Şimdi Ara

Grand C4 Picasso (2007-2013) İlk sürüş izlenimi.. (198. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10.698
Cevap
117
Favori
842.236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 196197198199200
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: dhkn

...Hatta servisin ustaları araca o kadar Fransız ki; ...

Ustalar Fransız'sa daha iyi anlamaları gerekmiyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: multimode

Picassomu üzülerek de olsa sattım arkadaşlar. Sattığıma da hala pişmanım, yerine hangi araca baksam, sarkıdaki gibi, hersey onu hatırlatıyor.

Citroen servistekiler de soylemişti satmayın diye. İkinci elde bu fiyata dizel, otomatik, geniş, rahat, saglam başka araba yok...

Hayırlısı olsun. Bu araçtan sonra diğer sedan veya hb araçlar biraz yavan geliyor. Genişlik ise genişlik, ekonomi ise ekonomi.. Biaz önce az yakması ile mutlu olan br i20 sahibinin (1.2 78bg) uzun yolda bu araç gibi yaktığını gördüm. Ne diyeceğimi bilemedim.
  • synthesizer kullanıcısına yanıt
    Sormayın...
    Çocuklar Civic'i küçük diye begenmedi, ben de ne yapacağımı şaşırdım.
  • MUAMMER3 M kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğim Fransızlık herşeye Fransız olma olarak tanımladığımız hiçbirşeyden haberi olmama kavramı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dhkn

Bahsettiğim Fransızlık herşeye Fransız olma olarak tanımladığımız hiçbirşeyden haberi olmama kavramı.

Bence arkadas latife yapmis;)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar aracıma kış lastiği almayı düşünüyorum. Orjinal ebat 215/50/17. İnternette taban alanı küçültünce daha iyi olur yazıyor. 205/55/17 lastik orjinal ebattan çap olarak yaklaşık 1cm büyük oluyor. Bu bi sorun teşkil eder mi. Yoksa herşeye rağmen orjinal ebatta mı almalıyim.

• bu ne hız arkadaş.adam yeni picassoyu sahibinden de 2. el olarak satıyor.2000 km de.
  • m.s.y M kullanıcısına yanıt
    şirket araba vermiş hocam. ama ne olursa olsun böyle araca sahip olup satmak istemezdim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: gphsn

Arkadaşlar aracıma kış lastiği almayı düşünüyorum. Orjinal ebat 215/50/17. İnternette taban alanı küçültünce daha iyi olur yazıyor. 205/55/17 lastik orjinal ebattan çap olarak yaklaşık 1cm büyük oluyor. Bu bi sorun teşkil eder mi. Yoksa herşeye rağmen orjinal ebatta mı almalıyim.

Fiyat farkı çok yoksa bence orijinal alin. Bende de yüzde 1. 7 değişim oldu ama mecbur.

• quote:

Orijinalden alıntı: synthesizer

quote:

Arkadaşlar aracıma kış lastiği almayı düşünüyorum. Orjinal ebat 215/50/17. İnternette taban alanı küçültünce daha iyi olur yazıyor. 205/55/17 lastik orjinal ebattan çap olarak yaklaşık 1cm büyük oluyor. Bu bi sorun teşkil eder mi. Yoksa herşeye rağmen orjinal ebatta mı almalıyim.

Fiyat farkı çok yoksa bence orijinal alin. Bende de yüzde 1. 7 değişim oldu ama mecbur.

215/50/17 240 TL
    205/55/17 215 TL

Sizce tercih sebebi olurmu. Fiyat farkı çok yok ama dar tabanlı kış lastiğinin daha iyi olacağı söyleniyor...
  • quote:

quote:

quote:

215/50/17 240 TL
    205/55/17 215 TL

Sizce tercih sebebi olurmu. Fiyat farkı çok yok ama dar tabanlı kış lastiğinin daha iyi olacağı söyleniyor...

Merhaba,

215/55 R16 orjinal ebat yerine 205/55 R16 kullanılırsa değişim 1.7 veya 205/60 R16 kullanılırsa değişim 1.5 oluyor.

Yalnız bu değişiklik sadece kış lastiğinde yapılmalı. İstanbul'da kış lastiği kullanımı 4 ay hadi en fazla 5 ay olsun. Yılın geri kalanında orjinal lastik ebadına ve yaz lastiğine dönülmelidir.

Araştırırken bende dar tabanın avantaj olduğu bilgilerine rastladım.

Yalnız 16 jantta orjinal ebatla dar taban arasındaki fiyat farkı lastik başına 100 TL ve üzerinde. Bu sebeple ben 205/60 R16 da karar kıldım. Sn. Synthesizer'de 205/55 R16 aldı.

Bence sizin ebatta arada neredeyse fiyat farkı olmadığından orjinalle devam edin derim.

