Şimdi Ara

Grand C4 Picasso (2007-2013) İlk sürüş izlenimi.. (196. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
10.698
Cevap
117
Favori
842.256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 194195196197198
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Doğan arkadaşım hakkaten güzel bir lastiği çok çok güzel bir fiyata almışsın... Allah güzel günlerde kazasız belasız kullanmayı nasip etsin...

Ben de dün biraz araştırma yaptım ancak ben kış değil 4 mevsim alacağım çünkü araba artık 67.000km oldu ve üzerindeki orjinal primacy hp'leri değiştirmek istiyorum... benim de biraz takıntım var brisa(lassa-bridgestone) ya da michelin'den başka lastik takmam arabalarıma... dün kafamda lastiğimi belirledim ancak hakkaten çok pahalı arabalarımızın lastikleri... süratli araba kullanmadığım için daha yumuşak olsun diye H sınıfı Lassada karar kıldım ancak kampanyalı peşin fiyatı bile 295TL işyerimin bir anlaşması olduğu için bu rakam üzerinden %6 indirimle 8 taksit olarak alacağım bakalım gelecek ay-tabi fiyat değişmezse... O da 275TL'ye gelecek tanesi... gördüğünüz gibi 4 lastik 1 teklikten bile fazlaya geliyor :(

Lastik tipi ve modeli: LASSA 215/55R16 IMPETUS REVO 97H XL (218566)

• ozgurefe09 kullanıcısına yanıt
    Gerçekten 215/55/16 serisi çok pahalı. Belki anımsarsınız, Altea XL aracım için Pirelli P7 Cinturato 91H aldım 2 ay kadar önce. Ölçüleri 205/55/16. Ben 4 adet lastiği + montajıyla birlikte 600 TL' ye aldım. Aynı lastiğin 215/55/16 için olanına baktım şimdi, sonuç; 315 TL en ucuz yerde. 2 katından bile fazla..
  • hugo__mboy kullanıcısına yanıt
    Hatırlıyorum mesajınızı, ne yazık ki 215 serileri ara ölçü :( Siz de gerçekten uygun almıştınız lastikleri... Babam eski lastik bayisi ve dün ana bayimizin müdürüyle görüştüm, kendileri 3 yıl evvel brisayı bırakıp pirelli'ye başladılar. ondan da fiyat aldım tabi haliyle bize biraz daha farklı oluyor ve soylediği şuydu 375 liste fiyatı (sizinkiyle aynı model P7 cinturato 93V) bana olacağı 275TL world ile 12 taksit ancak o da benim aldığım paraya lassa'dan şaşmamamı söyledi... Ben de öyle yapacam nasipse gelecek ay...

kış lastiği içinse şöyle bir düşüncem var ancak sizin de görüşlerinizi almak isterim arkadaşlar...

maddi durumum uygun olursa seneye 4 kışlık lastiği 4 cant ile birlikte alıp değişiklikleri direk lastik söküp takma olmadan yapmak istiyorum. Ne dersiniz?
  • Paylaşım ve dusunceleriniz için teşekkür ederim. Bence bu sene iyi bir paylaşım olacak kış lastiği konusunda. Özellikle de muadil ölçü konusunda.

Adac test sonuçları iyi ama benom için daha zorlu testler gerekiyor. Wrg2 gibi bir lastikten yaşadığım memnuniyetsizligi sağır sultana duyurdum. O yüzden bu kez daha dikkatli bir tercih yaptım. Örneğin adac testinde zirvede olan conti ts850 modelinin buz için ve extreme kış için versiyonları ile yarışan bir lastik gsi5. Umarım kanadalilar beni yüz üstü bırakmaz.

Bakın asagidaki modeller pek adacta görünmez. Çünkü çoğu civili yada buz için özel dizayn. Beni yolda bırakan nokian wrg2 bu listeye sondan girebilmis.

Ug8 falan yok listede ama onların dişli modelleri var. Bu haliyle lastiğe güvenim baya iyi.

Memnun kalırsam herkese seneye bu lastiği aldirirm. 185tlye bedava.
    Grand C4 Picasso (2007-2013) İlk sürüş izlenimi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi synthesizer -- 8 Ekim 2013; 12:49:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar bugün yeni picassoyu hem inceledim hem test ettim. 2 tane picasso eskiten biri olarak görüşlerim şu şekilde.

Aracın dış dizaynını ben beğendim. Tabi bu görecelidir ancak bence derli toplu bir görünüşü var. İçeride ise bizim picassolarımızdan daha basık bir ortam var. Bu benim gibi tavan yüksekliği hoşuna gidenleri üzebilir. Renkli ekranlar ve oyuncaklar(navi,geri görüş,dokunmatik ekran v.s.) keyif veriyor. Ancak ön konsoldaki eşya gözlerinin olmayışı benim gibi ne bulduysa atan biri için eksiklik. Keyifli ekranlar dışında ön göğüs bölümünü beğenmedim. Ayrıca vites kolunun bulunduğu bölümde eğreti geldi bana.İç kapı kolları dizinizin biraz altında kalıyor. Ergonomik gelmedi bana. Klima kontrolünün ortaya alınması ise iyi olmuş. Direksiyon eşimin c4 ü ile aynı; ben sabit göbeği sevdiğim için beğenmiyorum ama sabit göbeği sevmeyenler için güzel olmuş.

