Şimdi Ara

Grand C4 Picasso (2007-2013) İlk sürüş izlenimi.. (253. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10.698
Cevap
117
Favori
842.503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 251252253254255
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    hocam araba 10 numara olmuş.farlar harika olmuş bence..bu kil -cila olayı baya iyiymiş.
  • bedevi1903 kullanıcısına yanıt
    cok guzel olmus. vala kiskandim hocam. :)gule gule kullanin. kil cila ne ola ki. cila tamamda kil olayini aracta ilk kez duydum. nasil yapiliyo bu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    zenonları sonradan mı taktırdınız. öyle ise kaça mal oldu.
    hocam hayırlı olsun güle güle kullanın inşallah bi sorun çıkartmaz bende aracıma özellikle elektronik olarak işlem yapmak istiyorum ama bi sorun çıkar diye korkuyorum sizde bi sorun çıktımı.. bu işlem için kablo falan kesilmesi yada ek kablo gibi işlemler gerektimi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: otuzkuş

hocam araba 10 numara olmuş.farlar harika olmuş bence..bu kil -cila olayı baya iyiymiş.

Teşekkürler ben 6 ayda bir yapıyorum aracım 2012 model üzerinde örümcek ağı denen fırça veya bez izlerinden nerdeyse hiç yok

quote:

Orijinalden alıntı: hitman298

cok guzel olmus. vala kiskandim hocam. :)gule gule kullanin. kil cila ne ola ki. cila tamamda kil olayini aracta ilk kez duydum. nasil yapiliyo bu.

Kil araç üzerindeki kreç reçine zift tarzı yıkama hatta bazen pasta ile çıkmaya boyaya geçmiş kirleri çıkarmak için kullanılan oyun hamuru kıvamındaki temizleyici

quote:

Orijinalden alıntı: fehnw

zenonları sonradan mı taktırdınız. öyle ise kaça mal oldu.

700 TL

quote:

Orijinalden alıntı: öcüü..

hocam hayırlı olsun güle güle kullanın inşallah bi sorun çıkartmaz bende aracıma özellikle elektronik olarak işlem yapmak istiyorum ama bi sorun çıkar diye korkuyorum sizde bi sorun çıktımı.. bu işlem için kablo falan kesilmesi yada ek kablo gibi işlemler gerektimi...

aküden elektrik kablosu çekildi sadece normal farlar 55 Watt xenon 35 Watt daha az bile güç çekiyor fakat aydınlatma gayet başarılı

üstat resimleri büyüttüm detaylı baktımda maşallah aracında zerre leke iz yok ön tamponda bile taş izi olmazmı ya nerde kullanıyorsun aracı çok temizmiş maşallah bu cila nedir nerde satılır nasıl uygulanır hocam yoksa uygulayan biryermi var...
  • Picassomun sağ ön yolcu kapısı tarafından arabanın altına doğru eğilip baktığımda radyatör benzeri ızgaralı bir soğutucu olduğunu görmüştüm. Bugün aklıma geldi ve internette araştırma yaptığımda yakıt soğutma radyatörü olduğunu öğrendim. Yakıt soğutma radyatörü hakkında bilgisi olan varmı? Ne işe yarar? Neden gerek duyulmuş? Kışın motorinin donmasına neden olmazmı? Soğuyan yakıtın ne avantajı var acaba??

Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yakıt soğutucunun (yakıtı soğutması dışında) ne işe yaradığı hakkında bilgi paylaşabilirmi?
    Grand C4 Picasso (2007-2013) İlk sürüş izlenimi..

• synthesizer kullanıcısına yanıt
    Hocam siz faal olduğunuz için sitede size sorayım dedim rahatsız etmezisem ya bu yakıt tüketimlerini görünce kahroluyorum benimde GP 7 kişilik 2012 model 17 jant 2013 te trafiğe çıkan aracım var biraz sert kullanırım ama 15000 e geldim 7,2 nin altına düşemedim 15bin bakımınıda daha yeni yaptırdım acaba gerçekten sorun araçtamı yoksa benim aşırı gaza yüklenmemdemi bilen arkadaşlar bilgilendirsin sevinirim.Teşekkürler peşinen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akdeniz52

Hocam siz faal olduğunuz için sitede size sorayım dedim rahatsız etmezisem ya bu yakıt tüketimlerini görünce kahroluyorum benimde GP 7 kişilik 2012 model 17 jant 2013 te trafiğe çıkan aracım var biraz sert kullanırım ama 15000 e geldim 7,2 nin altına düşemedim 15bin bakımınıda daha yeni yaptırdım acaba gerçekten sorun araçtamı yoksa benim aşırı gaza yüklenmemdemi bilen arkadaşlar bilgilendirsin sevinirim.Teşekkürler peşinen.