• PETLAS LASTİK A.Ş.

SORU: Kış Lastiği takarken yaz lastiğinden farklı (Ölçü, Hız ve Yük Sınıfı ) bir lastik takılabilir mi?

Araç üreticisinin önerdiği ve standart yaz lastiğinin özelliklerine sahip Kış Lastiği takılmalıdır. Ancak üretici tarafından tavsiye verilmemişse ;
    Çapı aynı ancak genişliği daha az olan kış lastikleri kullanılabilir.
    - Yük Sınıfı kesinlikle aynı olmalıdır.
    - Hız sınırı daha düşük bir Kış Lastiği kullanılacaksa , Kış Lastiğinin bu düşük hız sınırından dolayı ,sürücü kilometre göstergesine yapıştırılacak bir çıkartma ile uyarılmalıdır.

SORU: Yeni Kış Lastiği takıldıktan sonra nelere dikkat edilmelidir?

Yeni Kış Lastiği takıldıktan sonra;
    Kuru yol üzerinde 200 - 300 km "Yüzey Alıştırması" yapılması,
    "Yüzey Alıştırması" sırasında yüksek hızlara çıkılmaması, ani fren yapılmaması, dönemeçlere hızlı girilmemesi,
    "Yüzey Alıştırması" yapılmadan Kar üzerinde kullanılmaması, gereklidir.
    Kuru yol üzerinde "Yüzey Alıştırması" yapılması gereğinin nedeni Kış Lastiği üretim sürecinde lastiğin lamellerinin kalıptan kolay ayrılabilmesi için Silica bazlı bir "Kalıptan ayırma yağı" kullanılması ve bu yağın lastiğin istenen tutunmayı sağlayabilmesi için temizlenmesi gereğidir.
    Geniş tabanlı Kış Lastikleri için "Yüzey Alıştırması" süreci daha da önemlidir.

SORU: Kış Lastiği takılı dört tekerden çekişli (4x4) araçların Kar Zinciri bulundurmaları gerekli midir?

EVET ! ZORUNLUDUR !
    Karayolu Trafik Kanunu ve ilgili Karayolu Trafik Yönetmeliği gereği Karlı ve buzlu yollarda "bir takım Kar Zinciri bulundurulması" zorunludur.
    Bu zorunluluk Yaz veya Kış Lastiği takmış , 4x4'ler dahil, tüm araçlar için geçerlidir.

SORU: 4X4 araçların Kış Lastiği takmasına gerek var mıdır?

EVET !
    Yaz lastikleriyle donatılmış dört tekerden çekişli (4x4) bir araç kar üzerinde rahatlıkla kalkış yapabilmekte ve kısa sürede yüksek hızlara çıkabilmektedir, fakat fren sırasında durma mesafesi aşırı uzamaktadır yani; "gittiği gibi" duramamaktadır. Bunun çok basit bir nedeni vardır fren sırasında tüm araçlar dört tekerlekten fren yapmaktadır, yani araçlar eşittir.
    Yaz lastiği ile kar veya buz üzerinde araç kullanmak isteyen (özellikle 4x4) araç sahiplerine (Kış Lastiği veya zincir takmak dışında) tavsiyemiz bundan vazgeçmeleri , kendilerinin ve başkalarının can ve mal güvenliğini tehlikeye sokmamalarıdır.

Devamı...

• Ben Baylas'ın web sitesinden bir türlü anlayamadım.

Şimdi yeni C4 Picasso'nun ennnn donanımlı modelini almak istersek, kaç lira?

Yani "her şeyi koy usta!" diyen biri kaç lira ödeyecek?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MUAMMER3

Ben Baylas'ın web sitesinden bir türlü anlayamadım.

YENİ CITROEN C4 PICASSO

1.6 e-HDi Intensive ETG6 5 Kişilik : 73950 TL

Metalik Boya: 950 TL
    Bi-Xenon Farlar: 1900 TL
    Teknoloji Paketi: 3300 TL (Park yardım sistemi, Xenon kör nokta uyarı sistemi, ışığa duyarlı akıllı far sistemi, ön park sensörü)
    Güvenlik Paketi: 2000 TL (AFIL&Aktif hız düzenleyici, hıza duyarlı aktif emniyet kemeri)
    Cam Tavan: 2000 TL

FULL TOPLAM: 84100 TL

CITROEN C4 PICASSO/GRAND PICASSO

1.6 e-HDi Dynamique MCP STT 5 Kişilik Kampanyalı : 68500 TL / Full Toplam: 74500 TL
    1.6 e-HDi Dynamique MCP STT 7 Kişilik Kampanyalı : 72149 TL / Full Toplam: 78149 TL

Metalik Boya: 800 TL
    17" alüminyum alaşım jantlar : 800 TL
    Cam Tavan: 1900 TL
    eMyWay Navigasyon: 2500 TL

• quote:

Grand C4 Picasso (2007-2013) İlk sürüş izlenimi..

