Şimdi Ara

Grand C4 Picasso (2007-2013) İlk sürüş izlenimi.. (254. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.698
Cevap
117
Favori
842.457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 252253254255256
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar ben ankaradan istanbula 5,6 ortalama ile geldim. gelirken bartına da uğradım. geri dönüşteki devrekten mengen e çıkarken ki yokuş dahil bu tüketim. ortalama hızım yani benim bastığım ortalama hız ise 125-130 arası idi. ekranda ise 70 yazıyordu.

lastikler ise kışlık 215 55 16

şehir içinde ise 6,5 7,5 bandını makul görüyorum. çünkü 1,3 lineam 6 - 6,5 lt yakıyordu şehir içinde.

bu arada aracımda kışlık lastikler var. yazlık alıcam. 215 5516 ölçüler 205 55 16 ölçülere göre %40 daha pahalı. 205 55 16 alıp taksak araçta bir sıkıntı yaşarmıyız.

205 55 16 olarak michelin alabileceğim paraya 215 55 16 olarak petlas alamıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fehnw

arkadaşlar ben ankaradan istanbula 5,6 ortalama ile geldim. gelirken bartına da uğradım. geri dönüşteki devrekten mengen e çıkarken ki yokuş dahil bu tüketim. ortalama hızım yani benim bastığım ortalama hız ise 125-130 arası idi. ekranda ise 70 yazıyordu.

lastikler ise kışlık 215 55 16

şehir içinde ise 6,5 7,5 bandını makul görüyorum. çünkü 1,3 lineam 6 - 6,5 lt yakıyordu şehir içinde.

bu arada aracımda kışlık lastikler var. yazlık alıcam. 215 5516 ölçüler 205 55 16 ölçülere göre %40 daha pahalı. 205 55 16 alıp taksak araçta bir sıkıntı yaşarmıyız.

205 55 16 olarak michelin alabileceğim paraya 215 55 16 olarak petlas alamıyorum.

www.basaranlastik.com
    Basaran Lastik - Basaran Lastik
    http://www.basaranlastik.com

ben lastiklerimi geçen hafta bu firmadan aldım, çok fazla seçenek var bi bakın isterseniz.

not:sitede gözüken liste fiyatından cüzi bir indirim daha yaptılar ve sökme takma ücretli yazsada ücret alınmıyor.

• fehnw kullanıcısına yanıt
    bende 205 55 16 yaz lastiği taktım 1 ay oldu lastikçi sadece konfor kaybı olacağını söyledi dolaysıyla niye kadar fazla para verelim 215 ebat yerine 205 kullanan çok fazla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • soğukpınarlı S kullanıcısına yanıt
    ya anlamıyorum bu fiyat farkını.

205 55 16 michelin 190 tl
    215 55 16 michelin 360 tl

arada bir lastik fiyatı daha var.

soruyorum soruşturuyorum fark olarak sadece 10 m yüzey farkı var.

ben herşeyin orjinalinden yanayım ama bu lastik olayı canımı sıkıyor. gerekirse servise de danışacağım. büyük ihtimalle bende 205 55 16 olarak yapacağım lastik tercihimi.

en azından petlas veya çin malı marka almak yerine orjinal markasından almış olurum.
  • teşekkürler ilginiz için. gerçekten fiyatları piyasaya göre daha makul.
  • fehnw kullanıcısına yanıt
    Orjinal ebat falken marka oneririm 170 tl civarinda fiyati ze914
    orjinal ebat noktasinda goruslerimi belirtmistim kis lastigi secimim esnasinda bu konu basliginda servisede sormustum, yetkili kimse size orjinal ebat disinda farkli bir ebat onermeyecektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: fehnw

ya anlamıyorum bu fiyat farkını.

205 55 16 michelin 190 tl
    215 55 16 michelin 360 tl

arada bir lastik fiyatı daha var.

soruyorum soruşturuyorum fark olarak sadece 10 m yüzey farkı var.

ben herşeyin orjinalinden yanayım ama bu lastik olayı canımı sıkıyor. gerekirse servise de danışacağım. büyük ihtimalle bende 205 55 16 olarak yapacağım lastik tercihimi.

en azından petlas veya çin malı marka almak yerine orjinal markasından almış olurum.

