Şimdi Ara

Grand C4 Picasso (2007-2013) İlk sürüş izlenimi.. (260. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
8 Misafir (3 Mobil) - 5 Masaüstü3 Mobil
5 sn
10.698
Cevap
117
Favori
842.308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 258259260261262
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: otuzkuş

meraba arkadaşlar.

yaklaşık 2000 km ilk uzun yol keyfimizi yapıp döndük kazasız balasız çok şükür.

picassoy la yolculuk gercekten çok güzel ve çok konforlu geçti.bu hız sabitleyici ne kadar güzel bişey miş

anladım.bazen araba da oğlum la şakalaşırken farkında olmadan 140 km ve üzerine cıkınca

hız sınırlayıcının da ne kadar güzel oldugunu görmüş oldum.

Sizlere sormak istedigim,

yolculuga başlamadan depoyu fulleyip aracı da yıkattım.50 km sonra eksoz emisyon göstergesi yandı

pek anlamadıgımız için aracı durdurup servisi aradım.ustalar yolda bırakmaz sizi ama en yakın servise

uğrayın dediler.ama gidiş yolculugu bittiginde gösterge lambası sadece çalıştırdıktan 5 sn sonra söner

oldu.ve böyle geri döndüm acaba hemen yinede servise gideyim mi.

birde- 125 km hızı gecince direksiyonda titreme oluyor ve yine bu hızın üstündeyken firene bastıgımda

titreme daha şiddetli oluyor acaba bu neden olur.

Hocam senin titreme sorunu büyük bir ihtimal salıncak burçlarından yapıyor..rod balansla falan düzelmez..illaki servise gitmeniz gerek...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: fehnw

Araç 2010 MODEL 63 bin km de aldım. Aracın kazası boyası yoktu. Ancak malum çizilne vardı. 42 bin tl idi 40 bine aldım. Arac komple boyandı. Aldığım şahsın kasko sudan yapıldı boyama işlemi cebinden para çıkmadı.

Lastikleri 720 tl ye aldım. Taktırms balans ve SiBob değişimdi 120 tl verdim 840 tl tuttu.

Ayrıca aracın bütün belgeleri resimleri ve Tutanakları kopyaladım. Yarın bir gün satarken alacak kişinin içi rahat olsun diye.

baya hesaplı olmuş hocam güle güle kullanın..
    bu arada kaskodan yapıldığı için bi hasar kaydı falan olacakmı ne kadar olacak olursa bende picassom değilde hanımın aracına düşünüyorum kaskodan yaptıracağım ama hasar kaydı falan durumundan çekindim yakındada satıp değiştireceğim ama bu şeklide biraz zor öğrenciler sanırım hanıma gıcıklar..

zamanla lastikler hakkında bilgi verirsen hocam memnun olurum yaza 2-3 aya benimkilerde değişecek 205-215 hangi marka bi karar vermek gerek çok para bu lastik olayı...

• Kesinlikle uygun oldu. Ben aracı kendimin iş yaptığı fırın boya olan bir özel servise yaptırdım. Normalde yetkili serviste bu işlem 5 6 binden aşağı yapılmaz iken özel serviste 2 veya 2500 tl ye yapıldı. Kayıtlarda bu görünecek.

Lastik için herkesten ebat değişikliği yapmama mı salık aldım. 215 aldım. Dunlop dz101 aldım adeti 180 tl lastik çi inanmadı fiyatına. Bende kesinlikle tavsiye ederim. Bu fiyata madde in japon 2013 üretim bir lastik bedava bedava. İmkanımız varsa dunlop kampanyası Varken Alın derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: synthesizer

Ben olsam bu kadarcik çizik için komple boyatmazdim. Hafif rötuş ve iyi bir pasta cila ile yeterli düzeltme saglanirdi.

Hocam tirnak giriyordur buyuk ihtimal, bu yuzden rotus cirkin dururdu. Gonul rahatligiyla kullacaktir simdi arkadasimiz.

