Şimdi Ara

Grand C4 Picasso (2007-2013) İlk sürüş izlenimi.. (262. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
10.698
Cevap
117
Favori
841.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 260261262263264
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Arka paspaslar yer havalandırma çıkışlarını kapatıyor mu fotolarda öyle gözüküyor. Ayak dayama yerinin korunması güzel olmuş. Sizinkileri de görünce plastik mi, halı paspas mı çelişki yaratabiliyor
  • fehnw kullanıcısına yanıt
    Sanırım tercihim orijinal ebattan yana olacak. Bir kaç gün daha vaktim var. Marka ve fiyat konusunda biraz daha kafa yorayım ben. Dunlop çok cazip. Kampanya bitmez
    umarım karar verene kadar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fehnw

ben yaz kış paspas olarak halı kullanıyorum.

c4 kullanırken plastik paspas vardı. onuda kamyon paspası toptancısı hediye getirdi diye kullanıyordum.

şimdi bu arka bagaj kısmına öncelikle ben kalın muşamba kestireceğim. halı yetse idi birde halı kestircektim ama yetmedi

ya ben arka koltuklar nasıl dümdüz yatıyor onu çözemedim. çözen varsa bana bi anlatsın :) eğer yazıldığı gibi koltuklar sıfır yatıyorsa ben araca şişme tek kişilik yatak alıcam. carrefour da gördüm. :)

hocam 5 kişilik ler düm düz yatmıyor bagajda 2 koltuk olmadığı için o hacim bagaja dahil olmuş yanı bagajımız derinlemesine daha derin boydanda 11cm daha kısa

ben ona çözümü konuştum bi arkadaşla bagaja biraz kalın singer kesecek 2 parça istenirse piknikte oturulacak istenirsede zor anlarda yatılacak..

bagajada ben kestirdim 15tl aldı adam kalın siyah ve üzerinde yuvarlak çıkıntısı olan bi kalın naylon bi malzeme kestirdim çok faydalı malum bagaj ne koyarsan leke oluyor ama bu malzeme halı gibi değil sil tmm..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi öcüü.. -- 6 Mayıs 2014; 1:57:22 >

• öcüü.. Ö kullanıcısına yanıt
    bende koltukları düz yatırıp deniz enarında yıldız seyredip vakit geçirme hayali kuruyordum :S valla ne yallan söylim bilmiyordum.
    hayırlısı artık.

bu arada kaskomu yaptırdım.

bilgi olması mahiyettinden yazıyorum

allianz sigorta genişletilmiş full kasko

1298 tl
  • quote:

Orijinalden alıntı: matekeli

3d paspasları bi ara paylaşmıştım, fikir olsun diye tekrar vereyim dedim

fiyat nedir nerden temin ettiniz ? kışın lazım olacak

arka koltuklar düz yatıyor ama koltukların formundan dolayı yatırıldığında ön koltuklara doğru olan kısmı yaklaşık 5 cm. yukarı eğimli kalıyor.

• oemren O kullanıcısına yanıt
    YAVVV BU SÜPER :)

BU BANA YETER ARTAR BİLE :) AZ Bİ EĞİMLİ OLSUN SIKINTI YOK. BENİM DÜŞÜNDÜĞÜM ŞİŞME YATAR TAM OLUR BENCE BU ŞEKİLDE :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: oemren

arka koltuklar düz yatıyor ama koltukların formundan dolayı yatırıldığında ön koltuklara doğru olan kısmı yaklaşık 5 cm. yukarı eğimli kalıyor.

arka koltuklarin arkasinda sert tabanlar var. onlari da acarsaniz duze yakin bi pozisyon elde edebilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hali paspaslar saglikli oluyo mu beyler. bende orijinal paspaslari var ama hali oldugundan toz oldugu gibi uzerinde. kaucuk olsa hemen cikar yika kurut koy. 3d paspaslarda cok pahali. en dusugu 170tl galiba. normal kaucuk modacarda var. kullanan var mi bundan. aracin ebatlarina gore mi yapilmis arkada ki tek parca mi iki parca mi? bilen var mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: fehnw

bende koltukları düz yatırıp deniz enarında yıldız seyredip vakit geçirme hayali kuruyordum :S valla ne yallan söylim bilmiyordum.
    hayırlısı artık.