Ben yazlık lastikte orjinal ebat kullanmaktan yanayım. Biraz daha pahalı ama fark sadece mm değil yük ve hız kodları da farklı. Aracın ağırlığı zaten limitlerde.. yazın dağ bayir geziyoruz otobanda hızlı kullanıyoruz. .

Ben kendim yazdıkları 215 55 16 goodyear efficient grip performance kullanıyorum. 4unu 1000tlye almıştım. N11 de kampanya vardı. Belki siz de böyle bir çek yada puan kampanyası denk getirebilirsiniz.

• Üç beş gün içinde lastik seçimini yapacağım ama harbi kafam karışık. Ya farklı bir marka ucuz yada orjinal ebat

• Cumartesi Sabah Konyadan çıkıp Ankaraya gittim biraz oralarda dolandım or-an ve keçi ören arası biraz yol yaptım 90-100 km.Pazar günü akşam Konya ya dönüşte 515 km yol yapmışken depoyu Bp (hep Bp den alıyorum)den fulledim. oto yakıt programı ile hesaplattım 26,2 kuruş çıktı ekranda 5,4 yazıyordu ortalama olarak Bazen 110 bazen 90 ile sürdüm.

Kat edilen yol :515 km
    Tüketilen Yakıt :30,56 lt
    Yakıt litre fiyatı :4,42
    100 km Tüketilen yakıt : 5,93
    Km ödenen fiyat : 0,262
    Toplam Ödenen : 135,075

Bu arada lastikleri değiştirdim. Orjinal ebat aldım ama.
    Conti alacaktım 325 dediler sonra ona fasondur dediler
    Goodyear alacaktım onada yanakları çok ince dediler sürtersen kaldırıma at çöpe dediler
    Michlen alacaktım onada naylon oranını arttırdı dediler.
    dunlop hiç önermediler almam da zaten eski aracımda vardı çok çabuk çatlama başladı 1 sene olmadan.
    Kumho alalım dedik onada çin malı oldu eskiler çok iyi dediler.

bende gözümü kapadım duro dp 3000 diye bir marka aldım. Kauçuk oranı enfazla olan latiklerden miş. Deniyorum tavsiye edermisin Hayır. Neden aldın lastikçinin sözü. Beğenmessen lastik benim. En ufak bir taş gelse ayaklarımda hissediyorum yolda kalın çizgilere girsem ayaklarımda hissediyorum. Her sesi içeri alıyor sanki. lastik sesimi yoo. Keşke demeyi hiç sevmem ama öyle olacak heralde yarın lastikciyede uğrayaceğım.

Lastikden midir nedir 100 ile 105 arası bi ıslık sesi geliyo içeriye. Araç gazabasarken çıkmıyor 100 e sabitliyorum düz yola geliğinde yakıt göstergesi 3,4 ve 3.0 arası olduğunda geliyor. Başka hızlarda yapmıyor sadece 100 -105 arası anlam veremedim servise gidecem inşallah bakalım ne çıkacak. 110 basıyorum devir saati 4000 de araç baya bi motor sesi yapıyor bu kadar sesin içeri girmesi normalmi. Yine kafa ağrıttım kusura bakmayın.

• Arkadaş hepinize ayrı ayrı ayar oluyorum... bi araç bu kadar güzel anlatılıp insanın aklı çelinmez ki . Başka araçlara bakamıyorum.. Şu benim arabayı satayım ilk işim picasso almak... Picasso11 arkadaşımızla mailleştik ancak ben daha yüksek model baktığım için sıcak yaklaşamadım.. Picasso11 arkadaşıma ilgi alakası için çok teşekkür ederim. Dediğim gibi sizin yüzünüzden bende picasso'cu olacağım.. Çevrem hep karşı çıkıyor o paraya git işte güzel bir sedan dizel otomatik al filan.. bende diyorum o koca g**** sedanlara binmem tarzı yok şekilsiz diye. gerçi picasso'nun dizaynından sonra neyi beğerinim bilemem.. ZEHİRİ VERDİNİZ başınıza bela olarak aldınız beni... Şimdi uğraşın durun sorularla... . İlk soru 49000 tl 80000km beyaz GP nasıldır?. Kafalık arkası ekran olayına giren varmı? bazı picasso'larda kafalık arkası ekran görüyorum orjinalmidir? orjinal ise performansı nasıldır?