• quote:

Orijinalden alıntı: coolfire

Arkadaşlar, bugün çok siddetli yağmur sonucunda torpidonun alt tarafından su girmiş ve sağ ön tarafın zeminini islatmis. Nette araştırdım, tahliye kanalları tıkanmasından bahsedilmis. Sizce sebep ne olabilir? Ve bu sorundan kurtulmak için bir yol var mıdir?

Aynisi 4 yil once banada oldu. Sag tekerlegin ic korumasi cikarilinca gider deligine ulasiliyor. Isi bilmeyen servise gitmeyin sakin heryeri sokmeye kalkar. Servis dokumaninda yapilmasi gereken yaziyor gordum. 5 dk lik is. Ihmal etmeyin diger yagmurda aynisi olur farkedemezsiniz dosemede kalir emer . Yapraklar cikmisti benimkinden

• Bu arada silbak sileceklerden bahsedilmis. gecen yillarda hepsiburadadan alip denemistim. 1 ay katlanabilmistim. Sanirim kalitesi arttirilmis. O siralar cam formunu alamadigi icin iyi degildi

• quote:

Araç 2010 MODEL 63 bin km de aldım. Aracın kazası boyası yoktu. Ancak malum çizilne vardı. 42 bin tl idi 40 bine aldım. Arac komple boyandı. Aldığım şahsın kasko sudan yapıldı boyama işlemi cebinden para çıkmadı.

Lastikleri 720 tl ye aldım. Taktırms balans ve SiBob değişimdi 120 tl verdim 840 tl tuttu.

Ayrıca aracın bütün belgeleri resimleri ve Tutanakları kopyaladım. Yarın bir gün satarken alacak kişinin içi rahat olsun diye.

Hayirli olsun. Bende 4.5 yildir sahibiyim ve yenisini su aralar alamiyacagim icin en az 3 sene daha bunu kullanacagim. Is boyle olunca sirf ikinci eli dusunerek icime sinmeye sinmeye cizikli kullanacagima temiz temiz boyle kullanirim derdim. Maalesef turkiye sartlarinda boyali arabaya bakimli olarak bakilacagina veremli muhamelesi yapiliyor. Tabi bunda sahtekar saticilarin payi cok buyuk. Ama sizinki gibi ispatli oldugunda o derece olmaz. Gule gule kullanin. Picassolarimiz su an piasadaki bence en muazzam mpv ler.

• otuzkuş O kullanıcısına yanıt
    aynı sorun bendede var.yüksek hızda fren yapınca aşırı titreme var direksiyonda.servis yolu göründü.inşallah pahalıya patlamaz bize.
  • quote:

yeni hali

Kazasız belasız kullanman dileğiyle arabanın rengi süpermiş(nedeni benim arabada aynı renk )

• Teşekkürler hocam

• matekeli M kullanıcısına yanıt
    avrupa da adamlar araba boyali degilse almiyolar:) zaten boyanin omru 10yildir yada iklimsartlarina gore degisir. abim yurt disinda. gecen yaz 2006 model bmw 3 20 dizelle geldi. siyah renk. arabayi komple boyatcam dedi TRde ucuz diye. dolu yagmis bi ara. dedim abi sen napiyosun boyanir mi komple aracin degeri düşecek. sen ne diyosun dedi ya. ben bu arabayi oraya gidince 3000euro fazlasina satarim. meger orada araclar komple boyaliysa para ediyomus:))

ah dedim yurdum insani arabasina o kadar ozen gosterir ki o boya arabadan kalkincaya kadar kullanir:)

• quote:

Orijinalden alıntı: matekeli

Bu arada silbak sileceklerden bahsedilmis. gecen yillarda hepsiburadadan alip denemistim. 1 ay katlanabilmistim. Sanirim kalitesi arttirilmis. O siralar cam formunu alamadigi icin iyi degildi

modacar aldim 2006-2008 modeller icin olani.

cok memnunum. cok sesiz siliyo ve yagmur sensorum de daha duzgun calisiyo.
    takimi 40 tl verdim. tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: emre2003

aynı sorun bendede var.yüksek hızda fren yapınca aşırı titreme var direksiyonda.servis yolu göründü.inşallah pahalıya patlamaz bize.

beyler yuksek hizda titreme varsa rot ve balans ayari lazim. zaten burclarda rotlarda veya z rotlarda problem varsa usta degistirin der size. lastigi saga sola oynatiyolar bosluk varsa rotlar degisir. eger yoksa ayar yapilip cuzi bi miktarla hallolur isiniz.

ben yaptirdim duzeldi titremeler.