bu arada kaskomu yaptırdım.

bilgi olması mahiyettinden yazıyorum

allianz sigorta genişletilmiş full kasko

1298 tl

hayırlı olsun hocam o fena fiyat değil bende alacağım zaman sordum 3-4 kendini bilmeden yok çok pahalı falan 2-2.5 tutuyor dedi ben baya çekinceli bakmıştım araca ama bende full kaskoyu 5 ay önce 1100tl ye yaptırdım.. gerçi bulunduğun il plaka yaşın mesleğin cinsiyetin önceki kaza durumu falan çok etkiliymiş benim daha 2-3 radar ve yanlış park hariç cezam yok şükür belki ondandır..

diğer konuda ustat ben senin o keyfi yaşadım 1 ay önce izmir dikilide çektim kenera arka koltukları yatırdım 2-3 saat için otele para vermek istemedim arkada singer vardı bagaja onu koydum seviye tam oldu üstünede bi battaniye aldım mis gibi uyudum.. uzun yola çıkarken alacaksın singeri bagaja duracak çoğu yerde altına minder sırtına yastık olarak 2 parça kral gibi...bagaj daralması dersen o bagaj asla daralmaz en dar hali bile çok çok büyük.. düşün 182 boyla çok rahat koltuklar yatınca uzanıyorum ve ayaklarım değmiyor...

• öcüü.. Ö kullanıcısına yanıt
    kasko meselesi şöyle ki benim 2 önceki aracım pert oldu. kötü tarafı araç benim üzerime idi ama kazayı yapan ise eşimdi. ikimizde mimlendik yani.

onun için bu aracı babamın üzerine aldık. babamın allah nazarlardan saklasın hiç kazası belası yok. yaşı 54 adres olarak ta köy görünüyor. ilk kasko poliçesi olduğu halde bu fiyat çıktı.

hatta sigortası da 220 tl çıktı. eski bi brodwey i vardı. onun sigortasından indirimi varmış onu bulmuş acenta 450 tl yerine 220 tl ye yaptılar.

bu yatak konusunda valla ben çok sabırsızlanıyorum. böyle yazın hafta sonları biz istanbul yakınlarındaki yerlere kaçmayı seviyoruz. artık hayatta otele gitmem :) ağva iğneada riva şile vs artık benim otelim arabam :)

boy dersen 1,70 :))
    az daha sabır hocam yaz kapıda

trafik sgortası istanbulda çok pahalı imiş ben 140tl ye ak sigortadan yaptırdım ama benim yaptırdm il giresun du küçük şehir diye sanırım...
  • Yeni depo verisi:

Yapılan km: 914km

Kalan menzil: 55km

Ortalama hız: 38km/saat

Yol bil. ortalama tüketim: 5.4lt/100km
    Reel ortalama tüketim: Yaklaşık 5.8lt/100km
    Yani 24.8 kuruş

Kullanılan yakıt: Shell Nitro+ (Bağcılar İstasyonu) 4.32 (55lt)
    Yeni alınan yakıt: shell Nitro+ (Yeniköy İstasyonu) 4.28 (53lt)

Güzergah:
    2 hafta Sabah 7 akşam 7 Şirinevler - Sarıyer
    İstinye - Sarıyer işe git gel
    Sarıyer - Gebze - Sarıyer
    Sarıyer - Darıca - Sarıyer

Bunun dışında Levent, Bağcılar, Gaziosmanpaşa, Yenibosna

İşe git geller tek kişi, onun dışındaki güzergahlar 2-7 kişi arası.

Araç: 2009 Grand Picasso - 106bin km - 215-55-16 Goodyear Efficient Grip Performance Lastikler.
  • Ayrıca dün İstinye Citröen- Subaru bayiinde

Subaru XV elegance ve Yeni Citröen Picasso Testi yaptım.