hocam kendi ağzınızla söylemişsiniz. gaza fazla yüklenmeyin. 1600 kiloluk bir araçtan bahsediyoruz. benim bulunduğum yer yokuş biraz. buna rağmen çok hafif kullanmama rağmen 6.5 6.9 arasında gelip gidiyo. düz bir zemin olsa daha az yakabilir. biz forumda bunu baya bi tartıştık. forumun önceki sayfalarını okursanız bazı arkadaşlar daha düşük bazı arkadaşlarda yine yüksek değerler elde edebiliyo. bakımla bi ilgisi yok bunun. kullanımla alakalı. geçen öcüü arkadaş 4 litre gibi değerler elde etmişti bi gezi sonrası. ondaki de 2010 vtr pk. yakıtı fulleyin. yol bilgisayarını sıfırlayın. bir de yumuşak kullanarak deneyin. geçenlerde 30 kmlik bir yol gittim geldim. yol bilgisayarında anlık yakıt tüketimine baktım. hız 85 ken 3.5 ile 4 arası gelip gidiyo. 100 110 a çıktığımda 5 ile 5.5 arasında gelip gidiyodu. şehir içi 6.5 6.9 . bence gayet normal değerler.

siz yumuşak kullanarak bir daha deneyin bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: Picasso11

Picassomun sağ ön yolcu kapısı tarafından arabanın altına doğru eğilip baktığımda radyatör benzeri ızgaralı bir soğutucu olduğunu görmüştüm. Bugün aklıma geldi ve internette araştırma yaptığımda yakıt soğutma radyatörü olduğunu öğrendim. Yakıt soğutma radyatörü hakkında bilgisi olan varmı? Ne işe yarar? Neden gerek duyulmuş? Kışın motorinin donmasına neden olmazmı? Soğuyan yakıtın ne avantajı var acaba??

Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yakıt soğutucunun (yakıtı soğutması dışında) ne işe yaradığı hakkında bilgi paylaşabilirmi?

hocam yabancı forumlardan anladığım şu: hdi motor yüksek basınçta mazot püskürterek çalıştığı için aşırı ısınan yakıtın bir kısmı tanka geri dönüyomuş. işte bu aşırı ısınan yakıtı tanka geri dönerken soğutma işlemi görüyo. orijinal adı hdi fuel cooler.

• öcüü.. Ö kullanıcısına yanıt
    Hocam start stop başka stop start başka citroenlerin 2012 sinden itibaren stop start var yani durduğunuzda kırmızı ışıkta motor duruyor gaza dokunduğunuz anda tekrar çalışıyor ama start stop ise kontak anahtarsız çalıştırma kafalar karışmasın diye naçizane yazdım kazasız sürüşler dileğiyle...
  • quote:

quote:

hocam kendi ağzınızla söylemişsiniz. gaza fazla yüklenmeyin. 1600 kiloluk bir araçtan bahsediyoruz. benim bulunduğum yer yokuş biraz. buna rağmen çok hafif kullanmama rağmen 6.5 6.9 arasında gelip gidiyo. düz bir zemin olsa daha az yakabilir. biz forumda bunu baya bi tartıştık. forumun önceki sayfalarını okursanız bazı arkadaşlar daha düşük bazı arkadaşlarda yine yüksek değerler elde edebiliyo. bakımla bi ilgisi yok bunun. kullanımla alakalı. geçen öcüü arkadaş 4 litre gibi değerler elde etmişti bi gezi sonrası. ondaki de 2010 vtr pk. yakıtı fulleyin. yol bilgisayarını sıfırlayın. bir de yumuşak kullanarak deneyin. geçenlerde 30 kmlik bir yol gittim geldim. yol bilgisayarında anlık yakıt tüketimine baktım. hız 85 ken 3.5 ile 4 arası gelip gidiyo. 100 110 a çıktığımda 5 ile 5.5 arasında gelip gidiyodu. şehir içi 6.5 6.9 . bence gayet normal değerler.