• gorkemchem kullanıcısına yanıt
    Gorkem kardesim, hepimiz bu yoldan gectik, dogru yoldasin emin ol. Picasso'na kavusacagin gun dogru karar oldugunu anlayacaksin.

• quote:

Orijinalden alıntı: gorkemchem

Arkadaş hepinize ayrı ayrı ayar oluyorum... bi araç bu kadar güzel anlatılıp insanın aklı çelinmez ki . Başka araçlara bakamıyorum.. Şu benim arabayı satayım ilk işim picasso almak... Picasso11 arkadaşımızla mailleştik ancak ben daha yüksek model baktığım için sıcak yaklaşamadım.. Picasso11 arkadaşıma ilgi alakası için çok teşekkür ederim. Dediğim gibi sizin yüzünüzden bende picasso'cu olacağım.. Çevrem hep karşı çıkıyor o paraya git işte güzel bir sedan dizel otomatik al filan.. bende diyorum o koca g**** sedanlara binmem tarzı yok şekilsiz diye. gerçi picasso'nun dizaynından sonra neyi beğerinim bilemem.. ZEHİRİ VERDİNİZ başınıza bela olarak aldınız beni... Şimdi uğraşın durun sorularla... . İlk soru 49000 tl 80000km beyaz GP nasıldır?. Kafalık arkası ekran olayına giren varmı? bazı picasso'larda kafalık arkası ekran görüyorum orjinalmidir? orjinal ise performansı nasıldır?

model kac? bu arada fabrika cikisi ekranli gelmiyo. servisinde de yok benim bildigim. sadece 5008 de var bu ekranlar.
    ben o zehri almaz olaydim hocam. arabadan inesim gelmiyo:) ama akaryakit fiyatlarini kendimce protesto ettigim icin sadece ihtiyacim halinde kullanmaya calisiyorum.

bu arada aynalarimdaki sesler tamamen kesildi. su an problem yok.

sana birde sunu soyliyim. diger forumlarida takip ediyorum bazen. burasi kadar objektif ve tecrubeli bi forum yok. araci alsanda aklindaki tum sorulara burdan cevap bulabiliyosun.

• Picasso11 kullanıcısına yanıt
    Vallahi hocam sayenizde doğru karar olacağına kanaat getirdim . arabayı satar satmaz alacağım picasso'yu . Fakat birşey soracağım bu baskı balata değişimi ortalama kaç bin'de ortaya çıkıyor. buna göre alacağım aracı şekillendireceğim çünkü araştırmama göre 3000tl kadar bir mebla tutuyormuş . e bu da hatırı sayılır bir rakam ?
  • hitman298 H kullanıcısına yanıt
    hocam model 2011 dynamique modeliydi yalova'dan bir ilandı yanlış hatırlamıyorsam o araçta gördüm. evet bu forumu senelerdir çok değişik konularda takip ediyorum. gerçekten çok profesyonel ve objektif bir forum. ayrıca öyle bir sayfa olmuş ki c4 picasso ile ilgili, yarın öbürgün aracımda bir problem çıktığında(inşallah çıkmaz) ilk bakacağım yer burası olacaktır.

PS: Ayna problemini halletmene sevindim.

PS2: 5008 demişsin deme :( ona da aklım kayıyor malüm şuanki aracım dahil olmak üzere 5 adet pegueot geçti elimden.
  • aracin fiyati iyi gibi.

neden 5008 dedim cunku ondaki tesisat hazir geliyo. ve arka ekranlarin ikisi de bagimsiz.

picasso alip sonradanda takilabilir gerci.

picassodaki genis mekan 5008de yok. ayni motor ayni sanziman ama on koltuklarin arasinin boslugu duz zemin viteslerin direksiyonda olmasi. genis gorus acisi picassoya artilar katiyo

ama 5008de de hasta oldugum bi ozellik var. on gogus bir de head up ekran. cok hos bi hava katiyo araca. fransizlar anliyo bu isten. picasso mu satsam ikinci bir alternatif yine picasso olur ama 5008 beni de alabilirsin diyo gibi biraz:)

