Şimdi Ara

Grand C4 Picasso (2007-2013) İlk sürüş izlenimi.. (219. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (3 Mobil) - 1 Masaüstü3 Mobil
5 sn
10.698
Cevap
117
Favori
842.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 217218219220221
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyi akşamlar arkadaşlar..Bu aralar forum bayağı durgun :) Picasso ile ilk uzun yolumu dün itibari ile yapmış bulunmaktayım İstanbul-Kızılcahemam-İstanbul olmak üzere toplam 900 km yol sürdü. Aracın uzun yol rahatlığı gerçekten çok iyiymiş öyle ki yanımdakiler arabada uyurken benimde uykum geldi bu iyimi kötümü anlamadım. Araç hızını belli etmeyecek derecede yolda akıyor tek sorun yanınızdaki kişinin bu araba 132 yapıyor diye figan etmesi insanın canını sıkıyor Araca binen kişilerin bu tür olaylarda soğuk kanlı olması, korkmaması gerek. tamam hızdan herkes çekinir ama zaten otoyollarda azami 120-130 yapılır zaten daha yukarısını deneyemedim . Hızım çok dengesiz di sisten dolayı 60-70 lede gittiğim oldu rahatken 130 sabitlediğimde de. Başkentte şehir içinde 1-2 saat trafikte kaldım dönüşte toplam da Ortalama yakıt tüketimi 5.9 lt. olarak görünüyordu.

Bu arada bir kaç sorunla da boğuştum. Birincisi yine bu hala daha çözemediğim havalandırma olayı. Arka taraflar hava üflemedi ne yaptıysam beceremedim ama sonra birden kendiliğinde üflemeye başladı nası oldu çözemedim aklıma gelen tek şey sıcaklık 0 derecenin altındayken çalışmadığı sıcaklık 4 derece ulaştığı anda çalışmaya başladı. O yüzden arka taraftakiler biraz üşüdü.

İkinci olarak iç sürkülasyon olayında içeride bir koku oluşuyor is kokusuna benzer. Sürkülasyonu dışardan içeri yapınca koku gidiyor içeri yapınca başlıyor daha önce böyle bir şey yoktu bu neden kaynaklanıyor olabilir bilmiyorum o yüzden boluda giderken kömür kokusu içeri dolmasın diye iç sürkülasyon olayını açıyordum bu sefer diğer koku başlıyordu orda da biraz sıkıntı yaşadım.

Genel itibari ile uzun yolda mükemmel bir araç insanın sürekli uzun yola gidesi geliyor

• picasso arayanlar için aşağıdaki fiyat iyi gibi, bakılabilir...

bir de eski kasa "0" km var o da ilgi çekebilir...

• quote:

Orijinalden alıntı: ozgurefe09

picasso arayanlar için aşağıdaki fiyat iyi gibi, bakılabilir...

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-citroen-2011-yeni-tip-ledli-7-kisilik-grand-picasso-145931009/detay

bir de eski kasa "0" km var o da ilgi çekebilir...

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-citroen-citroen-av-car-otomotiv-den-2013-7-kisilik-picasso-66500tl-145570484/detay

İlk ilandaki araç yazdan bu yana satılık. Fiyat uygun olsada halen satılamamış olması düşündürücü. Araştırmadan,sorgulamadan kesinlikle yanaşmayın.

• mergink M kullanıcısına yanıt
    Fiyat gerçekten uygun. 2 yaş ve 35 bin km için 20 bin TL fazla ödemek saçma geldi bana.
  • http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=85699258

Turkiyede olurmu acep.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peynir Alti Suyu Tozu kullanıcısına yanıt
    Ozellikle uzun yol icin bicilmis kaftan diyelim GP'imize aynen bende sizin gibi uzun yol keyfine doymuyorum.Hatta bazen mazaret uretiyorum sehir disina cikmak icin.
    Ic havalandirmada polen filitresi devreye giriyor filitrenin dolmus olmasi yada uzun zaman gecmesi nedeniyle koku uretiyor olabilir.Bunun onune gecmek icin karbon filitreler kullaniliyor fakat ucuz islem icin duz filitreler bakim sirasinda tercih ediliyor.kontrol etmenizde fayda var.

• Kullandigim sirket aracini pazartesi itibriyle degistirdim.Ford focus kullaniyordum simdi reno fluence gectim.Asil konu su yakit tuketimi.Agirlikli sehir ici kullaniyorum yaklasik ev is 20km karma bir yol cevre yolu ara sokak duzluk yokus 5 vites 2 vites hepsinden var.Focus 5.4 ortalamaya sahipdi Fluence henuz 300km de rodaj doneminde oldugu icin oldukca pasif kullaniyorum ortalama 6,0.
    Picassomuz ise yine sehir ici kullanim olarak 6,6 ortlama gostermekte.Yakinda 30bin bakimina girecek sonrasi duser diye umid ediyorum acikcasi.