6.5-7lt'lerden bahsedildiğinde tüketim bana gerçekten anormal geliyor.
    İstanbul'un sabah ve akşam yoğun trafiğinde dur kalk, dur kalk şeklinde sabah işe gidip, akşam iş çıkışında eve dönüyor eşim.
    Buna rağmen ortalama tüketim 5.7lt. Ortalama hız 26km. Yazın her hafta sonu istanbuldan çıkıp otobandan karasu'ya yazlığa gidiyoruz. Cruise control ile hızı 100-110km/s sabitleyip kullandığımda 3.9lt'yi her seferinde yakalıyorum.
    Genellikle çok sakin kullanırım fakat bazen kurum yakmak adına aracı yüksek devirde kullanmışlığımda oluyor. Buna rağmen ortalama max 5.9lt civarı oluyor ama 6lt görmüyorum.
    Kurum yakma operasyonundan bir kare... Senede bir olur böyle kaçamaklar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Picasso11 -- 27 Nisan 2014; 21:24:42 >

• Picasso11 kullanıcısına yanıt
    beyler bu aracı yapan adamlar fabrikadaki değerleri bile şehir içi 6.8 şehir dışı 5.1 olarak belirlemiş. peugeot 207 vardı bende. benzinli. fabrika değeri 8.1 şehir dışı 5 ti. ama ben hep 9 veya 10 litreden aşağı düşüremezdim. ama uzun yolda bu değerleri yakalayabiliyorum. bana göre çok ta 7.5 lara çıkmadıkça bu tüketim 6.9a kadar normal.

bu arada kurum yakmak için son sürata mı çıkmak gerekiyo. 60 la 5 dakika gidin yeterli diyodu kılavuzda galiba. devir saati çıldırmak üzere ama:):)
  • quote:

hocam fazlanın da fazlası ben 6yı hiç görmedim 5 kişilk aracım ama ağırlıkları neredeyse aynı ve aynı motor.. ben uzun yol 3.5-4 arası her zaman şehir içide 5-5.5 arası değerlerdeyim... söylediğin gibi bence sorun sende sanıım aşırı gaz tepkimesi seviyorsun anlaşılan basarsan 9 litrelere kadar çıkartırsın tüketimini... daha öncede ekledim ama benim uzun yol verisinden bi resim ekleyim... aracı kullanmadan normal diyenlerede pek kulak asmayın bi ihtimal araçtada olabilir sorun...
    Grand C4 Picasso (2007-2013) İlk sürüş izlenimi..Grand C4 Picasso (2007-2013) İlk sürüş izlenimi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi öcüü.. -- 27 Nisan 2014; 21:55:56 >

• quote:

quote:

quote:

6.5-7lt'lerden bahsedildiğinde tüketim bana gerçekten anormal geliyor.
    İstanbul'un sabah ve akşam yoğun trafiğinde dur kalk, dur kalk şeklinde sabah işe gidip, akşam iş çıkışında eve dönüyor eşim.
    Buna rağmen ortalama tüketim 5.7lt. Ortalama hız 26km. Yazın her hafta sonu istanbuldan çıkıp otobandan karasu'ya yazlığa gidiyoruz. Cruise control ile hızı 100-110km/s sabitleyip kullandığımda 3.9lt'yi her seferinde yakalıyorum.
    Genellikle çok sakin kullanırım fakat bazen kurum yakmak adına aracı yüksek devirde kullanmışlığımda oluyor. Buna rağmen ortalama max 5.9lt civarı oluyor ama 6lt görmüyorum.
    Kurum yakma operasyonundan bir kare... Senede bir olur böyle kaçamaklar...

Bende bir tüketim değeri paylaşayım. Yine bir uzun yol seyahati.. Yine yazlığa gidiyoruz.. Arabada 5Yetişkin 1 çocuk.. Bagaj full.. Çocuk olması sebebi ile klima seyahat boyunca hafif kademede çalışıyor. Aşağıdaki fotograf Seyahat başlangıcı itibariyle 216.cı km'de çekilmiş bir fotograf.. Değerler güneş yansıması sebebi ile çok net gözükmesede Yine cruise control'ü 100km'ye ayarlamışım. Picassonun boş ağırlığı 1500kg. 5yetişkin yaklaşık 370kg. Bagaj yaklaşık 50kg.. derken picassonun bu seyahattaki yaklaşık ağırlığı 2000kg'ı bulmuştu. Seyahat boyunca gaza hiç müdahalede bulunmadım. Bir tek dilovası rampasında cruise conrtol gaza yüklenmeye başladı.. diğer düzlüklerde cruise control tüketimi iyice kıstı. Katedilen 216km ortalaması yakaladığım değer 3.8lt.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Picasso11 -- 27 Nisan 2014; 22:36:52 >

• Picasso11 kullanıcısına yanıt
    hocam o zaman ben de kesinlikle bir problem var. aracımı 2 ay önce aldım 93binde. bakım kartı var yanda far kolunda takılı. 90binde bakım yapılmış araca. yağ, yağ filtresi, mazot filtresi değiştirilmiş. ne yapılması gerekiyo o zaman bu araca?
  • hitman298 H kullanıcısına yanıt
    yani bilemiyorum aslında.. ama aracınızın geçmişini sorgulamak lazım bence.. Bakımları yetkili servistemi yapılmış? Sanayide yapılan bakımlarda kullanılan yan sanayi, ucuz ve düşük kaliteli filtre, düşük kaliteli motor yağı dahi tüketimi etkileyen unsurlardandır..