Sürüşe gelirsek; En hoşuma giden kısım elektrik takviyeli direksiyon. Fiatın city modu gibi direksiyon düşük hızlarda gerçekten hafiflemiş. Vites geçişlerini çok merak ediyordum bir iyileştirme var mı diye; evet var ama geçişler yok olmuş diyemeyiz. Bizimkilerden bir tık daha iyi. Süspansiyonda fark edilmesi zor bir yumuşama var gibi. Ama kayda değer değil. Motor gücünde ve performansta çok az bir güçlenme hissedebildim. 5 kişilik ve hafif oluşu bu farkı yaratmış olabilir. Zaten bir dizele göre sessiz olan motorumuz dahada sessizleşmiş. Bir benzinliden farklı değildi motor gürültüsü.

Artılarıyla eksileriyle benim izlenimlerim bu şekilde. Ama benim asıl beklediğim grand olan. İçte bir fark olmayacağını biliyorum ama dış dizaynı merak ediyorum. Ancak şu haliyle ben bu kasayı yenisiyle 20-30 bin lira daha vererek değiştirmem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dişçi79 -- 9 Ekim 2013; 18:24:46 >

• İnceleme için teşekkürler disci79. Nerede test ettiniz. İstinye Bayraktarda var mı acaba.

• Ankara bayraktar da test ettim.
    Grand C4 Picasso (2007-2013) İlk sürüş izlenimi..Grand C4 Picasso (2007-2013) İlk sürüş izlenimi..

• dişçi79 kullanıcısına yanıt
    dün bende alıcı gözüyle test ettim, hatta pazarlık bile yaptım, benimkini 41000e alıp üstüne 34000 istiyorlar. (benimki 2009 model 5 kişilik 56000 kmde)
    görüşlerinizin altına imzamı atarım ne eksik ne fazla, tamamen aynı hisleri yaşadım. demekki picassocular arabayı aynı hissiyatla ve zevklerle kullanıyolar

ama şu farkları ekleyeyim, bizim modellerde görünen problemli kısımlar tamamen değiştirilmiş, belki makyajlı halinde de dğişmişti ama onu inclememiştim.

bu yüzden de 34000 lik bir farka değişmem arabamı...
  • ek olarak ve bursa bayraktardan aldığım bilgiye göre
    7 kilikler daha bir süre yoklar
    beyaz ve gri renkleri var hazırda
    2 donanım seçeneği ile geliyor
    çoğu şey opsiyon olmuş (cam tavan, metalik boya, navigasyon ekranı, güvenlik ekipmanaları)
    bagaj sanki küçülmüş, pazar arabasıda yok, gerçi makyajlı modelde de kaldırmışlar sanırım
    tavan barının sabitlendiği yerdeki plastik kaplamayı kaldırmışlar, müşterilerden gelen soyulma şikayetleri etkendir sanırım
    ortadaki ekran çok fonksiyonlu, bu yüzden kumanda düğmeleri kalmış, soyulma derdfide kalmamış :)
    ortadaki soğutucu bölme kart,usb, 230v girişleri faklan olmuş, sağ önde derin bir torpido gözü koymuşlar üstteki kalkan gözler yerine, ama kullanışsız bence
    solo-sağ öndeki picasso yapıştırması şikayet nedeniyle kaldırılmış, sadece bagajda var
    vites-basıklık-direksiyon-motor dişçi79 un belirttiği gibi
    ayrıca sanki rüzgar sesini biraz daha fazla alıyor

• 2012 grand picasso sahibiyim. bizim araçların en can sıkıcı yanının koltuk döşemelerinin kalitesizliği olduğunu düşünüyorum. arabada otururken sanki köy kahvehanesinde üzerinde dandik süngerler iliştirilmiş sandalyede oturuyormuş hissine kapılıyorum. koltukların oturanı desteklemisini sağlamak ve kalite hissini artırmak için ne yapılmalı. bu konuda bi uygulama yaptıran oldu mu. tabi emniyet kemeri sensörlerinin ve hava yastıklarının çalışmasını engellememesi gerekiyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gphsn -- 10 Ekim 2013; 14:59:16 >
  • Hersey tamam da basık hissiyati vermesi olmamış, araçta en beğendiğim ozellik o :) bu arada ben test etmedim, test edenlerin görüşlerine itibar ettim, teşekkürler arkadaşlara
  • synthesizer kullanıcısına yanıt
    Bakımı Av-car'da yaptırdım, ancak ön süspansiyonun gürültülü olması sebebiyle şikayetçi olduğumda teste çıktılar ve " bu modeller böyle" demeye getirdiler. Ben sıfırdan bir aracın ön süspansiyonunun çukur ve kasiste gürültülü olacağına inanamıyorum. Hatta servisin ustaları araca o kadar Fransız ki; ustaya süspansiyon gürültüsünden bahsedince o torpido ve kabin içinden gelen sesleri kast ettiğimi sandı. Neyi kast ettiğimi anlayabilmesi için 5-6 dk. sürekli anlatmam gerekti.