• Benim aracım da yaklaşık 11000 km oldu. Ankara şehir içi trafikte yol bilgisayarı ortalaması 7,5-8,0 arasında. Çok da sakin kullanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Peynir Alti Suyu Tozu

Merhaba arkadaşlar. Benim ilginç iki tane sorunum var. Birincisi araba kasislerden geçerken iyice bi yaylandığı zaman veya yavaş giderken aniden durmam sonucu yaylandığı zaman bi yerlerden su sesi geliyor. Her yere baktım kapıyı açtım salladım ileri geri, su sesini duyamadım. Paspasların altına torpidolara baktım ıslaklık var mı diye hiç bir şey yok. Ama arabayı iyi bi sallayınca su sesi şarıl şurul geliyor.

İkinci soru(nu)m ise araba rolantide bi süre bekletirken egsozdan çok değişik bi koku geliyo. Mazot kokusuna hiç benzemiyor balata kokusu desen değil böyle garip çok değişik kötümü iyimi anlayamadığım farklı bir koku. Deterjanın içine yağ atıp ocakta yakmışsın gibi sanki.

Yağmur tahliye kanalları tıkanmış olabilir. Ön tekerlerin davlunbazları sökülüp (aralanıp) delikler içine tel vb. sokmak suretiyle açılıyor.

Koku ise enjektörlerin mazot sızıntısından olabilir. Motor kaputunu açıp koklayın. O koku oralarda yoğun mu? Var ise enjektör o-ringleri falan değişmeli.

• Dün akşam Sakarya'ya gittim. Eski dostlarla bulustum. Gece 1 gibi hendege doğru gidiyorduk. 90a sabitlemistim. Arkadaşla muhabbet ediyoruz. Yol boş.

Yola birden bir köpek fırladı. Frene dokunmadan direksiyonu kırdım ve yola devam ettim. Esp devreye bile girmedi. Hava 3 derece idi.

Araca ve lastiklere maşallah.
  • nubile N kullanıcısına yanıt
    Dostum benimde araç 2012 ama tabi eski yasaya göre 2013 model zaten trafiğeçıkışı 2013 ocak her neyse benimde ecoyanıp sönüyor ama merak etme şehir içinde fazla girmiyor devreye belli bir mesafe kaydetmesi gerekiyor uzun yolda giriyor yani belli mesafelerde kısa mesafede devreye girmiyor kazasız sürüşler olsun..
  • Dostlar merhaba,
    Resimde de göreceğiniz üzere ön tamponda boya kalkması mevcut, düzeltmek için pratik bir çözüm var mıdır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: synthesizer

Dün akşam Sakarya'ya gittim. Eski dostlarla bulustum. Gece 1 gibi hendege doğru gidiyorduk. 90a sabitlemistim. Arkadaşla muhabbet ediyoruz. Yol boş.

Yola birden bir köpek fırladı. Frene dokunmadan direksiyonu kırdım ve yola devam ettim. Esp devreye bile girmedi. Hava 3 derece idi.

Valla hocam yolda en çok korktuğum olay yola birden hayvan çıkması..çünki alakalı alakasız her yerden çıkabiliyorlar..bir an dalgınlık kötü olabilirdi..Allahtan ucuz atlatmışsınız..

• quote:

Orijinalden alıntı: tttnet.net

quote:

Dün akşam Sakarya'ya gittim. Eski dostlarla bulustum. Gece 1 gibi hendege doğru gidiyorduk. 90a sabitlemistim. Arkadaşla muhabbet ediyoruz. Yol boş.

Valla hocam yolda en çok korktuğum olay yola birden hayvan çıkması..çünki alakalı alakasız her yerden çıkabiliyorlar..bir an dalgınlık kötü olabilirdi..Allahtan ucuz atlatmışsınız..

Benim de ilk defa başıma geldi.. Dediğim gibi hız sabitleme aktif, kol dayama açıktı.. Yani kanepede oturur gibi muhabbet ediyorduk.. Saat itibari ile de tehlikeli bir saat.. Vücut tepkileri çok iyi değil..

Ekranda risk of ice yazısını okuyunca arkadaşa ESP'yi falan anlatıyordum. O sırada kısa farların bittiği noktaya köpek fırladı bu da 35mt falan demek.. Ben sağ şeritteydim.. Köpek orta çizgilerin hemen sağında durdu ve bana baka kaldı.. Ben yoldan çekilir diye çok çok kısa süre bekledim, çekilmeyince direksiyonu sağa kırım yay çizdim..

Aslında ESP devreye girmeliydi gibi düşünüyorum.. Çünkü baya ani bir kontra yapmıştım.. Tam bir geyik testiydi kendi açımdan..

Keşke araç kamerası olsaydı..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tttnet.net

quote:

Benim de ilk defa başıma geldi.. Dediğim gibi hız sabitleme aktif, kol dayama açıktı.. Yani kanepede oturur gibi muhabbet ediyorduk.. Saat itibari ile de tehlikeli bir saat.. Vücut tepkileri çok iyi değil..