• quote:

Vallahi hocam sayenizde doğru karar olacağına kanaat getirdim . arabayı satar satmaz alacağım picasso'yu . Fakat birşey soracağım bu baskı balata değişimi ortalama kaç bin'de ortaya çıkıyor. buna göre alacağım aracı şekillendireceğim çünkü araştırmama göre 3000tl kadar bir mebla tutuyormuş . e bu da hatırı sayılır bir rakam ?

fehnw arkadas aracini su an yaptiriyo ve 950 tl demisti galiba baski balata rulman. serviste pahali ama bu isi disarda yapanlar var.

• hitman298 H kullanıcısına yanıt
    evet 5008 akıl çeliyor ama aklımın çelinmemesi için size güveniyorum. Ayrıca 950tl fena değilmiş 3000 e göre.. ancak kaç km'de değişiyor ortalama?
  • quote:

Baskı balata işi size ya da sizden önceki araç sahibine bağlı( yani kullanıma bağlı), 60000 de de bitebilir, 110000 de de.
  • quote:

evet 5008 akıl çeliyor ama aklımın çelinmemesi için size güveniyorum. Ayrıca 950tl fena değilmiş 3000 e göre.. ancak kaç km'de değişiyor ortalama?

vala hocam 30binde değişeni de duydum. 150bin de değişeni de. bu konuya kafanı takma. her aracın büyük bakımı var. otomatik olan bütün araçların baskı balatası değişiyo sonuçta. kimisi 1000tl verir kimisi 2000tl verir. ama sen maksimum dışarda yaptırırsan 1500ü geçmez. ama senin farkın var. aracının keyfini sürmeye devam edersin. diğerleri daracık araçlarda vakit geçirir. sense otobüs gibi araçta rahat rahat gezer tozarsın. bunları geç hocam. sen git beğendiğini al. km si yüksekte olabilir. sonuçta bu aracı alan kişiler değerini de bilen kişilerdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: hitman298

quote:

Arkadaş hepinize ayrı ayrı ayar oluyorum... bi araç bu kadar güzel anlatılıp insanın aklı çelinmez ki . Başka araçlara bakamıyorum.. Şu benim arabayı satayım ilk işim picasso almak... Picasso11 arkadaşımızla mailleştik ancak ben daha yüksek model baktığım için sıcak yaklaşamadım.. Picasso11 arkadaşıma ilgi alakası için çok teşekkür ederim. Dediğim gibi sizin yüzünüzden bende picasso'cu olacağım.. Çevrem hep karşı çıkıyor o paraya git işte güzel bir sedan dizel otomatik al filan.. bende diyorum o koca g**** sedanlara binmem tarzı yok şekilsiz diye. gerçi picasso'nun dizaynından sonra neyi beğerinim bilemem.. ZEHİRİ VERDİNİZ başınıza bela olarak aldınız beni... Şimdi uğraşın durun sorularla... . İlk soru 49000 tl 80000km beyaz GP nasıldır?. Kafalık arkası ekran olayına giren varmı? bazı picasso'larda kafalık arkası ekran görüyorum orjinalmidir? orjinal ise performansı nasıldır?

model kac? bu arada fabrika cikisi ekranli gelmiyo. servisinde de yok benim bildigim. sadece 5008 de var bu ekranlar.
    ben o zehri almaz olaydim hocam. arabadan inesim gelmiyo:) ama akaryakit fiyatlarini kendimce protesto ettigim icin sadece ihtiyacim halinde kullanmaya calisiyorum.

bu arada aynalarimdaki sesler tamamen kesildi. su an problem yok.

sana birde sunu soyliyim. diger forumlarida takip ediyorum bazen. burasi kadar objektif ve tecrubeli bi forum yok. araci alsanda aklindaki tum sorulara burdan cevap bulabiliyosun.

dostum benimde sağ aynadan 90 dan sonra hafif bi ıslık sesi geliyor sen bu işi nasıl çözdün bilgi verebilirmisin...

• 
Sayfa: önceki 252253254255256
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.