Subaru XV

Malzeme kalitesi el değen yerlerde kötü. Dıştan oldukça dikkat çekici ancak içten pek de öyle albenisi olmayan bir araç. 1.6 Boxter motor daha kontağı çevirden hemen sonra gürültüsü ile kabinde. Özellikle ilk kontak sonrası aracın normalden biraz yüksek olan rolantisi sanki boşta gaza basıyormuş hissi uyandırdı. CVT şanzıman iyi. Araç direksiyon tepkileri harika 4 çekerin farkını hissedecek bir güzergah yoktu o yüzden birşey diyemiyorum. Aklımda kalan en büyük nokta motorun uzun yolda kafa şişirebileceği.. 110 küsur bg var araçta ama sanki 200bg gibi ses çıkarıyor.. Bir arkadaşım için baktık ama ben tavsiye etmiyorum.

5 kişilik Picasso

Uzun bir güzrgahta kullandım, inişli çıkışlı.. İlk dikkat çeken direksiyon tüy gibi olmuş.. Hızlanmama rağmen benim direksiyona göre kuş gibiydi..

Koltukları hiç beğenmedim..
    Kol dayamayı beğenmedim..
    Klima kontrolünü hiç beğenmedim..

Start-Stop güzel ancak benim gibi köprü trafiği- maslak-tem ve e5 yolcularına ileride dönüşü ne olur bilemiyorum.
    Vites tepkileri kararsız.. Çabuk fikir değiştiren bir yapısı var. Benim araç kesinlikle vites seçiminde daha oturaklı.
    Arka tekerlek içlerinde yalıtım keçesi yok. Yalıtım olarak bir farkını göremedim.
    Araç daha hafif olduğunu hissettiriyor. Daha seri ve atak.
    Süspansiyon farkını pek hissetmedim. bir sürü tümsekten geçtim.. Kilo ve kasa değiştiğinden kesinlikle süspansiyonda değişiklik vardır ama bilmiyorum ben hissetmedim.

Arka diz mesafesinde kaşıt üzerinde 15cm farktan bahsediliyordu fark kesinlikle o kadar yok.

Oturma pozisyonu daha alçak..
    Araç çok dikkat çekici.. pırıl pırıl kırmızı bir picassoydu kullandığım.. gözler hep bendeydi..

Genel olarak bir arabaya 92bin tl ayıracak biri olmadığım için tabii ki sıfır asla düşünmem ancak sıfırı bu fiyat olan ve güncel sıfır km piyasası ile karşılaştırırsak donanımı ve konforu ile parasının hakkını veren bir aracın incik boncuk şeyleri olmadan kullanıyor olmam hoşuma gitti..

40-50bin tl bandında Grand Picasso kesinlikle kupon araç.

• soskay S kullanıcısına yanıt
    yarı yarıya kapatıyor arka havalandırmayı, 3d olayı maalesef orada dezavantaj oluyor,
    ama ön taraftakiler için negatif hiçbirşey yok, özellikle ayak dayama yeri çok çok iyi
  • bedevi1903 kullanıcısına yanıt
    alalı 1 yıl civarı oldu sanırım, 115 tl gibi bir şeydi sanırım, sahibinden.com da aratıp bulmuştum, şimdi 139-149 arasında
    CITROEN C4 Picasso 2007 VE SONRASI 3D PASPAS diye aratırsınız, ama mutlaka telefonla bağlantı kurun.
    çok çeşit vardı ama kimisi farklı markaydı koku endişesi vardı kimi de feci pahalıydı.
  • merhaba,

bende uzun zamandır iş ve küçük oğlumun yoğunluğundan dolayı pek bakamıyordum foruma... size ve gp düşünenlere fikir vermesi açısından birkaç anekdot paylaşayım...

23 nisan - 1 mayıs haftası köprü yaptık ve kültür turuna çıktık eşim ve küçük oğlumla...

bursa-konya-gaziantep-ankara-bursa şeklinde 2420km yol yaptık. Veriler fotoğrafta mevcut... yakıt sadece BP kullandım.

bunun yanında aracımı geçen yıl 29 mayısta aldım ve o günden beri tüm yakıtların kaydını tuttum.

yaklaşık 1 yılda hepsi bp'den olmak üzere 685lt yakıt ile 10750km yol yapmışım. 6,3lt100km ve 28 krş/km gibi rakamlar çıktı ortaya ve bana göre böyle bir araç için harika değerler...

bunun yanında yola çıkmadan önce lastiklerimi de yeniledim.