Ekranda risk of ice yazısını okuyunca arkadaşa ESP'yi falan anlatıyordum. O sırada kısa farların bittiği noktaya köpek fırladı bu da 35mt falan demek.. Ben sağ şeritteydim.. Köpek orta çizgilerin hemen sağında durdu ve bana baka kaldı.. Ben yoldan çekilir diye çok çok kısa süre bekledim, çekilmeyince direksiyonu sağa kırım yay çizdim..

Aslında ESP devreye girmeliydi gibi düşünüyorum.. Çünkü baya ani bir kontra yapmıştım.. Tam bir geyik testiydi kendi açımdan..

Keşke araç kamerası olsaydı..

Hocam araç eğer bir tehlike algılamadıysa devreyegirmeyebilir...demekki siz biraz tatlı sert diye tabir edilen çokta tehlikeli olmayan bir hamle yapmışsınız..mesela araç hafiften kontrolünüzden çıkacak gibi olsaydı kesin devreyegirerdi diye düşünüyorum..

Araç kamerası işi önemli en kısa zamanda çözmek lazım..

• Gecen haft asonu ve bu hafta sonu olmak uzere 2dir bilecige kizim, esim ve ben ailemi ziyarete gittik. Kizim buyukbaba ve babaannesini ozlemisti biraz hasret giderdik. Gecen sure zarfinda Picassomuz ile 900km'si uzun yol geri kalan 400km si hafta ici istanbul ici trafikte kullanim olmak uzere toplamda 1300km yol yaptik.

Uzun yol kullanimi cruise control yardimi ile ortalama 100-115km/s sabitledim. Uzun yol kullaniminda. 700km ortalamasi 3.9lt gosteren yol bilgisayari hafta ici sehir ici kullanimiyla birlikte 1300km sonunda suan 4.6lt. Gosteriyor.

100km/s hiz ile uzun yol biraz sabir istesede cok buyuk keyif veriyor.

Kizim arkada kendi koltugunda misil misil uyurken, picassom Sessiz sakin neoplan otobusleri gibi yolda adeta suzuluyor.

Bu konforu, bu tuketim degerini baska bir mpv sinifi aracta bulamayacagimi biliyorum.

Esim bile Iyiki Picasso almisiz diyor.

Birde 2011(ledli) 5kisilik vizon gri dusuk km'li bir picassoya terfi edebilsem baska birsey istemem.

• Picasso11 kullanıcısına yanıt
    çok güzel veriler dostum bende de 2010 5 kişilik var ancak bu verileri yakalayamıyorum uzun yolda tmm 4 litre hatta 80km sabitlersem 3.5lt kadar düşüyor ancak şehir içinde 6 litre civar 5.8 6.2 arasında geziniyor bunu şimdilik eksilerde gezen havaya ve aracı ısıtmak için yerinden kalkmadan her sabah ve her akşam 2 dakka çalıştırmaya bağlıyorum.. ama yinede çok çok ekonomik bi araç özellikle kalıbı hacmi ağırlığı düşünülünce..

şimdi aracıma arka korumalık taktırıyorum yakında foto yüklerim.. durduk yerde biri gelmiş arka sisi kırmış çok canım sıkıldı bende kızdım arka koruma yaptırıyorum..
  • hugo__mboy kullanıcısına yanıt
    bende aynı fikirdeyim fakat ikinci eli de iyi araştırmk lazım bunun yanında biraz da şans olmalı... öte yandan bazı insanlar -ki birisi de babam olur :)- benden önce kimse binmemiş olsun ilk ben bineyim diyebiliyor o durum içinse de eski kasa "0" fiyatı baya ilgi çekici...

öyle ara ara bakıyorum arabamın piyasa fiyatına görünce paylaşayım demiştim...

herkese şimdiden iyi, mutlu, huzurlu ama en önemlisi sağlıklı yıllar diliyorum...
  • Yeni yılın ilk mesajı benden olsun.

Yeni yılın sizlere ve tüm sevdiklerinize sağlık, mutluluk, başarı, huzur ve bol kazanç getirmesini dilerim.

İyi Seneler...
  • Herkese iyi seneler arkadaşlar. Yeni yıl inş. hıuzurlu sağlıklı güzel günler getirmesini dilerim.

Bu arada hemen bir soru patlatacağım :)

Benim araba 5 Kişilik arka stop lambası yanmıyor aradım taradım nerden değişeceğini bulamadım daha önce değiştiren arkadaşlar var mı? ve hangi tip ampul kullanmam gerekiyor.

Birde emniyet kemeri takılı değilken Brad Piit - Brad Piit -Brad Piit diye öten uyarı düdüğünün arkasından hafiften bir cırcır böceği seside geliyor bilmem farkedebildinizmi
  • 
Sayfa: önceki 217218219220221
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.