Şimdi Ara

Grand C4 Picasso (2007-2013) İlk sürüş izlenimi.. (329. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10.698
Cevap
117
Favori
842.443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 327328329330331
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    1.6 Exclusive i 1.6 HDi tr de bayilerde varmı artık boyle ful donanımlı ..??
  • Aslinda bizdeki araclarda da yoldaki darbeler icerde cok hissedilmiyor ama biraZ sesli bir de arac buyuk oldugundanmidir nedir daha fazla sallaniyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • synthesizer kullanıcısına yanıt
    benim dediğim araçta altın sarısıydı bi ilanda 220bindeydi sonra 170bin oldu sordum farklı araçlar dedi pek inanmadım ama olabilirde... fiyyatıda 58bin tl istiyordu kahve rengi deri koltukları vardı ışık paket soğutma gözünün altında video usb bağlantısı falan vardı müzik sistemi kare tuşlu falandı...

bende özellikle kış aylarında soğuk havada sertleşen plastiklerle beraber daha fazla darbe emici lastik düşüncesindeyim ama maalesef bişey bulamadım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: soskay

Offroad lastikleri A\T-M\T gibi ifadeler ile belirtilmekte.Açılım yapmam gerekirse arazi asfalt uyumlu olarak başlayıp agır arazi koşullarına kadar offroad lastiği uzanmakta.Offroad lastik başlangıcı A\t olarak belirtebiliriz.
    A\T model asfalt ve araziye uyum saglayacak sekilde dizayn edilmiştir.Bu noktada arazide etkin olabilmesi adına asfalt konfor ve performansından feragat edilmiştir melez lastik diyebiliriz.

hocam bilgi için saolasın yeni bişey öğrenmiş oldum sayenizde darbe emici lastikler şu ara kafamı karıştırıyor..
  • öcüü.. Ö kullanıcısına yanıt
    Grand C4 Picasso (2007-2013) İlk sürüş izlenimi..

hocam bu lastikten kaldimi bilmiyorum ama toyonun kis lastigi acayip yumusakti oyuncak hamuru gibi aslinda o lastikler baya darbe emer diye dusunuyorum

• hocam en basitinden cam çıtası istiyorum. gidip yaptırayım diyorum. bi halta benzemiyor.

fark olarak

arka bagaj cam kapağı
    ön orj park sensörü
    navigasyon
    usb aux giriş
    bluetooh
    koltuk arkalarında kitap okuma ışığı
    cam nikelaj çıtaları
    havalı süspansiyon
    orj alarm sistemi
    muhtemelen videodaki araçta zenon da var

ve bu araba muhtemelen 2008 falan. bu özelliklerin çoğu türkiye de ki 2011 2012 makyajlılarda bile yok

hocam senin videodaki araç yeni kasa picassolar. ortalama 75 bini gözden çıkarırsan videodaki gibi bir araç alabilirsin :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: bedevi1903

quote:

Orijinalden alıntı: mustafay

arkadaşlar cumartesi 60.000 bakımını ankarada cemal ustada yaptırdım (vatan peugeot), akü de değişti, elim değmişken kışlık lastik de aldım, 215/55/16 continental ts850 lastikleri 340 tl ye aldım

Bakımda neler yapıldı ne kadar tuttu ?
    Tavsiye edermisiniz ?

motor yağı, silecekler (silbak), filtreler (mazot, yağ, hava) değişti,
    ayrıca sürücü tarafındaki cam düğmeleri tutukluk yapıyordu, onlar temizlendi,
    bunlar işçilik dahil 380 tl tuttu,
    aküye de 220 tl verdim,
    başka servislerin fiyatları konusunda bilgim olmadığından yorum yapamam ama güler yüzlü ve ilgililer fazlasıyla,
    tavsiye ederim

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bedevi1903

quote:

arkadaşlar cumartesi 60.000 bakımını ankarada cemal ustada yaptırdım (vatan peugeot), akü de değişti, elim değmişken kışlık lastik de aldım, 215/55/16 continental ts850 lastikleri 340 tl ye aldım

Bakımda neler yapıldı ne kadar tuttu ?
    Tavsiye edermisiniz ?

motor yağı, silecekler (silbak), filtreler (mazot, yağ, hava) değişti,
    ayrıca sürücü tarafındaki cam düğmeleri tutukluk yapıyordu, onlar temizlendi,
    bunlar işçilik dahil 380 tl tuttu,
    aküye de 220 tl verdim,
    başka servislerin fiyatları konusunda bilgim olmadığından yorum yapamam ama güler yüzlü ve ilgililer fazlasıyla,
    tavsiye ederim