İlginize teşekkürler. Serhan'a gotüreceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gphsn

2012 grand picasso sahibiyim. bizim araçların en can sıkıcı yanının koltuk döşemelerinin kalitesizliği olduğunu düşünüyorum. arabada otururken sanki köy kahvehanesinde üzerinde dandik süngerler iliştirilmiş sandalyede oturuyormuş hissine kapılıyorum. koltukların oturanı desteklemisini sağlamak ve kalite hissini artırmak için ne yapılmalı. bu konuda bi uygulama yaptıran oldu mu. tabi emniyet kemeri sensörlerinin ve hava yastıklarının çalışmasını engellememesi gerekiyor...

Koltuklarin kalitesiz olduğuna ben katılmıyorum. Döşeme leke tutmayan (yada az tutan) bir döşeme. Koltuklar vücudu iyi kavriyor. Sungerler kullandığım diğer araçlara göre kaliteli diyebilirim. Ancak siz rahat edemediyseniz tabiki destek çözümler oto aksesuarlarda olabilir.

• benimki 2009 model olduğu için belki koltukları farklıdır ama bende çok memnunum koltuklardan.

bu arada paspasları değiştirdim, 3D olarak satılan Novline marka paspas aldım, sahibindende bolca bulmak münkün, ama fiyatlar değişik, 117,5 tl verdim.
    çünkü daha önce aldığım farklı markalar picassoya göre denmesine rağmen değillerdi, çok rahatsız ediciydiler.
    serviste de bisürü para istediler paspas için, bende alternatif aradım.
    şu an çok memnunum sadece sürücü kısmındaki için zemine sabitleyen çıtçıt benimkine uymadı, satıcıya söyledim uygun birşey versa ayarlayacak, bakalım...
  • Bu Bu aracı almadan önce jetta octavia ve 5008e bakmistim. En iyi koltuklar bunda idi. Özellikle kardeşi 5008in koltuklari ve kumaşı görmeniz lazım. Ben de çok memnunum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: synthesizer

Bu Bu aracı almadan önce jetta octavia ve 5008e bakmistim. En iyi koltuklar bunda idi. Özellikle kardeşi 5008in koltuklari ve kumaşı görmeniz lazım. Ben de çok memnunum.

5008"i ilk incelediğimde direksiyon ve koltuklarını beğenmemiştim...ama 2 senedir kullanıyorum 2 oğlum olduğu halde (bazen ayakkabıları ile hoplayıp zıplıyorlar)en küçük bir bozulma olmadı koltuklarda..sıfır gibi duruyorlar..demek ki malzeme kalitesi fena değil..muhtemelen picassoda öyledir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: tttnet.net

quote:

Orijinalden alıntı: synthesizer

Bu Bu aracı almadan önce jetta octavia ve 5008e bakmistim. En iyi koltuklar bunda idi. Özellikle kardeşi 5008in koltuklari ve kumaşı görmeniz lazım. Ben de çok memnunum.

5008"i ilk incelediğimde direksiyon ve koltuklarını beğenmemiştim...ama 2 senedir kullanıyorum 2 oğlum olduğu halde (bazen ayakkabıları ile hoplayıp zıplıyorlar)en küçük bir bozulma olmadı koltuklarda..sıfır gibi duruyorlar..demek ki malzeme kalitesi fena değil..muhtemelen picassoda öyledir..

Konfor olarak picasso koltuk kumaşı daha iyi ama dezavantaji var. Kadife gibi bir kumaş ve kol dayama kısımları kolayca deforme olabilecek tarzda. Ama yumuşacık ve gozenekli bir yapısı var.

5008deki kumaş daha dertsiz tasasiz. Sıvı bile dokulse hemen islanmayacak tarzda idi. Ama daha sert bir dokumasi var.

Koltuk kavramasi falan bence bu serilerde güzel.

• Bizim koltuk dosemelerini c4 sadece exclusive donanimda veriyor.

• Yarın İstanbul'dan Sapancaya doğru küçük bir tatile çıkıyorum. Bakımdan sonra aracı deneme imkanım olacak. Sonra Sapanca-Düzce, Düzce-İstanbul, İstanbul-Edirne, Edirne-İstanbul yolları beni bekliyor. Tüm yola çıkacak arkadaşlara Rabbim kazasız belasız sürüşler nasip etsin inşallah. Şimdiden Tüm Müslüman aleminin Mübarek Kurban Bayramını kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dişçi79

Ankara bayraktar da test ettim.
    Grand C4 Picasso (2007-2013) İlk sürüş izlenimi..Grand C4 Picasso (2007-2013) İlk sürüş izlenimi..

aynı araca bende baktım dün:)Araç bana küçük geldi satış görevlisi söyle dedi araç sizde emanet gidi durdu diye:)

• 
Sayfa: önceki 194195196197198
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.