2-3 yıl) sistemdeki gaz normal havaya dönüşüyormuş.Benimde kontrol ettiklerinde sistemin basıncı iyi,kaçak yok diyorlardı fakat sistemde klima gazı yerinde normal hava varmış
    bende kendim gittim herhangi bir gaz basan yerde klima gazı bastırdım şimdi klima canavar gibi çalışıyor.

• lionscoach L kullanıcısına yanıt
    Sevindim sizin adınıza buna benzer sorunlara çözüm çıkmaması insanı bir hayli yoruyor sevdiği seylerden soğumaya başlıyor.Sizin yaşadığınız sorunla bizde yeni bir sey öğrenmiş olduk

• quote:

Orijinalden alıntı: Akdeniz52

Akadaşlar aracım 2012 grand C4 picasso şubatta garantisi bitti dün aracı çalıştırmak istedim motor arızası verdi meğerse akü bitmiş servisi çağırdık geldiler 60 TL.servis parası verdik takviye ile çalıştırıp servise götürdük yeni akü fiyatını duyunca başımdan kaynar sular döküldü tam 826 TL. çünkü bizim bu araçlarda start stoplu olduğu için jel aküler kullanılıyormuş ve bana söylenilen başka marka jel akü kullanırsanız biz takmayız çünkü beyni yakarsa daha büyük sorunlar çıkar.Korktum yoksa 72 amper jel başka marka akülerde var ancak citroenin fabrika çıkışı ya FULMEN marka yada EXIDE marka jel akülermiş.Neyse rica minnet servis geldiği için 60 tl yi verdik akü içinde 750 tl.ye indirimli okeyledik taktırdık başına böyle birşey gelen varmı yani toplam 810 tl.aküye vermi,ş olduk sinirlerim altüst oldu ama yapacak birşey yok başka markada beyine hasar veriri diye taktırmaya cesaret edemedim. Start stoplu araçlarda bu akü şartmış..

Geçtiğimiz kış benimde başıma gelmişti.. Bendeki 2011 Dynamik modeli e-hdi yok... servisi aramıştım siz gibi 60-70 e geliriz deyince dedim gelmeyin... Takviyeyle çalıştırdım biraz bulunduğum semtte gezdim akü şarj etsin diye ki tamirci arkadaşlara akü bitiktir yoksa bitmezdi dediler... Uzun lafın kısası o gün bu gün tek marş hala aynı akü kullanıyorum... Sanayide ölçtürdüm aküyü iyi dediler sorun yokmuş.. Hala neden bitti o gün akü bilmiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: soskay

Kasko yenilemesi için almış olduğum teklifler.Ek olarak bir arkadaşımın sigorta acentesinden de teklif aldım aksigorta olarak 689.-TL fiyat çıktı.
    Fark; cam değişiminde aksigorta orjinal ile değiştiriyor, ergo muadil ile değiştiriyor orjinal için %10 cam maliyetini ödemeniz gerekiyor.
    Aksigorta bulunduğum ildeki citroen servis ile anlaşmalı, ergo komşu ile deki servisle.
    Geriye iki sigorta firmasının iş yapışı kalıyor.Arkadaş aksigorta ile bir sıkıntı yaşanmadığı belirtti. Ergo hakkına bilgim yok.

ERGO: 576.TL
    AVİVA: 662.TL
    ALLIANZ: 819.TL
    GROUPAMA: 739.TL
    SOMPO: 760.TL
    AKSIGORTA: 689. TL

hocam Anadolu Sigortadan neden almadınız, ben yıllardır oradan yaptırıyorum 650 TL..
    Otoking mini onarım da mevcut..
  • vessam kullanıcısına yanıt
    Anadoluyu da sorgulayayım.Muadil mi orjinal mi veriyor servisle direkt çalışıyormu inceleyeyim.
    Henüz kararı vermedim.Kasko detayına girdikçe çıkmaz da artıyor zorlaşıyor.Orjinal cam verene doğru kayıyor aklım suan için.

• 
Sayfa: önceki 403404405406407
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.