• Arkadaşlar DUNLOP 215/55 R16 93V Direzza DZ101(180TL) mi yoksa
    MICHELIN 205/55 R16 91V Primacy 3 (205TL) mi? Kararsız kaldım....
  • quote:

Orijinalden alıntı: matekeli

quote:

Orijinalden alıntı: synthesizer

Ben olsam bu kadarcik çizik için komple boyatmazdim. Hafif rötuş ve iyi bir pasta cila ile yeterli düzeltme saglanirdi.

Hocam tirnak giriyordur buyuk ihtimal, bu yuzden rotus cirkin dururdu. Gonul rahatligiyla kullacaktir simdi arkadasimiz.

Mesele tirnaktan ziyade aracın rengi. Benimki gibi gri olsa siritir ama koyu renklerde boya kodu ile incecik dolgu yapılır. Ardından su zımparasi ile kabasi alınır kalindan inceye.. sonra da m105 gibi güçlü bir pasta cila ve ardindan m203s ile üstünden geçip güzel bir glaze ve wax attım mı tamamdır.

Valla benim arabanın heryeri çizik içinde ama yapacak birşey yok. Önceki arabamda ufak tefek şeylerden 4-5 parça boyalı idi.. herşey yetkili serviste yapılıp fotolarini ilana da koysam millet veremli muamelesi yapıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: slbn

Arkadaşlar DUNLOP 215/55 R16 93V Direzza DZ101(180TL) mi yoksa
    MICHELIN 205/55 R16 91V Primacy 3 (205TL) mi? Kararsız kaldım....

Hocam michelin zaten yumuşak hamurlu bir lastik. Üstüne 91 yük kodu ve daha düşük ölçü ile balon olma riski yüksek bir lastik.

• Bence 93 yanak kodu bile az bizim arabalara. 91 i hiç düşünmeyin. Hatta mümkünse xl olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: coolfire

Bence 93 yanak kodu bile az bizim arabalara. 91 i hiç düşünmeyin. Hatta mümkünse xl olsun.

Pirelli bayisinde bu senenin modeli olan Pirelli Cinturato P7 Blue 215/55/16 97W XL ECO diye A-A performans sınıfında (lastik üzerindeki etiket bilgileri) bir lastik gösterdi satıcı. Ses değeri 72 dB. 310 tl fiyat verdi. Sizce nasıl bu lastik?
  • direksiyondaki titreme sorunum için verdiginiz bilgilere çok teşekkür ederim.

Aracım 103 bin oldu zaten normal 105 bin bakımınıda yaptıracagım.servise gidip baktıracagım yada 10 gün sonra istanbul a gidecegim

dogan ustay la tanışmak istiyorum,aracı bide cekap yapar belki.çünkü arabayı alalı 2 ay oldu geçmişini bilmiyorum.

ama aynı gün işimi halledermi bilmiyorum.telefonu nu bilen arkadaşlar varsa ,verirseniz sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: otuzkuş

direksiyondaki titreme sorunum için verdiginiz bilgilere çok teşekkür ederim.

Aracım 103 bin oldu zaten normal 105 bin bakımınıda yaptıracagım.servise gidip baktıracagım yada 10 gün sonra istanbul a gidecegim

dogan ustay la tanışmak istiyorum,aracı bide cekap yapar belki.çünkü arabayı alalı 2 ay oldu geçmişini bilmiyorum.

ama aynı gün işimi halledermi bilmiyorum.telefonu nu bilen arkadaşlar varsa ,verirseniz sevinirim.

Pm ile gönderdim.

• 
Sayfa: önceki 258259260261262
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.