Yeni telefon tutucumu sizinle paylasayim dedim. Exogear 2. Note 2 için aldım. Pürüzlü yüzeye bile çok iyi tutundu. Keşke siyah alsaydim ama neyse..

Bende de Note 2 var ama dash board tutuculara bir türlü güvenemiyorum. Bende Fiat Grande Punto var (şimdilik) :D Torpido yüzeyi çok pürüzlü, tutup tutmayacağından emin olamıyorum. Siz ebay'den mi aldınız?

• gp nin bagaj kilidimde problem oldu
    bayramda hanzo bir yıkamazı araç kilitli olduğu halde açmaya çalıştı ve bozdu
    switch diye bakındık ama switch sağlam
    sadece elimizi atıpta bastığımız 3 cm ye 8-9 cmlik plastik parçanın switce baskı yapıp bagajı açan bölünü kırmış
    orda bir çıkıntı war switche dokunan ve acılmasını sağlayan

kilitçi beyaz silikon gibi bişeyle o bölüme ek çkıntı yaptı ama tutmadı düştü 1 günde

bende öyle olunca dedimki o plastik parçayı alayım değiştireyim kaç paraki diye düşünerek dervisi aradım
    o plastik tek satılmazmış switch lerle birlikte 160 tl bayılmamı söyledi :S
    yolda görsen almıycan plastik ve hanzo yıkamacı insanın böyle başına derde sokuyor işte

aksarayda bir tanıdığım war parcacı bi araştır dedim
    ordada citroen parçası satan 1 şirket war oda daha lafı bitmeden o tür parçalar servis alın demiş

sizleride bilgilendirme amaçlı ayrıntılı yazdım

hemde belki bir fikir akıl veren olur

• quote:

Orijinalden alıntı: mergink

quote:

YENİ CITROEN C4 PICASSO

Teknoloji Paketi: 3300 TL (Park yardım sistemi, Xenon kör nokta uyarı sistemi, ışığa duyarlı akıllı far sistemi, ön park sensörü)
    Güvenlik Paketi: 2000 TL (AFIL&Aktif hız düzenleyici, hıza duyarlı aktif emniyet kemeri)

1.6 e-HDi Dynamique MCP STT 5 Kişilik Kampanyalı : 68500 TL / Full Toplam: 74500 TL
    1.6 e-HDi Dynamique MCP STT 7 Kişilik Kampanyalı : 72149 TL / Full Toplam: 78149 TL

Teşekkürler. Peki AFIL ne? Şerit İhlal Uyarı Sistemi nerede?

• HENÜZ C4 GRAND PİCASSO YLA İLGİLİ FİYATLAR GELMEDİ BEYLER BEN CİTROEN BAYİDE SATIŞ TEMSİLCİSİYİM HENÜZ 7 KİŞİLİK FİYATLAR GELMEDİ SİTEDKİ FİYATLAR ESKİ GP İÇİN WERİLEN FİYATLAR YENİ KASA İÇİN DEĞİL
  • quote:

Orijinalden alıntı: enigma.41

HENÜZ C4 GRAND PİCASSO YLA İLGİLİ FİYATLAR GELMEDİ BEYLER BEN CİTROEN BAYİDE SATIŞ TEMSİLCİSİYİM HENÜZ 7 KİŞİLİK FİYATLAR GELMEDİ SİTEDKİ FİYATLAR ESKİ GP İÇİN WERİLEN FİYATLAR YENİ KASA İÇİN DEĞİL

Ben bayramdan önce ortaköy sahilde 7 kişilik yeni grand picasso gördüm. Özellikle baktım 5 kişiliğimi diye ve 7 kişilikti.. Plakayı göremedim çünkü tam karşımda kırmızı ışıkta bekledi ve gitti. Bu aracı bu adamlar nasıl sürüyor ülkemizde.. Daha fiyatı gelmeyen hatta bayilere gelmeyen aracı..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mergink

quote:

YENİ CITROEN C4 PICASSO

Teşekkürler. Peki AFIL ne? Şerit İhlal Uyarı Sistemi nerede?

AFİL VE AKILLI FAR SİSTEMİ

Dikiz aynalarının altında bulunan kameralar aracılığıyla Yeni Citroën C4 Picasso yolun her iki tarafındaki şeritleri takip eder ve şerit ihlallerinde emniyet kemerinin titreşmesiyle sürücüyü uyarır. Aynı sisteme bağlı olan akıllı far sistemi, karşı taraftan gelen bir araç tespit ettiğinde uzun farları kapatır.

• 
Sayfa: önceki 196197198199200
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.