Teşekkürler

• fehnw kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam benim verdigim videodaki arac 2013 model ve zaten videodada bu belirtilmiş @camokan adlı arkadas tr de bunlar yeni araclarda var demiş ki ben orda modelde belirttim 1.6 Exclusive i 1.6 HDi diyerek kendisi buralardaysa bize tam olarak hangi modelde var bu donanım tam olarak bilgi verebilirmi avrupada bunlar dediginiz gibi 2008 den bu yana cogu aracta var cogu zaman gittimdi bayide olan en son modelleri inceliyorum ama videodaki donanıma rast gelmedim hiç ..
  • Peynir Alti Suyu Tozu kullanıcısına yanıt
    nette biraz baktım ama bulamadım hocam akşam evde daha detaylı aramalıyım...
    elbette hocam farklar var ama o aradaki fiyat farkına değermi demek istedim... benim gördüğüm araç 2008 di 180 küsür bin km de adam 58 istiyordu ki aynı değerde bi araç en temizi 40bin tl arada 15 binden fazla fark vardı demek istedim... yoksa 3-5 bin olsa ben bile aracımı hemen değiştiririm...

mesela ben aracı 46ya maal ettim 48-50 arası satılır şu an 2010 65binde hatasız 2bin tl civarındada ekstra bişeyle yaptırdım araka koruma barı bluetoot paçalık film kaput koruma vs vs ama desemki model yükselteyim 2012-2013 alayım en az 10-15bin tl fark vermeliyim... ki düşünüyorum da aslında ama acaba değermi o fiyat farkına...
    hele yenisi 80-90 larda fiyatlar... piyasayı anlayamadım gitti çok uçmuş fiyatlar almam dediğim araçlar bile güç yetmeyecek konuma gelmiş...
  • sarigol45 kullanıcısına yanıt
    hocam videodaki araç 2013 model yeni kasa. yeni kasada o videodaki olayların çoğu standart zaten.
    Havalı süspansiyon olayı varmı artık yeni kasalarda hocam ..
  • öcüü.. Ö kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle haklısınız ancak benim demek istedim 2. El değil 1. El olarak gelmemesi. Örneğin SX pk zamanında 40 tl iken Exclusive getirseler 43 45 tl olacaktı. İnsanlarda Bulgarda ki coni ile aynı kategoride arabaya Binebilecekti. Ama ucuz hesaplar yüzünden bize araçta navigasyonu bluetooth u AUX u çok görüyor daha sonra da 4 sene önce fullunde olan özellikleri koyup makyajlı diye yine bize kakalıyorlar.

Araç piyasasına gelince Full i20 nin 52 bin ettiği yerde ki cam tavan yok ben Picasso nun sıfırın a verilen 80 bine acımam. Hatta imkanım olsa alırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fehnw -- 25 Kasım 2014; 16:00:39 >
  • sarigol45 kullanıcısına yanıt
    Malesef bilmiyorum. Hiç sormadım soruşturmadım. Ama avrupada satılanlarda olup burada satılmıyor deseler şaşırmam.

• Benim anladığım kadarıyla "Exclusive" donanımda olması, araçta hydropneumatic süspansiyon olduğu anlamına gelmiyor. Çünkü Türkiye'de satılan Picasso'ların sadece THP (Turbo High Pressure) motorlu benzinli olanları standart olarak exclusive donanım paketi ile getirildi ve aşağıdaki ilanlarda da görüleceği üzere farklı tavan rengi, koltuk döşemesi, ön park sensörleri gibi farklar dışında çok belirgin bir farkı yok Dynamique donanımlarından.

Bununla birlikte, aşağıda linkini de paylaştığım wikipedia üzerinden yaptığım araştırmada dikkatimi çeken aşağıdaki kısmı da sizinle paylaşayım:

en.wikipedia.org
    Citroën C4 - Wikipedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/Citro%C3%ABn_C4

... The C4 does not feature Citroën's Hydractive suspension, which is reserved for higher class models, such as the C5 and C6. The Picasso version can feature a pneumatic rear suspension. The C4 breaks with the past on other fronts, in particular by removing the rear autodirezionale solution, used up to that time on the Xsara and ZX...

Saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: synthesizer

quote:

Orijinalden alıntı: Picasso11

quote:

Orijinalden alıntı: synthesizer

quote:

Orijinalden alıntı: soskay

Ehli olmadıktan sonra araca dokundurtmamak lazım. Bakım götürdüğüm zaman yanında çıraklar dolaştı mı dikkat kırmızı seviyeye çıkıyor bende
    Bir yerde mi okudum ya da sohbet esnasında mı tam hatırlayamadım. Yeni eski lastik noktasında yenilerin arkaya takılması gerektiği nedeni ise ön tarafın kontrolü daha kolay sağlanabilirken arka lastiklerde kontrolün daha zor olmasıydı.UG sizde öne takmışsınız Toyo'ların karsız performansının düşük olması nedeniyle sanırım. Eski yeni lastik formatına uyarladığımızda tutunması daha iyi olan UGleri arkaya takılabilirdi.
    Çok fazla bir bilgi yok bu konuda ne kadar doğru ne kadar faydalı bilmiyorum. Mantık süzgecinden geçirdiğimde en azından yeni eski lastik noktasında daha ağır basıyor yeniler arkaya eskiler öne.

Valla dönel kavsaklarda önler çok tereddüt ediyordu. Ug8leri arkaya takınca bi nebze düzeldi. Bu yıl da ug8ler önde deneyeceğim bakalım. Lastiklerin 4u de yeni. Toyolari sadece 1-2 ay daha fazla kullanmıştım.

Akü de degisseydi iyiydi.

Akuden yana bir problemim yok ama uzerindeki aku halen fabrika cikisli olan aku olmasi sebebiyle artik yavas yavas degisim vaktinin yaklastigini dusunuyorum. Akunun degismesi icin illa bitip yolda kalmaya gerek yok. Biraz fazla pimpirikli oldugum icin degisim yapacagim. Acaba en kaliteli aku markasi hangisidir? Bir arkadasimiz mutlu akunun picassolarda problem cikarttigindan bahsetmisti. Benim aklimdan gecen marka VARTA 72amper. İsterseniz ayni yerden alip degisimi birlikte yaptiralim. Acaba Dogan usta aku degisimi yapiyormu biliyormusunuz? Cunku yeni akuyu takinca araci bilgisayara baglama geregi duyulabilme ihtimali olabilir dusuncesindeyim.

Bir kere mevzusu geçti ama ciddi şekilde üzerinde dutmadigim için Değiştirmedim dogan ustada. Yani degistiriyor ama onda akü var mı bilmiyorum.

Hocam PM attım.

• Geçen hafta sonu ümraniye Doğan ustaya lastiklerdeki şifreli bijonları söktürüp yerlerine çelik bijonları taktırıp yolda kalma korkusundan kurtuldum.
    şifreli bijonları 15 dakikada değiştirdiler :)
    Extradan ön taraffa bulunan su tahliye kanallarınıda kontrol ettiklerinde %80 dolu olun kanalları temizleyip çamur ve yaprak ile dolan 7-8 cm uzunluğunda plastik parçayıda gözümün önünde çöpe attılar.. Sordum ne işe yarıyor? - su tahliyeleri dolduğunda gideri tıkasın ve su içeri alsın sonrasında servis yolu gözüksün diye koymuşlar. çok güldüm:)) elime aldığımda gerçekten niye koyduklarına bende anlam veremedim.
    Herkesin kontrol etmesinde fayda görüyorum.
    Selamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omerfarukgurhan -- 26 Kasım 2014; 22:55:53 >
  • omerfarukgurhan kullanıcısına yanıt
    Hocam son anda kurtulmuşsunuz hele şu yağmurlu günlerde allah korusun. İçerideki suyu temizleme işi o kadar lanet bir şey ki inanın gece gözüme uyku girmemişti ya kablolar oksitlenmişse ya su daha kötü yerlere ulaşmışsa diye allaha şükür ucuz atlattık. Bu aralar çok şükür yağmurla ilgili artık bir sorunum kalmadı. Geçen gün bende Faulty Antipolition uyarısı aldım Her zaman shelden alırdım en son aldığımda kötü mazot mu koydular diye şüphelendim ve hatta araç gaz yememeye başladı sanki pis mazot enjektöre tıkamış gibi korktum biraz uzun yola çıktım belli bir sürat sürdüm dedim heralde DPF tıkalı diye hata uyarısı gitti şükür şu anda herhangi bir sorun kalmadı çekişi de gayet iyi. Sürekli şehir içi trafiğindeyim inanın iyi dayanıyorlar bu yollara

• Peynir Alti Suyu Tozu kullanıcısına yanıt
    Evet forumda önceki sayfalarda içeri su almaları okumuştum. iyi oldu.
    Forumun faydaları işte... bizleri masraflardan kurtarıyor..
    Bu forumda emeği geçen herkese teşekkürler.
    Bu arada Doğan ustayı da bu forum sayesinde tanımış oldum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omerfarukgurhan -- 26 Kasım 2014; 22:53:43 >
  • 
Sayfa: önceki 327328329330331
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.