LASSA IMPETUS REVO+ 215/55/16 93V orjinaliyle aynı lastikleri şirketimin kampanyasıyla 300TL/adet olarak aldım ve çok da memnunum.

bu ay sonunda sigorta ve kasko değerlerimi de paylaşırım. Babam sigorta acentesi olduğu için piyasadaki farklılıkları da paylaşmaya çalışırım.

hepinize Bursa'dan çok selamlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: synthesizer

Ayrıca dün İstinye Citröen- Subaru bayiinde

Subaru XV elegance ve Yeni Citröen Picasso Testi yaptım.

Subaru XV

Malzeme kalitesi el değen yerlerde kötü. Dıştan oldukça dikkat çekici ancak içten pek de öyle albenisi olmayan bir araç. 1.6 Boxter motor daha kontağı çevirden hemen sonra gürültüsü ile kabinde. Özellikle ilk kontak sonrası aracın normalden biraz yüksek olan rolantisi sanki boşta gaza basıyormuş hissi uyandırdı. CVT şanzıman iyi. Araç direksiyon tepkileri harika 4 çekerin farkını hissedecek bir güzergah yoktu o yüzden birşey diyemiyorum. Aklımda kalan en büyük nokta motorun uzun yolda kafa şişirebileceği.. 110 küsur bg var araçta ama sanki 200bg gibi ses çıkarıyor.. Bir arkadaşım için baktık ama ben tavsiye etmiyorum.

5 kişilik Picasso

Uzun bir güzrgahta kullandım, inişli çıkışlı.. İlk dikkat çeken direksiyon tüy gibi olmuş.. Hızlanmama rağmen benim direksiyona göre kuş gibiydi..

Koltukları hiç beğenmedim..
    Kol dayamayı beğenmedim..
    Klima kontrolünü hiç beğenmedim..

Start-Stop güzel ancak benim gibi köprü trafiği- maslak-tem ve e5 yolcularına ileride dönüşü ne olur bilemiyorum.
    Vites tepkileri kararsız.. Çabuk fikir değiştiren bir yapısı var. Benim araç kesinlikle vites seçiminde daha oturaklı.
    Arka tekerlek içlerinde yalıtım keçesi yok. Yalıtım olarak bir farkını göremedim.
    Araç daha hafif olduğunu hissettiriyor. Daha seri ve atak.
    Süspansiyon farkını pek hissetmedim. bir sürü tümsekten geçtim.. Kilo ve kasa değiştiğinden kesinlikle süspansiyonda değişiklik vardır ama bilmiyorum ben hissetmedim.

Arka diz mesafesinde kaşıt üzerinde 15cm farktan bahsediliyordu fark kesinlikle o kadar yok.

Oturma pozisyonu daha alçak..
    Araç çok dikkat çekici.. pırıl pırıl kırmızı bir picassoydu kullandığım.. gözler hep bendeydi..

Genel olarak bir arabaya 92bin tl ayıracak biri olmadığım için tabii ki sıfır asla düşünmem ancak sıfırı bu fiyat olan ve güncel sıfır km piyasası ile karşılaştırırsak donanımı ve konforu ile parasının hakkını veren bir aracın incik boncuk şeyleri olmadan kullanıyor olmam hoşuma gitti..

40-50bin tl bandında Grand Picasso kesinlikle kupon araç.

Yeni picasso dis tasarimi cok hos fakat ic mekani banada dar geldi su anki aracimdaki o ferahligi yenisinde bulamadim sanki. Koltuklarin renk seceneginde beyaz olmasi gerekirdi bence sonu ta beyaz aydinlik ferahlik veriyor ve ben koltuklar beyaz oldugu icin bu araca daha cok isindim. İlerde araci degistirirsem yeni picasso degilde Yine bu aracin yuksek modellisini tercih edecegim.

• iç mekan ferahlığında bizim picassolar rakipsiz yeni model benim de çok içime sinmedi cam filmi çektirmek istiyorum fikri yada yorumu olan var mı?

• Benim paspaslarda bu şekilde aldığımda üstündeydi.

• 
Sayfa: önceki 260261262263264
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.