Ucuz mazot kullanıldımı acaba aracınızda? Kurum birikimi ne durumda acaba?? Hiç Carbon Clean işlemi yapılmışmı aracınızda?
    vs.. vs.. liste uzayıp gider..

Ama en önemli etken gaz pedalını kullanış stiliniz etkiler tüketimi..

İstanbuldaysanız birgün buluşalım, inceleyelim aracınızı..

Selamlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Picasso11 -- 27 Nisan 2014; 22:58:10 >
  • quote:

Arkadaşlar cevap vermiş ama ben yine de bana yönelttiğiniz soruyu yanıtsız bırakmayayım.

Ben şehir içi 5.5-6lt ortalama yakalıyorum şuan. Şehir içi diyorum çünkü İstanbul'da yaşıyorum. Yeri geliyor Sultanahmete gidiyorum, yeri geliyor Etilerde 4 tur atıp park yeri arıyorum.. Yeri geliyor 600mt mesafeden eşimi alıp kontak kapatıyorum, yeri geliyor Şirinevler, Gaziosmanpaşa, Ümraniye, Pendik yada 4. Levent'e gidiyorum.

Örneğin 2 haftadır Sarıyerdeki işime annemlerden yani Şirinevler'den gidip geliyorum. Sabah 7 Akşam 17:30 da Maslak - TEM - Şirinevler güzergahında geçiyor.

Ortalama hızım da 25-35 arası çıkıyor..

Agresif kullanmıyorum
    Ani kalkmıyorum
    Az yakmak için kasmıyorum ama bu araç en konforlu sürüşü zaten 100-120 bandında veriyor..
    Depoyu hep fullüyorum.. tamamen bitene kadar kullanıyorum

Bence sizin 7leri görmenizin sebebi bir kere 17inç jantlar. Çünkü kışlıklaım 16inç jantın en küçük ölçüsü 205-55-16 idi ve araba bu jantlarda çok çok az yakıt tüketiyordu. 16 inç 215-55-16ya geçseniz yakıtınız direk 1ltye kadar iner bence.. Gerisi agresif kullanmamakta..

Bu arada şuanki depom ile Darıcaya gittim- geldim.. Gebzeye gittim geldim.. Şinievlere gittim geldim.. İşe gittim geldim..
    Ortalama hız 50'lere yakın ve tüketim 5.2lt.

• quote:

yani bilemiyorum aslında.. ama aracınızın geçmişini sorgulamak lazım bence.. Bakımları yetkili servistemi yapılmış? Sanayide yapılan bakımlarda kullanılan yan sanayi, ucuz ve düşük kaliteli filtre, düşük kaliteli motor yağı dahi tüketimi etkileyen unsurlardandır..

Ucuz mazot kullanıldımı acaba aracınızda? Kurum birikimi ne durumda acaba?? Hiç Carbon Clean işlemi yapılmışmı aracınızda?
    vs.. vs.. liste uzayıp gider..

Ama en önemli etken gaz pedalını kullanış stiliniz etkiler tüketimi..

İstanbuldaysanız birgün buluşalım, inceleyelim aracınızı..

Selamlar..

açıkçası servise götürmedim aracı. sadece özel test merkezine götürdüm. zaten acelemde vardı. kmsi iyi olan başka picasso yoktu ben araştırma yaparken. kaçırmak istemedim aracı. adamın karısı kullanmış. kalitesiz mal kullanıcanı sanmam. ucuz mazot kullanıldı mı bilmiyorum. carbon clean de yapılmamıştır. malesef istanbul da değilim. yine de teşekkürler ilginiz için.

ben kendim müsait zamanda bi bakım yaptırmayı düşünüyorum. çıkan parçalardan anlaşılır herşey.

bu arada aklıma bi şey takıldı. serviste yeni yazılım yükleterek hem bu titremeler azalıyormuş hem de yakıt tüketimini de etkiliyormuş. bununla ilgili bilgisi olan var mı. 2008 modellere yeni yazılım yüklenebilir mi? böyle bir tecrübesi olan var mı?

• bende örnek vereyim;

ev-iş arası 7,5 km. (ve tamamı şehir içi dur-kalk)araba daha ısınmadan kontak kapatıyorum. lastikler 215/55/16 bir haftalık.
    geçen hafta denk geldi sadece ev-iş yaptım ort. tük. 7,6lt. çıktı. dün k.çekmece, kadıköy, bağdat cad., bakırköy, k.çekmece güzergahında 5,8lt. ile gezindim.
  • 
Sayfa: önceki 251252253254255
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.